Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj já jsem dneska byla na utrazvuku a byli tam krásně vidět naše miminka byla jsem uplně hotová… No co se týče nočního buzení tak to znám naštěstí jen tak 1-2× za noc ale za to si můžu sama mám furt žízeň tak furt piju no a samozřejmě to musí i ven
Taky bych šla nejradši nakupovat, ale furt si říkám že je času dost a hlavně nechci být šílená prvorodička co má výbavu už ve 4 měsíci komplet doma…
![]()
Marsi tak to úplně chápu.
Já už taky pokukuju po kočárku, postýlkách a všem možném. Doděláváme dům a ani nevím jak vymaluju dětský pokoj pro mimča. Vidím to na vanilkově žlutou a barevná zvířátka. ![]()
A čím dřív začnem, tím lépe. ![]()
Tak s tím malováním jsme na tom podobně, musíme ještě dodělat dva dětské pokojíčky a oba vymalovat naštěstí mám kamarádku hodně šikovnou amatérskou malířku takže obrázky na zeď nechám na ní já budu dělat jen poradní hlas ![]()
Marsi, tak to já si je vymaluju sama, taky mě baví malování a už se nemůžu dočkat. Malému jsem ještě v bytě malovala šmoulíky a teď to bude pirátský pokojík a miminkám udělám vanikovou s medvídkama ![]()
Holky nepíchalo Vás v podbříšku kolem 8tt? Od včerejška mě píchá a docela mě to vystaršilo.
.
@Marta87 Mě píchalo skoro pořád,je to jak se roztahuje děloha a děložní vazy,u dvojčátek to jde hold všechno rychleji.
My malovali asi v 5.měsíci a to ještě že tak,teď už bych to nedala
Dali jsme citronovou a kolem postýlek jsme dali nálepky na zeď. Jinak s tou výbavou,já nakupovala od samého začátku a ještě že jsem tak udělala,je to docela zápřah na peněženku když člověk musí všechno kupovat 2× a chce dětem dopřát něco lepšího a ne nějaké nejobyčejnější věci,je toho docela dost potřeba,tím spíš pokud člověk čeká poprvé a doma nemá nic ![]()
@Maia22 - Tak to má pravdu. Já sice už jednoho andílka mám, ale nakupovat budem všechno znova. Oblečení mi přijde nejlevnější, horší částky jsou za kočárek, postýlky, lehátka a tisíc jinejch věcí..
Já osobně začnu až po tom 12tt, když mi doktor řekne, že je všechno v pořádku.
Malovat budem, asi už za týden tou vanilkovou a pak v 5. měs. až se budu nudit, tak to dodekoruju. Jedinej problém vidím v tom, že se máme během pár týdnů stěhovat do RD a už nezvládnu udělat zahradu.
Leda, že bych povolala bratříčky a dala jim práci.. ![]()
Koukám Maio že máš termín už v červnu, tak to je krásný.. ![]()
Takhle se mi narodil syn a je to bezva, na Vánoce už je mimču půl roku a člověk zvládne domácnost úžasně. Akorát netuším jak to bude se dvěma mimčama.. ![]()
@Marta87
no já si s tím hlavu nedělám,ono to nemá nožičky a neuteče to,my stejně o svátky většinou někde jsme,když bude klukům už půl roku tak už to taky půjde,hold nebude napečeno a uděláme si jen večeři a bude,my si stejně dárky nedáváme,stromek máme jen jako dekoraci,vždycky koupíme co je zrovna potřeba do domácnosti,příbuzným každému nějakou drobnost a je to,záležet si dáme až z toho budou mít prckové rozum
Ty kočárky to je bída,ty levný jsou většinou s těma vložnejma taškama a tam mám pocit že jsou mimča napresovaný a nemůžou se ani otočit,my jsme vybrali Dorjana,ten má korbičky,sice menší,ale furt bude mít každé mimčo svůj prostor,hlavně je cenově dostupný,má vpředu ta otočná kolečka,takže se s ním líp jezdí a hlavně by měl projet všemi běžnými dveřmi,tak jsem zvědavá,má nám přijít ke konci dubna
No jinak ty kočárky stojej kolem 25 tisíc a to se nám zdá dost,ten Dorjan se pohybuje kolem 12-13tis.
Já právě taky nevím co s tím kočárkem…
Ten co se mi líbí vychází na 30tis. se vším a pak jsem koukala na nějaký Twinx duo nebo něco takového a ten stojí kolem 16000 + autosedačky. Takže to ještě zvážím. Přeci jen vybavujem dům a nejspíš budu volit nějaký bazárkový do 12000 vč autosedaček a později si koupíme sportovní tříkolku. ![]()
Koukám, že všichni to máme podobný
kočárky který by se mi líbili vzhledově i funkčně tak už se mi nelibí cenově.
Marti z té zahrady si nic nedělej ona neuteče
My jsme s manželem loni dali jakštakš zahradu do pucu a na podzim si pořídili pejska a veškeré snažení je teď skoro pryč resp. ovocný stromky už nám náš chlupáč zničil…
a co najde nepřipevněnýho tak roztahá… A ty tvoje obrázky šmoulíků jsou fakt povedené. Já plánuju že budu mít na zdi medvídka Pů a jeho kamarády…
@Marselka - jj zahrada neuteče, ale trávník založit musíme..
Máme skvělé sousedy a mají jeden problém za druhým. Teď se jim nelíbí naše kolaudace..
By se z nich jeden zbláznil.. Pů je super. Malej ho měl moc rád cca do 4 let, takže to máte na celkem dlouhou dobu..
Manžel mi zakázat maloval, tak uvidím. Kolik už jsi přibrala? Já už mám 3 kila dole a už se mi to nelíbí ![]()
Marti tak vzhledem k tomu že teď začínám 10tt tak sem nepřibrala ještě ani kilo, ale myslím že po tom 13tt to začne. Copak sousedi mohou kecat do kolaudace?? Když se žádá o stavební povolení tak chápu že do toho sousedi mohou kecat, ale u kolaudace???
Mě tchýně už zakázala i umývat okna a přišla mi je umýt
![]()
Ahoj marsi, jj soused nám bude dělat problémy i s kolaudací. Když jsme si zaplatili zeměměřiče, tak vyšel před dům a bavil se s námi co si to dovolujeme a že toho budeme litovat. Zjistilo se že jeho plot je o půl metru na našem pozemku. Nám to bylo jedno chtěli jsme s manželem klid. Ale před měsícem jsme zateplovali a dělali střechu a 10cm střechy přesahuje nad jeho pozemek a nařídil nám odstranění. Bude to stát min. 20tis.. Úplně se mi z něj udělalo špatně. Manžel se rozzuřil a říká, že to odstraníme a pak budem chtít svůj pozemek… Druhý soused měl problémy jen ze začátku s rekonstrukcí a teď už je to ok. Chápu, že jsme cizí, ale takhle se chovat.. Každopádně stěhujem se i bez kolaudace, bydlet tam můžem, protože to byla přestavba.
Rozhodla jsem se, že si podél zahrady nasázím 2,5m vysoký živý plot, abych se na toho souseda nemusela dívat. ![]()
Tak to máš dobrou tchýni..
Já jedu v pondělí se synem vyšlehat babičku a sdělím jí tu novinu. Navíc má narozeniny 68let, takže to bude i super dárek. Sama babička měla jednovaječná dvojčata, tak jsem zvědavá na reakci..:D
Jinak dole už mám 4 kila a ráda bych už začala stagnovat. Doufám, že po tom 12tt opravdu začnem nabírat.. Stačilo by 1-2kg měsíčně.. Těch 10kg minimálně odejde hned po porodu. ![]()
No já začala až v 18.týdnu a už jsem to dohnala ve 31.týdnu mám nahoře už 18kilo,ale je fakt že poslední dobou otíkám,takže něco asi je i zadržená voda,jinak mám všechno v bříšku a na sobě minimum a doufám že už to tak zůstane
Jinak teda Martí máte pěkný sousedy,taky máme super souseda,rozpadá se mu barák,padá nám to na dvorek a do bazénu,takže super,už 10let slibuje jak to opraví a nic se neděje,navíc pálí v kotli kdejakej bordel a já kvůli němu musim mýt každý týden saze z oken,fakt děs ![]()
@Maia22 - tak to by bylo skvělý začít přibírat až tak dlouho..
Já u prvního přibrala 31 kilo a teď ani náhodou.. ![]()
Hodilo by se rčení, že rodiče a sousedy si nevybíráme..
Já osobně nechápu proč jsou někteří lidé tak nepřející a nepřemýšlí nad tím co dělají.
Holky já už se nemůžu dočkat až budou mimča na světě. Doma mi to vůbec neutíká… ![]()
@Marta87 A nebo naopak nedělají nic,no taky to nechápu
Však to uteče jako blázen,já se také nudila ale poslední dobou to strašně letí,to jsou pořád nějaké kontroly,nákupy,zařizování atd. Moje nejoblíbenější činnost je teď relax,takže si to užívám,akorát nevím jak dlouho ještě vydržím,dneska mám celý den poslíčky,mám je už od večera a odchází mi zátka,nejspíš se mi pořád i obnovuje,no děs,asi se zase v noci vyspím ![]()