Poradna duly
Jana Čurdová
Maminy, díky moc za přivítání. Špeh opravdu nejsem, ani při nejlepší vůli bych to nestihla. Nevíte, proč se mi místo osmičky objevil samjlík? tak pro upřesnění, je mi 38, slovy třicet osm. Moc tady s tím neumím zacházet, tak jsem zvědavá jakých překvapení se ještě dočkám.
Ohrádku jsem nikdy neměla. Pokud to bylo malé mimčo, tak leželo jen na dece a věděla jsem že mi nikam neuteče. A když povyrostlo, zak jsem ho musela víc hlídat, ale k nám do bytu by se stejně nevešla. A při vaření jsem většinou dělala indiánskou babičku, protože moje dětičky nechtěly být sami. Tím taky reaguji na rozmazlování miminek. Jen rozmazlujte o sto šest. Naše zlatíčka potřebují spoustu lásky a kdo jiný by jim jí měl dát než rodiče. Já jsem si to taky mockrát poslechla, ale řídila jsem se svým rozumem a nemyslím si, že bych je tím rozmazlila. Ani nebyly zvlášť závislé. Nikdo mi nevymluví, že tohle musí mít miminka v sobě už když se narodí. Moje neteř se nenechala pochovat od nikoho cizího už v šesti týdnech.
ohradka - ja si ji asi poridim, protoze kvuli kockam no. proste dite nemuze jen tak se povalovat na pohovce nebo na koberci (koberce stejne nemame), melo by byt izolovane od kocicich cumacku
lenulinko, verim ze pri pristi kontrole uz se decky zbavite
olik 11 - me bude na podzim 37 a mam teprve prvni ![]()
A když už jsem tady, tak tedy ještě něco o sobě. Před rokem jsem se z Českých Budějovic přestěhovala na Šumavu a teď jsem kousek od Kašperských Hor. Obě starší dětičky, Tomáška (11 let) a Elišku ( skoro 4), jsem rodila právě v ČB. A přesto byl každý porod jiný i přístupem personálu. S Tomáškem to byl těžký porod, málem jsem o něj vinou doktorky přišla. S Eliškou to bylo už o něčem jiném. Nikdo mě nedržel připoutanou na křesle, byla jsem do poslední chvíle ve sprše na balónu a sestřičky za mnou běhaly s monitorem.
Ketynku jsem rodila ve Strakonicích a taky si nemůžu stěžovat. Všichni byli moc milí, tři hodinky jsem si profuněla a potom na druhé zatlačení byla Kety venku a bez šití. Jen si možná mohli líp pohlídat kojeneckou žloutenku. Po dvou týdnech jsme se totiž museli do nemocnice vrátit na doléčení. A taky mě zarazil jiný přístup k píchání oušek. V ČB jsme odcházely z porodnice už s naušničkami a tady musíme čekat až po přeočkování. A vzhledem k tomu, že jsme trochu drobnější, než by si doktorka přála (Kety přibrala jen 1 kilo za tři měsíce), musíme s očkováním počkat a musela jsem začít dokrmovat. Trochu šok pro mámu, která dvě děti odkojila bez nejmenších problémů.
Tak zatím všechno. Ptejte se, když budete chtít ještě něco vědět, mě zatím nic nenapadá. A jdeme kojit, nerada bych přišla o mlíčko úplně.
Oliku ahoj, doufám, že nám maminkám bez zkušeností hodně pomůžeš viď
Ohrádka - jako Pavlička nebude, mezi kuchyní a obývákem budou vrátka, my máme jeden velký obytný prostor, jinak mám postýlku na kolečkác a když bude nejhůř tak použiju tu.
Ahojky tak jsme zpátky chrochro už dokonce zabití.Malá byla moc hodná a pochválená jaká je to kočka akorád mi bylo řečeno, že je celý tatínek tak nevím.
Ohrádku mít asi taky nebudem.
Ahojky.
My máme takovou tu síťovanou ohrádku ještě po neteři..tak jí asi zkusím použít a uvidm, jestli se uplatní.. ![]()
Jak říká Marge, původně jsem chtěla dřevěnou z 2.ruky, ale pak jse msi to rozmyslela, protože se bojím, kdo to vše už předem olizoval a tak..
Olik11 Tvoje holčička se jemenuje Kety? Nebo je to nějaká zkratka? Je to dost neobvyklé..
Tak promiň, že se tak ptám..
pavluso je cela po tobe jakoooooooooooooo!!!
to se teda prehlidli
![]()
Marge děkuji on to řekl kolega zootechnik a jakožto chlap asi kouká jinak.Ale je pravda že už se trošku změnila. Je lepší když je celá maminka
stejně když se vzteká tak ji Mací říká„no celá maminka“ ![]()
U nás se to takyp ořád mění.. Hlavně každý říká něco jiného..jednou je Aninka podobná mamince, pak zas tatínkovi.. Mě osobně teď fakt přijde podobná mě (soudím podle fotek) Ale nevím a je to celkem jedno.. Taťka říká, že je sama originál!! ![]()
Ahoj Oliku
![]()
My máme místo ohrádky cestovní postýlku,jsem si naivně myslela,že v ní bude spinkat přes den,ale prd velebnosti.Zatím slouží jako skladiště plyšáků
![]()
Jinak teda nevim,proč se mi odkazy na fóra emimina objevují jako prázdé okno
Nicméně jsem pohledala v tématech a našla,co Pavlička asi myslela
Ale taky by mě zajímalo,na co konkrétně narazila ![]()
kathe ja myslim taky ze je ti mala podobna.
nas jonas je zcela jasne po rudim, tam neni o cem diskutovat. akorat a prsticky na nohach stejny jako ja, tlustej palec, pak velka mezera a pak dalsi prsty, proste presne jako ja, teda mensi
tak jsem rada, protoze jinak bych si ani nemohla byt jista ze je muj ![]()
Tak sem už dorazila burka! Akorád jsem stihla sebrat prádlo před deštěm! Radši vypnu PC, kdyby vypadla elektrika nebo tak..
Tak dobrou e-tetinky!
Marge, a plánuješ ještě nějaké mimčo? Ten můj blázen by chtěl ještě kluka. Jenže ikdyž pominu věk, tak si někdy připadám zralá na Chocholouška. Nejspíš si tam budu muset rezervovat místo.
Kathe, Kety je zkráceně Markétka. Mohlo by se tak říkat i Kačence. Taky to byla dvě jména, mezi kterými jsme váhali. Tedy jen v situacích, kdy si moje drahá polovička vůbec dokázala připustit, že to může být i holka. A rozhodnutí padlo až na porodním sále, když se malá narodila.
A mimochodem, když jsem si prohlížela seznam jmen, která bychom mohli použít, tak Kety tam byla taky. A měli bychom jedinou v celé republice.
Málem bych zapomněla na míry a váhy. Tak tedy při narození jsme měly 3,50 kg a 53 cm. V šesti týdnech 4.39 kg a 59 cm a ve třech měsících 4,85 kg a 62 cm.
Holky! -jen si dneska vyrazím na celý den a doufám, že popíšete jen dvě stránky (když je tak pěkně) a vy toho tolik… ![]()
OLGULAA: máme stejnou muchlačku (pejska)-je super nenechám na ní dopustit ![]()
a hvězdičky z Aquili taky zbírám a už mám nějaké dárečky ![]()
musím dát spinkat mrňouska a pak musím žehlit, tak zatím paček
Tak u nás je vykoupáno nakrmíno a půl hodiny jsem chovala protože byl pláč. Ted leží v postýlce s plínkou na hlavě a slabě kňourá tak čekám kdy se začne hlásit, ale ruce mám jak opičák.
Ogulaa prosímtě jak se pozná atopický ekzém. Malá má vzadu nad prdelkou flíček jako ekzém tak honím rady.
Tady je lehce zataženo ale bouřka zatím žádná.
tak já jdu mýt nádobí pak sem juknu a pujdu žehlit.