Poradna duly
Jana Čurdová
Škurpice já loni jak byla na tom screeningu tak jsem zjistila že po 35 by nám to měla hradit pojišťovna že na to máme nárok ale já to platila takže to dostali zaplaceno 2×. Jinak dělali mi ultrazvuk přes břicho i vnitřní né všechno viděl dobře. Ale byl skvělý a všechno mi ukázal bylo to lepší než pak ve 20tt. Trvalo to kolem půl hodinky. Ještě špiníš? Já jsem z toho nervózní od pondělí pořád trošku. Snad to bude o.k.
Zdar holky
, letmo jsem vás prolítla
se všichni máte, že už máte tak velký mimísky, já už chci bejt taky 10+ něco ![]()
já furt čekám na první kontrolu…asi si sem dám metřík ![]()
no nic, tak si užívejte těhulískování ![]()
lisa3 píše: Škurpice já loni jak byla na tom screeningu tak jsem zjistila že po 35 by nám to měla hradit pojišťovna že na to máme nárok ale já to platila takže to dostali zaplaceno 2×. Jinak dělali mi ultrazvuk přes břicho i vnitřní né všechno viděl dobře. Ale byl skvělý a všechno mi ukázal bylo to lepší než pak ve 20tt. Trvalo to kolem půl hodinky. Ještě špiníš? Já jsem z toho nervózní od pondělí pořád trošku. Snad to bude o.k.
Vítej, Jaňulko. Zas tak malý mimi nemáš, neboj kontrola bude za chvíli, aspoň už bude pořádně vidět
a nebudeš se stresovat
Prosím tě, jak si měříš to HCG co máš v metříku? To jde nějak podomácku?
Jé Gino, já tady nejsem úplně tak nová
ale díky za přivítání ![]()
To HCG jsem si nechala udělat v laborce jako samoplátce… trochu mě to uklidnilo ![]()
Promiň, já už blbnu ![]()
Vidíš, pořád se něco člověk učí, to jsem ani nevěděla, že si to mohu nechat změřit. Tak třeba příště ![]()
je nás tady hodně, to je tim ![]()
to je vlastně to samé vašetření, kdy tě dr posílá na krev, když ještě nic nevidí UTZ, nebo se to také používá jestliže je nějaké podezření na špatný vývoj embria nebo mimoděložní těhu…
a protože tu kontrolu mám až za dlouho, tak jsem se chtěla ujistit, že to je ok ![]()
nicméně člověk si jaksi stále nejistý
Tak jsem zatím dočetla jen kousek… malej má furt teploty, zítra jdem znova k doktorce a udělá nám ten CRP test, jestli dostanem ATB nebo ne… Tak doufám, že ne. Ale je furt takovej protivnej, to je jasný mno, když mu není dobře.
kojení - já kojila taky s kloboučkama, tak asi měsíc, pak jsem se rozkojila i normálně. A nebolelo mě to teda skoro vůbec, jen občas.
screening - někde jsem četla, že by to měl být odběr krve mezi 10.-11. týdnem a UTZ mezi 12.-13.týdnem, že když se ta krev bere najednou s UTZ, je to zbytečný a nevypovídající… ale proč by to teda někteří doktoři dělali? Fakt nechápu. Já jdu nadvakrát, v 11.tt na krev, ve 13.tt na UTZ. A budu to mít teda za 1100 Kč mno.
pohlaví - já jsem taky hrozně zvědavá… ale ten test bych si asi nekupovala, stejnak to není 100% za ty prachy…
Musím zase letět, ten zbytek dočtu snad večer…
ahojte holky tak jsme se vrátili z procházky prtože sotva lezu nic nepomáhá na hlavu uplně mě pálí olči motá se mi děsně hlava tak jsem rači šla domu aby to semnou nekde neseklo je mi fakt hrozně ted se pujdu nahřát nad hrnec ale to jsem už skouela a vubec nic musela jsem si bzít zase paralen malá chudera furt neco che a já nejsem schopná pomale ani v stát
už mě to štve měli jsme jít zítra na narozky ale já budu rači doma
Kajiszek píše:
Tak jsem zatím dočetla jen kousek… malej má furt teploty, zítra jdem znova k doktorce a udělá nám ten CRP test, jestli dostanem ATB nebo ne… Tak doufám, že ne. Ale je furt takovej protivnej, to je jasný mno, když mu není dobře.kojení - já kojila taky s kloboučkama, tak asi měsíc, pak jsem se rozkojila i normálně. A nebolelo mě to teda skoro vůbec, jen občas.
screening - někde jsem četla, že by to měl být odběr krve mezi 10.-11. týdnem a UTZ mezi 12.-13.týdnem, že když se ta krev bere najednou s UTZ, je to zbytečný a nevypovídající… ale proč by to teda někteří doktoři dělali? Fakt nechápu. Já jdu nadvakrát, v 11.tt na krev, ve 13.tt na UTZ. A budu to mít teda za 1100 Kč mno.
pohlaví - já jsem taky hrozně zvědavá… ale ten test bych si asi nekupovala, stejnak to není 100% za ty prachy…
Musím zase letět, ten zbytek dočtu snad večer…
Holky já jsem opět otrávena, protže se drbu. Tohle jsem měla je to asi 3 měsíce, šla jsem i na krev, tam ok, jen trošku vyšší bilirubin, ale spíš to bude dědičný říkala dr. A já jedla ovoce, zeleninu a drbu se zase.. já to fakt snad budu mít po tom..
Kyblíčku ty si s tou holavou teda užíváš vid? ![]()
Tak jsem vás dočetla. Vojtu jsem dala spát bez večeře, dostal hysterickej záchvat, jen uviděl lžičku. Ale tak však on hlady neumře mno. Není mu dobře, tak dnes snědl jen dvě ovocný přesnídávky a jogurt. No jako marod má nárok na tenhle výběrovej jídelníček, ale polívčičkám se zeleninkou stejnak neunikne, až mu bude líp
Na kuřecí vývar i brkaši mi dnes hodil bobek mno ![]()
Škurpi, tak to zní logicky, já budu mít výsledky hned. Takže to je opravdu asi kvůli tomu. Já právě četla cosi, že se to musí dělat ty dva týdny předem, ale zdálo se mi to jako pěkná blbost, protože proč by to ti doktoři někde dělali najednou. Takže děkuju za objasnění
A držím palce, ať ti to dobře dopadne. Btw na tu plodovku tě poženou i při dobrým výsledku? Kamarádce z července to takhle dělali, bylo jí 41. Poslali ji na ni nezávisle na výsledcích kvůli věku. Ale můžeš to samo i odmítnout.
Jinak ještě dodatek k tomu screeningu - je to fakt různý, Gennet to má prostě za 1100 bez rozdílu pojišťovny a čehokoliv. Před pár lety to prej u nich taky šlo na pojišťovnu, ale teďka je to prostě placený a tečka. Ale já už na to prdím, tohle je pro mě ještě přijatelný, navíc ten UTZ v Gennetu je prostě něco úžasnýho, strašně se těším… moje mudra mi to chtěla dělat na obyč UTZ za 2900 Kč
Teda jako součást nadstandardního balíčku, ale stejnak… na ten balíček prdím.
Btw jak jste řešily kojení - my kojili plně do 4m, pak jsem dostala ms a nějak mlíčka ubylo, takže jsme dávali 1 večerní dokrm UM. Kojila jsem jen do 7m, protože se mi prcek sám odstavil a násedně se odstavil během 14 dnů i od UM a veškerých tekutin z flašky
Takže od tý doby jedeme kašičky z UM lžičkou a hodně jogurtů. Už se teda vlivem vedra naučil aspoň pít šťávu brčkem, ale byl to strašnej boj. Je to fakt paličák. UM z flašky prostě nevezme do pusy, jen tu kaši lžičkou, a to jen k večeři, jinak ji nechce. A nehnem s ním ani párem volů ![]()
Btw byblicku, já trpěla na bolesti hlavy v prvním těhu, někdy vysloveně i migrény. Bylo to hrozně otravný. Ale můžu tě uklidnit, že to do konce 1. trimestru na 100% přešlo. Tak snad to budeš mít taky tak… teda maximálně, třeba to přejde u dřív, budu držet palce
A taky mě vlstně šíleně pálila žáha. A teďka zatím fakt nic. Ťuk ťuk… fakt ani nevím, že jsme těhu, až na tu brutální únavu a čůrání…
šečmi to si teda fakt užívám thole jsem vživotě nezažila kasttrofa ale hold to vydržím
musela jsem s vzít paralen ten mi tak trochu pomohl že můžu aspon chodit ale jak se zvohnu katastrfa.je tak to já doufám že to rchle přejde jestli to bude do konce prvího timestru tak se snad zblázním u malé jsem nic takovího neměla a pálení žáhy to taky vubec neznám u malé mě to nedělalo ted taky nee tak snad nezačne i tohle