Buldozer Zeman z Hradu, také jste z něj zhnusení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17878
8.8.13 10:51

Pokud muzu napsat svuj nazor, tak:

• za prve- spousta lidi si mysli, ze to, ze byla prima volba prezidenta, znamena, ze u nas je prezidentska demokracie, ne parlamentni…a v mem okoli to jsou prevazne volici MZ…no, a on tim svym chovanim toto prizivuje
  • za druhe- premier -ekonom je urcite skvela vec, vlada odborniku je vec jeste lepsi, ale primarne v PS jde aktualne kazdemu o to jeho „korytko“, „lid“ je jim jaksi kdesi…a „lid“ zas nechce slyset, ze reformy je treba, ze je treba zkrouhnout socialni davky, ze je treba setrit…proc by to meli poslouchat? vzdyt zas prijde nekdo a da jim „chleb a hry“…ale uz neupozorni na nasledky…

takze proste rozumna vlada taky sanci momentalne proste dle meho nema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
8.8.13 10:53
colafit píše:
A makat?? Jak může makat (opět, kdyby chtěl; tomu co říká moc nevěřím), když nemá podporu v PS? Asi bychom byli ze státotvorného rozhodnutí Zemana celkem v p…, kdyby je nechali vládnout a nepodpořili by státní rozpočet, přehazovali jim peníze z jednotlivých kapitol, tak aby nemohli dělat nic.

Podporu bude muset zajišťovat pro jednotlivé zákony samostatně, jinak to prostě nepůjde. Rozpočet samozřejmě problém bude, to je jasné, ale taky je potřeba si říct proč, ne protože bude šptatnej, v něm se totiž nevyzná ani většina poslanců, ale proto kdo ho předkládá.
Jinak dá se vládnout v provizoriu, problémem jsou ovšem evropské dotace, bez řádného rozpočtu nepřijde ani euro.
Ostatně rozpočet je jedinej důvod, kvůli kterému uznávám, že bude problém, pokud nebudou předčasné volby, jinak by mi opravdu nevadilo, kdyby současná vláda dovládla až do června příštího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.8.13 10:53

Jeste me napadla jedna vec- kdyz je neco ustavni zvyklost, ale neni to primo zakotveno v Ustave-a zmenim to- je to fakticke poruseni Ustavy? nebo jen poruseni „mravniho kreditu“ nebo jak to nazvat? ma to nekde oporu v zakonech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
8.8.13 10:58
Zuziky píše:
Jeste me napadla jedna vec- kdyz je neco ustavni zvyklost, ale neni to primo zakotveno v Ustave-a zmenim to- je to fakticke poruseni Ustavy? nebo jen poruseni „mravniho kreditu“ nebo jak to nazvat? ma to nekde oporu v zakonech?

Není to porušení ústavy, spíš to druhé co popisuješ jako „mravní kredit“.
A oporu v zákonech to podle mě nemá, snad jedině kdyby šel prezident proti duchu ústavy, tak by to mohl ústavní soud nějak korigovat, pak by se z toho stal precedens a tím už by bylo třeba se řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.8.13 11:06

@Heineken ted je otazka, do jake miry u nas funguje precedentni pravo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
8.8.13 11:08
Zuziky píše:
@Heineken ted je otazka, do jake miry u nas funguje precedentni pravo :think:

To si myslím že funguje.
Spíš by byl asi obecně problém někoho ve funkci prezidenta k něčemu přinutit, jak přikázat člověku aby podepsal dokument když nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
8.8.13 11:35

Tak dovysvětlím, Zemana volili 1) lidi, kteří o tom přemýšleli, ale nenašli jinou alternativu, ale nikdy nebyli jeho příznivci. 2) ho volili lidi, kteří si myslí, že jim zařídí vyšší mzdu, jistotu práce, jistotu vysokého důchodu, jistotu bydlení,… Tato druhá skupina by mohla být trochu rozladěná z toho, že premier, kterého dosadil Zeman, na jistoty pro nejchudčí docela kašle. Příklad je právě ta důchodová reforma.

No, a pokud jde o tebe, tak je mi jedno, jak se zajišťuješ na důchod.
@Heineken píše:
Nevím, přestávám se v tom orientovat, příznivci Zemana, tradiční příznivci Zemana, to jde mimo mě. Nejsem ani jedno, navíc jsem volil Karla.Mně je přece úplně jedno, co navrhoval Jiří Rusnok v penzijní reformě, já se na penzi zajišťuju sám, bez ohledu na stát a jeho pilíře.
  • Citovat
  • Upravit
colafit
8.8.13 11:44

Sice už se nejedná o domokracie, ale byrokracii, a i to je diskutabilní, ale když ti to vyhovuje…

Jen zamyšlení nad tou podporou. Všechny současné zákony jsou dílem kompromisu - my ustoupíme v tomto a vy zase v tomto, málokterý předpis má podporu u všech. A ano, mniohdy jde právě o to, kdo to předkládá. Vládě, která je vnucena většině ve sněmovně, nebude chtít jít nikdo moc na ruku.

@Heineken píše:
Podporu bude muset zajišťovat pro jednotlivé zákony samostatně, jinak to prostě nepůjde. Rozpočet samozřejmě problém bude, to je jasné, ale taky je potřeba si říct proč, ne protože bude šptatnej, v něm se totiž nevyzná ani většina poslanců, ale proto kdo ho předkládá.
Jinak dá se vládnout v provizoriu, problémem jsou ovšem evropské dotace, bez řádného rozpočtu nepřijde ani euro.
Ostatně rozpočet je jedinej důvod, kvůli kterému uznávám, že bude problém, pokud nebudou předčasné volby, jinak by mi opravdu nevadilo, kdyby současná vláda dovládla až do června příštího roku.
  • Citovat
  • Upravit
colafit
8.8.13 11:47

Precedentí právu u nás neexistuje. Fakticky jsou vyšší soudní instance vázány nižšími, ale to jen s ohledem an to, že když nižší rozhodne jinak, tak to vyšší zruší.

Pokud jde o prezidenta, ani ústavní soud ho nemůže usměrňovat. Jediné, co by se dalo udělat je podat žalobu senátu pro velezradu (porušování ústavy nebo mezinárodních dohod by bylo naplněním), ale jak by rozhodl ústavní soud, kam jmenuje soudce prezident???

@Heineken píše:
To si myslím že funguje.
Spíš by byl asi obecně problém někoho ve funkci prezidenta k něčemu přinutit, jak přikázat člověku aby podepsal dokument když nechce.
  • Citovat
  • Upravit
ArankaC.
8.8.13 11:48

Colafit a spol.- Mě může urazit jen inteligent. ;-) Raději opouštím diskuzi. Je tady nějak moc lidí co všemu rozumí a přitom pravopis mají jako z první třídy. Sbohem!

• Citovat
  • Upravit
colafit
8.8.13 11:56

Když dojdou arumenty, příjde na řadu pravopis. My jsme tě nějak urážely??? Však jsem říkala, že jsi dobrá, že máš maturitu. :mavam: :mavam:

@ArankaC. píše:
Colafit a spol.- Mě může urazit jen inteligent. ;-) Raději opouštím diskuzi. Je tady nějak moc lidí co všemu rozumí a přitom pravopis mají jako z první třídy. Sbohem!
  • Citovat
  • Upravit
2775
8.8.13 12:16

Tak tak, souhlas se zakladatelkou, jak ho vidim, chce se mi :poblion: a jak promluvi, tak radsi vypinam tv. Taky jsem ho nevolila, cela politicka situace u nas je k placi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
8.8.13 14:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
8.8.13 14:18
@colafit píše:
Už dlouho jsem znechucená politickým děním, ale z to, co předvádí pan prezident, se mi chce upřímně brečet.

Nejsem nadšená z předchozí vlády, nejsem nadšená ani z budoucí vlády (jsem pravicový volič), ale upřímně mě nejvíc štve, že Zeman válcuje Ústavu, zaštiťuje se principy, které sám nikdy nedodržoval, všude se rozlézají jeho kamarádi, kteří zastydli na počátku 90.let, Hašek o něm mluví jako o státníkovi (TGM se musí obracet v hrobě)a lůza mu tleská.
Chce se mi brečet, protože s tím nemohu nic udělat, chce se mi brečet, že jsme národ, který si zvolí do svého čela člověka, kterého lze označit za otce korupce, který se nikdy neštítil likvidovat své odpůrce, který veřejně přiznává, že Ústavu (ústavní zvyklosti jsou součástí Ústavního pořádku) dodržovat nebude a bodrá většina lidu ho plácá po zádech.

Kdo chce, nechť si přečte pár řádků zde http://www.ceskapozice.cz/…val-snemovnu

Prosím, napište někdo, že tahle situace je pro vás nepřijatelná a že v tom nejsem sama.

@colafit
Prosím definovala by jsi lůzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
8.8.13 14:21

@jitkabokule na to už jsem odpovídala, tak si odpověď najdi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová