Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nevyhovuje mi kočovný život. Měla jsem pětiletý vztah a tento desetiletý.
Bývalý mi řekl, že jsem nesamostatná, neschopná se postarat o dítě. Přitom od 16 pracuji, mám VŠ, nepiju, nekouřím. Dobře, tak jsem měla milence a jsem někdy pesimista.
Schopnost udrzovat milence o nesamostatnosti skutecne nevypovida, ale vas desetilety vztah to ponekud degraduje. Optimismus je nedostatek informaci, takze mirny pesimismus neni od veci.
A neřekl to spíš protože jsi ho nas*rala tím že jsi ho podvedla? A proto nechceš děti protože ti někdo řekl že se o ně nebudeš umět postarat?
Bydlím sama asi tři roky, mám psa. A je to super. Zvykneš si. Zezacatku je to těžký, kór když jsi zvyklá někoho u sebe mít - já to tak mám dodnes, když jsem s přítelem pár dní, nebo jsem pár dní u rodičů - pak se vrátit do toho prazdyho bytu je na hlavu, ale trvá to tak den, než se hodim do klidu. Pro mě naopak bude těžký se s nekym sžít. Je super dělat si věci tak jak chceš ty, dělat si úplně co chceš ty, na nikoho nemusíš brát ohled, klidně si můžu ráno pustit písničky v koupelně, fenovat si vlasy, a tak.
Prvních pár měsíců bude těžších, najdi si aktivity, ať jsi co nejmíň doma. A když už budeš, udělej si to hezký, relaxuj.
Chápu správně, že máš ráda stabilní vztah s pravidelným opícháváním od dalších samců? ![]()
Já mám někdy pocit, že by každá ženská měla alespoň rok povinně bydlet sama. Já mám tolik známých, co jdou zoufale ze vztahu do vztahu, protože neumí být samy. Zkus brát ten byt jako projekt, zvelebuj ho, vyzdob podle sebe. Ať jsi v něm ráda. Bydlet sama není žádná tragédie. Teď s dvěmi malými dětmi na to období láskyplně vzpomínám ![]()
@AlcaBa píše:
Měsíc truchlení a pak začne řádná jízda - noví lidé, nové zážitky..jen se toho nebát a jít tomu naproti
V 36?
no nevim teda… kdyby ji bylo 25 tak prosim, ale v 36 uz ma vetsina svoje zajmy, rodiny, atd. To by musela zabrouzdat mezi mladsi rocniky. Ted mam kamaradku, ty je 27 a je momentalne po 8 letech sama a predstavovala si to jako jednu velkou party, jenze ono neni moc s kym a to ma hodne znamych, respektive neni s kym kdy chce zrovna ona. Vetsina je uz zadana, ma deti, narocnou praci, atd. a to ji neni ani 30. Nechci brat zakladatelce iluze, treba ma kolem sebe svobodny parmeny ![]()
Nebooj, nakonec zjistíš, že když se sama zabavíš, je to super, kamarádka (bude jí 22) začala bydlet sama v podnájmu má byteček1+1 ve velkoměstě, ještě studuje i pracuje, a říkala jak je to super, má svý soukromí, není hlídaná, muže si dělat co chce, s kým chce, jak chce.Jo začátky budou těžší, ale věřím že pro 36 letou ženu to bude lehčí, hodně pomáhá zapnutá televize, nebo radio, nějaký hluk prostě, nebo jak tu radí toho pejska, kočku, papouška, ti rádi žvaní
Držím palce, ale věřím, že to nebude takový horor, jak se zdá ![]()
@Sue2008 píše:
Já mám někdy pocit, že by každá ženská měla alespoň rok povinně bydlet sama.Já mám tolik známých, co jdou zoufale ze vztahu do vztahu, protože neumí být samy. Zkus brát ten byt jako projekt, zvelebuj ho, vyzdob podle sebe. Ať jsi v něm ráda. Bydlet sama není žádná tragédie. Teď s dvěmi malými dětmi na to období láskyplně vzpomínám
Je to tak, kamárádka taky, tolik vztahů, ze starýho do novýho, během pár dnů, ted je už nějaký čas sama, užívá si a říká, že to má i dobré i špatné stránky, a jak byla hloupá, že dělala, co dělala. ![]()
@Sue2008 píše:
Já mám někdy pocit, že by každá ženská měla alespoň rok povinně bydlet sama. Já mám tolik známých, co jdou zoufale ze vztahu do vztahu, protože neumí být samy. Zkus brát ten byt jako projekt, zvelebuj ho, vyzdob podle sebe. Ať jsi v něm ráda. Bydlet sama není žádná tragédie. Teď s dvěmi malými dětmi na to období láskyplně vzpomínám
Naprosto souhlasím. Neumí bejt samy, anebo holt potřebují sponzora, takže leccos zkousnou. Mám ve svým okolí jednu jedinou kamarádku, která žije skoro rok sama a velmi jí to prospělo. Pak jednu, která má sice byt, ale nakvartyrovala si tam už třetího typka za necelej rok a pak vzdychá, jak chlastá, chová se hnusně k jejímu decku. Ale hlavně že dává půlku nájmu.
@Mysticlipstick píše:
V 36?no nevim teda… kdyby ji bylo 25 tak prosim, ale v 36 uz ma vetsina svoje zajmy, rodiny, atd. To by musela zabrouzdat mezi mladsi rocniky. Ted mam kamaradku, ty je 27 a je momentalne po 8 letech sama a predstavovala si to jako jednu velkou party, jenze ono neni moc s kym a to ma hodne znamych, respektive neni s kym kdy chce zrovna ona. Vetsina je uz zadana, ma deti, narocnou praci, atd. a to ji neni ani 30. Nechci brat zakladatelce iluze, treba ma kolem sebe svobodny parmeny
Presne. Pokud neni ponekud vyvojove zpozdena a nebo zamrzla v urcitem zivotnim stadiu a nedostala se dal, mela by to jiz mit v tomto veku za sebou. V jejim veku jiz ma vetsina deti, karieru a obdobi pareb je spise minulost, s vyjimkou prilezitostnych oslav, ktere je slozite zorganizovat pokud je tam vice lidi.
@Anonymní píše:
Rozešla jsem se s přítelem. Je mi 36 let. Nemám děti. Za pár dní se budu stěhovat. Byli jsme spolu deset let. Nikdy jsem sama nebydlela a tak pomalu ale jistě mě zachvacuje panika. Potřebuji asi trochu povzbudit. Nevím. Přijde mi to šílené a nedovedu si představit, že jsem sama v tom bytě atd.
Tak stara jsi uz dost, abys to zvladla. Mas nejvyssi cas, zacit se spolehat sama na sebe.
Zachvili to bude rok co bydlim s dcerkou sama. Po pravde? Jeste jsem si nezvykla..a to se porad snazim neco podnikat, s malou, s kamarady. Doma byvame malo, ale i presto jsem se jeste nenaucila zit sama.
@Mysticlipstick kdo mluvil o pařbách a chlastačkách? 🤔 jo, pravda je že v těch letech má spousta lidí už rodinu. A za pár let stihnou být i rozvedení. 50% dle statistik. Takže že by neměla kde lovit… ![]()