Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
a kam by jsi se odstěhovala?? na podnájem? to není žádná jistota, to tě můžou kdykoliv vypovědět smlouvu. a když nemám miliony na byt, tak to není jednoduché se jen tak odstěhovat.
Každá situace má svoje řešení, jenom je potřeba ho najít. Vím o čem mluvím.
S přítelem bych si v klidu promluvila o všem, o svých pocitech, a řekla bych mu, že takto už dále žít nedokážu. Zeptala bych se ho, jestli to chce nějak smysluplně řešit, třeba tím, že on sám matce nastaví mantinely, i za cenu že udělá zvlášť vchod pro vás, a dá na dveře zvenčí koule, anebo půjdete spolu třeba do garsonky, než se to vyřeší. Pokud by nechtěl, tak jak já se znám, šla bych zatím bydlet klidně třeba s jinou ženou na podnájem, nebo bych hledala jiné řešení, ale když cítím, že už něco v životě nedávám, tak je někde něco špatně, a je potřeba to řešit.
@Anonymní píše:
jojo to já si také připadám, že já jsem blázen a že chyba je u mě. když člověk nemá podporu v partnerovi, tak nemůže nic moc dělat, vid. znám to velmi dobře. moje matka je velmi autoritativní, má vždy a ve všem pravdu, bydlíme v baráku, kde máme každý svůj byt, ale je to úplně jedno, vleze všude. ona může, protože je moje matka a myslí si, že ji budu poslouchat do smrti.tak zjištuji, že je lepší pro mě si ji vyslechnout a myslet si o zadní části a už ji kolikrát ani nevnímám, mám nervy jen jedny.![]()
Tak to buď ráda za byt my jsme v jednom pokoji ja s dcerou a přítelem vše společné, no na palici a když vidim každý den tu babičku sedět v kuchyni a luštit křižovky podotikam od sameho rana do setmění omlouvàm se za vyraz ale už se mi otevírá kudla v kapse
![]()
@Anonymní píše:
Tak to buď ráda za byt my jsme v jednom pokoji ja s dcerou a přítelem vše společné, no na palici a když vidim každý den tu babičku sedět v kuchyni a luštit křižovky podotikam od sameho rana do setmění omlouvàm se za vyraz ale už se mi otevírá kudla v kapse![]()
no tak to bych se zbláznila, to bych bábu zabila…no ono stačí bydlet takhle, ale v vidět babu kam se hnu, to bych nedala
![]()
@Anonymní píše:
Tak to buď ráda za byt my jsme v jednom pokoji ja s dcerou a přítelem vše společné, no na palici a když vidim každý den tu babičku sedět v kuchyni a luštit křižovky podotikam od sameho rana do setmění omlouvàm se za vyraz ale už se mi otevírá kudla v kapse![]()
a jak se babka chová? jak spolu vycházíte třeba v kuchyni? ona vaří a ty myješ nádobí? nebo jak?
@Anonymní píše:
no tak to bych se zbláznila, to bych bábu zabila…no ono stačí bydlet takhle, ale v vidět babu kam se hnu, to bych nedala![]()
Pak přilitne její dcera z prace (tchýně) a už me smrdí v pokoji a okupuje dceru a jen sotva co přijede přítel z prace už zbroji
říkam si že buď budu tady ste domacnosti v kriminale nebo alkoholička ![]()
@Anonymní píše:
no tak to bych se zbláznila, to bych bábu zabila…no ono stačí bydlet takhle, ale v vidět babu kam se hnu, to bych nedala![]()
Jenomže, pokud jsem to dobře pochopila, tak „bába“ je ve svém baráku, že?
A tady je ten problém. Ona si prostě myslí, že je tam doma, a má pravdu, a může si dělat, co chce. Tam bylo potřeba hned na začátku si vyjasnit jasná pravidla, jinak to nemůže fungovat. Ted to bude dost problém, ale dalo by se snad i to řešit, pokud by přítel stál na straně zakladatelky, a zařídili se po svém.
@Anonymní píše:
a jak se babka chová? jak spolu vycházíte třeba v kuchyni? ona vaří a ty myješ nádobí? nebo jak?
Nene ja vařím ja umývam vše si po sobě uklidím a ona luští a neřeknem půl slova jen citím jak pozoruje každý můj krok ![]()
@nostress píše:
A tady je ten problém. Ona si prostě myslí, že je tam doma, a má pravdu, a může si dělat, co chce. Tam bylo potřeba hned na začátku si vyjasnit jasná pravidla, jinak to nemůže fungovat. Ted to bude dost problém, ale dalo by se snad i to řešit, pokud by přítel stál na straně zakladatelky, a zařídili se po svém.
ano to máš pravdu. její tchyně bude vždy pravdu i když si dole přestaví byt.to je nekonečný príběh.
@Anonymní píše:
Nene ja vařím ja umývam vše si po sobě uklidím a ona luští a neřeknem půl slova jen citím jak pozoruje každý můj krok
a kolik jí je let? to je starší osoba? a vnučku hlídá?
Zakladatelko, dum je matky tveho pritele, tak si muze delat co chce, vy se bud prizpusobite nebo odejdete, takova jsou pravidla. Ja nepobiram, kdyz uz ted mate takove problemy, proc vubec chysta bydleni pritel v jejich dome? Proc do toho investuje pritel sve penize a nevlozi je radsi do neceho sveho jinde? No a pokud pritel nechce odejit, tak si najdi jineho ne? To budes cely zivot fnukat, ze se pritel neprizpusobi tobe, evidentne na svem postoji nehodla nic menit.
@nostress píše:
Celi barák je napsaný na přitele akorat babka s tchyní jsou nahoře a my budem dole až to bude hotové
@Anonymní píše:
Celi barák je napsaný na přitele akorat babka s tchyní jsou nahoře a my budem dole až to bude hotové
Já chápu i jeho, on se cítí jako mezi dvěmi židlemi, ale jedno je jisté. Založil rodinu s tebou, plánuje s tebou společnou budoucnost, pak si musí uvědomit, za který tým kope, to je jedna věc. Další věc je ta, že on musí nastavit jasná pravidla. On bude muset s nimi promluvit, sice slušně, ale důrazně, a nastavit ty mantinely. Bez vzájemného respektu to tam v této sestavě jinak nedáte.
@nostress píše:
Já chápu i jeho, on se cítí jako mezi dvěmi židlemi, ale jedno je jisté. Založil rodinu s tebou, plánuje s tebou společnou budoucnost, pak si musí uvědomit, za který tým kope, to je jedna věc. Další věc je ta, že on musí nastavit jasná pravidla. On bude muset s nimi promluvit, sice slušně, ale důrazně, a nastavit ty mantinely. Bez vzájemného respektu to tam v této sestavě jinak nedáte.
Pravidla sem si nastavila přitel odrecitoval a ja sem akorát ta mrcha která ji bere vnučku protože ona nikoho nemá jen ji je to nadlouhou trať ja pouze chci soukromy které ona nehodlá respektovat chci sourokmy pro moji rodinu a ne ji vlačet za sebou jako ocas je mi to nepřijemné a svůj čas nechci travit sní, abych ji brala na výlety a podobně…Já mam jen jedny nervy ![]()
@Anonymní píše:
Pravidla sem si nastavila přitel odrecitoval a ja sem akorát ta mrcha která ji bere vnučku protože ona nikoho nemá jen ji je to nadlouhou trať ja pouze chci soukromy které ona nehodlá respektovat chci sourokmy pro moji rodinu a ne ji vlačet za sebou jako ocas je mi to nepřijemné a svůj čas nechci travit sní, abych ji brala na výlety a podobně…Já mam jen jedny nervy
Tak ji to přesně takto řekni, a trvej si na tom. Buď asertivní, sice slušná, ale důrazně si na tom trvej. Jaké si to uděláš, takové to budeš mít. Vnučku ji klidně dej na hlídání, jestli ji má malá ráda, a ještě budeš možná jednou, až půjdeš do práce ráda, že ti má kdo pohlídat dítě.
Protože jsem malá paní v tehle domacnosti, nikdo mě nerespektuje cokoliv řeknu je rázem použito proti mě. A ja si myslím že by to ani kvůli nám neudělal. Tvrdí že jakmile půjdem dolů vztahy se zlepšì