Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja prave taky vaham, jestli zmenit nebo ne, abych si vlastne nakonec nepohorsila…Kam chodis ty?
Přesně to samé jsem si taky říkala, aby si člověk nepohoršil…Jsem v Sanusu v Pardubicích. Mně je jen trochu divné, že se nikdo nesnaží hledat příčinu neúspěchu, víš. Asi to berou jako náhodu. Jaký jsi měla stimulační protokol? Já vždycky krátký s antagonisty - Gonal pero + Cetrotide, Pregnyl. Napadlo mě, jestli nemůže být problém v tom - strašně rychlá stimulace, jestli jsou vůbec vajíčka kvalitní. Už 9. nebo 10. den cyklu jsem měla OPU, jinak mám ovulaci až později.
Ja mela taky vzdycky kratkej. Poprve Puregon stimulka trvala 8dni, podruhe nizsi davky Gonal a stimulka trvala 9 dni. Pak od cca 5.dne Cetrotide a pak Ovitrelle…Poprve jsem mela 16zralych vajicek, oplodnila se 2, podruhe 4 zrala, oplodnila se zase 2. Pry nemam moc kvalitni vajicka, ve spermijich to asi nebude…Poprve jsme meli ICSI, podruhe PICSI a pokazde jen 2 vajicka. A to ma mazel spermio dobry…
Zvlastni ale je, ze embryja pak mam jednickovy kvality a jeste ve vyvoji napred… ![]()
Tohle je fakt divný, vlastně žádný důvod pro to, aby to nevyšlo. U obou. A ono nevyšlo
Pořád mi to vrtá hlavou, chtěla bych znát důvod. To imuno a genetiku si určitě vyžádej, to by byla škoda. Já jsem si pak na genetice řekla ještě o trombofilní mutace a vyhověli mi. Chtěla jsem mít před 3. IVF všechna vyšetření, aby se pak na něco nepřišlo pozdě. Jo a měla jsem vyšší TSH, ale nikdo to neřešil, až před tím 3. pokusem.
A to TSH by nemohl byt ten duvod? Ja si ta vysetreni chci vyzadat, abych mela klid…
A to TSH by nemohl byt ten duvod? Ja si ta vysetreni chci vyzadat, abych mela klid…
NO možná byl. Ale teď ho mám v pořádku a taky nic, pak se v tom vyznej ![]()
ahojky
tak už je nás víc ![]()
Silvi a Emmi ![]()
Zítra budu volat doktorce do Synlabu kvůli výsledkům, jestli se jí je podařilo najít v těch laboratořích. Když ne, tak za 14 dní až tak pojedu do Prahy - teď to dostanu nejpozději zítra.
Katko - být tebou, tak si hl. necham udělat to imuno a genetiku, máš na to nárok už.
ahojky
tak už je nás víc ![]()
Silvi a Emmi ![]()
Zítra budu volat doktorce do Synlabu kvůli výsledkům, jestli se jí je podařilo najít v těch laboratořích. Když ne, tak za 14 dní až tak pojedu do Prahy - teď to dostanu nejpozději zítra.
Katko - být tebou, tak si hl. necham udělat to imuno a genetiku, máš na to nárok už.
Me tvrdi, ze u me za to muzou ma kila navic. Chapu, ze to muze byt ten duvod, ale na druhe strane je spousta holek, co maji taky kila navic a otehotni na prvni pokus…
Taky si myslim. Hodne holek normalne tehotni…
Je ale fakt divny, ze se ti porad nedari, kdyz ti nic nenasli…Treba jen musime vydrzet, nez prijde nas cas…
Taky si myslím, že kilča navíc má kde kdo. Já po té léčbě taky pěkně kynu. A znám ženské fakt tlusté a otěhotní i přirozeně. Ono je to jednodušší svádět na kila než udělat pořádné vyšetření…