Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nostress píše:
Fotku a kartáček bych nedala.
ještě horší byla rodinná akce, kde posadili k sobě a já na to musela koukat z rohu…jako, ty začátky byl fakt marast, brečela jsem pomalu ob den. Asi po půl roce se to zklidnilo a teď už jeho rodiče nenavštěvuje, nevolá jim, ani chlapovi na dovolenou ![]()
@Amys píše:
Přiznávám, že já bych fotku a kartáček taky nedala a to jsem hodně tolerantní![]()
![]()
A to byla taková ta umělecká fotečka s prosvítajícím svrškem
poté, co to viděla u nás moje babička, jsem si uvědomila, že je čas to rozříznout ![]()
@Keyllah píše:
ještě horší byla rodinná akce, kde posadili k sobě a já na to musela koukat z rohu…jako, ty začátky byl fakt marast, brečela jsem pomalu ob den. Asi po půl roce se to zklidnilo a teď už jeho rodiče nenavštěvuje, nevolá jim, ani chlapovi na dovolenou
To bych taky nedala.
Nejsem nějaká divná?
![]()
@kdochcekam píše:
@nostress @Amys já bych na fotku určitě nakreslila kníra, brejle a doutnající cigáro
A kartáčkem bych vyčistila toaletu
Já kolem toho pořád chodila, vzdychala a smutně koukala a doufala, že mu to dojde. Strašně jsem se divila, že ne
oni v tomto ti chlapi zas až tak empatičtí nejsou ![]()
Já nevím, ale s rodiči bejvalého (byli jsme spolu 4 roky) i jeho sestrou jsem nadále v kontaktu. Rozešli jsme se v dobrém, prostě už to nebyl partnerský vztah. Jeho máma mi píše k narozeninám, já jí. S jeho ségrou se pravidelně vídám. Už k nim tedy nejezdím, protože není čas, ale oni pravidelně zajednou za mojí mámou. Jsme dospělí lidé a strávili jsme spolu část života. Mně by nepřišlo normální požadovat, aby vystřihl 10 let ze svého života - ono ho to nějak utvářelo, i díky domu vztahu je takový, jaký je (a takového ho přeci miluješ, jinak bys s ním přeci nebyla, ne?). Nehledej tam víc, než tam je.
@nostress píše:
To bych taky nedala.Nejsem nějaká divná?
![]()
Kdyby mi v té době nebylo tolik co bylo a on nebyl spolehlivej, zodpovědnej a rozvedenej chlap bez závazků, asi bych to hodně v sobě řešila. Ale když on za to stál a dodnes stojí. Ale během prvních pár měsíců, jsme se rozešli snad pětkrát ![]()
@kdochcekam píše:
Tak to by měla i poladěné bradavky![]()
![]()
A zapomněla jsem na bradavici
A vypíchlé vočička. ![]()
@Myssicka píše:
Vadilo by mi to. Cela ta situace od srovnavani az po spolecne traveny cas u rodicu by mi pripadala, jako kdyz on nejak neresi, s kym zrovna je, hlavne, ze s nejakou a laska sem, laska tam, mam rad vsechny a vsechny pro me mely stejny vyznam. U tech rodicu se to da mozna chapat tak, ze ji meli radi, ty jsi zatim nova a neprilis vazna znamost. Asi to takhle v rodine maji. Pozastavila bych se nad jeho nechapavosti a mizernou empatii, ktera se dost pravdepodobne bude prolinat celym vasim vztahem a po celou dobu. A je otazka, kde vsude jinde se to bude projevovat. Na vztah s chlapem, ktery to ma takhle nastavene, je potreba zenska absolutne nad veci, ktera ma jeho nazorove ulety v pazi, nezarli a nebere to az tak vazne. Jenze, kdo je takovy a navic vzdy? Vidim to na sobe, nez jsem otehotnela, tak to byl manzel, kdo na me oddane cekal a uhanel me, chtel se mnou travit vsechen cas - a najednou se to otocilo a jsem to ja, kdo nadava, ze jede pozde z prace a neporucim si a nepomuzu. U zenske se ta role postupne meni, nekdy k horsimu, casem treba zase k lepsimu. Tim chci rict, ze se neda ocekavat, ze ti to nekdy prestane vadit a jestli s tim mas problem uz ted, tak pockej, az te bude mit „jistou“. To si teprve uzijes. Popremyslej nad tim, jestli jsou vase hranice (co uz je moc a co ne) shodne a jestli by ti nebylo lip s nekym, kdo to ma stejne, jako ty.
Moc ti děkuji za příspěvek. Celý náš vztah je zvláštní. Uvědomuji si, že v budoucnu to může být horší… Ale pořád mě u něho něco drží
Má takové vlastnosti, které jsem postrádala u bývalého přítele. Ale je pravda, že ten nedostatek empatie mi hrozně moc vadí. Proto jsem se s ním taky už několikrát rozešla, ale vždy to dopadlo tak, že jsme se k sobě vrátili… Ukecal mne… Hranice máme každý úplně jinde. Hodněkrát jsem se musela podřídit a on to prostě nevidí.
@kdochcekam píše:
a to von si tam s ní jako sed jo?![]()
Jako jo, sed. bylo to za situace, kdy širší rodina nevěděla, že se opravdu rozvádí a tím pádem, ještě ani nevěděli o mě. Takže situace pro všechny zúčastněné dost nepříjemná…
@Anonymní píše:
Moc ti děkuji za příspěvek. Celý náš vztah je zvláštní. Uvědomuji si, že v budoucnu to může být horší… Ale pořád mě u něho něco držíMá takové vlastnosti, které jsem postrádala u bývalého přítele. Ale je pravda, že ten nedostatek empatie mi hrozně moc vadí. Proto jsem se s ním taky už několikrát rozešla, ale vždy to dopadlo tak, že jsme se k sobě vrátili… Ukecal mne… Hranice máme každý úplně jinde. Hodněkrát jsem se musela podřídit a on to prostě nevidí.
A je to takový nedostat chlapský? nad kterým si povzdychneš, zamrzí, ale protože má chlap vlastnosti pro který to stojí vydržet, tak nad tím mávneš rukou? protože jestli je to víc, je otázkou, jak moc by byl empatický v budoucích tíživých situacích? Ono s dětmi a s němi souvisejícími problémy, financemi atd.bude to vzájemné porozumění o to důležitější…
@kdochcekam Jo, protože já taky
Vím, že spal s jinými, já taky. Viděla jsem fotky z jejich společných dovolených, když mi chtěl něco ukázat. No a? To se má tvářit, že např. 2000 - 2002 byl v komatu a nic nezažil, nikde nebyl a nikoho nepotkal? Já ho přijímám takového, jaký je, se vším, čím prošel a co zažil. A on mě taky. Nemusí se mi to vždycky líbit, ale je to jeho součástí, formovalo ho to. Tak hold měl nějakou bejvalku jménem Monika a ta ráda polyká. Já bych se nejspíš zeptala: „A to jako v poslední době, nebo jsi si jenom vzpomněl, protože mi chceš naznačit, že chceš sex?“
@kdochcekam píše:
obdivuju tě. Já bych se asi omluvila. Nebo bych ji musela polejt hlavu vřelou polívkou nebo bodnout asi tak pětkrát do zad. Samozřejmě nechtěně![]()
Já se šla asi na hodinu projít ven, tam jsem to obrečela a uvažovala, že to zabalím…ale vyšel jeho kamarád a další hodinu si se mnou povídal a nějak mě to povzbudilo a nalilo novou sílu do žil. Tak jsem se vrátila a za hoďku to vzdala ona a odešla. Bylo to asi celkem drsný, ale všichni si uvědomili, co vlastně chtějí a co ne -) podali se papíry k soudu, vypořádali jsme sjm a řekla bych, že teď jsme všichni tři spokojení.
@Keyllah píše:
A je to takový nedostat chlapský? nad kterým si povzdychneš, zamrzí, ale protože má chlap vlastnosti pro který to stojí vydržet, tak nad tím mávneš rukou? protože jestli je to víc, je otázkou, jak moc by byl empatický v budoucích tíživých situacích? Ono s dětmi a s němi souvisejícími problémy, financemi atd.bude to vzájemné porozumění o to důležitější…
Nemá dostatek empatie, je někdy dost hnusný, neumí ustoupit, omluvit se… Myslím si, že to jsou docela vážné nedostatky, protože představa, že budu těhotná, hormony se mnou budou cloumat, budu unavená a neměla bych v něm psychickou podporu… Nevím
Ale zase je velmi šikovný na práci, zodpovědný, hodně věcí umí zajistit, vyřídit, je mezi námi chemie… To mi hodně vadilo na bývalém.
@Anonymní píše:
Nemá dostatek empatie, je někdy dost hnusný, neumí ustoupit, omluvit se… Myslím si, že to jsou docela vážné nedostatky, protože představa, že budu těhotná, hormony se mnou budou cloumat, budu unavená a neměla bych v něm psychickou podporu… NevímAle zase je velmi šikovný na práci, zodpovědný, hodně věcí umí zajistit, vyřídit, je mezi námi chemie… To mi hodně vadilo na bývalém.
Ajajaj, takže zápory cca vyrovnají klady…tak to je těžký, jen ty si teď dokážeš říct, jestli ti to za to stojí. Ono v dnešní době najít šikovného, zodpovědného chlapa, se kterým ji funguje chemie, není jen tak. Na druhou stranu, stokrát nic umořilo vola a pokud ti ta neempatie vadí teď, tak s rodinnými problémy a dětmi se to jen zvýší ![]()