Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petra Star Ahoj, taky si tě pamatuju
Jak se vede? No, asi bysme to rádi začátkem jara nebo nejpozději léta zkusili. Máme jedno zmrazené embryo, tak třeba by se stal druhý zázrak
Karlíkovi byly teď 17.2. dva roky a opravdu by si sourozence „zasloužil“.
Já vlastně ani nevím jak KET probíhá, takže spíš tak asi.
@ptacek86 Tak to mas jen o par mesicu mladsiho
My uz se o druhe snazime pres rok a nic ![]()
KET probiha stejne jako ET, akorat predtim musis na UTZ, aby nacasovali ovulku a pichnes ovitrelle. Nebo je tzv. stimulovany, kdyz berec od 2DC leky - dostanes plan. A pak zas po UTZ naplanujou KET. Si tam zavolej a oni te objednaji na konzultaci. Tak budu drzet palce. ![]()
@Petra Star děkuju Ti za veškeré info!
Moc držím palce, ať se vám zadaří! Co má přijít, přijde. ![]()
Já si vědomě nechci dělat žádné velké naděje. Hlavní je, že je Karlík a druhé beru jako extra bonus (kecala bych, kdybych řekla, že si ho moc nepřeju, ale…)
Dám tomu ještě chvilku času na „uzrání“ a zavolám tam ![]()
@ptacek86 asi nedeje. My se teda porad snazime, ale kdyz nejsou vysledky…
@Petra Star neztrácejte naději
Já jedu zítra na UZ 10DC před KETem. Tak jsem zvědavá. Ani nevím jestli tam se mnou má jít i manžel ![]()
@ptacek86 Ne, co by tam delal?
A na KET ted taky chodi zenske samotne. U Apo urcite zadne divaky nechteji.
Nadeji jeste neztracime, jen solime prachy a jedem dal. Uz ani nepocitam, kolik cyklu mam za sebou
ted cekam na MS a jdu do dalsi stimulky. Zas jsem napjata, jak to dopadne ![]()
Ahoj Holky,
mám dotaz museli ste si někdy zaplatit ultrazvuky před KET u APO?
Neroste mi sliznice - měli sme jediné vhodné embryo po genetice. První Ket mi odložili, to jsem byla na UTZ asi 4× další cyklus sem též musela na UTZ víckrát kdyby sliznice nebyla kvalitní, chtěla jsem dát tělu pauzu, nakonec mi bylo řečeno, že sliznice je 4,9 a že ještě určitě vyroste a že Ket teda bude. Ovšem dohodli jsme se teda ještě na kontrolním UTZ den před KET sliznice měla teda 5,1mm a dr řekla že je kvalitní, že je vše tak jak má být. Po utz mi teda řekli, že musím jít do pokladnyzaplatit 500,– že sem ultrazvuky vyčerpala
tzn. za každý další utz kdyby mi byl ket zase odložen bych už musela platit… to jen tak z mé zkušennosti… Tak jsem se nechala uchlácholit, že hold to asi není zase až tak podstatné jaká je výška.
Každopádně, co se tak dozvídám po jiných konzultacích, transfer do 5mm sliznice se jeví jako předem zbytečně promarněné zdravé embryjko.
Takže mi přecházíme do jiného Caru a začínáme celý proces nanovo. Snad budu mít zase tak pěknou úrodu, jako při tomto prvním 38 folíků z toho 34zralých vajíček. Mimochodem zeptali se Vás před Opu kolik jich chcete oplodnit? jelikož to celé bylo moje první zkušenost s IVF myslela jsem že to je standardní postup, ale nám po OPU řekli že jich oplodnili 20, že to bohatě stačí, abychom neměli moc vysoké doplatky. Nebyla to otázka ale takhle nám to oznámili… teď bych za těch dalších 14 možných byla neskutečně ráda ať by to stálo co to stálo.. ![]()
@Eva.e Ano, pojistovna proplaci jen urcity pocet utz rocne. Akorat v novem CAR asi nebudou vedet, kolik uz jich mas za sebou, tak jim to pak neproplati, to nevim, jak se resi.
Co se tyce tve urody, tak takovy pocet je moc a muze to byt na ukor kvality. Dost casto se stava, ze ma nekdo pres 20 embryjek, ale pak z toho neni moc blastocyst. To, ze vam oplodnili jen cast je fakt smula - chyba. Mohli ten zbytek aspon ve zkumavce bez ICSI - mate spatne spermie? Uz jste asi predem tusili, ze jich bude hodne, podle utz pred OPU… ale pry to tak nekde delaji.
Otazku, zda se ptaji primo kolik oplodnit nedokazu odpovedet, protoze ja se nikdy nedostala ani na 10 vajicek.
Ohledne tloustky sliznice… nekdo otehotni i s 5 mm, sance je asi horsi, ale kazda mame nejakou svou „normalni“ tloustku. Je otazka, co s tim, pokud ti fakt neroste.
Oni ti zas v jinych CARech budou rikat, co vsechno bylo v tom prvnim spatne, jinak by te nenalakali. Ale o uplne promarnene sanci bych nemluvila, proste se to zkusilo.
@Petra Star
Díky za info,, uvidíme, co semnou v gennetu vymyslí… Každopádně už teď vím na co dát pozor…
Na ty ultrazvuky se samozřejmě zeptám… Mně na dotaz u ozp napsali, že si to určuje car a že pokud je to součástí kontrol před transferem mělo by to jít normálně za pojišťovnou. Tak jsem zvědavá.
Jinak spermiogram nám řekli, že by se o něj banka prala, že prej hodně dobrý…
IVF musíme kvůli mému dědičnému genetickému onemocnění. Včera mi z Apo volali tak sem jim řekla, že už u nich pokračovat nebudem. Jinak vám všem hodně štěstí ![]()
@Petra Star Tak jsme tam včera byli oba a byli rádi, protože manžel musel po těch 3 letech podepisovat souhlasy. Za prvé s KETem a zároveň s péčí u Apo. Jinak transfer mám naplánovaný na příští čtvrtek. Všechno vypadalo dobře až do dnešní noci, kdy se mi rozjíždí nějaká viroza. Tak jsem volala do CARu, jestli si mám dneska píchat Ovitrelle nebo jestli to budeme muset přesunout na další cyklus
Mluvila jsem jen se sestřičkou a po 14h mám volat znova, abych dostala rozhodnutí od lékaře… Jsem zvědavá teda… Máme jedno embryo.
@ptacek86 Ja bych pockala, aby sis to pak nevycitala. Co ti poradili?
Nojo, ty souhlasy, to jsem myslela, ze mate z konzultace. Tak to jo ![]()
@Eva.e Tak hodne zdaru s novou stimulkou. Je to tezke, nikdy nevis, jak to dopadne a co je nejlepsi.
@Petra Star řekli, že týden je celkem dlouhá doba, takže když se den předem budu cítit dobře, tak transfer bude. Takže jsem píchla Ovitrelle a děj se vůle Boží. Jinak mám volat a čekalo by se na další cyklus.
Souhlasy jsme měli z předchozích, ale chtěli je obnovit ![]()
Ahoj holky, ☀️️
v pondělí jedu k Apolináři na ultrazvuk a předpokládám, že v příštím týdnu půjdu na svůj první KET.
Beru 3×denně Estrofem na růst sliznice od začátku cyklu.
Má první OPU byla v minulém cyklu, ale po Gonalu bohužel OHSS, takže jsem musela na kapačky ![]()
Ale naštěstí z OPU mám zamrazených 9 embryek ![]()
Je tu někdo, kdo je aktuálně těsně před nebo po ketu? 😊
@ralu
Ahoj, ja bych mela jit v pristim tydnu na dalsi utz, snad uz bych mohla vedet, kdy bude OPU a a ET (kdyz nebudou komplikace). Takze +- bychom to mohly mit dost podobne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.