CAR Apolinář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
10.9.21 13:51

@Ladu92
Tak to mám radost, že to budu mít s kým probírat 😍 👍

Já už jsem na OPU byla, ale měla jsem špatnou reakci (OHSS) na stimulaci Gonalem, takže jsem musela po odebrání vajíček na 3 dny na kapačky a nemohl být tedy proveden v tom cyklu transfer.

Zamrazili mi 9 šestidenních embryek (blastocyst) a od začátku cyklu beru 3×1 estrofem, aby se dobře připravila sliznice na KET.

Tak teď se modlím, zda se vše dalo do pořádku a přála bych si, aby mi v pondělí na ultrazvuk řekli, že do konce týdne můžu přijet na KET 🙏🏻

Takže nám oběma držímpalce 🍀 ✊🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
10.9.21 16:37

@ralu
Taky stimuluju gonalem. A OHSS se hodne bojim vzhledem k AMH, ale snazim se na to nemyslet. Hodne piju a jim bilkovinu. Vic to asi neovlivnim.

Tak to jsem rada, zes napsala, budeme to moc spolu probirat.

A mas krasnou urodu! Snad to budu mit taky tak. :)
Kazdopadne moc drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 20:24

@ralu Nechci ti kazit radost, ale 9 šestidenních embryjek není úplně optimální výsledek. Určitě mezi nimi nějaké zdravé bude a chytne se, ale to, že je nechali až do 6.dne znamená, že 5.tý den ještě nebyly blastocysty. Mají o trošku horší (ne o moc) implantační vyhlídky.
Kdyby to teď nevyšlo, doporučuju se objednat na KET k Řežábkovi (ten dělá KET o den dřív, co jsem si všimla) nebo si vyjednat, že ti KET udělají pro stáří pětidenní (tedy 5 dní utrogestan 6.tý den KET). Třeba Kaslová mi chtěla udělat KET až po 6 ti dnech od ovulace a musela jsem si to o den dřív vyhádat (měla jsem ho v nativu a na poslední chvíli, takže jsem to nemohla posunout sama). Nebo pokud se nechceš hádat, začni brát utrogestan o den později, abys brala 5 dní utrogestan a 6. den byl KET.
Jde o to, že to šestidenní embryo je ve stejném stádiu, jako jsou normálně pětidenní a musí se synchrnonizovat sliznice. To se děla utrogestanem (nebo Ovitrelle v nativu)
Je to tom teď hodně diskuzí, který den je ten sprvávný u pomalejších embryjek.
Kdyby tě někdy čekala další stimulka, tak asi vhodnějsí je menší dávka léků, méně vajíček bývá kvalitnějších.
Přesto pevně věřím, že s 9 tam bude minimálně jedno dobré! Snad hned to první :hug:

• Citovat
  • Upravit
128
11.9.21 09:05

@Anonymní

Alespoň myslím, že jsou šestidenní.
V pondělí mi udělali punkci a v sobotu mrazili.

Odebrali mi 53 folikulů, z toho získáno 38 oocytů a v sobotu říkali, že k mražení jich mají 9 nádherných a velice kvalitních.

Tak teď jsi mě docela zmátla a nevím, co si myslet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:07

@ralu

Ty kraso, tos mela teda peknou urodu 8o

Jak jsi stimulovala? A jake mas amh, jestli se mohu zeptat, klido do SZ. Ja mam prave vysoke AMH, tak se toho taky obavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.9.21 09:13

@Ladu92
Já jsem pravé dopředu o žádném OHSS neměla ani potuchy, jinak bych se tomu snažila taky předejít.
Ale zase na druhou stranu, jsem díky tomu měla opravdu nevídanou “úrodu” :mrgreen:

Akorát ty bolesti, to bylo peklo… :(

Přeji Ti, ať se Ti obloukem vyhne a moc se těším na každou Tvou novou zprávu. Hned v pondělí Ti písnu, jak jsem dopadla na ultrazvuku a jak se to rýsuje 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:15

@ralu

Ja mam prave to riziko ohss zvysene dost, protoze mam amh 15, takze ale beru dost nizke davky a chodim casteji na kontroly. Snad se mi to vyhne :?

Tak to jsem zvedava, jak dopadnes :) ja jdu v utery na kontrolni utz, tak budu taky vedet vic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.9.21 09:19

@Ladu92

Stimulovala jsem takto:

2.-9.DC Gonal pero
10.-11.DC Gonal + Orgalutran
12.DC Dipherelin
13.DC nic
14.DC do Caru na punkci

Vůbec ale netuším, co je amh? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:22

@ralu
Taky mam gonal.
Zatim jsem mela
1.-6. den 100
7.-10. den 125
9.-10. den orgalutran

Dal zatim nevim.
Mame to dost podobne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.9.21 09:25

@Ladu92
To máme zatím opravdu podobně, akorát že já jsem měla od 1. -11.DC Gonal 125 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:28

@ralu
Tak to jsem zvedava, kolik toho snesu :D to bude teda asi masakr taky, jak u tebe :D

A meli jste nejake spesl metody oplodneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.9.21 09:31

@Ladu92
Ano, máme ICSI kvůli špatnému spermiogramu a chceme si ještě připlatit za embryoglue

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:32

@ralu
Tak my to same :) jen to embryoglue neznam a ani mi o nem nikdo v caru nerikal zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.9.21 09:41

@Ladu92
Oprava - buď v klidu s těma dávkama, podívala jsem se pořádně a já jsem měla ten Gonal po celou dobu 225 💉 🙃

EmbryoGlue je tkáňové lepidlo, které přírodním způsobem napodobuje prostředí v děloze při přirozeném uhnízdění embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
11.9.21 09:52

@ralu
Dekuju za zpravu, trochu jsi me uklidnila :)
I kdyz, on clovek v te snaze za potomkem prezije leccos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.