Bydlení u babičky přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6119
22.7.20 07:04
@hanka.br. píše:
Devadesátiletá babička neustále likviduje zakladatelce zámky a nikdo si s tím neumí poradit a pořád jí to prochází…prosím tě. Nemluvě o tom, jak ve svých devadesáti letech čiperně šmejdí v prádelnících a pak ještě stihne roznést drby. Jako špejle mi z hlavy nekouká, sorry.

Sorry, naší prababi bylo ke stovce, když se jednou sebrala, že jde na ryby (nikdy předtím nerybařila), nasedla na kolo (na kterém dvacet let neseděla), když v půli cesty zjistila, že jí nefunguje brzda, tak sesedla, odhodila ho ke krajnici, došla do nejbližší hospody a tam se zlískala jak Dán (jinak nepila). Když máti přišla domů, babi ležela v posteli a předstírala nemoc.

Nepřijde mi nijak neuvěřitelné, že devadesátiletá paní nechává svým známým vyměňovat zámky. Někteří lidi v devadesáti dvacet let přesluhují, někteří mají před sebou ještě dvacet let života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
22.7.20 07:07

@hanka.br. - manželova babička má letos 92 let a je soběstačná, ta je schopná i větších „lumpáren“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.7.20 07:08
@hanka.br. píše:
Pohyblivá být jistě může, ale vy opravdu věříte tomu, že nelze před devadesátiletou babičkou zabezpečit vchodové dveře do bytu, které neustále nějaký zámečník ochotně otvírá? Cizí dveře? Pořád dokola? A nejde s tím nic udělat? No když nejde, tak nejde.

Ale ten dům není cizí, byl jaksi celý život její, lidi ve vesnici ví, že je celý život její, a darovací smlouvu svědčící o opaku asi zámečník ze vsi neviděl. Proč ti přijde neuvěřitelné, že známý zámečník na vsi vymění staré paní zámky na domě, o kterém ví, že je její?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
22.7.20 08:53

Nabidla bych babi pomoc a kompletni servis s prestehovanim se do bytu, kde muze byt sobestacna a skodit tak jen sobe. A odstehovala bych se, nebylo by to pro me akceptovatelne chovani u nekoho, komu mam pomahat v domacnosti nebo delat spolecnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
22.7.20 09:06
@SlečnaDahlia píše:
Ale ten dům není cizí, byl jaksi celý život její, lidi ve vesnici ví, že je celý život její, a darovací smlouvu svědčící o opaku asi zámečník ze vsi neviděl. Proč ti přijde neuvěřitelné, že známý zámečník na vsi vymění staré paní zámky na domě, o kterém ví, že je její?

Pokud by se to stalo jednou - prosím. Předpokládám, že ve vsi takových známých nejsou stovky a že zakladatelka s partnerem na to okamžitě reagovali tak, že dotyčného známého zámečníka kontaktovali a situaci mu vysvětlili. A že by proti vůli majitelů bytu dotyčný zámečník ty dveře soustavně otvíral? Prostě tomu příběhu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
22.7.20 09:07

@SlečnaDahlia To není o soběstačnosti starého člověka, ale o schopnosti mladého člověka zabezpečit přístup do svého bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.7.20 09:13
@hanka.br. píše:
Pokud by se to stalo jednou - prosím. Předpokládám, že ve vsi takových známých nejsou stovky a že zakladatelka s partnerem na to okamžitě reagovali tak, že dotyčného známého zámečníka kontaktovali a situaci mu vysvětlili. A že by proti vůli majitelů bytu dotyčný zámečník ty dveře soustavně otvíral? Prostě tomu příběhu nevěřím.

Taky bych se být zámečníkem divila, kdyby to bylo 3× za měsíc nebo nějak hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.7.20 09:14
@SlečnaDahlia píše:
Sorry, naší prababi bylo ke stovce, když se jednou sebrala, že jde na ryby (nikdy předtím nerybařila), nasedla na kolo (na kterém dvacet let neseděla), když v půli cesty zjistila, že jí nefunguje brzda, tak sesedla, odhodila ho ke krajnici, došla do nejbližší hospody a tam se zlískala jak Dán (jinak nepila). Když máti přišla domů, babi ležela v posteli a předstírala nemoc.Nepřijde mi nijak neuvěřitelné, že devadesátiletá paní nechává svým známým vyměňovat zámky. Někteří lidi v devadesáti dvacet let přesluhují, někteří mají před sebou ještě dvacet let života.

Ke stovce? Tak to bych si myslela, že jí totálně hráblo a že už se chce zabít. Na kole ve sto letech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
22.7.20 09:37

@hanka.br. Na vesnicích je to jiné… Hodný soused, co mu babča popláče na rameni, jak musí vnukovi poklidit Bo ta jeho je neschopná a ještě před ní zamyká část jejího domu… :think:
Sousedovi může být už 70. Babču má rád, tak zámek otevře… Dostane na pivo a je spoko, Bo jemu nikdo nevynadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
22.7.20 10:35

Kašli na to.. Jedním uchem tam druhým ven.. Je to stará žena… Měla jsem takovou prababičku.. Pořád remcala ale vím, že mě měla moc ráda.. Tak jí nech ať remcá a uklízí vám tam.. Já si vždycky s babi sedla a udělala kávu a koupila jí dortíky nebo lahvinku a poslouchala jsem vyprávění o jejím životě.. To jsem milovala, když mi takhle povídala, co zažila.. Nebo jsem jí třeba umyla vlasy, učesala a ostříhala… Občas sem jí požádala o radu, jak co udělat a tak.. Prostě buď nad věcí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
23.7.20 13:27

Uuuuuffff! Tohle mě rozpaluje do bela :cert: :cert: :cert:. Jak si někdo tohle může dovolit? Lézt někomu do bytu, smirovat, uklízet, slídit… Tohle bych nikomu netrpěla. Asi tusis, že to byl nešťastný krok přistěhovat se, ale už se stalo. Buď bych se odstěhovala nebo babičce důrazně řekla, že si to nepřejete a že pokud nebude respektovat vaše soukromí, půjdete pryč. Já jsem hajzlik, já bych jí dělala ještě trochu naschvály(ve smyslu: schválně bych ty tampony neuklizela, za dveře zuřivého buldoka :P ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.7.20 14:12

Me z toho vseho nejlip vychazi falesny alarm. Babku upozornit, ze do vaseho bytu chodit nema, ze si to neprejete a pokud by tam sla, spusti se alarm, ktery automaticky vola PCR. Jen at se zapoti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová