Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maia22 - s těma poslíčkama nestraš
Ještě máte dost času.. Ono to kolem toho 7 měsíce bývá, ale chce to klid.. Já si ještě pamatuju, jak jsem z toho byla u malého v šoku.
A pak se nechal přenášet a bechtěl ven. ![]()
Až dorazím do tvého stádia, tak budu nejspíš taky pořád odpočívat.. Dneska ale ne, takže jdu péct a udělám si brokolicovou polévku s krutony..
![]()
tak s těma sousedama je to vždycky na prd já mám zase sousedy kteří mají vinohrad takže každej den v sedm ráno startují traktor nebo jinou vraždu a to je kravál… člověk se nevyspí ani o víkendu… No já doufám že mimča budou chtít na svět až v termínu a nebudou chtít nějak o moc dřív.
A jaké byli Velikonoce?? Mě se pro jistotu udělalo zle takže sem byla na koledníky pěkně protivná naštěstí pak manžel naznal, že už nikomu neotevře… ![]()
@Marselka - tak to máš hodného manžela
já to pořádně schytala. Už jsem si vybrala kočárek Easy Walker Duo. Zkusím sehnat nějakej bazárkovej a dokoupit autosedačky Maxi cosi - dají se na něj přicvaknout, takže to bude príma.
Dům finišuje a pořád sháníme velké auto.
Holky jak velký máte bříško? Já už nedopínám kalhoty. ![]()
jj manžel když chce tak je hodnej jako každej chlap
To já sem si vybrala obyčejnej kočárek značky Tako v krásně šedo zelené barvě, je to jak s korbičkama tak z toho jde sporťák a jdou tam přicvaknout i sedačky, novej za deset tisíc což si myslím, že pro dvojčata je velice krásná cena.Tak to závidím, že finyšujete s domem u nás se to nějak zaseklo - rozvrtaná koupelna a dva dětský pokoje no na hlavu, rodit mám sice až na podzim, ale už teď mám nervy aby se to stihlo…
My naštěstí velký auto máme. Jezdím s VW Sharan a jsem spokojená velkej kufr tam se kočar určo vleze, obrovský přední sklo takže je super výhled a navíc člověk sedí víš takže má lepší přehled… prostě bomba akorát ho musíme nechat předělat na plyn pač je trošku větší jedlík benzínu… ![]()
Ahojky, TAKO je krásný taky jsem zvažovala. Bavila jsem se o Dorjanu a prej je skvělej na prostor pro mimča, ale je hodně těžký.
Z těch koupelen si hlavu nedělej obložení trvá 14 dní a pokud máte jenom jednu tak týden..:) Nám dělali rovnou dlažbu a dokupy to bylo 3 týdny. Až pojedu na dům tak hodím fotku. Taky ještě nemáme přidělané wc, bidet a umyvadlo. Všechno to stojí šílený peníze
Teď nám chybí už jen vymalovat a plovoučka. Pak se stěhujem do prozatimního a ostatní budem postupně dodělávat. ![]()
VW Sharan se mi taky líbí, ale mám strach z té spotřeby. Poslední týden pomaličku vsouvám manželovi Fiat Dobló Multijet http://www.tipcars.com/#… je to pro 7 lidí a já bych za to auto byla fakt vděčná. Manžel má Marcedes osobák a toho se jen tak nevzdá - je to jeho vysněný auto i když má mega spotřebu
.
Jinak dneska mě začalo bolet břicho a to jsem zatím jen 9tt.. ![]()
No právě protože Sharan hodně papá tak ho musíme předělat na plyn, máme pak ještě fiatka ale to je malinký autíčko kam by se nevešel ani kočár pro jedno natožpak pro dvě
, ale zase aspoň nemá takovou spotřebu. No ten fiátek dobló taky není špatnej…
Tak mi naštěstí máme hotovej spodek baráku což zanamená funkční kuchyň obyvák záchod a koupelku no a patro je tak na půl, ložnice už je rok hotová pak nebylo potřeba spěchat dělat zbytek, na podzim jsme dodělali takovou mini prádelnu ale ještě furt jí chybí dvěře, záchodu nahoře taky chybí dveře, koupelně zas dlažba na zemi hlavně že máme obloženo a usazenou vanu…
no a dětské pokoje jsou ještě pořád plné kdejakýho haraburdí
už se jen směju a modlím aby se nejpozději v létě začalo dodělávat…
Ahoj holky,takže poslíčky nebyly poslíčky ale začínající porod,8.4. se nám narodili dva chlapečci ve 30+2 jeden měl 1320g a druhý 1490g. Porod byl akutním císařem na poslední chvíli.
@Maia22 - Pane bože a jak se Vám daří? Jak ti je? Co kluci? V pořádku?
To je pomalu noční můra každé maminky..
Každopádně přeji pevné nervy a pořádnou podporu rodiny. Budu na Vás myslet a držet palečky, aby všechno bylo v pořádku.. ![]()
Tak to gratuluju ať miminka co nejdřív naberou chybějící kilíčka a hlavně ať jsou zdraví…
ahojky já jsem už také maminka dvojčátek holčiček jsou jim tři týdny jsou přirozenou cestou jelikož je máme z každé strany
![]()
@Marselka píše:
Ahoj budoucí i už fungujícímaminky, momentálně jsem v 7 týdnu a zjistila jsem že čekám dvojčata, kdo čeká taky??
@Marselka píše:
Tak koukám děvčata že nevolnosti jsou celkem časté. Chtěla bych se zeptat zda berete nějaké vitamíny pro těhotné, já jsem si koupila na doporučení GS mamavit máte s tím nějaké zkušenosti???
Ahoj Ivanko, jak to zvládáš? Máš někoho kdo ti pomáhá s dětma a domácností?
@Marta87 Pardon,nestíhám odepisovat. Kluci jsou v pořádku,dýchají sami,Kristiánek zatím nemůže papat,měl nějaký problém se střívkama,ale mělo by to být v pořádku,Kubíčka už jsem si včera konečně 6.den po porodu mohla pochovat,bylo to krásné
těším se až pochovám i toho druhého,ten se zatím chovat nesmí,má plno kanylek atd. Jinak mě už je fajn,ale nejdřív to byl šok,první 3 dny jsem jen brečela,bylo mi jich tak líto že jsem je tam neudržela dýl,že jsou tak maličký,když jsem byla už doma z porodnice tak se mi zase stýskalo po bříšku,ale první pochování mi tak nějak pomohlo se s tím vyrovnat,je to psychicky náročné,člověk nemá pocit jako by rodil,ale jako kdyby mu děti někdo sebral,i když si to umí rozumně odůvodnit tak ten stesk je hrozný. No ale teď už jsem ok
Holky dávejte na sebe pozor,odpočívejte a jakmile vás bude něco bolet tak to řešit a nenechat se odbýt. U mě vyvolala porod infekce o které doktoři věděli ale odbyli mě s tím že mám brát magnesium,nakonec mi ještě vynadali že jsem přijela pozdě,že už se to nedá odvrátit,že mohli dát prckům kortikoidy na plíce atd. Takže pro příště mám ponaučení ![]()
Maio, tak to je dobře, že to zvládáš takhle obdivuhodně..
Klukům přeji hodně zdravíčka a aby byli co nejdřív ve tvém náručí.. ![]()
Já mám od včerejška křeče a magnesium baštím na kila.. ![]()
Až budeš mít čas, tak nám napiš jak se máte.. a jak miminka rostou ![]()
:mavam ![]()
Maio přeji ti aby jsi toto náročné období než si miminka odvezeš domů přežila co nejlépe, držím pěstičky aby bylo vše ok.
Ivanko taky mám dotaz jak to zvládáš?? Pomáhá ti někdo??