Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Betlém z ruliček od toaleťáku, brož z čočky a model Transsibiřské magistrály z víček od pet lahví, toť okrasa každého domova.
Transsibiřská magistrála zásadně z víček od vodky - je to tak autentičtější.
@Prof. Farnsworth píše:
Transsibiřská magistrála zásadně z víček od vodky - je to tak autentičtější.
To jsme samozřejmě navrhovali, ale paní učitelka nás začala strašit sociálkou a zanedbáním péče. Na Ontarovo láteření, že za ty petka víčka by mu Greta mohla ještě odebrat svou podepsanou fotografii, na ty překvapivě nedbala.
Hradčana z kolorovaného moduritu by nebyla? Klidně i s Milošem, a jeho poradci, ať to má říz. Z lega to nejde, Ti pacholci se schovávají do dutých prostor a nechci, aby ta havěť vypadla u notáře, až se o to pozůstalí budou prát.
@ontarova.stara píše:
Chceš snad naznačit, že třeba drhaný nástěnný obraz bitvy u Lipan nějak uráží tvé estetické cítění?
Jo. Mám nastavenou laťku přece jen hodně vysoko. Kresba me vnučky, vyvedena voskovými pastely na celé stěně v předsíni, tomu se říká art.
@inkakřivák píše:
Jo. Mám nastavenou laťku přece jen hodně vysoko. Kresba me vnučky, vyvedena voskovými pastely na celé stěně v předsíni, tomu se říká art.
Tak my tam máme jen na stropě jakousi domácí obdobu akvarelu, to když nám naposledy vybouchl burčák.
@inkakřivák píše:
Skvělé, je to nezcizitelné. Pokud Ti tedy nějaký dobrák nevyvlastní byt i s tou předsíní!
@Němý Bobeš Hodně dobré. Čím to máte přidělané ke zdi?
Mmch, ze slova „bydlenka“ se mi chce zvracet, tak jsem tu diskuzi málem neotevřela, ale jsem ráda, že jsem se přemohla. Věšák na klíče by se nám zrovna hodil.
@Burj Chalifa Jenom tedy se musíš sklonit nebo lézt pokorně po kolenou, když se chceš kochat. Ovšem na druhou stranu svět se vždycky sklání v pokornému úžasu před díly mistrů.
@Hoa Mai píše:
@Němý Bobeš Hodně dobré. Čím to máte přidělané ke zdi?
Mmch, ze slova „bydlenka“ se mi chce zvracet, tak jsem tu diskuzi málem neotevřela, ale jsem ráda, že jsem se přemohla. Věšák na klíče by se nám zrovna hodil.
Kdysi jsem to sem dával, je to na čtyřech hmoždinkách ve zdi, ale nebyla poškozena žádná kostička ![]()
V Legu je kostička jménem Technic Brick 1×4 with Holes, v různých barvách. Tu jsem použil hlavně na klíče.
No a stejná kostička slouží k přichycení na zeď - vrut se prostrčí kostičkou (resp. čtyřma kostičkama, ať je to upevněné pořádně) a pak se kolem těch čtyř kostiček upevněných ke zdi obestaví základní konstrukce. Zezadu to vypadá takhle
Aby šla nahoru připevnit plošinka, na které se odehrává dobrodružství, k tomu slouží jedna méně obvyklá kostička jménem Bracket 1×2-2×2 Inverted
Kterých jsem na vršek konstrukce nacvakl několik, ať plošinka drží (je to vidět i na zadním pohledu výše)
Tady je pro ilustraci pohled z boku
To je všechno, žádné převratné tajemství a hlavně žádné vrtání nebo lepení kostiček a podobná zvěrstva ![]()
Abych přispěla svou troškou do mlýna, tady jsme vyráběli pro děti do pokoje poličky z části 70 let staré kuchyňské linky. Máme retro byt, tak se nám hodily retro skříňky. Jen jsme je očistili, muž ošmirgloval a nalakoval ty dřevěné rámy a nalepili jsme tapetu. Pak jsme ještě přidělali led pásek a muž vytiskl na 3D tiskárně ochranné krytky na ty kulaté otvory ve dvířkách. Uvnitř máme deskovky a výtvarné potřeby.
Příspěvek upraven 29.01.22 v 10:59
@Němý Bobeš píše:
Minimalistky a spol. se raději ani nedívejte semhle
to je hezký, mě se to líbí. ![]()
@ontarova.stara píše:
Kolik mu je? Možná by bylo načase oprášit příběhy z devatenáctého století, kdy matka nosila pětileté dítko v nůši na směnu, aby přilepšilo rodině, než si vydělalo na boty.
Bude mu 15 a už přes rok je vyšší než já, asi jsem neměl platit tak vysoké výživné
![]()
S tou nůší by to teda asi neklaplo ![]()
@Němý Bobeš píše:
Bude mu 15 a už přes rok je vyšší než já, asi jsem neměl platit tak vysoké výživné![]()
S tou nůší by to teda asi neklaplo
To je to západoevropské hyperprotektivní rodičovství
.
V takové Bangladéši už by šéfoval továrně na spoďáry a živil manželku a dvě děti.