Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak třeba se tak moc těšila až to prostě nevydržela a prokecla. No a nebo to udělala schválně.
Mění to něco na tom, že si tě chce vzít a ty jeho? nemění.
Jasně, zamrzí to, ale nedělala bych z toho konec světa. Bože no. Holt to není překvapení, přítel at si to s ní vyřídí (ale říka, že s ní končí je teda přes čáru) a ty to nechej být. Pro příště bych jí nic, co se musí tajit, neříkala a fertig.
A já bych jí asi napsala něco v tomhle smyslu:
„Milá maminko, Petr byl rychlejší než Vy a požádal mě o ruku dřív než jste to stihla prozradit. Ale je to od Vás velmi milé gesto prozrazující Vaši náklonnost vůči mně, že jste mě chtěla překvapit tak milou zprávou. Vaše nastávající snacha, Milena.“
Hodně škodolibé, že?
![]()
Já bych jí napsala že z důvody zrazení důvěry jejího syna, sabotování překvapení a tím pádem i pokažení takové důležité životní události jako je žádost o ruku, není zvána na svatbu, tečka. Je evidentně kráva takže nazdar. Za chyby a blbost se holt platí.
@Big boss píše:
Já bych jí napsala že z důvody zrazení důvěry jejího syna, sabotování překvapení a tím pádem i pokažení takové důležité životní události jako je žádost o ruku, není zvána na svatbu, tečka. Je evidentně kráva takže nazdar. Za chyby a blbost se holt platí.
Ale tak to už je hodně drsné, ne?
@Big boss píše:
hm, dost debilní.
No tak jí neměl v první řadě nic říkat syn a bylo. Mohl přece prsten klidně kopit i venku, ne? A že ti to napsala, to jako se zhroutil svět a už nikdy se neusměješ? mOŽNÁ MĚLA TAK VELIKOU RADOST, ŽE JI POTŘEBOVALA S NĚKÝM SDÍLET, NO A CHTĚLA SE O TO PODĚLIT S TEBOU. tAKŽE BYS NA TO MOHLA ZAPOMENOUT A NEHLEDAT HNED KDOVÍCO.
@Big boss píše:
no nazdar… a kolo se roztáčí.. s tímhle pomstychtivým postojem se máš v životě jak?
@Big boss píše:
Nechapu, proc v tom vidite, ze s tim tchyne chtela zaskodit??? Mne prijde, ze ma budouci snachu rada, zvlast jestli si casto pisou (jestli je jak ten muj, bez ni by zdaleka nemela tolik info o zivote syna v cizine).. Dokazu si predstavit, ze to same by udelala i moje mamka, v jejich ocich je vic to sdileni radosti, nez cekani na prekvapeni.. Nemohla to vydrzet, chtela ji potesit a uz to sdilet.. Syn ji zna, mohl to cekat a zaridit si poslani s kamaradem. Ze to nebylo ok si vyrikejte v klidu osobne, nehrotte to, prekvapite se jeste milionkrat, dobry vztah s tchyni je vic!!!
Mě taky napadlo - a podle příspěvků nejsem jediná - že to nemuselo být ve zlém úmyslu. Možná jen měla radost a nedokázala to udržet. To jen zakladatelka ví, jaký mají vztah a jestli to byl naschvál nebo prostě jen neudržela tajemství. Každopádně partner to ví, takže bych to nechala na něm. A on určitě najde vhodný okamžik, kdy požádat o ruku. Docela mě zaráží poznámky typu, že je kráva a tak. Občas každý udělá něco a není to ve zlém úmyslu, přesto to ostatní může zamrzet. Zakladatelka na začátku píše, že si dobře rozumí. Možná jen budoucí tchyně nebyla na začátku jejich vztahu připravena na to, že jí její jedináček odejde s nějakou slečnou - a zrovna jsi to byla ty.
@Capretta píše:
Nechapu, proc v tom vidite, ze s tim tchyne chtela zaskodit??? Mne prijde, ze ma budouci snachu rada, zvlast jestli si casto pisou (jestli je jak ten muj, bez ni by zdaleka nemela tolik info o zivote syna v cizine).. Dokazu si predstavit, ze to same by udelala i moje mamka, v jejich ocich je vic to sdileni radosti, nez cekani na prekvapeni.. Nemohla to vydrzet, chtela ji potesit a uz to sdilet.. Syn ji zna, mohl to cekat a zaridit si poslani s kamaradem. Ze to nebylo ok si vyrikejte v klidu osobne, nehrotte to, prekvapite se jeste milionkrat, dobry vztah s tchyni je vic!!!
Naprosto s Tebou souhlasím - také mi nepřipadá, že tchýně chtěla škodit.
@Capretta píše:
však jo, taky jsem to psala. Pokud si píšou a dobře si rozumí, tak to dost možná mohlo být i tím, že měla radost a chtěla se podělit.