Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rampepurna píše:
Svatba už je domluvená, ne?
jo je, ale to furt neznamena ze probehne…
@valkil píše:
Starý krámy zminuju proto, protoze ted porad vycitaji jak nam strasne pomohli a ja jsem ted strasne nevdecna. ale pritom to co nam dali jsou fakt stare veci. Kdyby to bylo neco kvalitniho a ne veci na sberneho dvora, tak nereknu ni bu. viz gauc, lednice (tu jsme zaplatili)a vanocni stromek. Spoustu veci jsem doma vubec nechtela a stejne nam pokazde nacpali neco co vubec nepotrebujem aniz by se me zeptali.Nekvalitní gauč- v čem? Vyhodili jste ho?
Lednička špatná jak? Jak zaplatili?
Vánočí stromek byl v čem špatný. Hned opadal? Smrděl?Co nechceš vyhoď.
Stokrát opakovaná pravda je, že druzí si k tobě dovolí jen to, co jim dovolíš ty
A nebo si ty věci vůbe neber. Rázně řekni NE!
To je asi ten problem, ze jsem nerekla NE. Ted to vim. Bylo mi to trapne rikat tchyni ne. Nenapadlo me ze se to obrati nakonec proti me. Na zacatku byla tchyne tak skvela. I segra mi ji zavidela. A pak jak jsme zacali mluvit o svatbe se to nejak zlomilo.
@Marfi81 píše:
jo je, ale to furt neznamena ze probehne…
Rozhodně proběhne!
Když se chcete vzít, tak se teď vemte, než nad tím budete až příliš dumat a rozmyslíte si to. Bude už oficiálně TVŮJ a na svatbě padni tchýni kolem krku a dojatě jí říkej „maminko“ a „lepší tchýni jsem si nemohla přát“
… ale ne ironicky, fakt to prožívej a buď u toho věrohodná! Když ona na tebe falešně, tak ty na ní ještě falešnějc - ty se dobře pobavíš, ona se zklidní a ještě jí naséřeš na hlavu ![]()
@Rampepurna píše:
Rozhodně proběhne!Když se chcete vzít, tak se teď vemte, než nad tím budete až příliš dumat a rozmyslíte si to. Bude už oficiálně TVŮJ a na svatbě padni tchýni kolem krku a dojatě jí říkej „maminko“ a „lepší tchýni jsem si nemohla přát“… ale ne ironicky, fakt to prožívej a buď u toho věrohodná! Když ona na tebe falešně, tak ty na ní ještě falešnějc - ty se dobře pobavíš, ona se zklidní a ještě jí naséřeš na hlavu
to zní skoro jako dooost dobrý plán ![]()
a asi to tak i provedu. Jestli ona mrcha na me falesne tak ja na ni este vic.
zatím me tim jak se pretvaruje a smeruje meho draheho tam kam chce, nasira tak, ze opravdu spejeme k tomu ze zadna svatba nebude. coz ona chce. Pokud ale ja zahajim stejnou taktiku, tak z toho nemuzu vyjit spatne. Snad…
![]()
@Marfi81 no ja nerikam, ze je to tak jK jsem psala… jen ze mi to tak prislo. Kdyz totak ctutak mam jedinou radu. Stat si za svym a nenechat se zvyklat
@Marfi81 Tchýně jsou různý, my si od tchánovců pronajali barák, který koupili až budou v důchodu a že to tu zatím budeme spravovat. Nájem platíme dost vysoký an to, co to je za barák-nikdy jsme je o nic neprosili. A tchýně přijede a že se nemá kde převlíct a že si nemá kam dát věci, zapne si i stchánem telku a sednou si k ní a čučej. Mě bylo zle, oni ani nevolali, že jedou na zahradu-tudíž očekávaj kávičku a mě v plném pozoru. Oba v hadrech na ven sedávali tam, kde já lehávám v pyžamu (na pohovce). Tchýně mě pomlouvá, že ať se muž připraví, že teď budu čím dál tím víc nepříjemná a zlá (jsem 20tt) a že se jí dotklo, že jí enchci kropáčem zalívat záhonky, který si ještě ani neudělala a že jí nebudu 100m tahat vodu na záhonky (v těhotenství
) Jediné co je zajímá je, jestli náhodou jako těhule nekouřím-i když oni vyhulej dvě krabky denně a ještě si zapálej u nás doma na chodbě dva kroky od dveří (já nekouřím)
Tchýně jsou všude různý, ale buď ráda, že je nemáš kousek od sebe jako my!
Podle nich jsme těhotenstvím vše pos..li, je to brzo, a svatba je zbytečná.. A víš ty co, taky jsem se hroutila.. a když mi muž řekl, že mě takhle pomlouvala, jak na něj budu teď hnusná a zlá, přitom ho celý těhotenství ještě víc zbožňuju, tak jsem si řekla, okeeeeej! Až přijede, ukážu jí, jaká jsem zlá těhule, která je hnusná a cvičej s ní hormony! Pro každého jeho meducínu
A těším se na její návštěvu
![]()
Pokud se takhle začla chovat, až když jste začli mkuvit o svatbě, neřešila bych to… Přítel ať jí řekne, že je to vaše svatba a že ona si svoji už zařizovala a tuhle že si zařídíte vy…
Konec… Pokud máte malýho mrňouse, zároveň bych řekla, že nechci, aby jezdili, když jsou jakkoli nemocní, aby to malej nechytil… Podle mě řešíš žabomyší války… ![]()
I s těma vánocema… Pokud to tchyně brala tak, že jste dostali ty hrnce, tak pro půlroční mrně třeba neřešila dárky proto, že mu to je ještě v podstatě jedno, co a jestli dostane (co si budem vykládat, stejně jsou ty dárky spíš pro dobrej pocit rodičů
)
Ona pomlouvá tebe před přítelem, ty ji tady… Podle mě si nemáte moc co vyčítat…
Přítel ať je chlap a maminku si trošku srovná a není co řešit…
Nám odmítla dát „skoro“ tchýně rodnej list aby mohl přítel uznat otcovství. Taky si z toho nic neděláme. Prostě bud si tchýně uvědomí co provedla, jinak pak není o co stát i když nejvíc bitej je na tom přítel. Svatbu bych s tchýní neřešila je to váš den tak co do toho má mluvit tchýně?
Ono je to s tema darovanyma vecma tezky…
Kdyz by vam to nedali, tak byste nemeli nic. Na druhou stranu staci rict proste NE, nechci to, dekuji, delejte si s tim co chcete, ale ja to nechci a koupit si nove a podle sebe a mas pokoj.
No a svatbu bych delala hlavne ve chvili, kdy na ni mam sama nasetreno. Jako brat si pujcku, aby mohl pritel pozvat kamarady
no tak to znam teda lepsi zpusoby, jak investovat. A nebo si udelat svatbu jen vy dva a svedci.
@74paja píše:No a svatbu bych delala hlavne ve chvili, kdy na ni mam sama nasetreno. Jako brat si pujcku, aby mohl pritel pozvat kamaradyno tak to znam teda lepsi zpusoby, jak investovat. A nebo si udelat svatbu jen vy dva a svedci.
Naprostý souhlas! S kamarády bych to ev zapila extra jen tak, na svatbu jen rodinu, pokud na to nemáte finance.
Píšeš, rodiče se nás snažejí rozeštvát, ale partner to však nevidí. Jak pak víš, že tě tchýně pomlouvá, když u toho nejseš? Pokud to ale říká tvému partnerovi, pak zas nechápu, že on nevidí, že tě pomlouvají. No nakonec před tebou se chová slušně, tak dodržuj pravidla a dělej to samé. Pokud partner má svou rodinu rád a na tom není nic divného, tak to prostě přejdi a občas nějakou návštěvu vydrž. Ty sama máš chlapečka, tak se chovej tak, jak by sis přála, aby se chovala k tobě partnerka tvého dítěte. No a co se týče svatby, udělej si jí takovou jakou ty chceš, pokud partner neprotestuje. Od nich příjdou 3, no a co, stejně to hradí tvoji rodiče, tak to neřeš, a svoji rodinu sezvi. To jaký jsou tchánovci ty nevyřešíš, jenom toleruj, že jsou to rodiče partnera, někdy velmi těžké ale bohužel.
Ty dárky - to je moc těžké, každá rodina má jiný vkus, jiný standart, co je „ještě dobré, co je luxus, co se ještě hodí…“ s tím nic nenaděláš. Nemůžeš si diktovat, že chceš dárky, byť je to pro tvého synka, který je pro TEBE středobodem vesmíru, ale pro druhé holt není…
A zcela upřímně - trošku tchýni chápu, mě by se také nelíbilo, kdyby si syn bez závazků přivedl o dost starší ženu a ještě s cizím dítětem…Říkala bych si: proboha, proč si v tam mladým věku váže na krk ženskou s cízím dítětem?! Má to zaotřebí, když je všude bab jak máku?! Zdá se ti to kruté, ale věř, že i tohle jsou naprosto legitimní pocity…Představ si to opačně: kdyby si tvoje dcera vzala staršího rozvedeného pána, nebo vdovce s dítětem…Logicky by si její matka přála „lepší a hladší vstup“ do manželství…proč si brát větší sousto v podobě vyženěného/vyvdaného dítěte…Zkus si představit, že to pro tvou tchýni taky není lehké a dej tomu čas.
Jinak ty problémy, co tu popisuješ, jsou obyčejné žabomyší války a zbytečné konflikty. Zbytečně to hrotíš: až ONA…tak JÁ…když budeš takto konfrontační, tak zákonitě ničeho nedosáhneš.
A to, že si chceš půjčit na svatbu - tak to je ta totální blbost a ukázka tvé nevyzrálosti, jen abys měla „pořádnou svatbu“ a mohla pohostit kamarády, kteří samozřejmě rádi přijdou, to víš, co se říká? „Prase má nejvíc přátel v den své zabíjačky“…:)))Co se týče svatby, tak se tchýni vůbec nedivím, že z tebe není nadšená. Já bych taky nechtěla, aby se můj syn zadlužil kvůli svatbě (kterou považuji za svátost), ale otázka samozřejmě je, co s tím můžeme my tchýně dělat, že…
@Poustevnice počkej, jak „cizí dítě“?? Vždyť to je jejich společný chlapeček?? A že je strarší, no a co? Proto z ní nebude tchýně nadšená?? Zvláštní, mě by víc vadilo, kdyby snacha brala drogy, byla, byla hazardní hráč, o syna a vnuka se nestarala…ale tady nic takového není, myslím, že spousta z nás by byla za takovou snachu/zeťe ráda!!
Vyrozuměla jsem tomu tak, že má ještě 5 letou holčinu, která není partnerova a tudíž je pro tchýni cizí. Já osobně bych si přála snachu bez závazků a bez předchozího manželství, ale to je jen moje přání, že. Nicméně je možné ho vyslovit, a to je tak asi vsjo.