Byla jsem trochu protivná na cizí děcko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
4.7.23 14:37
@Velryba černá píše:
@Anna766 jasně, chtělo, ale vůči svému dítěti má tedy ona udržet nějak jasné stanovisko, buď do průběhu událostí zasahovat a zde tedy funkčně regulovat vlastní dítě nebo nezasahovat, ale ne že pak blbě komentuje cizí dítě, které se zkrátka zachovalo adekvátně věku a situaci. Takže tohle téma není o žádném z dětí, je především o ní.

Jo, je to o ní a proto je tu její dítě pomalu za vyvrhela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.7.23 14:37

Kluk alemel narok byt nastvany, ze je otravuje dite, o jehoz spolecnost nestoji :nevim: Ja zasahuji, klidne i protivne, kdyz jde o bezpeci - tuhle jsem velice durazne upozornila cizi dite, co strkalo do mych ve vysce na prolejzacim hrade, stejne tak jsem zprdla svoje dite, kdyz v zapalu hry shodilo cizi na zem.
Ale abych vyjela na dite, ktere je pruzene tim mym, to fakt ne :nevim:
@ibis tak asi jsem nenormalni matka, ale tohle by me fakt nenapadlo, nutit si jine dite hrat s mym. To jsem delala mozna u batolete, ze jsem se primluvila za nej, protoze jaksi samozrejme to nezvladalo, ale u skolkovniho a skolniho veku to ke fakt mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.7.23 14:41
@Anna766 píše:
No, to je strašný, mělo nejdřív poslat kolkovanou žádost s dvěma razítky. :mrgreen:

To nemusi, ale ma slyset na OPAKOVANE odmitnuti druhe strany. To neni dle popisu, ze ho poslali do haje, jakmile se priblizil na 2 metry. Opakovane se jim do toho motal a nenechal si rict, ze o nej nestoji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.7.23 14:43

@Anna766 já proti němu nic nepsala. Prostě dítě, co evidentně nechápe, nerespektuje hranice ostatních, může to být vadou, může to být čímkoli jiným. No tím spíš si musí matka ujasnit, jak k tomu tedy přistoupí. V minulosti by kluk ve skupině třeba dostal pár facek a bylo by vyřešeno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.23 14:47

Zakladatelka

Tak se tak nějak v průběhu dne prokousávám diskuzí a teda musím říct že je mi trochu smutno. Nějaké ty ošklivé komentáře na mojí osobu to je mi vcelku jedno ale prostě spíš mě mrzí ten negativní postoj vůči mému synovi který opravdu nikomu neubližoval a ani neškodil jen si chtěl prostě hrát a nechápal že druhé děti na něj nemají náladu. Stojím si za tím že jsme na hřišti velmi oblíbený protože můj syn má děti moc rád, nemá problém se podělit ani o dobrůtky ani o hračky sám dětem nabízí atd. Problém je prostě to že včera jsi vybral na družení nesprávnou partu dětí no. A přesně jak už tu někde padlo dřív lítali všechny děti venku velcí i malí fungovalo to a nikdo si furt na někoho nestěžoval, jo takovýto paní on nás otravuje to mi přijde že je opravdu trend posledních let protože když já si jako dítě chodila hrát na hřiště a přilepilo se na mě nějaké malé dítě tak sice jsem nebyla dvakrát nadšená ale prostě jsem to nějak skousla brala jsem to že je to mrňous a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
3871
4.7.23 14:50

Klid, sociální chování je věc, kterou se musí naučit. Je vidět, že ještě nechodí do školky a kolektiv potřebuje, vyloženě po něm prahne, tak hlavu vzhůru. Vem si, jak se tam bude těšit a nebudeš muset řešit pláč po mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.7.23 14:51
@Anonymní píše:
Tak se tak nějak v průběhu dne prokousávám diskuzí a teda musím říct že je mi trochu smutno. Nějaké ty ošklivé komentáře na mojí osobu to je mi vcelku jedno ale prostě spíš mě mrzí ten negativní postoj vůči mému synovi který opravdu nikomu neubližoval a ani neškodil jen si chtěl prostě hrát a nechápal že druhé děti na něj nemají náladu. Stojím si za tím že jsme na hřišti velmi oblíbený protože můj syn má děti moc rád, nemá problém se podělit ani o dobrůtky ani o hračky sám dětem nabízí atd. Problém je prostě to že včera jsi vybral na družení nesprávnou partu dětí no. A přesně jak už tu někde padlo dřív lítali všechny děti venku velcí i malí fungovalo to a nikdo si furt na někoho nestěžoval, jo takovýto paní on nás otravuje to mi přijde že je opravdu trend posledních let protože když já si jako dítě chodila hrát na hřiště a přilepilo se na mě nějaké malé dítě tak sice jsem nebyla dvakrát nadšená ale prostě jsem to nějak skousla brala jsem to že je to mrňous a hotovo.

A co ti měl ten starší kluk říct, když ses do té situace najednou namontovala? Pusť ho tedy ven samotného, ono se to utřepe jako kdysi, ale líbit se ti to asi nebude.

• Citovat
  • Upravit
33005
4.7.23 14:54
@Anonymní píše:
@terien No ale tak prostě já jsem to brala tak, že si holt na některé věci musí přijít sám a některé situace prostě procítit a zažít a už mě fakt nebavilo taky tam dělat divadlo pro lidi :oops: jinak s posloucháním trochu problém máme to nepopírám ale prostě zase dávat mu na zadek nebo odtáhnout z hřiště mi přišlo nepřiměřený tak jsem to prostě nechala vyhnít no :think:

No a jak bys ustála, kdyby Ti tvého bobánka ten sedmileťák prostě nakonec fyzicky sejmul, protože na jeho sedmileté nervy už by takovýhle malý otrava byl taky moc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
4.7.23 15:00
@Anonymní píše:

Bezva - tak když to chceš tímhle způsobem, proč ne… pak ho prostě nech venku samotného, bez dozoru (jak tomu bylo v těch úžasných minulých letech) a ať si spolu s dětmi všechno sám vyřeší. Jen se potom nediv a nenaříkej, že ty sedmileté děti to vyřeší po svém - třeba mu jednu fláknou, strčí do něj, taky po něm něco hodí, apod… však jsou to děti, že? :nevim:

Ujasni si priority - nemůžeš chtít všechno… buď jsi přítomna, dohlížíš a zasahuješ… nebo holt nezasahuješ a akceptuješ rizika, která z toho plynou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
4.7.23 15:02

Neřekla jsi mu nic hrozného, ale upřímně už vidím svoje kluky. Pochopíš, až budeš mít starší deti. Ja bych bývala syna z hřiště vzala pryč, když neumí poslechnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 15:03

Jinak ještě tu padla taková otázka co bych dělala já kdyby se se mnou někdo chtěl furt družit a já bych o to neměla zájem. Nevím jestli to bylo myšleno jako na tuhle dobu nebo na dobu kdy jsem byla malá. Ale třeba včera jsem byla i s mrňousem na zahradce v kolonii osbirat angrešt a rybíz. A zrovna si se mnou pořád chtěla povídat nějaká starší paní tak jsem si s ní chvíli povídala i když popravdě nadšená jsem z toho nebyla jelikož jsem měla nějakou práci a do toho furt hlídat malého aby něco nepošlapal neolámal omylem kytičky, nevylil nějaké hnojivo… Samozřejmě reagovat jak na povídání malého tak na tu paní a soustředit se na práci bylo trochu misty nad moje síly… a prostě někdy není na škodu to brát tak že člověk musí sem tam něco skousnout i když mu to zrovna není po chuti… :think:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
4.7.23 15:06
@Anonymní píše:
Jinak ještě tu padla taková otázka co bych dělala já kdyby se se mnou někdo chtěl furt družit a já bych o to neměla zájem. Nevím jestli to bylo myšleno jako na tuhle dobu nebo na dobu kdy jsem byla malá. Ale třeba včera jsem byla i s mrňousem na zahradce v kolonii osbirat angrešt a rybíz. A zrovna si se mnou pořád chtěla povídat nějaká starší paní tak jsem si s ní chvíli povídala i když popravdě nadšená jsem z toho nebyla jelikož jsem měla nějakou práci a do toho furt hlídat malého aby něco nepošlapal neolámal omylem kytičky, nevylil nějaké hnojivo… Samozřejmě reagovat jak na povídání malého tak na tu paní a soustředit se na práci bylo trochu misty nad moje síly… a prostě někdy není na škodu to brát tak že člověk musí sem tam něco skousnout i když mu to zrovna není po chuti… :think:

Tak samozřejmě pokud se srovnáváš se sedmiletými dětmi, není co řešit. A ta paní tě také otravovala přímo, motala se ti při práci, musela jsi jí uhýbat, atd?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.23 15:07

@BohunkaP @Svistice nevím jak bych reagovala…samozřejmě bych chápala že toho obtěžování je na ně moc… Snažila jsem se aby se to nevyhrotilo a prostě v ten den toho na mě celkově byla moc na mě :( No tak jsem tomu sedmiletým klukovi odsekla no. vím že to asi ode mě nebylo hezké ale tak prostě člověk nemůže být furt jenom sluníčkový :(

• Citovat
  • Upravit
22093
4.7.23 15:08
@Velryba černá píše:
Tak samozřejmě pokud se srovnáváš se sedmiletými dětmi, není co řešit. A ta paní tě také otravovala přímo, motala se ti při práci, musela jsi jí uhýbat, atd?

Házela po ní kůru, přece… :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.7.23 15:12
@Anonymní píše:
Jinak ještě tu padla taková otázka co bych dělala já kdyby se se mnou někdo chtěl furt družit a já bych o to neměla zájem. Nevím jestli to bylo myšleno jako na tuhle dobu nebo na dobu kdy jsem byla malá. Ale třeba včera jsem byla i s mrňousem na zahradce v kolonii osbirat angrešt a rybíz. A zrovna si se mnou pořád chtěla povídat nějaká starší paní tak jsem si s ní chvíli povídala i když popravdě nadšená jsem z toho nebyla jelikož jsem měla nějakou práci a do toho furt hlídat malého aby něco nepošlapal neolámal omylem kytičky, nevylil nějaké hnojivo… Samozřejmě reagovat jak na povídání malého tak na tu paní a soustředit se na práci bylo trochu misty nad moje síly… a prostě někdy není na škodu to brát tak že člověk musí sem tam něco skousnout i když mu to zrovna není po chuti… :think:

No hele, my tak byli vychovani a neni to uplne dobre…ja takhle zdvorile odpovedela tuhle starsimu panovi v obchode, nezbavila jsem se ho cely nakup a malem mi vlezl az do auta…nastesti to bylo pres den, uz jsem se o sebe zacinala bat, byt to nekdy po tme, tak na tom parkovisti asi slusne panikarim. To jsem si zrovna rikala, ze prokleta „slusna vychova,“ diky ktere si neumime branit svuj osobni prostor. Takze to je taky dvousecna zbran. Ja se snazim byt ohleduplna, mit pochopeni, ze je to treba osamely clovek, ale jako co je moc, to je moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí