Poradna duly
Jana Čurdová
My máme právě spojenou kuchyn s obyvákem a on má deku v obyváku a jak mě v té kuchyni vidí,že třeba myji nádobí, tak se začne vztekat. Ale fakt tak,že je rudej, teče mu soplík a je celej zpocenej. Pořád na mě kouká a řve - vzteká se. To bych ho musela leda do ložnice odnést. V obyváku na mě je vidět odevšad. . No zkusit to můžu. Stejně tam ale budu muset chodit aby mi nežuchl z postele.
Já jsem si právě říkala,že bych ten čas, který je vzhůru, měla věnovat malému. Když ráno vstane,tak dvě hod. vydrží a pak jde zase spát o odpol to samé - dvě hod. vydrží a pak jdeme spát ven. Tak je mi ho líto nechávat ho samotného na dece a třeba si něco dělat. Pořád mám pak pocit, že ho zanedbávám a on tam leží sám. No asi to je jen pocit a blbost co??? Ale ono nosit 10kg, tak to se brzy pronese.
Ale určitě díky za radu. Vyzkoušíme ![]()
Vav , fakt 10 kg? Tak to máte ještěb víc než my
Tak to zkus, ale chce to fakt pevný nervy.
vava romča má pravdu-oni to na nás zkouší,Ríša když vidí,že odcházím z obýváku taky spustí,ale když si toho nevšimne je klid.A to samé,když mě vidí,že si sednu a nejsem hned u něj,ale nemůžu skákat,jak si pískne-MMCH má taky už 10kg,takže nosím mín a mín
,ale zato se dost často a hodně mazlíme-to má moc rád
![]()
Holky nepsaly jste si některá recept na „mrkvové rohlíčky“od tety Doris?
ta tu asi celý víkend nebude a mám tu mrkev,ale netuším ,jestli ty rohlíčky mám jen vytvarovat-jak se dělají třeba ořechové -to vánoční cukroví,nebo zarolovat jak rohlík
prosííííííííím o radu a díky
Ríša spal dneska taky málo,tak už je v postýlce a spí.Kika mi opět vytuhla v obýváku-asi bude pořád nějaká nemocná,no a aby toho nebylo málo,já mám rýmu jak trám
tak jsem odšťavnila fůru ovoce a zeleniny-aspon nějaká vitamínová bomba
)
Evuško,jak jste dopadli,doufám že to nebylo nic vážného.
a když je tu takový klídek ,tak jdu rozvařit guláš na zítra-to většinou chlapy ocení
![]()
Já myslela nechat ho samotného jen když se vzteká. Já totiž nevydržela poslouchat ten ostrý pláč a protože jsem jí fakt neunesla a bylo to o nervy, když jsem nic okolo nestíhala, tak jsem zavřela dveře. A tu chvíli jí tam nechala. Když se vztekem přestala, po:,–(ila jsem jí, vysypala hračky a začala jsem si s ní hrát. Postupem času mě pak u hraní nepotřebovala a teď stačí když s vysypáním těch hraček řeknu jůůůůůůůůůůů. Ono jak to zachrastí a je tam toho hodně tak jí to zaujme a začne si hrát sama. S hraním vydrží dneska už docela dlouho. Dřív taky jen chvilku. Ale u každého to je jiný. Třeba zrovna u vás to platit nebude a osvědčí se něco jiného. Uvidíš
Moni , tys mi s těma rohlíčkama připomněla, že jste tu probíraly nějaký recept na čínu. Četla jsem, chtěla reagovat, ale jak jsem furt psala a psala, tak jsem se k tomu nějak zapomněla dostat. Můžete mi některá z vás ten recept hodit ještě jednou? Nebo by mi i stačilo říct stránku kde je napsán (pokud si ji samozřejmě někdo pamatuje) Díky moc!
![]()
Moni , u nás je to také tak. Když mě nevidí je to v poho, ale když projdu, Kačí začne hučet. U nás ale stačí, když jí něčím zaujmu a je zas klid. Taky se ale rádi mazlíme a jí se to také moooc líbí. Nejraději má éro na mých nohách, to se může radostí zbláznit
a mňam guláš bych ocenila i já
tak ať se povede ![]()
ahoooj,
tak jedno dítě jsem udala babičce, tak tu mám jen Aničku, jé to je božský klid jen s jedním děckem
Sice nespí, ale je spokojená na dece u mě v obýváku, teda teď je v kuchyni, ale máme to spojené tak na ní vidím. Ona si popoleze kam chce, nosit moc nechce. Přes den je to ok, ale ty noci. Prostě v postýlce spát nebude a konec. A na to nechat ji řvát nemám - zkusila jsem to jednou a vydržela dvě hodiny a vypadala, že by řvala furt dál. A zase se bojím, že vzbudí Tomíka. No časem s tím budu muset něco udělat.
MONI - nevím, jak tenhle recept od Doris, ale u toho receptu, co mám na mrkvové rohlíčky já, je, že se vytvarují jako klasické vanilkové rohlíčky a po upečení se obalí ve vanilkovém cukru. Tak to bude asi stejné. ¨
Tak už taky řve… tak já běžím.
papa
Nazdar holky,
ta čína je na straně 1299 ![]()
VAVUŠ, to maso je hotové celkem rychle, cca za 20min., ale nevím to přesně. Trošku se to i chytne, je to udělané do zlatova… Děláme to fakt dlouho a ještě se nestalo, že by to bylo syrové
Já to dělám raději z kzřecích prsíček, právě že je to rychleji hotové. Když se to naloží den předem, tak je to fakt fofr oběd
Dělám to na woku od Tefalu (z oblíbené Ingenio
y
) A maminka už mi dneska došla, za chvili se s ní půjdu naložit do vany ![]()
Ad nošení prcků nebo hraní si s nima - u nás je to tak, že prcek ráno vstane, hraje si na dece, nají se, za dvě hodiny po probuzení jde zase spát. Odpoledne je to s tím hraním horší, moc dlouho to sám nevydrží. Nosím ho celkem dost v šátku - dneska jsme to poprvé testovali na zádech
. Brečet ho moc nenechávám, nemyslím, že ho tím rozmazlím… Za dvě hodiny jde zase spát. Pak se probudí, nají , M si s ním trochu pohraje, vykoupe ho a jde zase spát ![]()
Romi - tak nechat vyřvat jsem jí párkrát nechala, ale pak už jsem na to neměla nervy. Jak píše VAV, je to vzteklá pláč, nudle u nosu…pak už ani nepomůže, když jenom dojdu, musím jí vzít a bavit se s ní jinak, když jí totiž položím, tak je hned řev.. Nenosím jí celý den, ale jelikož je blinkací, tak jí šupnu po jídle do košíku a nechám jí, ať si chvíli pohraje sama, jakmile začne kňučet, tak si k ní sednu a hraju si s ní. Někdy to jde, jindy nee a to pak musím nosit a ona kouká všude možně a je šťastná… taky si myslím, že až bude lozit, tak se sama víc zabaví, prostě se někde doplazí a najde si činnost, která jí zabaví…třeba vytahovat DVD z poličky…to dělá už teď - máme je i úplně ve spodní poličce…máme jich prostě moc…
takže na ně dosáhne i v leže… ![]()
Hezky vecer! Teda dneska byl psychicky odpocinek.Tomik snad po 3 mesicich byl uplne senzacni. Od Boziho rana se smal, povidal,hral si sam.Vzdycky za mnou prilezl do kuchyne,kdyz jsem mu zmizela.Kdyz jsem byla v obyvaku prilezl se pomazlit a zase si hral.Ted spapal kasi a uz chrupka.ZLATICKO! No bodet by nechrupkal,kdyz spal do 14,30 ani tuk,ale protiva nebyl.Jsem sama doma,manza ma volejbalovy zapas,tak mam aspon cas na vas ![]()
ad tvaroh - ja se na lipanka (pribinacka atd.) ptala dr. a on ze doporucuje spis jogurt (napr. tu aktivii -za tu jsem byla pochvalena - diky myslim IVCO),ze v lipanku neni nic zdraveho oproti jogurtu a navic meli vloni 2× salmonelu mezi detmi z lipanka
.Taky jsem se ho ptala jestli muzu obcas TOmikovi dat o HAME presnidavku se smetanou,tvarohem,jogurtem,kdyz je to od 4.,5.m. A muzu.Tomik uz ochutnal tu se smetanou a jogurtem a mooooc mu chutnaly ![]()
Jo a taky jsem se ptala na krupicovou kasi (treba od Sunaru) s lepkem a klidne muzeme,kdyz pry nejsme ani jeden alergici.
VAV, BEDHAN - jejda jak ja jsem rada,ze jste.
Tady vsichni mi prijdou,ze maji deti samostatne.Hraji si sami,nemusi je nosit.Dneska po dlouhe dobe jsem maleho nemela nalepeneho na kline.Dokonce jsem si i s chuti k nemu sedla na zem a hrala si s nim,kdyz jsem vedela,ze nebude knucet a porad nebude na me nalepeny. Taky musim se mu venovat.Proto u nas vari manza,protoze to pres den nestiham. Taky nekdy cely den nosim,chovan atd.Ale dneska jsme spolu zvladli - spal dopol. hodinu - tak jsem vytrela, pak s TOmike vysala,umyla WC parada!!! Ale to byl vyjimecny den
. Myslela jsem,ze je rozmazleny,ale kdyz si jeden den sam hraje a jindy nevydrzi minutku beze me,tak proste potrebuje kontakt,tak to ber ze je to u vas taky tak. ![]()
Ja s vychovou zacala v pondeli - nechala ho na zemi a vydrzel hodinu rvat.No a dneska byl opravdu zlaty,ale myslim,ze mel proste dobrou naladu,nebo ze by to tak rychle pochopil
?
Ahojky.Štěpánek je celkem samostatné zlatíčko,vydrží si hrát sám docela dlouho ,ale Ondra ten byl nosící.Taky jsem při něm nic nestíhala,protože jsem ho měla pořád přilepenýho na ruce.No a je to tak pořád.Na ruce ho teda přilepenýho nemám,ale pořád vyžaduje pozornost,strašně málo si hraje sám.
Štěpulka měl dnes zvýšenou teplotu,po odečtu 38,6 ,asi ho trápí zoubky.Lezou mu dvojky nahoře.Teď už je v pohodě a spinká.Ondra je zas jak z divokejch vajec,je u nás moje mamča (jedem spolu zítra do těch termálů) a tak Ondráš řádí.Babička ho zbožňuje a pěkně rozmazluje.No,ale to babičky obvykle dělávají.
Ještě jsem chtěla něco napsat,ale už nevím co.Jdu balit.Jak já nesnáším balení.
Ahojky,
nám asi někdo vyměnil naši hodnou Lucinku nebo co
Už třetí den během dne řve a nechce spát. Na to nejsem vůbec zvyklá, vydrží celkem dlouho sama, i když teď si s ní většinou hraje Ája. Sedne si k ní, vytáhne všechny její hračky a Lucka se může potrhat smíchy, je to hrozně roztomilý.
Áju mám do zítřka u našich, tak jsem si naplánovala, co všechno doma neudělám a ono prdlajs. Dnes jsem musela trajdat dopo i odpo venku, aby aspoň na chvíli usnula. Takže doma není nic hotovýho a já jsem z toho řevu KO, tak nic nedělám, i když Lucka už hodinu spí.
Jani, máš pravdu, s jedním dítkem doma to je fakt pohodička, pokud teda zrovna neřve celý den ![]()
Příjemný večer,
jsem dneska sama doma teda když nepočítám spícího Tomáška
Taťka nám odjel do Ostravy, tak snad mu zítra po noci ve Stodolní nebude mooc špatně.
Ani jsem to sem nepsala, ale už od minulého pondělí jsem nastydlá. Nejdříve mě šíleně bolelo v krku, pak se spustila rýma no a když se koncem týdne zdálo, že je to lepší, tak se to zase vrátilo a tento týden pro změnu bojuju s kašlem. Už dvě noci jsem pořádně nespala, protože mám neustále pocit, že mě někdo lechtá na madlích a musím kašlat takřka neustále. Samozřejmě tím budím jak manžu tak malého. Aby toho nebylo málo tak od úterka chrčí a kašle Tomík taky. Naštěstí nemá zatím teplotku. Včera už jsem to nervově nevydržela a vyrazila na ORL, aby mi dr. něco na ten kašel dala nebo se zblázním. V busu na mě lidé koukali jak na cvoka, protože jsem takřka celou cestu prokašlala
Dostala jsem nějaké prášky já i prcek, ale zatím to nějak nezabralo. No snad to chce jen čas.
Přiznám se, že jak už jsem těch 14 dní s malým doma a nechodíme mezi lidi, tak mi to pěkně leze na mozek. Jsem zvyklá, že min. 2-3 týdně máme nějaký program a jsme v tahu a teď tohle. Dneska tu bylo hnusně, takže jsme nebyli ani na procházce a to to utíká ještě míň.
Omlouvám, se za ten výlev, ale už mi fakt hrabe :-/
Evuško, doufám, že to není nic vážného a Beátce je lépe.
Vítám Romču s Kačenkou.
Tomík si vydrží vyhrát sám docela dlouho. Teď má ale mamánkovské období, takže když mě vidí se vzdalovat, začne natahovat. Také se naučil, že když zamíří třeba ke kytce, manželovu PC stolu nebo prostě kam nesmí, tak se na mě otočí, já udělám prstem tyty a řeknu nenene a on se zarazí, sice tam neleze, ale začne natahovat. Tak nevím, jestli už tomu může rozumět.
Gabčo, gratulace k prvním slůvkům.
U nás je to stále oblíbené ebú, kaj kaj apod. a víc ani ťuk a to se taaak snažím ![]()
Kami, zítra si to v termálech krásně užijte a těšíme se na zážitky.