Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ralu Ne, tak jsou pětidenní
Den OPU se nepočítá. Tak to je pak úplně super
Dobré poledne holky, otázka za zlatého bludistaka kdy jit k Apolináři?
Snažíme se o druhé už od Markétineho (5let u apo-nakonec přišla přirozenou cestou) prvního roku a už je říjen a stále se nepoštěstilo. Dr mi na roční prohlídce řekl že je škoda každého měsíce kdy by jsme se nesnažily tak jsem říkala že se snažíme ale nejde to tak říkal že Max na podzim mě chce vidět se zadankou v ruce.
Já teď premejslim, když bych zavolala zda nás vezmou nebo zda potřebují zase zadankunod obv.gyn. nebo ne a jak dlouho by to asi tak mohlo trvat ( jako zda nás vezmou s tím že už jsme tam docházely nebo zda budeme jako noví pacienti) nemáte některá radu či info jak to chodí prosím prosím.
@Naomi14 stačí zavolat žádanku nepotřebujete. Myslím, že vás vezmou ještě tenhle měsíc. Spíš budou chtít číslo CAR jestli už jste tam chodili. Přeji hodně štěstí ![]()
Ahojky děvčata tak se opět hlásím do kroužku, dnes dvojitá dávka agolitinu a 1-3dc na odběr krve. Ale teď jsem holky zapomela po té krvi se chodí ještě 10-12dc na kontrolu nebo to se chodí až když se schválí léky od pojišťovny? Úplně jsem se na to husa zapomela zeptat bylo to takové frk frk vy už to znáte Zábranský mě do papíru a nashledanou 🤦 jsem zmatená jak to teď vlastně chodí poradíte některá prosím 😭 😭 😭
@Naomi14 ahoj, asi jste se domluvili, ze ti udelaji hormonalni profil a budete pokracovat ivf? Pokud ano, tak ted pujdes na ten HP (to by odpovidalo, chodi se ze zacatku cyklu) a rovnou bych se zeptala/objednala na konzultaci dalsi.. oni musi zvazit jakou lecbu a v jakem mnozstvi ti predepisou. K tomu potrebuji ten HP (amh a jine hodnoty). Pak si vyzvednes leky a s ms zacnes stimulovat🍀.
Jestli se tedy nejdriv nechystate na IUI nebo planovany styk nebo jine metody, tam by se asi sledovala ovulace utz a planovala inseminace nebo ten styk.
Hodne stesti🌷 🍀 🌷
Ahoj holky chci se zeptat za jak dlouho po revizi Vás pustili na ket? Ptala jsem se v nemocnici a každý lékař mi řekl něco jiného. ![]()
@Ladu92 ahoj ano šla jsem na tu krev kvůli profilu a zaběhla jsem do čáru jestli se nemám náhodou ještě objednat na kontrolní utz samozřejmě že mě zapomela objednat tak prej byli rádi že jsem přišla. Ano jak říkáš dostala jsem instrukce místo utz daly papíry co jak bude dál s tím že pichly zoladex v úterý ve čtvrtek jsem si byla píchnout agolutin a příští týden bych teoreticky měla začít stimulovat na další ivf ![]()
@Petra Star píše:
@Verysek7 Dekuji, to je dobre. Ja byla uz na konzultaci, ale nemohla jsem si vybrat lekare. Pak uz si vybrat muzes? Dostala jsem zadanku na odbery mam prijit cca 10 dc na utz a dalsi konzultaci. byla jsem u Dr Cabely a ten na me teda moc nezapusobil, spis vubec. Tak tomu se budu snazit pripadne vyhnout. Tak jsem byla i v jinych centrech, ale priklanim se k apolinari, tak se radeji jeste doinformovavam (neni to zdaleka moje prvni ivf, ale poprve menim centrum).
Chodim k Apolinari druhy rok. Dr. Jirsova naprosto nejlepsi, Cabelu nebrat! Uz se vzdycky budu ptat, ke komu me objednavaji. K nemu uz fakt ne, naprosto necitlivy a neurvaly.
@Zuzi Violka hele, ja se k nemu omylem jeste parkrat dostala a zvykla jsem si na jeho styl a oblibila si ho
nakonec mi prisel jako nejlepsi. Docela o vecech premyslel, mel dost snahu se zlepsovat. Naopak Jirsova mi prisla jako „vseved, co se neplete“. Ale dobry, zvladli to se mnou, ikdyz jsem ztracela nadeji, mame uz rok „hotovo“ ![]()
@Petra Star píše:
@Zuzi Violka hele, ja se k nemu omylem jeste parkrat dostala a zvykla jsem si na jeho styl a oblibila si honakonec mi prisel jako nejlepsi. Docela o vecech premyslel, mel dost snahu se zlepsovat. Naopak Jirsova mi prisla jako „vseved, co se neplete“. Ale dobry, zvladli to se mnou, ikdyz jsem ztracela nadeji, mame uz rok „hotovo“
Tak hlavne super ze vam to vyslo! Ja jsem stale v nervech a pan doktor mi moc nepridal, muzu jen doufat ze pres jeho osobity styl je preci jen profik a bude vse ok ![]()
@Zuzi Violka Drzim palce! Kazdy doktor ma sve mouchy. Ano, poprve jsem si rikala „k nemu uz nikdy“, ale kdyz slo do tuheho, pochopila jsem, ze se snazi a vi, co dela.
Ahoj holky, prosim jen pro info, kolik utz hradi pojistovna? Zacala jsem chodit k Apolinari, celkem jsem tam byla uz asi 5× a sleduji rust vajicek pro inseminaci. Dneska uz mi ale dali fa na uhradu utz, tak me to zaskocilo, ze timhle tempem se docela prohnu, kdyz tam jsem kazdy tyden
Mate prosim zkusenost?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.