Poradna duly
Jana Čurdová
Šema píše:
Janni jj, mě dělala odběr v 16týdnu + utz ve 21 jsem byla
Já u Eričky byla jenom na těch tripl testech a na screeningu ne. Tak jsem nevěděla, jestli se na ty tripl testy musí znovu chodit, když screening vyjde dobře.
janna24 píše:Šema píše:Já u Eričky byla jenom na těch tripl testech a na screeningu ne. Tak jsem nevěděla, jestli se na ty tripl testy musí znovu chodit, když screening vyjde dobře.
Janni jj, mě dělala odběr v 16týdnu + utz ve 21 jsem byla
Teda holky, vás dočíst, to je mazec … ![]()
a co jsou to ty tripl testy? Mě na screeningu objednali na 20. týden na utz a krev mi veme moje doktorka a pošle k nim…to je ono?
janna24 píše: Škurpi a kdy jdeš na tu plodovku?
xŠárka píše:
Teda holky, vás dočíst, to je mazec …a co jsou to ty tripl testy? Mě na screeningu objednali na 20. týden na utz a krev mi veme moje doktorka a pošle k nim…to je ono?
jj to je ono
Šema píše:xŠárka píše:jj to je ono
Teda holky, vás dočíst, to je mazec …a co jsou to ty tripl testy? Mě na screeningu objednali na 20. týden na utz a krev mi veme moje doktorka a pošle k nim…to je ono?
pamatuju se, že se podle nich zjišťují taky různý vývojový vady např. downům syndrom
Holky dočíst vás šílené. To tu chvilku člověk není.
Já byla přesně před rokem na tom sreeningu a přes břicho to šlo taky blbě vidět tak mě pak dovyšetřoval vnitřně. A to už všechno změřil. Byl super. A plodovku mi dr. moc nedoporučuje a to bych vzhledem k věku měla jít hned. Říkala že je tam opravdu dost falešně positivních výsledků a to bych nepřežila kdyby mi pak zpětně po ukončení z nějakého důvodu řekli že bylo mimi zdravé. A ještě říkala že je pro mě už tak stresující to těhotenství tak by mě tím nechtěla stresovat. Ale záleží na výsledcích a co na to genetik. Musela mu ale napsat do papíru ten porod mrtvého miminka v35tt ale říkala že by to jeho názor nemělo nějak ovlivnit (taky nerad posílá zbytečně na odběry) protože malá se zamotala do pupeční šňůry a byla to jen náhoda z jejich hlediska jinak byla naprosto zdravá. Ale stejně se bojím.
liso, u plodovky falešeně pozitivní výsledky?
Já myslela, že plodovka je 99,99%
Jenže ještě jak si vzpomínám jak jsem byla loni na konzultaci na genetice tak mi dávali papíry kde bylo vypsáno co se zjišťuje odběrem pl. vody a pak spousta vad které jsou nezjistitelné. Nic příjemného. To rozhodnutí bylo hlavně na mě ale sám mi řekl že v mém případě je to zbytečné z výsledku krve a screeningu.
A dost často potvrdila mi to i dr. A mám sousedku které vyšla blbě plodovka žekli ji že bude mít dítě dow.syndrom. Tak to obrečeli ale na potrat nešla smířila se s tím a holčička je naprosto zdravá to mě děsí.
lisa3 píše:
A dost často potvrdila mi to i dr. A mám sousedku které vyšla blbě plodovka žekli ji že bude mít dítě dow.syndrom. Tak to obrečeli ale na potrat nešla smířila se s tím a holčička je naprosto zdravá to mě děsí.
ty bláho
![]()
Tak to je mazec že i teda plodovka vy hází falešně, tak proč ty všechny testy teda dělají?Nebylo by snad lepší na nic nejít?? No děs!
Holky jdu hají, dobrou noc
![]()
Proto prý dávají přednost tomu kombinovanému vyšetření screening+krev. Taky jdu do postele.
![]()
Dobrou! A poďte spinkat s čistou hlavou a nezatěžujte se tím, co by mohlo všechno miminku být…to už je stejně všechno rozhodnuté ![]()