Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak to by mně taky vadilo. Nejsou jeho rodiče divní, že si tam zvou bejvalky?
Já bych na tohle taky nemela žaludek, ale je to asi normální. Respektive znám lidi, co to tak mají. Jedná se ale predevším o rodiny s dětma a u nich to jaksi chápu. Proste pro deti to nejlepší. Podle mě je ale rozumné se od bývalých lásek úplně odstřihnout (pokud to jde). Je to pro všechny jednodušší. Ale pokud přítel nemá dost empatie a nechápe to..a navíc Vás jeste informuje o všem, co ani vedet nepotrebujete, tak je to smutné. Jak jsem psala, buď nemá dost empatie, nebo je jednodušší…(bez urážky).
![]()
Zajímavá situace…
.
První, co mě zákeřně napadlo, je taková škodolibost, nastavení zrcadla…? ![]()
„Hele drahý, přijede k nám na víkend můj bývalý přítel. Že ti to nevadí? Přespí u nás, nevadí? Doveze mi prý nějaký dárek ze své dovolené…“
Nevím, je to dětinské řešení. Ale někdy účinnější než hafo diskuzí, které nevedou nikam.
Fakt nevím, nikdy jsem takovou situaci nezažila.
10 let je kus zivota. Docela tomu rozumim. Manzel prede mnou mel 8 lety vztah, byvalka se parkrat taky stavovala u jeho rodicu. Bylo mi to neprijemny, zpetne to dokazu pochopit
@maluvka píše:
Ahoj, tak to by mně taky vadilo. Nejsou jeho rodiče divní, že si tam zvou bejvalky?
Tak oni se s ní stýkali 10let. To ji pak měli odstřihnout jen tak ze dne na den? Co když jim sedla jako člověk a chtějí s ní dál „kamarádit“? Takže kafčo u nic mi divné nepřijde. Pokud jde o rodinné oslavy, tak pokud bývalá není kamarádka s širším okruhem rodiny, tak by mohli projevit trošku víc empatie…
Normlně se bavím a stýkám asi se dvě, a bývalkami mého muže, s jednou jsme byli i na dovolené. Nevadilo mi to, proč by mělo? Je to naprosto normální ženská, tak s tím nemám problém. Že jezdí k jeho rodičům by mi nevadilo, taky občas potkám rodiče svého ex a bavíme se normálně, zvou mě i na kafe, ale jelikož bydlí mimo, tak jsem se ještě nedostala. Kdybych jela, jela bych za nima, ne za svým ex. A bylo by mi srdečně jedno, co si o tom myslí exova současná známost
A vy máte spolu dítě? Nebo on s tou bejvalkou? Tohle by mi taky hodně vadilo. Divím se těm rodičům. Pokud spolu nemají dítě, brala bych to, jak kdyby tě snad nepřijali. Já bych tohle nesnesla.
@Verun83 píše:
10 let je kus zivota. Docela tomu rozumim. Manzel prede mnou mel 8 lety vztah, byvalka se parkrat taky stavovala u jeho rodicu. Bylo mi to neprijemny, zpetne to dokazu pochopit
Měli jsme to stejně, ale chlap s ní byl asi 12 let. Ty první vánoce, kdy jeden den tam byl s ní a druhý se mnou, musely být pro sousedy asi žně ![]()
@maluvka píše:
Oni ji tam nezvou, ona se občas tak staví. Ale na rodinné oslavy ano. Rozumím tomu, že ji znají dlouho, nějakou dobu u nich i přespávala, trávili spolu dovolené, mají ji rády. Taky nechápu, že jim to nepřijde divné. A jejich odpověď, že by mi vadilo, že by byla na oslavě - vždyť ona je přece tak hodná… ![]()
@vejilka píše:
A vy máte spolu dítě? Nebo on s tou bejvalkou? Tohle by mi taky hodně vadilo. Divím se těm rodičům. Pokud spolu nemají dítě, brala bych to, jak kdyby tě snad nepřijali. Já bych tohle nesnesla.
Spolu dítě nemáme, ani on s bejvalkou. Jsme spolu zatím krátce (několik měsíců).
@Anonymní píše:
Oni ji tam nezvou, ona se občas tak staví. Ale na rodinné oslavy ano. Rozumím tomu, že ji znají dlouho, nějakou dobu u nich i přespávala, trávili spolu dovolené, mají ji rády. Taky nechápu, že jim to nepřijde divné. A jejich odpověď, že by mi vadilo, že by byla na oslavě - vždyť ona je přece tak hodná…
Tak pokud, jak sama píšeš, ji mají rádi, tak zas až tak divné mi ti kafča nepřijdou. A ty ji znáš? Sneseš ji na oslavách? Pokud ano, asi bych to neřešila, pokud ne, můžeš jim to naznačit, že se necítíš příjemně. Ale pokud to jim nepřijde divné, asi si u nich tímto nešplhneš…
@radúna píše:
Zajímavá situace….
První, co mě zákeřně napadlo, je taková škodolibost, nastavení zrcadla…?
„Hele drahý, přijede k nám na víkend můj bývalý přítel. Že ti to nevadí? Přespí u nás, nevadí? Doveze mi prý nějaký dárek ze své dovolené…“Nevím, je to dětinské řešení. Ale někdy účinnější než hafo diskuzí, které nevedou nikam.
Fakt nevím, nikdy jsem takovou situaci nezažila.
Potom by bylo vtipný, kdyby přítel řekl „konečně, moc rád ho poznám, může se zdržet klidně delší dobu“ ![]()
@Keyllah píše:
Tak oni se s ní stýkali 10let. To ji pak měli odstřihnout jen tak ze dne na den? Co když jim sedla jako člověk a chtějí s ní dál „kamarádit“? Takže kafčo u nic mi divné nepřijde. Pokud jde o rodinné oslavy, tak pokud bývalá není kamarádka s širším okruhem rodiny, tak by mohli projevit trošku víc empatie…
Jak píšeš - chápu, že je blbost ji odstřihnout ze života úplně. Vůbec by mi nevadilo, kdyby si její rodiče s ní někdy někam zašli - ale beze mne a bez přítele (tzn. mimo dům rodičů). Problém je v tom, že i jeho tetičky si ji oblíbily, takže se na ni vyptávají, jak se má, a ta jedna ji pozvala na oslavu (kam teda nepřišla).
Já dodneška navštěvuji svoji bývalou tchýni. Měly a máme spolu pěkný vztah. Navštěvuju občas i jeho tetu. Rozešla jsem se s bývalým, ne s jeho rodinou a nevidím důvod, proč pálit mosty. Svého ex bych nechtěla zpátky ani omylem, takže žádný postranní důvod k tomu nemám. Stejně tak můj manžel udržuje přátelské vztahy s rodinami svých bývalých přítelkyň a s jednou z bývalek se navštěvujeme jako rodiny. Já tom nevidím nic špatného spíš naopak.
Holky, zajímal by mě váš názor:)
Mám pocit, že všude narážím na bejvalky současnýho přítele. Na začátku vztahu mi pořád vykládal o své minulosti, s kolika chodil, jak dlouho, jejich jména, nějaké podrobnosti… Někdy měl i nějaké narážky na sex (že bejvalkám něco nevadilo, že ta jedna to chtěla málo, druhá byla vášnivá, atd. atd…). Teď už mi to konečně neříká, protože jsem mu to snad milionkrát opakovala, že mi to vadí. Ale pořád se snažím pochopit, jak vnímá vztah s bejvalkama. S jednou byl totiž asi 10 let a ona hodně trávila čas s jeho rodiči. Spolu už nejsou asi 2 roky, ale ona pořád jezdí k jeho rodičům na kafe, pokecat atd. Pro mě je to nepochopitelné! Přítel ke svým rodičům jezdí taky často, protože tam má mnoho věcí do firmy. Takže se tam samozřejmě potkávají. Jednou jsme se tam chystali a nakonec jsme nejeli, pak mu rodiče volali, že tam je ona. Tak se přítel smál, že by bylo vtipné se tam potkat. A prej k tomu stejně někdy dojde (zatím se tak nestalo). Taky je zvaná na rodinné oslavy, což taky nechápu (zatím na nich nebyla, protože jí to nevyšlo). Z dovolené mu přivezla nějaké suvenýry a nějaké drobnosti, které od ní dostal, má vystavené doma (srdíčko!). Když jsme spolu začali chodit, zvala ho na nějakou víkendovou akci, kde by jeli spolu! Podotýkám, že ona je sama. A aby toho nebylo málo, tak další bejvalka jezdí pravidelně na pár dní se svými rodiči a rodiči přítele na dovču, kde přítel chce moc jet se mnou. Nechci prostě trávit čas s jeho bejvalkami a to mi přijde úplně normální, ale on to nechápe, protože přece všude bude se mnou, že s nimi kamarádí a že jedna bejvalka kamarádila normálně s tou jinou jeho bejvalkou…Další bejvalka mu prej psala, že by ho chtěla zpátky a jak nám to klape. Naštěstí mi to řekl (nelže mi, spíš mi řekne toho víc, než bych asi snesla). Nikdy jsem tohle nemusela řešit, prostě mi přišlo, že moji bývalí měli vyřešenou svou minulost, skončila pro ně a nestýkali se s bejvalkami. A cítila jsem se s nimi, že jsem ta pravá pro mě, že si vybrali mne, protože chtějí být se mnou.
Raději píšu anonymně…