Poradna duly
Jana Čurdová
Cestmir ,mas SZ!Taky jsme byli Ke Karlovu,rychlovka,malo lidi.
Jen se kouknou a jdete. ![]()
Zuzi, já chci taky jen k Dr., ale ta moje jen nastřeluju, ale mám v ní důvěru a jinam chodit nechci, takže příští týden se na kontrole ve 4 měsících
domluvíme na ty ouška
Pro dnešek se loučím, za chvíli přijde taťka z práce a vyrazíme na cestu, takže se pravděpodobně ozvu až v čt nebo pá, tak se mějte hezounky ![]()
Marge , když mě se na těch miminkách ty dupačky tak líbí…tak jsem sehnala dvoje vel. 68 - jedny za 99 Kč a jsou moooc krásný, akorát jsou mu veliký, ale do toho doroste, teď je furt jenom v bodýčkách, ale kdyby se ochladilo, tak nemá prostě co na sebe..
Jak se jmenuje ten magor soused nevím…radši od takovejhle lidí daleko…já akorát mám nervy, když nesu malýho po schodech do kočárku, aby zrovna s těma psama nešel…člověk nikdá neví, jak by takovej týranej ubožák reagoval..a o vodítku nebo o náhubku si můžu nechat zdát…nejlepší je, že pes se vysere, kde může a soused to neuklízí, bych mu v těch hovnech vymáchala hubu..!!! Sem se zase rozčílila…
A máš krásnej metřík a krásný fotečky…
Téma krkání : jak kdy…nějak to nedodržuju…podle citu..no vždyť to taky bylo v tom chytrým článku, co jsme tu měli, né?
Hmyz: máme v obýváku síť a v ložnici je záclona, závěsy a málo otevřený okno, kvůli vedru, tak snad sem žádná mrcha nevlítne, ale hlídám…nebojím se ani pavouků, ani žab, ani hadů…tím ovšem nechci říct, že mám doma sklípkana…hysterická nejsem, ale hrát si s nima nemusím…na to mám
Mirunku
Zuzi : gratulujeme další princezně k naušničkám..
Cestmir: hovínka: máme dycky jednu takovou točenici (tuhou) - a pak vylítne lehký tekutý hovínko..to jsem to ale krásně popsala a máme stále stejnou barvu - takové podzimní barvy - celá škála… ![]()
jo a s tím manželem a tou prací, no ten můj tam něco dodával nebo tak nějak, ale jinak teda asi pracuje jinde…
Kalmetizace : byli jsme v Plaňanské ulici na Praze 10 (Malešice)
Mrkněte do galerky…já jsem prostě magor ![]()
Fani - no to je síla, budu nechávat odkrkávat pokaždé, ale pohotově si zareagovala, jsem ráda, že už jste ok!!!!!!!
cestmi - barva hovňousků stejná - zlatíčka, ale konzistence se mění, někdy je to tekutější. Na kalmetizaci jsme byly, byla jsem docela namíchnutá - 10 minut jsem čekala na výtah, než jsem se tam k nějakým důchodcům vmáčkla, pak jí doktorka či kdo to byl koukla na ramínko, řekla ok a šly jsme - akce půl minuty, no a zase jsem čekala 10 minut na výtah
Jo a byly jsme na Budějovické v poliklinice.
Růžena - gratulace ke kyclickam
Alousku - já asi budu chtít píchnout uši, protože mám provlékací naušnice, ale! Mudra říkala, že je prý nastřelovaní pro mimi lepší a navíc prý jsou nějaký náplasti, který ouško znecitliví… Jo a pořádně si to dnes užijte a ať přijedeš s kočárkem…
Pavličko - koukala jsem do galerky, teeeeda ty máš doma modela… To nebude fotbáááálista - to bude manekýn ![]()
Huráááá, huráááá teplotu jsme srazily, čípek asi zabral.
spíš maminka je úchylák na focení, Káčulo…
Alousku, pak nám dej foto nové „káry“ do galerky, ať víme, jak to v ní Elence sluší…
Ahojky ženský:
Tak jsem pěkně v pr.. V noci mě jako obvykle kolem třetí hodiny vzbudilo Matesovo kníkání, tak jsem chtěla vstát a nakrmit ho, jenže to nešlo, prostě jsem se nemohla pohnout z postele, nakonec jsem se z ní nějak svezla a nakrmila jsem ho, ale ohnout jsem se mohla jen s velký sebezapřením, no do rána jsem už jen tak klimbala, záda bolely čím dál víc a když manžel ráno vstával do práce, tak mu povídám, že se prostě nehnu. Volala jsem do Prahy svého ortopeda (léčila jsem se dřív u něj se skoliózou), ten tam naštěstí byl, ale dost nepříjemným tónem mi sdělil, že mě sice vezme, ale budu muset počkat, až odbaví objednaný pacienty, přestože jsem mu řekla, že mám bloklý záda a nemůžu se hýbat. No tak jsme se zbalili a vyrazili do Prahy, u doktora bylo asi 7 lidí, když vylezl, tak jsem mu povídala, ať se nezlobí, ale že jsem tam s dvouměsíčním miminkem a on na mě, že mi říkal, že budu muset čekat, no idiot, naštěstí byl Matýsek hodnej, no tak asi po hodině odbavil většinu těch lidí, co byly předemnou a pak vzal i mě, dostala jsem parádní obstřik
teď se jen modlím, ať to povolí, protože manžel už si zítra dovču vzít nemůže a někdo se musí postarat o Matýska…
Kathe: manža do toho trošililinku dělá a doporučuje zažádat soud o prominutí soudních výloh, existuje na to i konkrétní paragraf, číslo bohužel nevím, ze sociálních důvodu, jako matka na mateřské dovolené, pořádně si prostuduj to rozhodnutí soudu a podle toho na základě čeho ti vyměřili ten poplatek, lze prý v některých případěch požádat o prominutí..
Zlatko: hypotéku máme od KB a spokojenost..
trpasličko: taky krmíme Nutrilonem comfort, moc nám pomohl na koliku, k tomu tedy z cca 50% dostává ještě moje odsáté
MS: prozatím mě nenavštívila, ťuky ťuk… Pavličko , jak to děláš bez bobulek, jste i bez latexu? my jo a já mám pořád trošku bobky…
Marge: hmyzáky nesnáším, a z pavouků mám panickou hrůůůzuuuuuu
odříhávání: přes den poctivě, v noci prostě okamžitě vytuhává a ani za nc si nekrne, dávám ho teda na bok + máme monitor, jinak jsme si minulý týden nechali do platových oken namontovat sítě
ahojky.
byli jsme na zahrade valet se na te trave. bylo to celkem prima.hlavne se jonasovi libi ze ma takovy rozhled, samy novy veci a barvicky kolem.
cestmir - taky se mi to jednou dvakrat stalo, ze jsme se prospali s jonaskem tak do 10h. vetsinou kdyz ho v 6 narkmim tak potom uz neusne, ale obcas jo
hovinka mame porad zluty. michany vajicka klasicky. obcas se mezi to ale vloudi zelena stolice, spis vyjimecne
ruzena - to je fajn ze mate kycle v poradku. a nedelej ze nejsi rada ze mas velkyho chlapa;) s tema michanyma vajickama pod pytlikem to mame ted taky kazdou chvili
on jak lezi na brisku a pokousi se lizt, tak si brisko masiruje a tim se vyprdi a casto vykaka, a pak mu to stece k pindiku. hned ho vzdycky umeju vodou, protoze mam strach aby se mu to nedostalo dovnitr do mocove trubice a nemel nejaky zanet. no rudi rika ze se to snad stat nemuze, ale nevim
alousku ja bych rekla ze nastrelovani je lepsi,nekde jsem to cetla tady na nejake diskusi.
pavlicko to je ta hruza, ze zvire a bohuzel i dite si muze poridit kazdy magor, ktery se pak o toho tvora nestara. je to des. nejen ze se nikdo nezajima o to jak se maji zvirata u svych panicku, ale ve vetsine pripadu se neprijde ani na to kdyz je spatne zachazeno s detmi.
dik za pochvalu metriku a fotecek:) dala jsem si k metriku jednu z porodnice
ogulaa - chudinko at je ti brzo lip! je to urcite o to horsi ze si delas starosti o to aby jsi zvladla pres den obstarat matyska. neda se zavolat doktorce nebo nekomu aby ti poslali do bytu na vypomoc porodni asistentku? tady to tak myslim jde.
jinak me taky berou zada. nekde tak zhruba nad kostrci, mozna jsou to plotynky, je to takova rezava bolest. stalo se mi to poprve asi pred tydnem kdyz jsem se sklanela nad jonasem v jeho postylce, jsem se nemohla narovnat. a ted to obcas porad poboliva. asi je to z toho vecneho zvedani ditete? nevim
Ogulaa , chudáčku náš…už je Ti líp???? No v pohodě, bez bobulí i bez latexu…prostě, to jsou hodiny tréningu…hihi…ono je to fakt o psychice…nesmíš na to myslet…jak už jsem psala, v mém okolí to antikoncepci skoro nikdo nebere, krom takovejch, co nechtějí dítě, ani za 10 let, prostě NIKDY…a znám případy, že se např. někdo tak bojí otěhotnění, že berou HA a používají i kondom..
Marge: No právě, že se bojím, abych někde zítra nezůstala zabloklá a třeba se k matesovi nemohla doplazit, tady nic jako výpomoc od nějaký sestřičky nehrozí ![]()
Pavličko: mikroskopicky to povolilo, namazala jsem to ještě Voltarenem, ale stejně to stojí za starou belu, takhle mě záda nebrali snad ani při porodu
(ostatně křížový bolesti mě tenkrát celkem minuly, stačily ty šílený křeče do břicha). Tak jsi mě trošku uklidnila, u nás jsou to taky léta tréningu, dřív k tomu teda ještě byly bobule, to víš dvojí jištění
ale u mě to kójo na dlouho nevypadá a nechci si rozhodit zatím teda ještě neexistující cyklus nějakou srágorou, nebo zase přibrat ty těžce shazovaný kila, protože jsem na tohle při HA vždycky trpěla a trvalo dost dlouho, než jsem našla něco, co mi bude sedět. mimochodem, takovou poslední kapkou, k rozhodnutí, že do toho praštíme bylo, když mi tenkrát moje gynekoložka oznámila, že ty prášky, který mi jako jediný vyhovovaly a už je beru léta, k nám přestaly dovážet
Prostě znamení, že teda JO ![]()
ahoj Ogula tak ty záda ti nezávidím a přeji at jsi brzo fit,
s práškama jsem na tom podobně jako ty proto už je mám asi měsíc schované a nechce se mi pustit se do zobání
jinak já mám dneska super den za prvé bych sežrala i vola
a za druhé jsem dala vařit fazole a nějak jsem na ně zapoměnla hrnec černý byt zamořený a manža bez večere
tak já jdu snad radši spát
Ogu to znám až moc dobře, mě se takhle záda rozjely po prvním porodu a děs a hrůza, pomohlo mi ( když už to pak nebolelo) pravidelný cvičení jinak se mi to vracelo
Micho ty si teda kousek
takže hrnec na vyhazov co ![]()
Holky, manža dneska přijel dom, navečeřel se a jeli jsem nakoupit, porvé co hlídala mamka večer, malej se vzbudil za hodinku a po 15min začal řvát a řvát dokud jsme nepřijeli.....naštěstí jsme dorazili asi za 10 min, ani moc nepil, jen si cucal závisláček můj malej, to nechápu přes den je v pohodě, ale ty večery to asi nepůjde, nechat ho dom.
Micha: díky
Jinak taky mám dneska nějakou žrací ![]()
Zlatko: no, vždyť já se právě snažila cvičit a stejně se mi to takhle zakouslo, to bylo po těch dvou dnch, kdy byly ty stašný vedra a Mates byl protivnej a vyjímečně chtěl pořád chovat, no a záda to už holt nevydržely, tak taky proto se zítřka děsím, když hlásí až 33°
![]()
no a hlavně Matýsek bude těžší a těžší, nepomohl by třeba šátek nebo babyvak? takhle si ty záda odrovnáš úplně