Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Takyjedna píše:
@Bábrdl To nevím, v té době to bylo natolik zlé, že jsem si strašně přála, abych zemřela já dřív, abych se o ní v nemoci a stáří nemusela starat. Byl to takový duševní boj, rozpor, věděla jsem, že bych morálně musela, ale přitom jsem si to nedokázala ani představit, nedokázala jsem se s ní ani bavit. Teď už je to víc než v pohodě.
cítila jsem to naprosto stejně, nebyla jsem svého času schopná ani poslouchat někoho, kdo o ní mluvil…dělalo se mi z ní fyzicky zle.
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř ![]()
@Anonymní píše:
cítila jsem to naprosto stejně, nebyla jsem svého času schopná ani poslouchat někoho, kdo o ní mluvil…dělalo se mi z ní fyzicky zle.
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř
pardon, aby nedošlo k nějakým zmatkům, to jsem psala já, anonymní M. ![]()
@Anonymní píše:
ono @Bábrdl když je to fakt zlé, tak už nepřemýšlíš, co by se stalo, kdyby… protože tenhle rozměr je v tu chvíli na druhé koleji. To odstřižení bylo záchranou mého duševního zdraví. U nás v tom tedy dělalo zle ještě navrch její řekla bych…velmi „fyzická“ výchova v dětství, takže u nás se ten vztah hledal o to hůř
Rozumím, to je velmi smutné. V takové situaci je v podstatě každé řešení špatné. Někdy skutečně je potřeba odstřihnout se od toxické matky. Ale klid v duši to přinese málokdy.
Ale, víš jak, zakladatelka v takové situaci není. Rodiče má ráda. Ona má možná i malinko špatné svědomí, že tam teď pro ně není, ale zároveň se zlobí, že nepřijímají nového partnera. V takových situacích může dojít na slova a činy, které pak nejdou vzít zpět.
Zakladatelka. Rozhodla jsem se, že pro klid v mojí rodině budu jezdit k rodičům dvakrát jednou, max. dvakrát do roka. Situace se ještě více vyhrotila a já už na to němám, to řešit. Ex je podle našich chudák a já mrcha, s tím těžko něco udělám.
@Anonymní píše:
Zakladatelka. Rozhodla jsem se, že pro klid v mojí rodině budu jezdit k rodičům dvakrát jednou, max. dvakrát do roka. Situace se ještě více vyhrotila a já už na to němám, to řešit. Ex je podle našich chudák a já mrcha, s tím těžko něco udělám.
To je smutný. Uvidíš, jak se to vyvine. V životě se může stát spousta věcí.
@Bábrdl píše:
To je smutný. Uvidíš, jak se to vyvine. V životě se může stát spousta věcí.
Můj přítel se pořád ptá, proč k našim nejezdíme všichni atd. Takže nervy nejdříve u našich a potom ještě doma.
Budu našim psát, to je lepší.
To mě taky mrzí, nicméně pokud jsi s nimi zkoušela v klidu promluvit a stejně žádná změna, tak je to asi lepší. Příteli to řekni popravdě a je to. Třeba se to opravdu ještě v dobré obrátí.
@Martina.ova píše:
To mě taky mrzí, nicméně pokud jsi s nimi zkoušela v klidu promluvit a stejně žádná změna, tak je to asi lepší. Příteli to řekni popravdě a je to. Třeba se to opravdu ještě v dobré obrátí.
Skoušela, ale je to horší, než lepší. Minule mě mamka vykřičela, proč jsem nezůstala s bývalým, jako to bylo.
Že jsem byla nešťastná je jim asi jedno. Z vnučky velkou radost taky nemají. Když jsem loni potratila, tak byli snad i rádi. Čas vyřeší spoustu věcí, třeba se něco změní.
S bývalým - jako s tím, co tě k nim chodí pomlouvat?
A co teda jim napsat mail nebo zkusit promluvit po telefonu, pokud nepomůže, tak prostě přerušit kontakty? Třeba jim to dojde pak a obrátí. Jinak šanci nevidím, připadá mi, že tě jen stresují a nic pozitivního ti to nepřináší.
Oni prostě musí vědět, že ty jsi jejich dcera-rodina, a měli by tě upřednostnit před snůškou lží.
POkud neupřednostní, jejich smůla, ale věř, že pokud v tomhle budeš pokračovat, tebe to časem semele.
Jezdit k nim 2× do roka - to budou možná ještě více zapšklí, a vyčítat o sto 6 víc, to nepomůže.
@Martina.ova píše:
S bývalým - jako s tím, co tě k nim chodí pomlouvat?
A co teda jim napsat mail nebo zkusit promluvit po telefonu, pokud nepomůže, tak prostě přerušit kontakty? Třeba jim to dojde pak a obrátí. Jinak šanci nevidím, připadá mi, že tě jen stresují a nic pozitivního ti to nepřináší.Oni prostě musí vědět, že ty jsi jejich dcera-rodina, a měli by tě upřednostnit před snůškou lží.
POkud neupřednostní, jejich smůla, ale věř, že pokud v tomhle budeš pokračovat, tebe to časem semele.
Jezdit k nim 2× do roka - to budou možná ještě více zapšklí, a vyčítat o sto 6 víc, to nepomůže.
jj, s tím, co mě chodí pomlouvat.
Možná jim budu vzácná, když budu jezdit málo.
To budeš, ale stejně budou naštvaní. VZtek se v nich nahromadí a až přijedeš po půl roce, dají ti to s prominutím sežrat. I to je možnost.
Jak často k nim jezdíš teď?
@Martina.ova píše:
To budeš, ale stejně budou naštvaní. VZtek se v nich nahromadí a až přijedeš po půl roce, dají ti to s prominutím sežrat. I to je možnost.
Jak často k nim jezdíš teď?
Jezdila jsem pětkrát do roka. Já vím, že dají, ale budu to mít jenom dvakrát, ne pětkrát.
Otázka je, proč si nechat ubližovat, ponižovat se?
Když víš předem, že ta situace zase nastane ![]()
Vím, že to jsou rodiče, ale někdy se vyplatí je trochu „potrestat“. Jiné slovo jsem nenašla. Vždyť tobě jde správně určitě o to abyste měli dobrý vztah a to se sníženou frekvencí návštěv stejně nedocílí. Bude to to samé.
@Martina.ova já už docela pochybuji, že rodiče chtějí mít dobré vztahy se mnou
.
Poslední cesty pro mě byly fakt za trest. Malá mi u našich špatně spala.Asi vnímala tu náladu. Pořád jsem k ní musela vstávat, přijela jsem hrozně unavená.
Byla jsem v březnu a pojedu až někdy v zimě. Příští rok už stejně nebudu mít na takové cestování ani čas.