Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jen ještě doplním, že všech 8, které byly pozvány na pohovor, měly praxi v administrativě (pozice asistentka ředitele, vedoucí advokátní kanceláře, referent státní správy), uměly psát všemi 10, uměly slovem a písmem anglicky, zvládly napsat průvodní dopis dle zadaných instrukcí.
Jo, já věděla, že těch 200 vysokoškolaček s praxí a dvěma jazyky plynule, stojící ve frontě, jak tu někdo zmiňoval, jsou jen planý kecy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Jo, já věděla, že těch 200 vysokoškolaček s praxí a dvěma jazyky plynule, stojící ve frontě, jak tu někdo zmiňoval, jsou jen planý kecy…
To jsem sice nepsala já, ale vysokoškolaček jsme měly tak 1/3. Jedna z nich je právě v nejužším výběru. Nicméně pro nás bylo mnohem důležitější praxe a vystupování (písemné následně osobní) než titul. Každopádně holce bez maturity by bylo napsáno, že děkujeme, ale nesplňuje požadavky.
- Citovat
- Upravit
@Aneta.Berg píše:
pulka z nich je tady v ty diskuzi…
zakladatelko, mozna bud rada, ze se do zadny kancelare nedostanes, jak to tady tak ctu…ale nepropadej zoufalstvi.sama mam par vyucenych kamaradek/znamych, ktere se i bez vzdelani nove veci naucily a postupne dopracovaly na lepsi pracovni pozice. Nekde to trvalo roky, jinde to slo jen v jedne firme, kde dotycnou znali, a vedeli, ze je schopna a spolehliva, nebudu tvrdit, ze takovych je hodne a jde to vzdycky, ale nehazej flintu do zita.
Ty rady „nauc se jazyk, dodelej si jazyk“ - za 3 nebo 4 roky, napad dobrej, ale uz je mi jasny, kde se berou ty vsechny se „znalosti anglictiny“. Zaklady mozna, plus minus, nekomu to pujde lip, nekomu hur, ale cizi jazyk opravdu neni papir, ktery se „dodela“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To jsem sice nepsala já, ale vysokoškolaček jsme měly tak 1/3. Jedna z nich je právě v nejužším výběru. Nicméně pro nás bylo mnohem důležitější praxe a vystupování (písemné následně osobní) než titul. Každopádně holce bez maturity by bylo napsáno, že děkujeme, ale nesplňuje požadavky.
Jasně chápu, díky za zajímavou informaci
. Já jsem chtěla říct, že ač si někdo myslí, že zakladatelka vidí pracovní trh nereálně tak já si myslím totéž o lidech, kteří tvrdí, že na administrativní pozici, stojí frontu 200 všestranných, flexibilních vysokoškolaček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem sice nepsala já, ale vysokoškolaček jsme měli tak 1/3. Jedna z nich je právě v nejužším výběru. Nicméně pro nás bylo mnohem důležitější praxe a vystupování (písemné následně osobní) než titul. Každopádně holce bez maturity by bylo napsáno, že děkujeme, ale nesplňuje požadavky.
Jak tu někdo psal, pokusila bych se dostat víš v rámci firmy, kde pracuješ. Znají tě, tak máš větší šanci než jako no name.
- Citovat
- Upravit
@Aneta.Berg píše:
Jasně chápu, díky za zajímavou informaci. Já jsem chtěla říct, že ač si někdo myslí, že zakladatelka vidí pracovní trh nereálně tak já si myslím totéž o lidech, kteří tvrdí, že na administrativní pozici, stojí frontu 200 všestranných, flexibilních vysokoškolaček.
S tím asi souhlasím, ale překvapilo mě kolik jich bylo. Je ale třeba dodat, že vysokoškolačky měly snad všechny děti, což jejich uplatnění dost snižuje (bohužel).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S tím asi souhlasím, ale překvapilo mě kolik jich bylo. Je ale třeba dodat, že vysokoškolačky měly snad všechny děti, což jejich uplatnění dost snižuje (bohužel).
Tak kdo je tedy optimální kandidát na tyto pozice? Vysokoškoláci muži nebo sterilní vysokoškolačky? Nebo je tedy výhodnější mladá s maturitou, ale zas s praxí kratší, aby nebudila dojem, že bude chtít mít děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
hm, ale jen v očích českých zaměstnavatelů. Ti v zahraničí jsou v těchto ohledech mnohem víc přizpůsobiví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg @Lette jak jsem psala výše, nám děti nevadí. V nejužším výběru máme paní se 2 dětmi. Já to beru jako výhodu. Sama mám 2 děti a jsem vděčná, že jsem dostala šanci ukázat, co ve mě je. Práci (nedělám administrativu) musím zvládnout v kratší době než ostatní, protože nemohu v kanceláři vysedávat a pracuji i v době nemoci dětí, aby mojí práci nemusel dělat někdo jiný.
Problém českých matek (soudím podle emimina) je v tom, že očekávají, že budou mít výhody a úlevy z důvodu mateřství a nechtějí dát nic za to.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Aneta.Berg @Lette jak jsem psala výše, nám děti nevadí. V nejužším výběru máme paní se 2 dětmi. Já to beru jako výhodu. Sama mám 2 děti a jsem vděčná, že jsem dostala šanci ukázat, co ve mě je. Práci (nedělám administrativu) musím zvládnout v kratší době než ostatní, protože nemohu v kanceláři vysedávat a pracuji i v době nemoci dětí, aby mojí práci nemusel dělat někdo jiný.Problém českých matek (soudím podle emimina) je v tom, že očekávají, že budou mít výhody a úlevy z důvodu mateřství a nechtějí dát nic za to.
Mají přece NÁROK na úlevy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Aneta.Berg @Lette jak jsem psala výše, nám děti nevadí. V nejužším výběru máme paní se 2 dětmi. Já to beru jako výhodu. Sama mám 2 děti a jsem vděčná, že jsem dostala šanci ukázat, co ve mě je. Práci (nedělám administrativu) musím zvládnout v kratší době než ostatní, protože nemohu v kanceláři vysedávat a pracuji i v době nemoci dětí, aby mojí práci nemusel dělat někdo jiný.Problém českých matek (soudím podle emimina) je v tom, že očekávají, že budou mít výhody a úlevy z důvodu mateřství a nechtějí dát nic za to.
ano, je to kus od kusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ksafnika píše:
pulka z nich je tady v ty diskuzi…Ty rady „nauc se jazyk, dodelej si jazyk“ - za 3 nebo 4 roky, napad dobrej, ale uz je mi jasny, kde se berou ty vsechny se „znalosti anglictiny“. Zaklady mozna, plus minus, nekomu to pujde lip, nekomu hur, ale cizi jazyk opravdu neni papir, ktery se „dodela“.
kde je vůle, tam je i cesta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lette píše:
kde je vůle, tam je i cesta
Studium jazyka je především dril a biflování, tedy pravidelné a intenzivní studium. Právě tento předpoklad zakladatelce podle jejích vlastních slov chybí(je prý nestudijní typ).Právě chybí ta vůle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa spíš jsem reagovala na citovaný příspěvek.
Zajisté, při absenci specifických podmínek, které umožní intenzivní nasávání jazyku od útlého věku, se učíme celý život. S největší pravděpodobností to nebude bez přízvuku, či gramatických nečistot. Ale to u uchazečů na tyto pozice nejspíš nikdo nepředpokládá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to jsme se ptali, ale nemá to žádný vliv. Jedna z těch dvou má 2 děti, druhá je 25. Řešíme, zda vzít tu s dětmi (matka s dětmi bude loajální a vděčná za práci, schopná manažerka - jako všechny matky ) nebo tu 25 (bude tvárná a ochotná přizpůsobit se zvyklostem v práci).