Bývalý manžel mě chodí pomlouvat k mým rodičům.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3968
25.4.14 12:12
@vendulka72 píše:
Ex jim leze do zádele. Dělá jim dobře jeho zájem. Oni nostalgicky vzpomínají na staré zlaté časy. (Na to špatné už zapomněli.) Chtěli by dceru vrátit zpět, blíž. Nemyslí na ni, myslí jen na sebe.

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
25.4.14 12:22

Mně to dělala exmanželka manžela, začala se kamarádit s tchyní, se kterou se před rozvodem absolutně a otevřeně nesnášely. Moje matka, zas i po letech od rozchodu zmiňovala mého ex, který na ni i mně vždycky kašlal, byl to ožungr a nefachčenko. Ale ona jak o něm něco nového slyšela, nelenila a hned to mně i před mým manželem důležitě vykládala a vyzdvihovala ho. :zed: Vždycky jsem na ni koukala, o co jí jde. Pro mně to byl ztracený člověk 8o.
Nějaká obsese, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
25.4.14 12:28
@vendulka72 píše:
Mně to dělala exmanželka manžela, začala se kamarádit s tchyní, se kterou se před rozvodem absolutně a otevřeně nesnášely. Moje matka, zas i po letech od rozchodu zmiňovala mého ex, který na ni i mně vždycky kašlal, byl to ožungr a nefachčenko. Ale ona jak o něm něco nového slyšela, nelenila a hned to mně i před mým manželem důležitě vykládala a vyzdvihovala ho. :zed: Vždycky jsem na ni koukala, o co jí jde. Pro mně to byl ztracený člověk 8o.
Nějaká obsese, nevím.

Mám podobnou zkušenost. Moje ponaučení pro moje chování k mým dětem v možných podobných situacích v budoucnosti je myslím více než jasné. Budu si pamatovat, jak úžasné pocity to vyvolává a proto to dělat nebudu, i kdybych k tomu měl náhodou chuť, ale to stejně pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
25.4.14 12:32

@Heinich tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
25.4.14 13:30
@Bábrdl píše:
Hm, to je báječná rada. Klika, že když se něco stane, jde takové rozhodnutí vzít snadno zpátky… :zed: :zed: :zed:Zakladatelko, za ŽÁDNOU cenu tohle nedělej. Věř mi. Mohlo by se stát, že bys celý život prožila s pocitem „kdybych jim tak mohla říct, že…“ a ono už to nepůjde. Najednou bys viděla, že nějaké blbé hemzy exe jsou malicherností, ale to už by bylo pozdě. Opravdu, tohle nedělej.

Já mám tohle za sebou, tak vím, co radím. Moje máti nemohla překousnout mého muže, dělala scény, hysterčila, dokonce mi brala peníze, abych na ní byla závislá a nemohla „do světa“. Všechny setkání končívaly hádkou, bylo mi z toho zle, pak dokonce mi nebylo zle z toho, ale z ní - doslova ( i v těhotenství, i po něm), po hádce se mi pak třeba usadila doma, prudila dál a nechtěla odejít :roll:. Pak jsem jí na nějakou dobu odstřihla, nedělalo mi to dobře, začala jsem mít psychosomatické potíže. Když to vychladlo - tak po 2 letech, začala jsem se s ní setkávat na neutrálních místech a když zase začala, svobodně jsem mohla odejít. Nakonec jí to došlo, tak přestala mít na moje rozhodnutí řeči, uznala, že je to můj život, a teď se zase normálně navštěvujeme a kupodivu nereje. Rozebírala jsem ten můj postup s odbornicí a ta mi za to dala velkou 1 :-). Byla to psycholožka - paní ve věku mojí máti, a možná i tebe @Bábrdl ;) Já bych se toho nebála, pokud je to opravdu tak otravné, nesnesitelné, tak se netrap a na čas to přeruš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
25.4.14 13:40

Ještě bych jim řekla, že kamarádit se s ním můžou, ale ať ti o něm nic neříkají - co o tobě povídá, jak to s ním bylo kdysi super a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.14 13:53

@Takyjedna mám velmi podobnou, vlastně skoro stejnou zkušenost s mojí mámou, s tím tvým postupem…přestala prudit až ve chvíli, kdy pochopila, že to myslím vážně, a že člověka, který mě nerespektuje, v životě nechci a nepotřebuju. A že by se jí taky nakrásně mohlo stát, že za ty její hnusný řeči/na mě, manžela, mou práci atd./ by nemusela vídat vnoučata. Casem se naučila mě brát jako svéprávnou osobu, scházíme se celkem pravidelně a v dobré pohodě.
I když to trvalo několik let…
 M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.14 13:54

@Takyjedna mámě bych tohle nemohla udělat, dnes ráno volala, kdy zase přijedeme. Přítele nepomlouvají, když o něm něco říkají, tak národnost „Němec“,„pan doktor“,jménem, příjmením nikdy.

• Citovat
  • Upravit
9414
25.4.14 13:55
@Anonymní píše:
@Takyjedna mám velmi podobnou, vlastně skoro stejnou zkušenost s mojí mámou, s tím tvým postupem…přestala prudit až ve chvíli, kdy pochopila, že to myslím vážně, a že člověka, který mě nerespektuje, v životě nechci a nepotřebuju. A že by se jí taky nakrásně mohlo stát, že za ty její hnusný řeči/na mě, manžela, mou práci atd./ by nemusela vídat vnoučata. Casem se naučila mě brát jako svéprávnou osobu, scházíme se celkem pravidelně a v dobré pohodě.
I když to trvalo několik let…
M.

Tak supr, funguje to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
25.4.14 13:57
@Anonymní píše:
@Takyjedna mámě bych tohle nemohla udělat, dnes ráno volala, kdy zase přijedeme. Přítele nepomlouvají, když o něm něco říkají, tak národnost „Němec“,„pan doktor“,jménem, příjmením nikdy.

TAk to zkus třeba jemněji, když se o něm budou chtít bavit, tak neodpovídej, bav se o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.14 14:12

S další cesty za našima mám panickou hrůzu. Poslední dny před odjezdem je mi i špatně od žaludku. Člověk se těší a netěší. Malá mi u našich špatně spí. Po návratu se týden dávám psych. do normálu.

• Citovat
  • Upravit
8451
25.4.14 15:24
@Anonymní píše:
S další cesty za našima mám panickou hrůzu. Poslední dny před odjezdem je mi i špatně od žaludku. Člověk se těší a netěší. Malá mi u našich špatně spí. Po návratu se týden dávám psych. do normálu.

Já nejsem právník a možná je to blbost, ale zašla bych na policii a tohle nahlásila. Poškozování dobrého jména a tak. Pokud bys narazila na trochu chápavého policistu, který by s ex následně dal řeč a vysvětlil mu, že mu za to hrozí trest, tak by se mohl leknout a nechat toho.
Vždyť on takhle ničí život hned několika lidem.
zakladatelko, máš sourozence nebo někoho z rodiny, kdo by se Tě zastal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.14 15:33
@brisco píše:
Já nejsem právník a možná je to blbost, ale zašla bych na policii a tohle nahlásila. Poškozování dobrého jména a tak. Pokud bys narazila na trochu chápavého policistu, který by s ex následně dal řeč a vysvětlil mu, že mu za to hrozí trest, tak by se mohl leknout a nechat toho.
Vždyť on takhle ničí život hned několika lidem.
zakladatelko, máš sourozence nebo někoho z rodiny, kdo by se Tě zastal?

Jé, teď jsem si vzpomněla, že mám bývalou spoužačku na policii. Už mi jednou před lety pomohla.To je skvělý nápad. Děkuju. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
36556
25.4.14 20:40
@Takyjedna píše:
Pak jsem jí na nějakou dobu odstřihla, nedělalo mi to dobře, začala jsem mít psychosomatické potíže.

A kdyby mamka té době, kdy byla odstřižena, nedejbože zemřela? Kdybys věděla, že odešla s tebou rozhádaná? Co by se potom stalo s těmi psychosomatickými potížemi?

Já vím, co říkám, když neradím „odstřihování“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
25.4.14 22:19

@Bábrdl To nevím, v té době to bylo natolik zlé, že jsem si strašně přála, abych zemřela já dřív, abych se o ní v nemoci a stáří nemusela starat. Byl to takový duševní boj, rozpor, věděla jsem, že bych morálně musela, ale přitom jsem si to nedokázala ani představit, nedokázala jsem se s ní ani bavit. Teď už je to víc než v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová