Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Biedronka13 Taky jsem to o te kvalite slysela. Zeptam se na konzultaci. Muzu se zeptat, kolik tech foliku asi mas? Ja treba mela jednou 1DC videt >10 foliku, ale odebranych jen 7, z nich 2 nezrala vajicka.
Ahoj holky,
chtěla bych že zeptat na zkušenosti s car Apolinar, případně dobrého lékaře tam?
Jsem po neúspěšném 1.IVF v Gennetu, pouze 2 vajíčka, 1 embryo a nezvládlo rozmraženi. Tak přemýšlím, co dál. Rada bych lepší výsledek.
@kveta112 ahoj, doporucuji Jirsovou nebo Rezabka. Ja u Apolinara absolvovala 2 IVF, jedno nevyslo a z druheho jsem ted tehotna. Uprimne jsem nebyla moc spokojena s vysetrenima, prijde mi, ze ostatni CARy delaji mnohem vic vysetreni. Chteli jsme prejit do Heliosu v Brne, ale meli jsme jen jedno embryo zamrazene, tak jsem ho nechala zavest jeste tam a vyslo to. Budu drzet palce ![]()
Holky taky bych se chtěla zeptat, jelikož se naše výsledky z Genetiky u APO prý blíží, mohly by být už do cca 10dní a pak budem mít zelenou ke konzultaci v CARU,, Máte někdo zkušenosti ted z téhle doby po Covidu jak to tam funguje? Jak dlouho ste čekali třeba na první konzultaci? Já budu mít mraky vyšetření sebou už z genetiky, čekáme právě na „závěrečné“ výsledky a zprávu pro CAR do toho jsem si teď nechala ještě u svého gyn udělat hormonový profil, nebo jak se tomu říká + jsem si zaplatila vyšetření AMH…
Zároveň jsem taky slyšela, že Car u APO nefunguje přes prázdniny?
Předem děkuji
![]()
@spirig ahoj, to je mi líto
a vy už nemáte 4.ivf hrazené? Mě čeká příští týden punkce, ale jsem už prý stará, takže folikulů mám málo, jen 4 a ještě se neví zda v nich jsou vajíčka a jak kvalitní. Takže šance, že by to vyšlo je tak 10%. Hlavně mě irituje to, že vůbec neznají příčinu, proč nám to nejde a ani nehledají příčinu. Celé 2. IVF nevyšlo a to jsem měla 6 oplodněných vajíček. Kvantita je asi na prd, když není kvalita.
Ahoj holky, mám příští týden konzultaci v CAR u Apolináře (předtím 2× IVF jinde). Slyšela jsem, ze mívají „prazdniny“. Je to tak? Takže přes léto žádné IVF? Díky
@beata84
také jsem se tu ptala přes příspěvěk výše, ale bohužel zatím nikdo nic mi tu nenapsal ![]()
Můžu se zeptat alespon tebe, jak dlouho trvalo objednání na první konzultaci? Já ještě čekám na závěrečnou zprávu z genetiky (též u Apolináře) tu dostanu během června a pak máme zelenou ke konzultaci v CARU.
@Eva.e to jsem přehlédla, taky jsi to slyšela o těch prázdninách. Mně teď objednali za cca 6 týdnů, ale to proto, že je to první návštěva, pak prý objednávají rychleji. Tak si tam asi zavolej a zeptej se, jestli už tě objednají, nebo musíš čekat na výsledky. Paní na telefonu byla hodná, ale asi záleží, kdo to zvedne ![]()
Ale nenechali mi vybrat si lékaře, prý tak dopředu nemají rozpis a Jirsová prý do ambulance skoro nechodí-
@Mirka04 Hele, pokud není kvalita ani počet folíků, tak to prostě musíš přebít počtěm cyklů. Blbě se to říká. Já mám 2 IVF a nic z toho. Ale je dobré vyšetři základní problémy, protože se na to blbě přichází…
@beata84
Taky bych ráda k Jirsové,, resp. můj gyn jí zná, a nejradši by mojí věc - řešil i sní… Právě, že my musíme čekat na výsledky..
Ale už to vybadá slibně (po celkové době 13ti měsíců), v pondělí se mám na genetice opět připomenout, aby zavolali do Laboratoře… Já mám pak doporučení k IVF s genetikou embryí PGT-M… Ale zatím třeba partner nebyl na žádném vyšetření toho spermiogramu atd, tak si říkám, že pokud maj ty prázdniny tak nás asi objednají beztak až nejdřív na září… Ale jinak jsem v žádnem Caru ještě nikdy nebyla…
@Eva.e Hele, to je jedno, ze nema spermiogram, ten je hned hotovy. Predpokladam, ze nebude uplne bez spermii, to je vzacne. Ale pokud budes mit PGT, tak stejne musis mit ICSI (injektovani spermie do vajicka, ne pouhe ponechaji vajicka se spermiemi ve zkumavce) a tam staci, kdyz bude mit par spermii. Na genetiku se musi delat ICSI kvuli vylouceni kontaminace vzorku.
@beata84
To je dobré vědět
Děkuji
A kdy tam jdeš? písneš mi pak dojmy? Já mám ještě k tomu všemu PCOS na jedné straně do 20folíků, na druhé 25+ folíků, ale žádný dominantní, k tomu jsem už půl roku bez MS a to beru i antikoncepci která mi to měla srovnat. Můj gyn mi minulý týden bral hormonální profil a AMH a do mailu mi přišlo jen, že výsledky jsou v normě.
@Eva.e Dam vedet, mam tento a pristi tyden celkem 3 konzultace. Tak se pak rozhodnu, kam pujdeme. Asi i podle tech prazdnin. Jinak apolinare preferuju.
AMH mam nizke, okolo 1, takze to nebude zadny zazrak…
@beata84 Ahoj, přes léto IVF nedělají. Jinak tohle je mé poslední IVF, další už nechci. Čím jsem starší, tím hůř to snáším a taky v tom hraje věk. U Apolináře, co si neřekneš, to nemáš. Já si nikdy o nic neřekla, tak stále nevím, kde je u nás problém. A už se to ani nedozvím.
@Mirka04 Dik, ja doufala, ze budou mit pauzu treba jen mesic. Tak uvidime. Ja uz zas cekat nechci az do zari, ale musime se shodnout s muzem. On uz ma tech soukromych dost. A prave znami nam rikali, ze tam presli a povedlo se. A taky nas trochu tlaci rozpocet…
Takze toto je tve treti? 4foliky nejsou moc, ale vajicka nemusi byt spatna… kolik ti je? Promin, ze se ptam. Ja si jeste neumim predstavit, ze bych to „vzdala“ bez ditete.
Ale mozna k tomu dospeju az nebudou penize, to nevim… Taky jsem mela jedno IVF uplne bez transferu, vsechna embyra se zastavila. Ale to vam nikdo nerekne proc. To se nepozna, jen pokud udelas genetiku embryi, ale to se na tech zastavenych nedela nikdy.
@beata84 Mně je 38 let. Ber ty dva měsíce jako odpočinek a třeba si nech udělat tu genetiku nebo imunologii. Dva měsíce nejsou dlouhá doba a nic se nemá uspěchat. Chápu, že si neumíš představit život bez dítěte. Já naštěstí už mám syna z 1. IVF a jsem za něj strašně moc vděčná. Budu držet palečky, aby i ty ses vytouženého miminka dočkala. Je to náročná cesta, ale stojí za to
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.