Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
631
6.8.06 16:32

Ahoj Evitko,
vítám tě u nás v klubíku :wink: . Neboj zvládneme to levou zadní. Ohledně kočárku, tak já to budu řešit maximálně baby skatem. Tandem rozhodně kupovat nebudu. Jíra už teď dost chodí a bydlíme na menším městě, takže všude je to kousek.
Jahudko a kde sis četla reference mamin na porodnice?
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
6.8.06 16:37

AHOJ EVITKO,
ja budu mit deti od sebe 21 mesicu a uz jsme rozhodnuty byt bez tandemu :lol: to jsem na to zvedava.nas se bohuzel porad koji a nastesti usina v postylce.chodi teoprve tak 3tydny ale snad bude pak uz dobry chodec :lol: nebo bude jezdit na skatu.to se uvidi.
ja jdu na kontrolu za tyden ale bez ultrazvuku,a konecne bude prukazka,takse tesim.

JAHUDKO:no nejlepsi je znati tu holku ktera psala reference,protoze kazda mamina je jina a chce neco jineho.
ja u nas v trebici byla spokojena,dela tam moje mamka tak byla asi trochu protekce,ale jinak mi to vyhovuje,bylo sice trochu starsi zarizeni koupelen,ale to jsem prezila-ted uz je vylepsili-v lednu to predelavali,tak se tam treba nebudu stitit :lol: nastesti u nas se neodmitaji rodicky tak je to dobry.a je tu ted okolo 1000 porodu rocne,coz je tak akorat.

uz jsem psala ze je maly u babicky i na noc?hura :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
6.8.06 16:37

Jani, na tomhle odkazu - http://www.aperio.cz/…rmular.shtml
Zadáš si tam, kde ty porodnice chceš vyhledat. Ostatní věci doporučuju nezaškrtávat, protože to většinou pak nic moc nenajde. A u každé nemocnice jsou její řeči co mají a nemají a tak a dole jsou reference maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
6.8.06 16:38

JAHUDKo,tak sem jsem se divala pred martinkem a byli tam dost stare informace,tak to zkusim ted schvalne co tam pisi o nasi porodnici,jestli uz jsou tam ty zmeny uvedene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
6.8.06 16:47

JAHUDKO:tak nevim, celkem vsechno odpovida.akroat nevim presne ty pokoje,protoze nadstandard u nas je,ale pisi tam š pokoje jednoluzkove-coz je ten nedstandard podle me.no nevim.
ale ja myslim ze to je jedno.nejdulezitejsi je kdyz je dobra PA.pak ten pokoj je uz celkem jedno.tech par dnu se prezije,kdyz jsem to prezila ja,co jsem na hygienu pes.tak uz kazdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
6.8.06 16:50

hehe, si myslite, ze budeme mit pri takovem poctu tehuli jeste na vyber? :lol: :lol: :lol:
budem rady, ze nas nekam vezmou a nezustaneme rodit na chodbach :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
6.8.06 16:51

VALLI: tak ono o tyhle věci asi zase tak nejde… spíš o ten přístup personálu. Ve většině maminy píšou, jak se sestry na ně vykašlaly s kojením - a dítěti to nešlo a tak… To je pro prvorodičku asi to nejdůležitější. Aby nebuzerovaly a měly trochu péče, se kterou se tam vytahují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
6.8.06 16:52

SYKORKAA: no, to je taky možné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
6.8.06 17:03

JAHUDKO:no ja nevim.mamka je detsdka sestra a muj nechtel kojit z jednoho prsa,tak mi ho tam davala mamka a taky to bolelo,ono to asi vse k tomu patri.a nektere maminky jsou neprijemne nebo prechytrale a tak proc by na ne mely byt sestry prijemne,ne?vis kolik tam maji prace?ja teda kdyz byla v porodnici,tak bylo vse OK.a nudila jsem se tam!doma uz to bylo horsi :lol:
a mela jsem vybornou PA,ale taky na me zvysila hlas,protoze jsem byla mimo a nechtela jsemspolupracovat,to se ale nemuzu divit.takze si nestezuju a doufam ze ted tam bude zase. :lol:
on kazdej to popisuje jinak.nekdo je hold „fiflena“ a neni ji nic dobry,ani kdyb to vypadalo kdovi jak hezky nebo se kdovi jak dobre k ni chovali.taky nezapomen ze je to pro rodicku zatez a muze se chovat uplne jinak-viz ja-uplne mimo a nejhlavnejsi pro me bylo at uz to prestane :lol: nechtela jsem jit ani do vany,ale jak mi potom pomohla,kdyz me manzel prekecal :lol:
tak neboj mysli pozitivne a vse bude OK.a prinejhorsim se prece ozves,kdyby neco,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
6.8.06 17:03

SEZNÁMEK

JAHUDKA84 --- Praha — KO 15.8. — první mimi — TP 22.2.

NOLY --- 22 let — USA — KO 17.8. — druhé mimi — TP 2.3.

DENDULKA --- 28 let — sev. Čechy — KO ZÍTRA --- třetí mimi — TP 3.3.

MARKETINKA --- 22 let — KO ? — první mimi — TP 3.3.

LAU --- 28 let — Středočeský kraj — KO 10.8. — první mimi — TP 4.3.

MÍŠA --- 31 let — Zlín ---KO ? — první mimi — TP 6.3.

SUSANAX --- 23 let — Ostrava — KO 10.8. — první mimi — TP 6.3.

PETT — 29 let — Středočeský kraj — KO 28.8. — druhé mimi ---TP 7.3.

PRVOSENKA --- 31 let — vých. Čechy — KO ? — první mimi — TP 7.3.

SSUSSI --- sev. Čechy — KO ? — první mimi –- TP 7.3.

JANA --- 28 let — Karlovarský kraj — KO ZÍTRA --- druhé mimi — TP 8.3.

ALOUSEK --- TP 8.3.

EVULA --- 36 let — Prostějov — KO ? ---čtvrté mimi — TP 9.3.

BETULI — 31 let — Uherské Hradiště — KO ? — druhé mimi — TP 10.3.

VALLI --- 24 let — Vysočina — KO 14.8. — druhé mimi — TP 11.3.

TERKA --- 29 let ---Praha — KO 15.8. — druhé mimi — TP 11.3.

AMY --- 32 let — Plzeň — KO 10.8. — první mimi — TP 11.3.

PETUL --- 25 let — Středočeský kraj — KO ? — první mimi — TP 15.3.

JOSEFINA --- 30 let — Praha — KO 15.8. — první mimi — TP 15.3.

TARRYNKA --- TP 16.3.

SARAAI --- 29 let — Japonsko — KO 22.8. — první mimi — TP 19.3.

PETULDA --- 28 let — sev. Čechy — KO 21.8. — druhé mimi — TP 19.3.

ALIA --- 36 let — MA — KO 10.8. — první mimi — TP 19.3.

EVULKA I --- 23 let — Brno — KO 9.8. — první mimi — TP 19.3.

LITTLEMOUSE --- 27 let — Zlínský kraj — KO ? — druhé mimi — TP 19.3.

SÝKORKA --- 29 let — Brno — KO 8.9. — první mimi ---TP 20.3.

VRONY --- 30 let — Zlínský kraj — KO 22.8. — druhé mimi — TP 21.3.

KOLBA --- 26 let — Jihomoravský kraj — KO 10.8. — první mimi — TP 22.3.

CATE --- 30 let — KO 16.8. — druhé mimi --- TP 24.3.

LASIČKA — 30 let — Kralupy nad Vltavou — KO ZÍTRA --- druhé mimi — TP 25.3.

LENULINKA --- 27 let ---sev. Čechy — KO 25.8. — první mimi ---TP 26.3.

TRUBKA --- 29 let — první mimi — TP 27.3.

JITI --- 29 let — Brno — KO 9.8. — druhé mimi — TP 28.3.

MELIBEA --- druhé mimi — TP 29.3.

WONCA --- 27 let ---Havířov — KO ? — druhé mimi — TP 31.3.

MALINKA --- 28 let — Středočeský kraj — KO ? — druhé mimi ---TP 31.3.

ILLENKA --- 22 let — Brno — KO 14.8. — první mimi — TP 31.3.

KACENA --- 28 let — Plzeň — KO ? — první mimi — TP ?

JANDULKA --- 29 let — Brno — druhé mimi — KO ? — TP ?

[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
6.8.06 17:04

Jahudko- když jsem rodila Jiříka, tak jsem opravdu štěstí (ironicky) na krávy porodní asistentky. Obě byly nepříjemné a absolutně se nezajímaly co se děje. I mezi doktorem a PA došlo na dohady ohledně otevření branky. Dr. říkal tlačte, PA netlačte. Tak si vyber :roll: . Dr. byl ale užasnej, trpělivej. Po porodu jsem musela jít sama na odd. 6nedělí. No síla. Na 6nedělí byly některé sestřičky taky děsné pipiny. Celkový dojem jsem z nich měla, že jim jde jen o to aby dítě mělo správnou váhu a šup pryč. To jestli kojíš a jak kojíš je jim putna. Já měla vpáčené bradavky a jedna sestřička mi po 3 dnech říkala, že kdyby u mě byla 1.den tak že kloboučky nebudu potřebovat, že by mi je vytáhla. A hrozně moc mi poradila. Jinak to tam funguje: videokazeta 10 min. a konec. Mají takový papírek kde si odškrtávají co ti mají ukázat, jakmile je odškrtáno, hurá mají splněno. chtěla bych teď rodit jinde, ale uvidíme jak mi bude osud přát. Totiž v té porodnici mají JIPku a ta jinde v karlovarském kraji není než ve varech.
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
6.8.06 17:06

NO, koukám, že rozporuplné pocity u všech jsou asi normální :) no dokonalé to nebude nikde… tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
6.8.06 17:13

Valli- ale já se třeba bála ozvat, aby si o mě pak nevyprávěly, jé ta řvala a tak. Tak dám příklad. Na pokoji kde jsem rodila byl monitor na ozvy, vypadávaly kontakty, to jsme s manžou ale nevěděli. Když to vypadlo poprvé a najednou to řvalo eror a já myslela, že je po dítěti, tak nikdo nepřišel a nevysvětlil. manža rozrazil dveře a naháněl po sále sestřičky co to jako je a že je něco blbě s miminem. A oni to je jen blbej kontakt. NO tak já nevim, ale přijít mohly no ne? Další příklad-mám tlaky na konečník dýchám jak o život, zavolám si sestru jestli mi nemůžou píchnout epidurál, ona no co potřebujete, tak jsem se jí zeptala a ona že je brzo (ani do mě nešáhla). po 15minutách zvonim, že ho chci píchnout a hotovo, že nevim jak dlouho to vydržim a ona do mě šáhla a najednou jé to nepůjde už jste na 8cm a jdeme rodit. Ty jo začal blázinec, že jsem jenom koukala. A těch příhod je víc.
Rozebírala jsem svůj porod s mojí PA z těhu kurzu a obě je zná, protože tam pracovala. Říkala, že na ně už je dost stížností a že zrovna v tu dobu kdy jsem rodila já, tak měly mezi sebou i osobní spory.
Jestli tam budu muset, tak si k porodu zavolám tu svojí PA a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
6.8.06 17:15

A kde vezmete svojí PA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
6.8.06 17:17

z těhotenského kurzu :wink: