Poradna duly
Jana Čurdová
pachuť v puse - všude se píše o kovové chuti, já už přes týden mám v puse pachuť kyselou, cokoliv sním mi připadá kyselé, nedá se to zajíst ani přepít, zkoušela jsem všechno možné sladké, hořké, slané ale nic nepomáhá, tak uvidíme
nemáte některá zkušenosti z genetikou? Na začátku těhotenství, když jsem o něm ještě nevěděla tak jsem měla bakteriální infekci plic a brala jsem codein, který rozhodně nepatří k doporučovaným v těhotenství, moje doktorka mi dala doporučení na genetiku abychom měli jistotu, že je vše v pořádku. Doktor na genetice me objednal až na září, zkoušela jsem aby mě vzal dřív, ale nechtěl ani slyšet, že nemám plašit, pravděpodobně je vše ok a prý když je těhotenství chtěné tak to dřív nemá smysl, nevím co si o tom mám myslet, čekání je šílený
Amy já tu chut ani nemůžu identifikovat, ale je to hnusný
. Za celý minulý těhu jsem taky nepřišla na to, jak to dát pryč
.
Nas uz je tu jak mravencu
Asi fakt trhneme rekord. Zacinam mit strach, ze budu rodit pred porodnici, bo v porodnici nebude misto ![]()
Ahoj Illenko, ja to mela s testama podobne. Tri dny po ocekavane MS sotva viditelny prouzek, o dalsi tri dny pozdeji to byla svetloulinka carka a za dalsich pet dnu byla uz lip viditelna, ale porad slabsi nez kontrolni.
K MUDr. jsem sla na potvrzeni v 5 +2 tt. Delala mi vaginalni UTZ a byl videt svetlounky vacek s malilinkatou cernou teckou.
Presne tak jak psala Petulda, druha carka nemusi byt vubec stejne stejne silna a barevna jako kontrolni. Navic, kdyz se ti udela do tri minut, tak je to pozitivni, pozdejsi vysledky (po pul hodine) uz nejsou smerodatny.
Saraai, poradne si odpocin a nestresuj se. Zkus se podivat, jestli se u vas neprodavaji ty „tehotensky“ lizatka, fakt zabiraj.
Neboj, bude lip
.
Amy, taky je mi spis hur odpoledne nebo vecer. Rano to resim jeste v posteli pulkou suchyho rohliku, coz se mi osvedcilo. Zatim jsem taky nezvracela, spis se vyprazdnuju casteji spodem. ![]()
Amy,
názor MUDr. Kouckého na porodnici.cz je, že v prvních týdnech těhotenství je to většinou všechno nebo nic. Pokud zásáhne nějaký negativní faktor, tak se mimi potratí v prvních týdnech nebo se dále vyvíjí nepoškozené. Ale doporučuji Ti, abys mu tam v poradně poslala tenhle dotaz. On ti napíše - reaguje strašně rychle, určitě hned ten den.
Pett
Ahoj,
nevím, jestli jste to tady některá psala, ale chci se zeptat, jestli jste něco platily za fotku z UTZ. Jdu příští týden, zrovna na manželův svátek, tak bych si chtěla nechat vytisktnou fotku, i když toho na ní ještě asi moc nebude.
Nějak nemůžu najít chuť do práce, tak prohlížím fotogalerie a kochám se fotkama z UTZ. A řeknu vám, chuti to nepřidává, naopak. Dnes se mnou zaměstnavatel asi moc spokojený nebude…
Jitka
Pett dik, zkusím tam napsat, ten genetik říkal to samé, jestli by to po lécích nemělo být dobré tak by si s tím příroda poradila záhy sama, tak se snazim na to nemyslet, ale … znate to
Illenko - nesmutni, záleží na hodně věcech, na typu UTZ, jeho stáří, zkušenosti Dr. atd. Takhle brzo tam někdo prostě ještě nic nenajde.
Jiti - s tím placením to má každý Dr. jinak. U mojí minulé Dr. se neplatilo, V Gennetu i v porodnici měli napsáno, že jo, ale nikdy to po mě nechtěli. Asi jsem měla štěstí na hodné Dr. ![]()
ILENKA: vůbec se nestresuj… já to měla úplně stejně… týden jsem testovala jako šílená. Čárka tam vždycky vylezla v termínu, ale byla slabounká a já tomu pořád nemohla věřit. K Dr. jsem ale nemohla, protože jsme jeli na dovolenou. A až tam, po nějakých 10 dnech od vynechané MS začala být tlustá a až po 14 dnech byla mega tlustá… a na UTZ po 14 dnech od MS to taky bylo vidět jen malilinkato… tak buď v klidu, ještě testni ať máš jistotu, ale určitě budeš těhu. 5tt je opravdu brzy…
AMY: u tebe by to taky mělo být v pořádku. Miminko ze začátku stejně nebere nic od maminky, takže by prášky neměly moc mít v počátku vliv. A doktor mi včera řekl, že se ty gen. testy dělají až od 4,5 - 8,4 cm miminka, tak proto musejí počkat.
dik za povzbuzeni..no snad to teda bude ok.....uz jsem si tech testu delala 5…:)))…
ahojky holky,
hlasi se tehule.tak vcera jsem pozvala spoluzaka se spoluzackou na navstevu-chodi spolu-a zdrzeli se dyl-chlapi jsou desny,pili a pili a my uz chtely spat.nakonec odesli asi v 1h.takze ja uplne mrtva,ani nevim ze jsem z loznice presla k martinkovi kdyz brecel!!ale v noci jsem tam najednou byla!nastesti rano martinek vstaval a hral si a pak jsme jeste usnuli a vstavali jsme asi az 10.45h.ale blbe mi bylo a je.tak jsem zase objimala misu,fuj.martinek byl ale hodnej a pocakl za dverma a ani nerval-asi pochopil ze mi neni dobre
jeste prijde moje babicka apujde s nim na chvili ven.
jinak se mi zdal sen-ze jsem nejak bezela v nejakym lesu a hrozne me bolelo brocho,tlacilo dole a nafukovalo se,ze jsem mela pocit ze mi vyskoci to mimi z bricha,byl to hrozny pocit jako kdybych mela potratit.fuj to byl hnusnej sen, ted me to boli i ve skutecnosti trosku.
MISO:asi mas pravdu, kdyby to bylo asi pocaty normalne tak se to bere jinak.tak v utery a neboj nezblaznis se.ja minule taky spinila a mam kluka jako hrom ![]()
AMY:ahoj mamino vitam te,mam stejny termin jako ty.
JITUTU:to je zajimave ze jeste nesli videt ,kolik je tam dutinek,no aspon budete mit treba prekvapeni.neboj bude to OK.
JANI:ja jak zde ctu kdo vse spini,tak uz mi prijde ze je to normalni.ja nastesti zatim nic.klepy klep,ale dr. mi sam rikal ze kdy my byt normlane MS tak se muze spinit a i minule mi pri KO rikal ze muzu treba spinit po vysetreni,takze kdyz je to malo tak to asi vazne nevadi.a nebo treba to je to druhy mimi, jak ti rikali ti dr.no uvidis.
SYKORKO:diky za odkaz na postel!blby je ze my mame starou postel velkou 195170 a mam dobre matrace a nechci je kupovat nove-a tady maji same rozmery 180200,ale ta vanessa je asi ze vsech posteli nejhezci.
zatim koncim z doctenim,prisla mi babicka
ahoj holky, vsechny vas zdravim, hlavne prirustky ze zlinskeho kraje ![]()
Valli, ty s tim asi moc nesouhlasis co? ale snazim se verit doktorum… vis pres to vsechno co jsme uz zazili, pichani injekci do bricha, odbery vajicek pod narkozou a ja nevim co… se jim to nakonec povedlo, tak snad vi co robi - i kdyz na jedne diskuzi si jedna holka nechala trojcatka… a jedna sla na redukci a ted ma krasne dvojcatka, ale taky se narodili driv… je to fakt tezke… jejda, omlouvam se nejak jsem se rozepsala o veci ktera sem moc nepatri… kdyz ja uz se asi bojim… ![]()
no, nic…
vsem preji at miminka pekne rostou…
a s tim brichem… ja uz ho mela pred tim takze mi to neprijde… ![]()
Ahoj těhulky,
tak včera mi proběhla kontrola, jen sem se neozvala, páč jsem si vzala na včera dovču. Tak všechno ze zdá být v naprostém pořádku. Byla jsem nejšťastnější na světě když sem to tam na tý obrazovce uviděla a to srdíčko jak bušilo. No byla jsem z toho tak vedle že jsem se pak ani nezeptala jak je ten můj drobeček veliký. Hm sem to ale trdlo. Takže zas až za 3 týdny.
Holky mě už 4. den tak třeští hlava. Nevíte čim by se to dalo stopnout?
Dendulko - pro doplnění do seznámku - je mi 24 další KO 23.8.
SSUSSI, tak gratuluju k srdíčku a fotečku máš? Tam by ta velikost měla být vytištěná ![]()
Do seznámku doplním ![]()
MISO, věřím, že se bojíš, ale je to těžké rozhodnutí, a nevím jak bych se zachovala na tvém místě, je to fakt těžké, ale věřím, že se rozhodneš správně ![]()