Bývalý manžel mě chodí pomlouvat k mým rodičům.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.4.14 22:56

@Takyjedna To je dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.14 02:18
@Takyjedna píše:
@Bábrdl To nevím, v té době to bylo natolik zlé, že jsem si strašně přála, abych zemřela já dřív, abych se o ní v nemoci a stáří nemusela starat. Byl to takový duševní boj, rozpor, věděla jsem, že bych morálně musela, ale přitom jsem si to nedokázala ani představit, nedokázala jsem se s ní ani bavit. Teď už je to víc než v pohodě.

cítila jsem to naprosto stejně, nebyla jsem svého času schopná ani poslouchat někoho, kdo o ní mluvil…dělalo se mi z ní fyzicky zle.
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.14 02:19
@Anonymní píše:
cítila jsem to naprosto stejně, nebyla jsem svého času schopná ani poslouchat někoho, kdo o ní mluvil…dělalo se mi z ní fyzicky zle.
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř :?

pardon, aby nedošlo k nějakým zmatkům, to jsem psala já, anonymní M. ;)

• Citovat
  • Upravit
36556
26.4.14 08:50
@Anonymní píše:
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř :?

Rozumím, to je velmi smutné. V takové situaci je v podstatě každé řešení špatné. Někdy skutečně je potřeba odstřihnout se od toxické matky. Ale klid v duši to přinese málokdy.

Ale, víš jak, zakladatelka v takové situaci není. Rodiče má ráda. Ona má možná i malinko špatné svědomí, že tam teď pro ně není, ale zároveň se zlobí, že nepřijímají nového partnera. V takových situacích může dojít na slova a činy, které pak nejdou vzít zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 14:21

Zakladatelka. Rozhodla jsem se, že pro klid v mojí rodině budu jezdit k rodičům dvakrát jednou, max. dvakrát do roka. Situace se ještě více vyhrotila a já už na to němám, to řešit. Ex je podle našich chudák a já mrcha, s tím těžko něco udělám.

• Citovat
  • Upravit
36556
30.6.14 14:49
@Anonymní píše:
Zakladatelka. Rozhodla jsem se, že pro klid v mojí rodině budu jezdit k rodičům dvakrát jednou, max. dvakrát do roka. Situace se ještě více vyhrotila a já už na to němám, to řešit. Ex je podle našich chudák a já mrcha, s tím těžko něco udělám.

To je smutný. Uvidíš, jak se to vyvine. V životě se může stát spousta věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 15:04
@Bábrdl píše:
To je smutný. Uvidíš, jak se to vyvine. V životě se může stát spousta věcí.

Můj přítel se pořád ptá, proč k našim nejezdíme všichni atd. Takže nervy nejdříve u našich a potom ještě doma.
Budu našim psát, to je lepší.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
30.6.14 15:48

To mě taky mrzí, nicméně pokud jsi s nimi zkoušela v klidu promluvit a stejně žádná změna, tak je to asi lepší. Příteli to řekni popravdě a je to. Třeba se to opravdu ještě v dobré obrátí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.14 12:20
@Martina.ova píše:
To mě taky mrzí, nicméně pokud jsi s nimi zkoušela v klidu promluvit a stejně žádná změna, tak je to asi lepší. Příteli to řekni popravdě a je to. Třeba se to opravdu ještě v dobré obrátí.

Skoušela, ale je to horší, než lepší. Minule mě mamka vykřičela, proč jsem nezůstala s bývalým, jako to bylo. :pocitac: Že jsem byla nešťastná je jim asi jedno. Z vnučky velkou radost taky nemají. Když jsem loni potratila, tak byli snad i rádi. Čas vyřeší spoustu věcí, třeba se něco změní.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
1.7.14 12:26

S bývalým - jako s tím, co tě k nim chodí pomlouvat?
A co teda jim napsat mail nebo zkusit promluvit po telefonu, pokud nepomůže, tak prostě přerušit kontakty? Třeba jim to dojde pak a obrátí. Jinak šanci nevidím, připadá mi, že tě jen stresují a nic pozitivního ti to nepřináší.

Oni prostě musí vědět, že ty jsi jejich dcera-rodina, a měli by tě upřednostnit před snůškou lží.
POkud neupřednostní, jejich smůla, ale věř, že pokud v tomhle budeš pokračovat, tebe to časem semele.
Jezdit k nim 2× do roka - to budou možná ještě více zapšklí, a vyčítat o sto 6 víc, to nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.14 12:43
@Martina.ova píše:
S bývalým - jako s tím, co tě k nim chodí pomlouvat?
A co teda jim napsat mail nebo zkusit promluvit po telefonu, pokud nepomůže, tak prostě přerušit kontakty? Třeba jim to dojde pak a obrátí. Jinak šanci nevidím, připadá mi, že tě jen stresují a nic pozitivního ti to nepřináší.Oni prostě musí vědět, že ty jsi jejich dcera-rodina, a měli by tě upřednostnit před snůškou lží.
POkud neupřednostní, jejich smůla, ale věř, že pokud v tomhle budeš pokračovat, tebe to časem semele.
Jezdit k nim 2× do roka - to budou možná ještě více zapšklí, a vyčítat o sto 6 víc, to nepomůže.

jj, s tím, co mě chodí pomlouvat. :zed: Možná jim budu vzácná, když budu jezdit málo.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
1.7.14 12:46

To budeš, ale stejně budou naštvaní. VZtek se v nich nahromadí a až přijedeš po půl roce, dají ti to s prominutím sežrat. I to je možnost.
Jak často k nim jezdíš teď?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.14 12:55
@Martina.ova píše:
To budeš, ale stejně budou naštvaní. VZtek se v nich nahromadí a až přijedeš po půl roce, dají ti to s prominutím sežrat. I to je možnost.
Jak často k nim jezdíš teď?

Jezdila jsem pětkrát do roka. Já vím, že dají, ale budu to mít jenom dvakrát, ne pětkrát.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
1.7.14 13:10

Otázka je, proč si nechat ubližovat, ponižovat se?
Když víš předem, že ta situace zase nastane :nevim:

Vím, že to jsou rodiče, ale někdy se vyplatí je trochu „potrestat“. Jiné slovo jsem nenašla. Vždyť tobě jde správně určitě o to abyste měli dobrý vztah a to se sníženou frekvencí návštěv stejně nedocílí. Bude to to samé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.14 14:35

@Martina.ova já už docela pochybuji, že rodiče chtějí mít dobré vztahy se mnou :nevim:.
Poslední cesty pro mě byly fakt za trest. Malá mi u našich špatně spala.Asi vnímala tu náladu. Pořád jsem k ní musela vstávat, přijela jsem hrozně unavená.
Byla jsem v březnu a pojedu až někdy v zimě. Příští rok už stejně nebudu mít na takové cestování ani čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová