Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj Judy tak co???!!!!!!!Držím palečky a čekám na zprávu!!!!
Ahojky Lucíku,
to jsi hodná, že se ptáš. Chtěla jsem ti za chvíli psát, ale ty si mě předběhla.
Tak čím začít? No, dělali kontrolu čípku + UTZ. S tím, že říkala, že vajiček mám docela dost. Jsem 24.DC. Hned na mě vybalila, jaké léky chci brát. Hrazené, či nehrazené. Jelikož řekla, že nehrazené stojí cca 4-5.000 kč, tak jsem zvolila ty hrazené a penízky spíše budu šetřit na prodlouženou kultivaci. No, a pak se mě ptala, zda ty další léky chci brát formou taky injekcí a nebo formou spreje do nosu, tak jsem si nechala poradit a budu mít injekce. Bojim, Bojim. Zda to sama zvládnu. Vůbec nevím, jak hluboko
A až dostanu MS,tak mám zavolat, oni mi připraví léky a já si je tam hned druhý den vyzvednu a začnu stimulovat. 8.DC půjdu na UTZ. A dala mi už i reversy, které si máme zatím jen přečist a nepodepisovat a daté žádanku na předoperační vyšetření. Nečekala jsem takový fofr, ale už se těším…že se zase něco děje víš? Tak mám krátký protokol. Moc tomu nerozumím…ale je to tak. Tak snad jsem nic nevynechala. A copak ty?
Judynecko neboj se toho to zvladnes.ja z toho byla taky vyjukana a nakonec jsme to zvladly.Drzim moc palecky.
Jinak jsem se dlouho neozvala 24.2 jsem totiz porodila nasi malou Elisku takze jsme byli v nemocnici a ted uz jsme spolecne od pondeli doma tak se snazime obe nejak dat dohromady a ucit se spolu nejak vychazet.Ja se ucim a mala ma se mnou peknou trpelivost.No nic ja pujdu zase neco podelat tady a tobe preji at se zadari.neboj to zvladnes. ![]()
Jéééé Lost tak to moc GRATULUJI
. To je úžasná zprávička. Moc ti to přeju. A jak to zvládáš, povídej přeháněj. A co porod? No, písni veškeré zážitky. A jste obě v pořádku?
Holčiny, já si vzala hrazené léky a budu si je doma píchat sama. Můžete mi prosím poradit, jak hluboko? děkuju
Ahoj Judynecko no nebudu ti lhat porod zadny extra zazitek nebyl,ale prezily jsme to.Porodila jsem v 36+5 kdy mi v noci praskla plodova voda.Ze soboty na nedeli asi ve 2 v noci.Jinak kolerm 6rano jsme jely do porodnice a mala se narodila vecer 22.16.Behem dne to bylo docela v pohode kontrakce po 3min ale horsi to pak uz bylo kdyz se to rozjelo naplno.na sale jsem stravila asi 2,5hod a pak konecne mala vylezla.Mela jsem zadove kontrakce a myslim ze jsou horsi nez ty brisni.No nic nebudu te tady strasit da se to ale prezit ty se ted ale soustred hlavne nato aby se zadarilo.Ty injekce si pichni pod 30stupn.uhlem.Jink jsem koukala ze jsi z Kamenice u Prahy ja bydlim v Jesenici tak jestli budes chtit tak ti ze zacatku s tim pichanim injekci pomuzu.Jinak ja jezdim casto do Tynce nad sazavou tam bydli mama moje takze pres Kamenici jezdime casto.papa.
Ahoj Judy,LOst taky gratuluji k Elišce a co,že jste byly tak dlouho v nemocnici?
Judy nebuj ty injekce zvládneš mě je píchal manža ,oni ti to vše ukážou,jak píchat
neboj to je to nejmenší ani to nebolí a to já jsem na injekce srabík!!!Akorát nám říkali,že je lepší je píchat ve stejnou hodinou a je fajn,že máš dost vajíček!!!A hluboko to není jen malinko opravdu.To je fajn,že už e to hejbe neboj to uteče hlavně pak fakt lež já sse taky bála,že se bud nudit,ale byla jsem dost unavená tak to šlo docela samo
Já si koupila nový brusličky mám znich radost tak ted s Kubajsem drandíme po sídlišti
přeji hezký víkend
Ahojky Holky,
děkuju oboum za radu s injekcemi. Já se injekcí nebojím. Nevadí mi to. Byly časy, co jsem pravidelně chodila darovat krev, ale od té doby, co se snažíme o mimi, tak jsem přestala. Tak, že z injekcí strach nemám. Jen si je píchnou sama…
Ale podle mě jde jen o tu první. A ještě jedna věc. Kam jste si je píchaly? Jinak ti děkuju Lost za případnou pomoc. Možná toho využiju. Tak to Kamenici znáš asi dobře, vid? A s tím porodem ti věřím, že to byla hrůza, ale člověk na tu hrůzu asi brzo zapomene, když vidí toho drobečka, vid? Je to super. Nechceš poslat fotečku vaší rodinky? ![]()
Jinak budu určitě Lucíku jenom ležet a nic nedělat. Až si budu připadat blbě, ale bude mi to fuk. Chci, aby se mimi chytilo. A co si myslíte, je dobré mít tu prodlouženou kultivaci?
Tak ty máš brusličky? A zvládáš to brusleníčko s prckem? Taky bych chtěla zase bruslit, ale teď mi to příjde blbý. A taky bych ráda jezdila na kole, ale to taky teĎ bohužel nejde. Už se holky těším až začnu stimulovat a začne se něco dít.
Jinak taky přeju moc hezký víkend.
Tak kolo mám taky ráda jen jsem na něj v těho nejezdila
JE to bezva s kočárkem,jak jezdím sama tak aspon mám zábavu.Jak si psala,že na porod brzo zapomeneš
tak já fakt nee.to mě bude ještě dlouho strašit nee ta bolest to člověk zkousne jinak to ani nejde
ale ten strach..takovek už v životě nechci zažít.s tou kultivaci já byh si jí nechala prodloužit.Proč ti to příjde blbí ty brusle ?
cau holky.
Lucko v nemocnici jsme byli dlouho protoze eli mela zloutenku a 3krat musela do solarka tak jsme se trochu zdrzely.Ona byla narozena 36+5tak to tyhle deti maj skoro kazdy zloutenku. ![]()
Judy ty injekce se pichaji do bricha aspon ja sem si je tam pichala.A at ti neni trapne zustat doma ja zustala taky hned jeste pred oplodnenim jsem se hodila marod a hodila se do klidu a nic nemusela resit v praci atd.Je to zapotrebi aby se clovek hodil do klidu.neboj to dopadne. ![]()
ahoj tak to je dobře,že to nic nebylo vážného
žloutenku jsme měli slabou taky ,ale do inkubátoru nemusel.Jo Judy taky souhasím s loost klidně zutan doma at si v poho ty,ale to dopadne dobře je dobře,že tomu věříš taky věřím,že ti to dobře dopadne!!!
Moc vám díky za podporu holky. Jste hodný. Tak hlavně Lost , že žloutenka zmizela.Žloutenka je prevít. Tak, že další mimi už neplánuješ po těhle zkušenostech z porodu? ![]()
Jinak Lucko , ty brusle si myslím, že jsou blbý jen proto, že by bylo lepší být teď v klidu víš? Tedy jako teď pro mě před tím IVF. Ale s kočárkem jezdit musí být fajn. Taky to pak asi tak budu řešit. ![]()
Ahoj holky sem tu teprve zacatecnik a IVF me teprve ceka, ale jak tak ctu tak vecina zvas sla na genetiku z krve a to se chodi kam to v tom CARu nebo u sveho obvodniho nebo jak? my sme se jeste do caru neobednali jen sme byli na SPG a nedopadl nam moc extra tak sme si chteli oddychnout a rozmyslet co dal tak me ted zajima co a jak me ceka. Diky za reakce ![]()
Ahoj, taky se chystám do Centra reprodukční medicíny tady u nás ve Zlíně, vůbec se mi tam nechce, jsem z toho strašně nervózní!!!
Máme s manželem 2,5letého chlapečka, ale teď se nám nějak nedaří otěhotnět tak jsme se rozhodli, že zajdeme na kliniku na vyšetření a pak uvidíme.
Už jsme byli na vstupním pohovoru, ale protože jsme museli změnit pojišťovnu tak jsme objednaní až na duben. Z první návštěvy jsem byla úpně mimo, první co bylo tak mi doktor řekl, že mám jít okamžitě na laparoskopii a nebo na vyšetření průchodnosti. Díval se nás jako na exoty jako co tam lezeme, když jedno dítě už máme taky jakýje problém a dotazy jako a opravdu máte malého spolu atd. mě celkem dostaly!!! ![]()