Poradna duly
Jana Čurdová
Gina108 píše:
Holky, já mám dilema, nějak jsme propásli očkování Priorixem (spalničky a spol) Nejdřív jsme byli na dovče my, pak měsíc Mudr.Teď v srpnu mu bude 18 měs, to má dostat hexu, tak mu ten Priorix nechci rvát. Navíc jsem slyšela, že je to živá vakcína a že existuje riziko prý 1:1000, že bych to od prcka mohla chytnout i já . No a v prvním trimestru by to bylo fatální. Tak co byste dělaly vy? Šly byste s malým na očko až byste byly aspoň ve druhém trimestru, nebo to riziko je zanedbatelné?
Asi bych to odložila… I kvůli té hexe… Já chci malou nechat očkovat živou vakcínou až někdy na jaře, my teda máme všechno odsunutý díky nedonošenosti, navíc hexu máme rozloženou, ale stejně tu živou vakcínu bych chtěla dávat až tak ve/po 2 letech (se to i doporučuje)…
Světlano, to je mi líto, přeju brzy //! ![]()
Ostatní zdravím! ![]()
Ahoj holky, zdravím vás po delší době.
Vy teda jedete, já jsem teda všechno nepřečetla, spíš jen tak přelítla očima. Ale témata jedete hezké - kila, chlapi, sex, kouření, fakt dobrý… Škoda že s těma dvěma malýma dětma nemám kdy sedět u PC. Navíc ně teda poctivě začaly navštěvovat nevolnosti - hlavně odpoledne, spojené s šílenou únavou. Takže když po obědě děti zalehnou, jdu s nima a večer jsem ráda že zase lehnu.
Světlanko - je mi to moc líto co se stalo, přeju ti ať je to co nejdřív za tebou a máš brzy opět //
Gino108 - tak zrovna dneska jsem s dětskou dr přesně tohle řešila. Jája má posunuté tohle očkování až po druhém roce života (je to prý doporučení pro těžce nedonošené děti ohledně živých vakcín). Říkala jsem že jsem těhu tak hned řekla že to posuneme až budu mít za sebou první tři měsíce, a navíc že v horkém počasí se to stejně radějií neočkuje. Malé to vůbec nijak neublíží když to bude později a i když prý děti nebývají infekční i když mají na očkování silnou reakci, nebudeme riskovat, po tom co mám za sebou
S.v.e.t.l.n.a. píše:
tak jsem doma,holky…něco takového už nikdy nechci zažít
vám všem hoooooodně zdravíčka,štěstíčka s mimískama a všem moooc děkuju za podporu,hlavně tobě,Šemi![]()
Světluš, tomu věřím, to muselo být hrozné
, moc Ti přeji, aby ses z toho brzy dostala a mohla být zase //.
taky přeji brzy //čárečky.holky ten chlap mě zase prudí to je děs ještě že jdu s holkama na limonádu na zahrádku to je děs
Svetlano je mi to moc líto. Příště to vyjde, uvidíš. Přeji hodně zdaru, štěstí a brzké //.
Světluško! Je mi moc líto co se stalo, ale nevěš hlavu, ono se to povede! Moc držíme palečky a napiš nám jak se máš, ať víme, ju? ![]()
Ahojte,
tak předně Světli, drž se..snad brzy bude líp..
jinak já fčera byla na té kontrole a dr. mi řekl, že je to zatím moc malý, tak mi nedokáže nic říct a že až při příští kontrole mi upřesní ve kterým jsem týdnu..Já měla jahody jak kdy..Někdy až 40 den. Tak vůbec newim, ve kterým jsem teda týdnu..ale naposledy jsme s manžou tvořili hodnoty 5.7., takže nejpozději jsem musela otěhotnět tak 8.7…fakt jsem z toho jelen.. ![]()
Koty tak to jsme na tom stejně. Já teda vím kdy byla ms, takže vím týden taky taky dr nic nevidět, tak jsem jakási nervní jestli je tam mimísek v pořádku
Kyblicku koukám na ten Tvuj metřík a jsi 7+6 a máš 231 dnů do porodu. Já jsem 7+2 a mám taky 231 dnů do porodu. Tak mi to příjde trošku divný,co?
Příspěvek upraven 30.07.10 v 18:26
Já otěhu přesně 6.7. vím to na 100% protože jinak sex nebyl, a jen jednou se do mě chlap.. takýže u nás je to jistý, ale poslední ms jsem měla 23.6.
jeeeeeeeee tak to na tom budem fakt asi stejně
ale to už budem mít porod asi až v dubnu, co? já měla posl. jahody 16.6., ale jak říkám, tím se u mě nedá řídit..
LaChica píše:
Kyblicku koukám na ten Tvuj metřík a jsi 7+6 a máš 231 dnů do porodu. Já jsem 7+2 a mám taky 231 dnů do porodu. Tak mi to příjde trošku divný,co?Příspěvek upraven 30.07.10 v 18:26
nojá to budu měnit protože měsíčky jse měla naposled 5 června jenže podle toho to nesedí ted bych měla být v 6 týdnu ale určí až na příští kontrole takže mi to pak šemi upraví protože takhle to vychází na 11 březno a doktorka řekla že až tak 20 března