Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, taky se hlásím jako nastávající maminka dvojčátek. Jsem ve 13. týdnu a nevolnosti mě konečně oúouštějí. Užila jsem si jich dosyta, dva měsíce jsem ležela, z toho týden v nemocnici na kapačkách, to jsem neudržela už vůbec nic, ani vodu. No teď vstupuju do 4. měsíce, tak szase pomalu nabírám síly ![]()
Tak koukám děvčata že nevolnosti jsou celkem časté. Chtěla bych se zeptat zda berete nějaké vitamíny pro těhotné, já jsem si koupila na doporučení GS mamavit máte s tím nějaké zkušenosti???
Maia, ty me desis! V prvnim tehu jsem ty nevolnosti mela taky asi do 16tt, ale to mi zacaly az kolem 8tt, ale ted uz v 5tt, tak doufam, ze to i driv odejde ![]()
No a to ti to pak ze dne na den skoncilo? A mela jsi pak energii?
Je super, ze se tak drzis, podle me po 28tt uz je to celkem ok, kdyby se narodili, mam z toho desne strach. Ses dobra, ze se tak drzite ![]()
Já začla brát až teď ve druhém trimestru, v prvním bych je stejně neudržela. Asi je to klasická „multivitaminová“ těhotenská směs. Jmenuje se to Femibion. Ale žiju v Rakousku, tak nevim, jestli to neni jen místní.
Pajo no já měla taky od 8.týdne,byly dny kdy jsem měla třeba jen žaludek na vodě,ale většinou jsem nepozřela do večera nic,v začátku jsem byla unavená hrozně,myslela jsem že snad umřu
no ale jakmile přešly nevolnosti tak jsem se tak nějak dobila ale teď už zase začínám být unavenější.
Jinak já beru Femibion od samého začátku,právě kvůli tomu že jsem pořád zvracela,tak aby jim něco nechybělo. A holky nebojte se toho,my ženské něco vydržíme,vím že doktoři strašně plaší s předčasnými porody,ale trošku se to přehání,já byla včera v rizikové poradně v Motole a tam mi dr. říkal že dvojvaječná se vůbec dřív rodit nemusí,takže se nebojte ![]()
ja taky neziju v CR, ale beru normalne tehotenske vitaminy, ktere koupis vsude ![]()
No tyjo, ja zacala zvracet az tenhle tyden, tak doufam, ze je to jen chvilkovy ![]()
Ahoj mohu se k Vám přidat??čekáme dvojčata jsem v 16tt…budeme mít dvouvaječná a 18.4 se snad dozvíme pohlaví…máme už 7 letou dceru a přes 3 roky nám to nešlo a tak jsme musely na IVF..a chytla se nám obě embria…
![]()
Ahoj myslím, že diskuze pro všechny takže proč se nepřidat?? :
Ahoj koukám, že nám tu diskuze trošku víc opadla, několik dní sem tu nebyla a nic se tu neděje…Tak co dámy jak se citíte, ještě minulej týden jsem si libovala jak mě nebývá skoro špatně tak už je to tady a je to hnus po ránu blbě na večer blbě… ![]()
ahoj asi budu patřit k vám dneska jsem zjistila že čekáme dvojčátka po IUI ale se stimulací
ale po těch letech jsem ráda že je mám
dneska začínáme 8 týden
JJ dvojčátka letí…
Taky máte milé dámy stavy radosti a velkých obav… Já sem teď za poslední týden nějak na nervy, chvilku šťastná chvilku se bojím… co vy jak to máte??
@Marselka Já to mám podobně,včera jsem dokonce po cestě do poradny bulela že určitě zůstanu ve špitále,hormony
no ale když jede člověk domů a ví že je vše v pořádku,je to pořádná úleva ![]()
Ahoj holky, tak se přidávám k Vám do skupiny. ![]()
Dnes jsem 8+0 a čekáme jednovaječná dvojčátka. Doktor říkal, že to vypadá, že mají dokonce společnou placentu. Tak to bude boj. S manželem máme skoro 6-letého syna a tyhle miminka jsme také počali přirozeně. Málem to s námi seklo, ale už to vstřebáváme. Nejhorší je, že člověk může jen plánovat. Údajně se rozhoduje kolem 12-13tt jestli to zvládnou obě. Já už bych šla nejraději nakupovat
. Špatně je mi pořád od 5tt. V noci se budím cca 5-6× a doktor mi předepsal tablety Magnesia 500 denně 4ks + kyselinu listovou.
Je některá z Vás po předchozím císařském řezu? Já mám docela strach jestli vydrží jizva.
Všem přeji krásný den. ![]()