Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahooj, všichni přežili ??? ![]()
Mischni tak držím klouby a dej vědět, ale dneska svítí sluníčko to je dobré znamení..
V pondělí jsme byli na chatě, a naši kluci nás „pomladili“ celkem decentně, my děláme jako že utíkáme a piánko pištíme a kluci poctivě odříkávají básničky. Pak pozorně vybírají ty nejhezčí vajíčka a měla bys koukat jak si je střeží......jsou jak malí, mně to celkem baví. Ještě jsem zapomněla že si musí vlastnoručně uplést pomlázky - to bysme jim neodpustili !!!!!! A letos měl malinkatou pomlázku i Vítek - v nestřežené chvíli jí půlku snědl (pentli nechal)
Sevco na co přecházíte, dost bylo rozmazlování s „komfortem“…dopadlo to dobře?
Bubis tak co vdolky?? Povedly se nebo byly zase 2D místo 3D ![]()
Do Lužánek nechodím každý den, přece jenom to není zas takový kousek, ale kdybych věděla že tam na mně někdo čeká................ ![]()
A co Danielek ve vajíčku, vraceli jste se domů - nebos ho operativně zvládla odderatizovat v obchoďáku, nebo jste na to přišli až doma??
Veselá historka na konec :
Brouček se mi v sobotu celej osypal záhadnou vyrážkou a dělaly se mu na rukou velké červené plastické fleky, které se co 2 hod přemisťovaly. Neděli jsem strávila prohledáváním dětského lékaře - to si umíte představit ten masakr, jakým strašným chorobám ta vyrážka odpovídala ![]()
K večeru už jsem to nevydržela a vyrazila poprvé v životě na dětskou pohotovost. Šlo to celkem rychle a výsledek - KOPŘIVKA
s paní doktorkou jsme zpětným prozkoumáváním jídelníčku stanovily jako pachatele můj excelentní tvarohový piškot, který jsem VYLEPČILA šťávou z jednoho citronu.
JELITO NA N-TOU ![]()
Takže jeko v pohádce všechno dobře skončilo, brouček dostal kapičky, fleky zmizely a žili šťastně dokud neumřeli.........
Ahojík po Velikonocích !
Ivusho - já se u tvých historek vždycky tak bavím !! Myslím, že máš o zábavu docxela postaráno
![]()
Mischni - já se na tu výstavu Titanic chystám taky - vím, že to není úplná „láce“, ale kolikrát člověk něco takového může vidět ? Jinak - na dnešní kontrolu ti mooc držím palečky !!
Tak holky - užívejte s Broučkama a já dnes valím do předporodního kursu: lekce „Porod“ !! Pa.
zdravim po velikonocich!
mischni, tak co? palcaty uz mam cele umackane ![]()
ivusho, hele, kdyz te tak ctu, dostavam se ze svych „spatnomatkovskych“ depresi
diky
(a jen tak dal - to vis, skodolibost, to je hnaci sila lidstva
) jo, a diky za kontakt!
monix, hehehe, to me dost pobavilo - „lekce porod“
pardon, mne to vzdycky pripada jako kecy ![]()
bubis, nekdo vdolky, jiny holky
tak jak dopadly? a co cviceni? pristi stredu (aspon myslim, je to kazdopadne 1.4.) - jdu na kurz satkovani - tak kdyby se ti (neb komukoli jinemu!) chtelo…
byli jsme dnes na kalmetizaci - ok, a pry „dalsi kontrola v 11 letech“ - jsem myslela, ze jsem se preslechla, no ale tak snad to nezapomenu
![]()
Krisulko já samo ty historky píšu abyste se pobavily, že jsem jojino vím i bez nich. Těší mně že tě potěšily. (teda to je obrat)
Přednášku porod jsem si poctivě zamluvila dostatečně dopředu, aby na mně zbylo místo, protože jít k porodu nepřipravená - NEMYSLITELNÉ!!!!
Ovšem v době konání kurzu už jsem měla v náručí 14 denní dítě..
![]()
To by mně zajímalo kam si ten datum kontroly na kalmetizaci poznamenáš - na futra??
A jinak fotky NÁDHERA, jste už veliký…
Tak zázraky se nedějí, aspoň ne v mém případě. Zítra jdu na revizi.
Mimčo moc neporostlo, akce žádná, prostě takovej záprtek… Drží ho tam jen ten Utroš.Dr. neví proč se to opakuje, jsme oba v pořádku. Zatím jsem mimo, ani nemám sílu brečet, ale to přijde. Akorát teda nevím, čím jsme si to zasloužili…
Mischni nevím co bych ti napsala, je mi to moc líto, asi žádná slova nezmenší tvoji bolest......tak tichou vzpomínku Julince ![]()
Ahoj Krisulko, tak co se tyka cviceni v tom Crsp, tak to je az od 6 mesicu a do sesti mesicu zase nabizi ty masaze a jsou tam zařazena i cvičení poloh a držení kojence, podporující jeho psychomotorický vývoj.
Maji jeste dve mista urco volny. Je to ve ctvrtek (teda zitra) 10:30-11:30 a 11:30-12:30hod. 60,–/hod. Plati se cele pololeti od unora az do cervna ale my bysme si uz asi platili jen hodiny. A zitra uz klidne muzem prijit.. tak co rikas? zase masirovani faldiku
Ja bych to zkusila ne? Jenze my jdem zitra na TBC, tak nevim jestli zitra by to byl dobrej napad. Prosim te, jak to probihalo? Bylo tam hodne deti? Jo a vcera te videl prej muj Tomik
Obcas vidi tady ty fotky, kdyz sem pisu a prej te urcite poznal. Ze jsi sla po Botanicke.. jo ? Jestli jo, tak teda to koukam, ze ma takovou pamet ![]()
Ahojky Bubis,
jojo, po botance jsem si to vcera stradovala
to teda taky smekam, jakyho ma pamatovaka ![]()
divala jsem se, ze uz mate taky fotky - moooc vam to slusi ![]()
zitra jeste taky nevim, jak to bude, protoze jdu k doktorce prozmenu ja… tak uvidim, jak to stihnu… kdyztak pristi tyden teda stopro pocitam s tim a pisu si do denicku
joo, a ktery cas se ti vic hodi?
jeste mas SZ ![]()
Mischni je mi to moooc líto, taky jsem si jednou revizí prošla a stačilo, buď silná holka a já si vždycky v takových situacích říkám co se má stát se stane a prostě to tak má být, aby mohlo přijít něco jiného…myslíme na Tebe.
Ivuš goood historka
, nové mlíčko v poho, zatím musím zaklepat, jen nechce papat, stačí mu pořád dávka, jak pro měsíční mimino…včera jsem zkoušela dát savičku pro 3 měsíce a chůdaček vůbec nevěděl co s tím, teklo mu to rychle, nestačil to papat…
jo a příští týden už má být teplíčko, tak něco naplánujem ne?
Krisulko tak pujdeme pristi tyden, nebudem to lamat pres koleno ne? Cas cviceni bych brala spis ten 11:30hod., aby se mohl trochu pred tim prospat. Ted vstava v sest.. takze v devet uz je K.O. Ale klidne se nejak prispusobime, kdyby to nevyhovovalo vam. Hele a prosim te, TBC jak probihalo?
JInak fotky
diky
to jsem udelala jen takovej vyber, musim si to nejak usporadat, mam to tam napreskacku.. neprehledne.
Jo a dneska s Danielkem slavime: nechala jsem ho lezet na zemi na zadech, na chvili jsem si odskocila a kdyz jsem se vratila pasl konicky… prvni uuuplne samostatny otoceni ![]()
Vdolky dneska druhej pokus, predtim jsem byla jeste nastvana, tak jsem nemela chut to opakovat .. tak uvidim.. jdu zadelat na testo ![]()
Ivushko, co se tyka pokadenyho nakupujiciho Danielka: nenechala jsem ho smrdakovat po celym obchodaku..
vyuzila jsem mistnost na prebalovani ( musim rict, v Olympii jak je Kika, tak tam to maji moc hezky udelany, rovnou jsem ho umyla v umyvadle, ani jsem nemusela pouzit ubrousky ) Jo a kdyby nekdo chtel naky hezky bodycka (zajimavy-napr.mracek prsici srdicka
), tak v olympii obchod Lindex.. moc hezky. Ja tam kupuju bodycka, protoze akce kup dve treti free
…dneska jsem byla v luzankach a vratila jsem se temer s omrzlinama.. kocar jsem pred sebou strkala pupkem, jak mne mrzly ruce.. tak uz by mohl byt konec toho mrazu ne?
Jinak se sousedkou (taky ma mimco) jsme sly na prochazku a z luzanek smer na detskou nemocnici je bezva kavarna.. nechaly nas vynest si kaficko ven (jeste nefungovala zahradka) a mohly jsme se u nej zahrivat. ![]()
Mischni - je mi to moc líto, myslím na tebe a držím ti palečky, ať to zvládneš, holka…
Krisulko - do jisté míry tyhle předporodní kursy jsou zbytečné - ale člověk si tím snaží vytvořit iluzi, že je dostatečně teoreticky připraven a uklidnit se tím. Že pak v reálu mu všechny tyto informace můžou být k ničemu, je už věc druhá…
Bubis - veeeliká gratulace k těm prvním koníkům !!!!
Tak jsem zase tady. Hlavu mám po narkoze jak po flámu, podvozek jak po vášnivé noci a jinak nic. Ale vůbec nic. Já necítím smutek, zoufalství a už ani ten vztek ne.Prostě emoce naprosto vypnutý.Vůbec to nechápu.
Dr. říkala, že velikostí to bylo max. 6tt. Já měla být v 10 nebo v 8. Takže opravdu se nedalo nic jiného dělat.Nechala jsem si dát neschopenku a příští pátek jedu na kontrolu.
A s dalším snažením - uvidíme. Teď nejsem schopna to posoudit. Vím, že to bude znít asi divně, ale mě je to teď nějak jedno.
Jdu pokračovat ve spaní, přeju všem dobrou a klidnou…