Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte,
vítám nově příchozí Romču s Kačenkou. Neboj se vezmem tě mezi sebe bez problémů, a do diskuze se dostaneš velmi rychle, jen to chce čas a za chvíli budeš profík, uvidíš.
Novire, teda ten tvůj manžel je „poklad“. Já mám štěstí aspoň v tom, že manžel má v práci počítač a může se na čuňačinky dívat tam a doma mám od toho pokoj. Ale stejně mě to taky zamrzí, když nějaké takové prohřešky zjistím.
Zuzko, Vendulka mi přes den vypije UM tak 210ml s troškou kaše. Někdy mi vypije tohle i 2×, ale to fakt vyjímečně. Říkala jsem to včera naší mudře a ta si s tím hlavu neláme, můžu prý časem zařadit do jídelníčku i mléčné polévky apod.
Jinak dnešní noc po dlouhé době horor. Vendulka ve 20 hodin odmítla UM s kaší a šla spát po vypití čaje, pak se ve 22 hodin vzbudila a chtěla dudlíky až do 23 hodin. Pak jsem jí nacpala to mlíko a spala do cca 3.15 hodin a pak si povídala a poplakávala a řvala. Jakub po 4 hodině vstával do práce, tak si jí vzal do obýváku a před 5.30 mi jí donesl zpátky, zase spát nechtěla. Usla až v 6 hodin a spala do 8 hodin, probudila mě povídáním, ležela na bříšku a koukala na mě přes hranu postýlky. Mlíko nechtěla tak dostala v 9 Frutapuru s bezlepkovýma piškotama (2 ks), a jako vždy se s nima těžce dávila, přitom byli rozlámané, spíš rozdrcené.
Jinak mi mudra doporučila dávat v poledne kaši s UM a k večeru jí dát MS příkrm, tak to dneska zkusím a uvidím jak to dopadne.
Jonatan, s tím nádobím jsme na tom stejně, já nemám ráda ve dřezu jedinou lžičku, vždycky než jdu spát umyju všechno nádobí, které mi tam manžel za večer poodkládá s tím, že ho přece ráno umyje, brrrrrrrr.......
Dneska u mě byli dvě kamarádky se 16měsíční holčičkou a 3 letou holčičkou a obě se divili, že jsem schopná udržet si doma pořádek i s malým prckem, já si myslím, že to takový problém zase není.
Zatím páčko Ivule
Mno, jak to tak čtu tak některéuklízivé maminky tady by asi ze mě vylítly z kůže. Já jsem takový že když mi něco je a necítím se tak prostě nic nedělám, poporodu jsem byla pořád unavená, tak tu byl bordel, uklízet denodenně F bordel, to je taky nadlickej výkon. A vzhledem k tomu že on jí i když já v noci spím, tak je mi prd platné když si večer v kuchyni uklidím.
už jsem to prostě vzdala.
Jinak jsem narvala do nového kočárku fusak, a kupodivu přes něj inánožník, ne že by tam musel bejt, ale víc se mi to tak líbí. ![]()
A melaj si tu vedle mě hrál a hrál a něco si broukal, pak koukám on leží a pořád si brouká a anjednou ticho a on spí, ani mě k tomu nepotřebuje. ![]()
Moni - Když já sama žárlivost k smrti nesnáším, žila jsem s chorobným žárlivcem a vím co to je, a nebudu prostě žárlit stejně jako nebudu nikoho do ničeho nutit, i kdyby se v extrému rozhodl s nějakou slepicí odejít co já s tím udělám? Nic, a když mě bude chtít podvádětbude to dělt ať budu žárlit nebo ne. Tvrdím že žárlivost je jen k tomu aby si žárlící člověk tím ničil vlastní zdraví a kolikrát pro nic.
Asi jsem jiná no. Asi moc kli´das na něco.

Slíbená koupelna focena těsně před dokončením, vyšla na cca 25tisíc, ale vše děláno svépomocí, nešetřili jsme s na materiálu (kachle cca 399Kč/m2, baterie Metálie se 7-mi letou zárukou, trošku dražší, ale vzali jsme je kvůly té záruce), vana od fa Laguna 150×105cm za cca 5,500tisíce i s čelním panelem, je sice trošku plitší, ale nám to vyhovuje.
Zeď za umyvadlem byla původně z umakartu, ten jsme nahradili z části sádrokartonem (kvůly možným výměnám stupaček nebo odpadů) a část je vyzděná z ytongu.

Kachličky z kuchyně 10×10cm za cca 399Kč/m2, kachle s dekory 99Kč/ks, ale byla s tím fakt babračka, hlavně to vyspárovat, to byl maras, ale jsem spokojená. Jsou matné a není na nich hned vidět nějaký ten cákanec apod.
Předsíň během rekonstrukce, nejlepší bylo dělat kangem ty drážky na kabely s elektřinou, to byla chuťovka, ale už je to za námi, naštěstí.

Takhle vypadala v koupelně stěna s umyvadlem, než se oblepila kachlema.
A teď už končím s vkládáním fotek.
Zatím páčko, jdu krmit dravou zvěř.
Mno, taky zajímavá koupelna, ale jak to tak vidím tak jste si tak fááákt mákli, ale zase, nemáš z toho větší radost když jste si tam vše udělali sami a víte jak kde a co je udělané?
![]()
Jonatan - Tak jsem si přečetla ten člínek o uspávání a je to zajímavé. I když já to opravdu nepotřebuji. Měla jsem už něco nastudované před porodem a po porodu jsem ho nikdy neuspávala v náruči, max jsem ho pohladila po hlavičce a pak jsem ho nechala třeba zase chvíli fńukat. Nevím jestli i to nemělo vliv.
Ale co dělám je, že když tvrdě usne tak ho stěhuju taky aby měl hlavu kde má mít, asi s tím přestanu.
![]()
Wildcat to máš pravdu-já byla dřív hodně žárlivka,ted je to snad ok,ale nevím jestli bych to zvládla ,kdybych měla zkušenost jako ty
Holky, nemáte náhodou některá předplacenou Maminku? Já jo a ještě mi únorová nepřišla a na stánkách už je ![]()
Teda holky,jste toho zase napísmenkovaly.
Ad uklízení,jsem všechno,jen né uklízecí maniak.Do toho mám fakt hoooodně daleko.
Špínu v bytě nemám,ale hadr přilepenej k ruce taky né.Provozní bordýlek mě vůbec netankuje a rozházený hračky v pokojíčku už ignoruju.A když je mi blbě,nebo jsem unavená,tak nedělám nic.Řekla bych,že mám stejnej přístup jako WILD.
Tak dětičky leží,ještě nespí,já nacpala kuchyňskou máňu,dala péct chlebík,uvařila jsem si rozpustilou kávičku s mlíčke a otevřela jsem si jedny pomalý glycidy.Za chvilku budu mít Pohotovost,tak půjdu koukat,teda doufám.Na procházku půjde až manža po příchodu z práce,protže Ondra stále choří.No už mu je kulový,ale ještědnes ho chci nechat doma a zítra už pošupajdí do školky.Už se doma dost nudí a mně dochází fantazie a taky trpělivost.Obdivuju všechny maminy,který starší děti nedávaj do školky,ale maj je furt doma.I když kdyby jsme mohli ven,tak je to taky o něčem jiným.
Novi -mám jí také předplacenou a nepřišla ani dneska. Tak nevím. Mají nějaký skluz ![]()
Ahoj, holky,
Beatka už 3 noci moc nespí, tak ponocujeme, jsem z toho celkem mimo, dnes měla i teplotu, tak jsem doufala, že už domarodila a asi nee.
Jonathan, mám naprosto stejnou kuchyn v bytě u Olomouce, jen jiné úchytky, možná stejné studio ![]()
Ted když jsme si zařizovali baráček u Prahy, tak jsem si vybrala vše co jsem původně do bytu chtěla a neměla možnost, tím myslím, že když jsem si vzala tuto barvu kuchyně, tak jsem měla v celém bytě bukové zárubně, ted máme javorové a kuchyn barvy jasan. S tím úklidem si nic nedělej, bude nás tu víc, také bych ráno do neuklizené kuchyne nebo obýváku nevlezla. Ale od některých úchylností už jsem ustoupila, třeba vytření vany dosucha po každém použití, zrovna včera jsme se o tom s přítelem bavili, že se u mě bál sprchovat a skoro dýchat, než si zvykl.
Evuško to si mi připoměla naše známé-on vždycky říkal,že má strach jít v noci na záchod-že než se vrátí ,mohl by mít ustlanou postel
![]()
Moni,jo,jo, ale já už se léčím, jiný to bylo bydlet sama, bez chlapa a miminka a celý den v práci ![]()
Ahoj,tak to já se připojuju na stranu těch bordelářů, není to žádná trága ale sterilní prostředí, taky kolem sebe nemám. Ono udržet jeden pokoj uklizenej, když tam položíš 3 věci a vypadá to stejně hned jako po boji. Navíc upřímě trávím čas raději něčím jiným než uklízením
![]()
S mým manželem, který po sobě nechává vše ležet, bych asi brzo byla na Chocholouška.
WILD, tvoji toleranci k mužovi teda fakt obdivuju. Ještě k tomu sex 4× za půl roku, to bych nevydýchala, a to nejsem žádná náruživka ![]()
Zítra odjíždíme na týden k našim, tak doufám, že si odpočinu.Už jsem objednaná na kosmetiku. Akorát to moje hubnutí tam asi zařve, když mi bude někdo vařit. Stejně už nějak stagnuju…ale pořád chodím cvičit, dneska jdu plavat a většinou nejím na noc…
Holky, s tím úklidem jste mi teda daly… od zítřka končím s vysedáváním u PC… teda zas tak přísná na sebe nebudu
, ale povolené mám sedět tady jedno Tobíčkovo dopolední spinkání. No to jsou ty onlinovky, že Wildcat
Když bude spinkat odpoledne, tak budu dělat něco UŽITEČNÉHO ![]()
VAVUŠ, tak to jsem ráda, že ti taky ještě nepřišla, já už se bála, že ji někdo stopil na poště ![]()