Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, možná takový blbý dotaz, ale nestalo se některé z vás, že jste po té utlumovací injekci měly za prvé zpoždění, když jinak je cyklus pravidelný a za druhé, stále docela dost špiním, tak nevím, čím to může být. V pondělí si mám volat na ty výsledky, tak se na to rovnou zeptám, pokudt to do té doby neodezní, ale i tak díky za info od vás.
@nightgirl ahojky, tak to je docela běžná věc, jedna dr. z caru (už dělá v iscaru) dávala automaticky k utlumovačce i Agolutin (vyvolávačku), protože některý holky zapomněly říct, že nemají pravidelný cyklus
Zrovna sem se o tom minulý týden bavila se sestrou. A za druhé můžeš špinit i prasklou cystou, no rozhodně se poraď, normální to není.
Nightgirl, já měla něco podobného, normálně mám cyklus pravidelný, ale po té první injekci ve 22 den cyklu (to bylo 10.9.) jsem to ani po 14ti dnech nedostala. Na kontrole po 14 ti dnech mi sestra píchla agolutin a po něm jsem to dostala za další 4 dny. 1. den menstruace jsem měla 28.9. a ještě před pár dny jsem špinila a pak to najednou přešlo a už je to ok. Jak to máš ty?
Jinak holky, dnes po Merionalu mě dost bolel podbřišek, takže doufám, že folikuly rostou
. Dnes jsem si udělala i trošku radost, koupila jsem si dvoje punčocháče od calzedonie (černý a vínový s černým vzorem) a lodičky a mám radost
. Jedny úplně boží punčocháče jsem koupila i kamarádce (nosí hodně šaty a sukně), která mi ze začátku injekce píchala jako dík
. Ona sama se nazývá, že má se mnou „syndrom těhotného otce“, že to hrozně prožívá
. Ale jsem ráda, že jí mám
.
Holky, jak se máte vy? Odpočaly jste si o víkendu?
@Radkkaa @lucynka25 @Liskynka, mě čeká stěhování za Prahu asi příští rok, tak mě moc neděste, jo?
Teď bydlím na Vinohradech, takže to bude asi pořádná pecka. Ale já jsem spíš samotář, mám i takovou práci, kdy nejsem každý den úplně mezi lidma. Už se tam strašně moc těším! Zahrádečka, dlouhý procházky se psem, v létě vínečko na terásce ![]()
Fragollinna, jestli tě pobolívá v podbřišku, mohlo by to vážně znamenat, že se folíky konečně po těch koňských dávkách hormonů probraly. Držím moc palečky! Za tu svou statečnost by sis úspěšný pokus vážně zasloužila (a my všechny ostatní s tebou
)
Jinak já tam budu zítra na 8.15 (22. den cyklu). Jsem zvědavá, jestli mi rovnou štochnou hormony.
Jsem překvapená tou Rožničkovou. Vždycky mi připadala fajn. Zítra bych tam měla mít Koryntovou (dlouhé blond copy). Ta mi není moc sympatická, vyšetření od ní mě vždy trochu bolí… Tak to taky asi není žádná výhra…
Fragollinna no zatím pořád špiním, tak uvidím. Zítra si tam stejně budu volat, tak se na to optám. Ale jako celou dobu vše v pohodě a sotva se dostanu k přípravě na ivf, tak tohle. No není to pech? Pomalu začínám věřit tomu, že mi asi není mimi souzeno :-/ No uvidím, co mi zítra řeknou a dám vědět.
Jinak si taky myslím, že se folikuly umoudřily a začaly růst, to by bylo super, moc držím pěsti, aby se ti pokus povedl a byl úspěsný
Kdy jdeš na kontrolu?
@Gabullka chápu tě, taky mám ráda procházky se psem a když manžel není doma a jde si za svým koníčkem, tak si ty chvíle samoty doslova užívám. Možná je to i tím, že pracuji v kanceláři, kde je cca 25 lidí, takže člověk je prostě potom rád za soukromí a ticho. Joo, to ticho je na tom to nejzvácnější. Některé kolegyně prostě probírají takové blbosti, až to bolí. A aby to člověk neposlouchal, tak tomu pomůžou jedině sluchátka do uší. A kam se budeš stěhovat? Jestli to není tajné ![]()
@Mjau děkuji za info, uvidím, co mi zítra řeknou. Ale snad to nebude nic vážného… To už bych se snad šla picnout.
Nightgirl, Gabulka: holky, moc děkuji, snad se umoudřily a bude to zítra lepší. Zítra jdu na kontrolu až v 15:15 hodin. Jestli budou stejně velký, tak se snad půjdu picnout. Zároveň mě zajímají i výsledky té krve.
Gabulko, já myslím, že ti zatím daj tu první injekci a pak až po 14ti dnech ti sepíší přesně stimulaci a odneseš si injekce, ale může to být i jinak
. Budu na tebe moc myslet!
No a Rožníčková, ona vypadá fajn, ale já už jí nedůvěřuji. Jsem ráda, že jsem se v pátek dostala do rukou docentovi.
Nightgirl, to neříkej, určitě ti je miminko souzené, jen to chce určitý čas než se to povede. Ale všechny neúspěchy jednou skončí a vystřídá je ten úspěch
. Snaž se pozitivně naladit, podle mě ani to špinění nebude nic vážného. Budu ti také držet palce!
@Gabullka a na jakou stranu se chystáš…já jsem momentálně tak rozhozená, že kdyby mi někdo řekl, že mám hodinu na sbalení věcí byla bych sbalená za 30min!!! něco jsem zjistila a docela mne to děsí
…ty se neboj u tebe bude stěhování ok
![]()
@Gabullka Začátky jsou těžké všude, ale pokud si samotář tak to bude fajn, protože oproti Praze je v menších městečkách a vesnicích fakt minimum lidí. Ale musím říct, že zahradu s bazénem, procházky se psem do lesa a letní večery v altánu u grilu už bych s Prahou neměnila, teď už ne ![]()
Hodně štěstí na zítra ![]()
@nightgirl miminko je nám souzeno všem neboj jen musíme vydržet a probojovat se ![]()
@lucynka25 Jak pak to u tebe vypadá? Nějaké změny? U mě absolutně nic, občas mi loupne ve vaječníku, ale to mám před MS normálně, ještě, že už jdu zítra do práce, doma mám akorát špatný myšlenky
@Radkkaa ja na nic nemyslim
taky me tam obcas loupne, jinak nic..
testovat budu ve stredu ![]()
@lucynka25 tak to si dobrá
já to furt nějak neumim pustit z hlavy
no zítra v práci už to taky vypustim ![]()
Ahoj holky já jdu na uz v pondělí v poledne, tak jsem zvědavá, co ten Merional předvede, ale nic mi není, takže si myslím, že zas budu píchat dál koňské dávky
achjo
Ahoj holky, dneska držím palce všem, které jdete na kontroly nebo pro rozpisy na stimulku
.
Mě stále pobolívá podbřišek, myslím si, že Merional začal konečně účinkovat, snad.. Uvidíme dnes v 15:15 hodin. Zatím se psychicky připravuji sdělit mojí vedoucí zprávu, že jdu opět k lékaři. Bude sice čumět, ale já prostě odejdu ve 2 odpol. Tak mi držte palce
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.