Poradna duly
Jana Čurdová
Evuško já si nezahrávám, ale co můžu dělat. Nic.
Marti, Ivule…tohle mě taky děsí. Už jsem o tom kolikrát uvažovala, kam blinkat. MOje mamka prý blinkala do košů…jenže i tak. Všichni na vás budou koukat…fuj.
Popelko, promiň, taky nemám ráda moralisty. Jen jak jsi psala, že když bude šéf prudit tak půjdeš na rizikový, tak třeba kdyby jsi to zjistila ještě jednou, že to není moc ok, tak se to rizikové nabízí, nebo alespoň na začátku. Už toho nechám, každá máme svůj rozum. Také jsem neposlouchala přítele,když mě nutil být s nachlazením doma.
To ja jezdim do prace kombinovane.. tramvaji pak metrem a nakonec autobusem..takze to neni taky zadna slast..Dneska v buse se mi udalo pekne zle ale nastesti jsem to rozdejchala,ale premejslele jsem kam to asi hodim..Tak si s sebou asi zacnu vozit pytlik.. ![]()
ahoj holky,
zdravím do práce. já mám prázdniny. ale to je asi tak jediný pozitivní. tak jsem šla dneska na utlrazvuk. pamatujete, jak jsem vám psala, jak byl můj doktor děsně v poho? jen jsem minule řekla, že mám pozitivní test, kouknul do mě, že mám modrý čípek a řekl, že jsem jasně těhotná. když jsem se zmínila o mimoděložnim těhu, tak mi vynadal, že to mam z toho internetu a že je to jen teoretická možnost.
takže, dneska jsem šla. už jsem to nevydržela. poslední menstruace 10. 9., řekla jsem si, že je nejvyšší čas. tzn. 6+4tt. a vůbec nic neviděl. dělal mi vnitřní UTZ a vůbec nic. navíc se mě zeptali, jestli jsem si nedělala blbě test. což mě docela naštvalo. dr tvrdil, že už by to muselo být vidět. takže se rozloučil s tim, že udělají krevní test a buď jsem si špatně dělala test (2× slabá čárka, 3× silná jasná druhá čárka), a nebo se mi prý „začnou dělat vrásky). možnost, že by to nebylo vidět na ultrazvuku nepřipustil. takže já se jdu asi bodnout. ale co mě naštvalo nejvíc, je chování doktora. připadá mi to dost všechno divný. nehledě na to, že si furt dělá srandičky a má děsně unáhlený závěry. sestra mi pak řekla, když brala krev, že to nemusí být vidět, když "nejsem hubená“. tak nevim. co si o tom myslíte? to je situace…výsledky se dozvim zítra ráno. ale v podstatě je jedno, co vyjde, protože tomu už nerozumim. taky furt dr říkal, že mám malou dělohu. čemuž taky nerozumim. samozřejmě jsem si hned teď udělala test a mam od začátku dvě čárky.
Ahoj Evuško a ostatní,
navazuji na vaši debatu ohledně odchodu na nemocenskou ( nebo teda dobu do kdy chcete vydržet v práci). Toto téma jsem uvítala, sama s tím řeším problém. Pracuju sice v kanceláři (v přízemí paneláku, bývalý sklep) sice útulno, ale v létě zima v zimě strašná kosa. Ústřední topení tu samozřejmě je, ale nestíhá, tak dotápím elektrickým ventilátorem, dá se to vydržet, nesmí ovšem uhodit -20 C. Pak pracuji s lidmi, často na můj vkus, mívám úřední hodiny, každý tady chodí v období chřipek chrchlat a kašlat. Dále když pracuji s lidmi, je jasné, že se setkávám i s blbci, taky často na můj vkus. Někteří dokáží pěkně křičet a nadávat, samozřejmě na mě, přičemž já nic neovlivním, ale vysvětlujte to blbcovi. Takže místo fyzické zátěže mám v práci někdy psychický teror, tak zvažuju jak dlouho trpět. Protože na jaře(duben,květen) začně kolotoč ohledně vyúčtování služeb nájemníkům, a to bude teprve záhul. V tu dobu tu už být nechci na 100%!!! Pracuju v realitce jako správce nemovitosti, jen pro upřesnění.
Co Vaše plány do budoucna?
Ivule + piškot
Evuško jééé tak to nemělo vyznít. Já se nezlobím. Jen jsem tím chtěla říct, že s tím nic moc dělat nemůžu, když to bylo jen slaboulinký. Mám hodně citlivý čípek, takže to možná bylo od toho. V práci je pohodička co se týče pohybu, tkže by to vadit nemělo. Navíc večer po tancování byl klid. Tak čert ví, třeba se mi tojen zdálo.
Každopádně budu stejně asi muset počkat do 15.11. k tomu novýmu dr. protože ten můj současný na neschopenky nehraje. Minule jsem špinila i krvácela od začátku a řekl, že je tonormální.
Eury…to je teda síla. Víš ono tohle vůbec nic neznamená. Ovu jsi mohla mít později a těhu je mladší. Budeš po té krvi moudřejší. Ale s doktorem je to blbý…přijde mi, že občas vůbec nemyslej. Je mi líto, že ti to takhle řekl. Budu na tebe moc myslet, aby bylo zítra všechno v pohodě. Dáš nám pak vědět, viď?
Ahojky Tak to tedy vubec nechapu…tak vydrz do zitrka a uvidis..snad to bude v poradku a nakonec krevni testy ukazou,kde je pravda.
Ahoj Euryanto,
myslím si, že to nemusí být vidět. Taky nejsem zrovna štipka, ale holka krev a mlíko (85 kg) a doktor taky chvilku hledal než našel. Zbytečně se nestresuj, pokud Ti vycházejí na testíká //, tak tam prostě jsou. Však uvidíš z krve. A nevyplatilo by se možná změnit doktora? Sama to nemám ráda, ale pokud by mi něco nevyhovovalo, tak bych do toho taky šla. Držím palce a hlavně se nevzdávej.
Ivule
Ivuš…tak to máš teda vpráci pěkný záhul. No nevím…záleží na tobě, jak se budeš cítit, ale možná bych o tom odchodu i uvažovala.
Já bych tady rozhodně chtěla vydržet do nového roku a pak se uvidí. S tou kosou to mám podobně. Sice si tady můžeme zatopit vlastním koltem, ale než se to vhřeje, tak to trvá. Navíc je tu dlažba, takže kosa. Zrovna dneska tu sedím v teplých fuseklích a leju do sebe jeden čaj za druhým. A ani sem nemůžu oknem pustit sluníčko a teplo, protože venku smrdí nějakej hnůj či co.
Ivuš to jsem ráda, že tu nejsem sama „drobek“. Já mám teď cca 80-82 kg…ale vypadám na míň, protože mám těžký kosti. Ale i tak nejsem žádná tyčka.
holky děkuju za odpověď. víte, já bych to brala normálně…nečekala jsem, že tak rychle otěhotním, ani zatím nemám žádnou negativní zkušenost. ale tohle mě docela dostalo. je mi divný, že to vždycky řekne tak jasně a nepřipouští jiný možnosti. řekl, že na mimoděložní to nevypadá, protože něco sliznice…já nevim. a taky že bych krvácela nebo špinila. ale mě nic neni. jenom bolí břicho a dneska se mi motá od rána kebule. ale nevěřim mu už ani slovo. s tou pozdější ovulací máte pravdu. já to měla hned po vysazení HA, takže v tom mam dost élent. ale vím, že posl. menstruace 10. září, oplodnění (na 100%) až 27. 9. Ale ten dr nepřipouštěl nic jinýho. nejvíc se zaměřil na to, že jsem blbě změřila test. nejdřív ve mě fakt deset minut vrtal, že nemůže najít dělohu. to už jsem byla špatná. a pak mi teda ukázal, že tam vážně určitě nic neni. fakt jsem si tam připadala jak naprostej blbec.
s tou změnou dr vám dávám za pravdu. i manžel to tady vykřikoval a rozčiloval se. já se teprv loni přistěhovala z prahy a byla jsem u něj jen dvakrát. na malym městě je to s výběrem dr těžky :/
každopádně teď to nevyřešim. a ani se to nevyřeší zítra s výsledkem testu hcg.
jo, a řeknu vám to ...... stydět se vlastně mám stejnak vlastní vinou…já mám při 170cm 94 kg. nikdy mi žádnej gynekolog nic neřekl. ale ten vůl dnešní měl hloupký vtípky o sulci atd. to je teda den. no nic, nebudu vám to kazit. a užívejte jistoty. já si jdu vychutnat tu nejistotu ![]()
Popelko,taky vypadám na míň. Mám taky těžké kosti, ale i tak se musím během těhu hlídat, teď jsem sice cca 2 kg zhubla díky nevolnosti, ale i tak. Jednou to přibírání příjde.
Ivule
Eury no uvidíš zítra…každopádně jsme s tebou. Může to bej fakt doktorem…pokud nemůže najít dělohu. Třeba se špatně vyspal - čert ví. Mně tenkrát dr. řekl, že přes víkend asi potratím a odkrávácím. No taky mi nebylo do skoku. A pak jsem v 6tt přestal špinit a byl klid. No a v 10tt nechápal, že nekrvácím, když tam plod nebyl. Oni jsou doktoři někdy až moc chytří a nejradši by všechno podle tabulek.
Kdy budeš mít zítra výsledky?
Popelko, no to je teda síla. Oni si kolikrát fakt neviděj do huby.
Výsledky by měly bejt zítra po 8h. Ale fakt nevim, co si mám přát. Když budou pozitivní......jak řekl dr, mám si začít dělat vrásky. Když budou negativní…tak nevim. Ale vim, že budou pozitivní.
Ahojte holčinky!
Hlásím se po denní absenci, měla jsem volno a plno vyřizování…
Já budu doma asi od začátku roku. Na jedné straně se těším, na druhé se mi bude stýskat po kontaktu s lidmi… Pracuji na informacích jedné velké firmy…
EURY, nic si z toho nedělej, ten dr. byl očividně HŇUP
Jako řakni mi, jak dr. nemůže najít (byť i menší) dělohu
To se pak vůbec nedivím, že nenašel mimíse. Těhu na 100% jsi, když Ti vychází testy… A to že mimíse neviděl určitě nesouviselo s Tvou váhou, protože předpokládám, že Ti dělal vnitřní UTZ a „tam dole“ určitě žádné tuky nebudou.
Jsem z toho v šoku! Taky nerada měním doktory, ale tohoto bych změnila na ten šup. Já jsem byla na KO minulý čtvrtek, tzn. že jsem byla 6tt+2 a museli jsme s panem dr. kulíška vyloženě hledat, byl velikosti špendlíkové hlavičky, protože jsem měla ovulaci až 25DC, takže hodně pozdě. U Tebe mohlo jít tak o zpožděnou ovulaci, jsi si jistá, že jsi ji měla 17.9.
![]()
POPELKO, já trošku špiním skoro každý den a to beru Duphaston. Opravdu to asi nejde ovlivnit.
Doufám, že je vše OK a už se fakt těším na úterní KO…
POOH, k jakému chodíš doktorovi? Já k Váchovi a hned mi dal Duphaston. Já jsem ale ráda, protože jak jsem psala Popelce, trošku špiním…
Trošku mám, holky, strach. Z toho špinění, že se necítím vůbec těhu a tak. Moje první těhotenství bylo úplně jiné… ![]()
Mějte se krásně, pohlaďte bříška! ![]()
Leňula + kulíšek