Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kac: Do obory se budu snažit přijít, ale nejspíš asi zase vezmu nějaké ty polystyrénové v obchodě… Z balzy teďka nic kutit nebudu. Důvody kdyžtak řeknu na místě.
Doriang: tak si říkám - máte promyšleno, kam byste případně dali kolejiště v bytě? Hodně lidí nabouchá koleje na velkou obdélníkovou desku a až pak řeší, kam ho umístí. A zjišťujou, že jsou s tím problémy.
Po těchto zkušenostech považuju za dobrý nápad „modulové kolejiště“, kdy ty jednotlivé moduly jsou široké 40-50 centimetrů a dlouhé od metru do metru a půl. A dají se uklidit někam do skříně…
juro Náš tatínek to má promyšlený
zatím máme obr desku pod kterou sestrojil stolek, nemá to tam napevno, ale postupem času má v plánu provést z desky obchvat počítačového stolku a pak po policích dál…
on tráví večery na těch modelářských fórech tak to má nastudovaný a po nocích si v jakýmsi programu maluje ty plánky.S místem u nás problém není, jsme ve velkým bytě
A mašinky a vagónky hledá právě na aukru a parní teď koupili nějakou maličkou, novou (byla ve výloze tak se slevou), ale reklamují, jezdila špatně a cosik jí chybělo. Jinak má jednu přímo z té základní digi sady od Tilligu a na aukru dokoupil druhou uplně stejnou. Ještě jim chybí ta parňajda.
Ahojky, dík za podporu. Problém je, že Ajenka ty medicíny ve všem pozná, takže už mi nezbývá nic jiného, než jí to dávat přes odpor. Ale sevře tak pusu, že mám miniaturní škvírku jí tam sirup vpravit. A pak se to snaží hned vyprsknout ven. Fakt netuším, jak ji donutit otevřít pusinku dokořán. Takový fígl jsem uměla jen u pejska, ale u ní nevím, jak jí stisknout nějaké body na ústech, ab y otevřela pusinku. Když jí to dám na kousku, tak to vyplivne ven
Tím se zhoršuje průnik medicíny do jejího těla a víc je toho na bryndáku. Blbé je, že i když je pak navečer muž doma, tak mi s ní odmítá pomoct. No v út jdem na kontolu, ale obávám se, že vyléčená nebude. V noci měla zase šílené záchvaty kašle s dávením a jinak začala mluvit s nemocným hlasem, to předtím neměla.. Taky zhubla.. Ach jo ![]()
@AknelinkaO píše:
Kamko, holky měly taky před nedávnem Klacid, dr. říkal, že je pěkně hnusný, takže buďto jsem jim ho dávala do různých štáviček (kupuju třeba ty bio z DMky apod.) nebo to měly na více polknutí, protože toho byla plná lžíce a hned to pak zapíjely, ale buďto čajem nebo šťávou, aby měly hned lepší chuť, vodu jsem jim nedávala.
Prospan je u nás za odměnu, to je „lístečková medicína“, takže s tím neporadím, protože to jim chutná a nosí si ho samy, abych už jim dala
Musíte to bohužel vydržet, nedá se nic dělat.
Je to teda blbý, že vám to trvá tak dlouho a teprve teď máte atb, to se ještě povleče…holky přestaly kašlat až pár dnů po dobrání atb. Dr. nám je teda nasadil hned podle poslechu a nenechal je víc trápit, i já poznala, že to není obyčejný kašel, takže proto jsem tam šla, jinak se to snažím vždy ze začátku léčit doma
doriang: tak to chlapci ještě netuší, jak velký lapač prachu je takové modelové kolejiště. Mluvím z vlastní zkušenosti. Chce to pořádně promyslet, jak ten prach odstraňovat. Normální vysavač je nepřítel všech drobností.
Kamko, holky taky zhubly, protože první dny co měly atb, tak odmítaly veškeré jídlo, byla jsem ráda, že si večer aspoň daly mlíko ![]()
No jo, asi to máš těžší, že se s ní ještě nemůžeš tak domluvit, holky přece jen mají 2,5r a to už se dá jim to vysvětlit, že prostě medicínu musí ![]()
A dávat jí to třeba stříkačkou?
Kamko- já taky dávala stříkačnou. zmáčkla pusu a musela polknout až potom jsem ji pustila a dala stoupnout, jinak ležela(nedobrovolně) mi v náruči. ![]()
Ale já jí to dávám stríkačkou, ale plive to hned a rukama mi to bere, je to hrozný
Má fakt sílu a nedá si říct…
@Kamka33 píše:
Ale já jí to dávám stríkačkou, ale plive to hned a rukama mi to bere, je to hroznýMá fakt sílu a nedá si říct…
kamko: poloz si ji na zem nebo na postel.Ruce ji dej k telu a nohama je drz musis byt nad ni.Sice drasticka metoda ale neda se nic delat.
Tak jinak. Položíš dítě na záda-hlavu mezi kolena, svýma nohma ji přišpendlíš její ruce a nohy k zemi. Uděláš jí „kačeří pusu“stlačíš líčka-tváře - vytvoří se ti škvíra do které jí vtlačíš stříkačku- a pořád držíš -eventuelně ještě přidáš druhou stříkačku s čajem-vodou, aby skutečně byla nucena polknout. Hlavu ti samo nesmí otočit nabok. ˇA čekáš až polkne. „Zákrok“ trvá chvíli
.
Ach jo, kdyby si tak dala říct, samozřejmě, že s ní dělám tyhle hnusný rituály, které jí znemožňují se hýbat, točit hlavou, ale tu pusu mi nechce stejně otevřít tak, abych jí to vtlačila až do kku, jak mi říkala doktorka.. Dám jí to do pusy a ona to prská zpátky, něco spolkne, ale není to úplná dávka.. Tak nevím, jestli by snad nebylo lepší jí dávat injekce? Nebo nejsou atb v kapkách? Kapky zvládá v poho.. Je mi jí tak líto!!
Holky prosím prosím máte někdo kontakt na Ivushu? Koukala jsem, že sem moc často nechodí a celkem bych se s ní potřebovala spojit. Kdyžtak ji prosím řekněte, že ji sháním, je to celkem urgentní. Díky moc!!
@kattkka píše:
kamko: poloz si ji na zem nebo na postel.Ruce ji dej k telu a nohama je drz musis byt nad ni.Sice drasticka metoda ale neda se nic delat.
Jasně. Jakoby si na ni „sednout“, aby měla ruce přitisknuté k tělu. Markétě jsem do dvou let léky jinak snad nedávala ![]()
Zní to hrozně, ale léky dostat potřebuje. Markéta přestala řvát vždycky hned po aplikaci ![]()
@Kamka33 píše:
Ach jo, kdyby si tak dala říct, samozřejmě, že s ní dělám tyhle hnusný rituály, které jí znemožňují se hýbat, točit hlavou, ale tu pusu mi nechce stejně otevřít tak, abych jí to vtlačila až do kku, jak mi říkala doktorka.. Dám jí to do pusy a ona to prská zpátky, něco spolkne, ale není to úplná dávka.. Tak nevím, jestli by snad nebylo lepší jí dávat injekce? Nebo nejsou atb v kapkách? Kapky zvládá v poho.. Je mi jí tak líto!!
Kamko promiň, ale jak jí chceš dát injekci?
To ji sama neudržíš ![]()