Poradna duly
Jana Čurdová
Jsem pekne vytocena, az jsem to obrecela. Ach jo. Holky, vazte si toho, co v CR mate. byla jsem na urade, at mi vypocitaji, co bych dostala, kdyby se ke me nastehoval pritel (bydlime spolu, ale nikde ho neuvadim) Takze bych nedostala skoro nic, spis by mi vsechno sebrali a asi bych nemela ani narok na materskou. Pritom ma uplne normalni plat, ktery je jen o neco vyssi nez minimum.
V CR se vsechno pocita s platu, tady jsou na to dany tabulky, nikoho nezajima, ze nez jsem sla na pracak, kvuli tehotenstvi, tak jsem vydelavala 400liber cisteho tydne, proste tabulkove dostanu podporu 60 liber tydne a zij jak umis. Naklady s pritelem mame cca 700 liber mesicne, plus najem, no a na ten mi pripivaji jen 80 procent, nikoho nezajima, kde vezmu ostatek penez na vodu, elektriku a jidlo. Je to hnus. A materska? Mam narok na 36 tydnu placene, pak nedostanu ani suche z nosu a pokud uznam pritele, tak nedostanu nic. Fakt se nedivim matkam, ze si porizuji aupairky.
Navic ted mame tichou domacnost, protoze ja jsem na tohle cele kralovstvi pekne nasrana, kolik penez jsem jim nastrkala do dani a ted mam asi skoncit na ulici, podle nich. Tak muj sedi v obyvaku a asi ma strach z toho, se se sbalim a pojedu do Cech a ze o nas prijde. No to bych mu neudelala. Nejsme na tom tak spatne, ale stve me ten system, ze clovek je zvyklej neco vydelavat a pak musi zit tabulkove, jen proto, ze v 27 otehotni. A pak jde clovek do shopping centra a vidi tam cigany, s harantama, vsichni oveseni zlatem. Jak to doprdele delaji oni? Vzdyt ja uz tu odpracovala tolik let a mam nic. Musim sahnout na rezervu.
Holky omlouvam se, jen jsem se potrebovala vypsat… A uz je lip ![]()
Paji: Tak to je levnejsi nez Zlin. No my priletime 24.2 az 3.3 a to budu ve 24-25 tydnu. Jinak pak uz se do CR nechystam. kdyz totiz vycestuji do zahranici, tak mi pozastavi vsechny davky!! DEBILOVE HNUSNI! A je to fotecky i s tim DVD filmem, no spis par minutek?
Maxi: Zitra budu posilat, dneska objednavka prisla… A to jsem ji prosim delala v sobotu vecer. aspon neco tady funguje ![]()
Jinak zdravim novou tehulku, snad jsem te nevydesila. ja nejsem porad takova stezujici, ale nekdy me to fakt namichne!
![]()
Verčo šak na to tady sme aby sme se vyslechly a podpořily
šak víš jak sem tu bědovala kvůli tchýni krom mamky nevím komu bych se svěřila a vy ste mě vyslechly a ještě mi i v něčem poradily ![]()
je to teda pěknej bordel v té skvělé Anglii, no já sem taky zvědavá co od státu dostanu.
Mám z toho všeho strach, prachy sou fakt problém!
Ahoj, zdravím všechny po víkendu.
U nás je pěkná kalamita, na silnici je spodní vrstva ledu a na tom taje sníh. Bydlíme na kopci a jaksi se naše údržba silnic bojí ten kopeček vyjet nahoru, takže to moc neprotahujou a nesolí… No a podle toho to dneska vypadá… u sousedů bude asi zlomená ručka…
Páji - ty jsi teda umělec, hlavně, že je všechno ok.
Jenom, jak jste psaly o problémech se zácpou, já měla strašné. Nešla jsem třeba i 6 dní na velkou, břicho jsem měla pak jak balón… Activii jsem baštila 2× denně a nic. Pak mi lékárnice poradila Psyllium (http://www.drpopov.cz/…-120-ks.html). Dr. neměl námitek, jenom řekl, že si tím nesmím nahrazovat jídlo (no to je taky nápad v těhu, to začne až po porodu
. Teď je to OK.
Kajjko - kámoška měla kyblík a malá se do něj vešla jenom 2 měsíce (porodní váha 3500g) a pak stejně musela koupit vaničku. Já ho taky chtěla a sondovala jsem, co a jak, ale půjdu do vaničky, protože ji potom stejně budu muset koupit. Kyblík je vyhozených 600Kč, vanička stojí kolem 200Kč.
Jsem z Prahy 5 Jinonice, na Anděla bych dorazila ráda, kousek od Anděla je dětská kavárna Cirkus, nemyslíte to? Protože do normální kavárny s mým škůdcem je masakr
.
Já kybl na Davíse měla a koupala jsem ho v něm asi do půl roku, než se chytl za okraj a postavil se
a měl kýbl do půl stehen:o))) pak už šel do vany. Ale rozhodně ho plánuju znova, pro malého mimíska je to super.
tak znova, ach jo
vanička x kyblík - já vaničku dostala použitou, takže bylo rozhodnuto. Ale z obojího mimi vyroste velmi rychle, takže bych asi zbytečně neinvestovala větší částku
chůvičky - nám se osvědčily na chalupě v domečku, v bytě nebylo třeba
pajuš - posílám pofoukání, au au. Ať se to dobře a rychle zahojí
kajjko - s autama od sněhu a bláta jsi mi připomněla naší svatbu. jeli jsme veteránama a já 3 měsíce před svatbou, drhla, prala, luxovala, leštila, myla. No a v den svatby lilo a cesta byla úplně rozbahněná, takže to byla katastrofa.
veru - s tou stydkou kostí je to bohužel normální, někdo to má opravdu brzy. A s dávkama mi to mrzí. Tady to na dobu PPM 28 týdnů taky na letos zkrouhli. U nás to dělá 30tis, což mě dost štve, ale člvoěk je rád, že něco má. A pak máme ještě rodičovskou. A chápu to správně, že kdybys měla manžela, tak nedostaneš vůbec nic? Ani porodné? To je děs. To aby si člověk na tu dobu fakt našetřil a nebo hned šel do práce a najal si hlídání.
vítám novou těhulku!!!
já už jsem taky začínala probírat. Oblečky mám roztříděné podle velikostí v pytlích. Mám vymyšlené místo na postýlku nahoře i dole (naštěstí máme jednu starší po mně a bude dostačující). A musíme dokoupit druhou desku k monitoru dechu, růžové povlečení (máme samé modré), růžovou deku do kočárku (modrý kočárek) a nový obleček do porodnice. Jinak asi nic dalšího už kupovat nebudu. pár růžových oblečků budu mít od kamarádky a máme i dost neutrálního, takže až jak čas ukáže, zda je něco potřeba.
tak se mějte hezky
Verčo - to, co píšeš je fakt děs… Ti co si výmýšlejí tahle pravidla, by si měli vyzkoušet z těch dávek žít, aby věděli, jaký to je…
U nás to není o moc lepší, já marodím od začátku října a sociálka poslala marodné za říjen+listopad 30. prosince. Nikoho jaksi nezajímá z čeho zaplatíš hypotéku, leasing, energie…, ale hlavně to musíš zaplatit včas. Navíc marodné od nového roku snížili, takže to bude ještě asi cca o 3000 míň než doposud. To samé udělali i s mateřskou… Teda myslím tu část, která se po dobu 28 týdnů vypočítává ze mzdy. Potom už se výše rodičovského příspěvku (jak tomu říkají) odvíjí od toho, tak dlouho zůstaneš s mimčem doma.
Peto Tatka mi neco rikal, ze Paroubek chce u vas zase zvysit materskou, ale slysela jsem, ze se bude snizovat…
Kdyz se vratim do CR, tak pujdu na pracak, tam mi vypocitaji tabulkove,kolik bere ridic kamionu v Olomouckem kraji, z toho dostanu podporu a pak nejak i materskou. Jak to, ze je to mozne v CR a tady se na me divaji jako kdybych si uhnala dite ve 14 a neumela ho zabezpecit?
Vítám novou těhulku Rozy!
Pěkný klučina, ještě holčinu k němu a byl by to hezký páreček
Napiš mi do zprávičky svoje údaje, které jsou v tabulce a ráda tě mezi nás doplním
Adresa je http://www.darkjewel.czechian.net/cerven2010.htm mám ji v podpisu, kdybys jí neviděla, tak si v nastavení zapni zobrazování podpisů a uvidíš i naše metříky.
Veru, teda vy tam máte systém. My si tu stěžujeme a oproti Anglii si docela žijeme… Ach jo, snad se to u vás brzy změní k lepšímu, to nejsou zrovna ideální podmínky pro rodinu ![]()
Kajji, ať to vyjde jak to vyjde (to počasí), tak určo budeš mít nádhernou svatbu se vším všudy včetně vyjetých kopečků a ne, dojitých pěšo
![]()
Res kdyby vyjet to ještě většinou jde ale sjet to už je horší no snad se to umoudří ![]()
Já se omlouvám, jak jsem napsala svůj poslední příspěvek, ale jsem tak trochu (spíš trochu víc) naštvaná na tu zatracenou byrokracii… Mamina má cukrovku, doktorka jí zase místo prášků napsala inzulín. Než dostane pera na inzulin, tak musí používat klasickou injekční stříkačku… Mě naštvalo v lékárně to, že ona jako „cukrářka“ si ty jehly musela zaplatit, ale feťákům je u nás dávají zadarmo… To jsou věci, který mě u nás dokážou vytočit až k nepříčetnosti.
Petro to je fakt nemožný co se tu děje!
Nic holky za chvilku vylím domů mám tu sice mega faktur ale každej tu na to sere a mě furt snášej na hromadu že sem prej nevytížená…šak ono to do středy počká zítra mám volno ![]()
tak zatím a pak se ozvu z domu
Pajky ![]()
TAKY PÁDÍM,PROHAZOVAT CESTIČKU K DOMOVU,PRÁCE NEMÁ NOŽIČKY kÁJI,POČKÁ I 2 DNY.
PETI A TAK JE TO TADY ZE VŠÍM,ČETLA 7 PŘEROV,CIG.DĚTI SI TAM MYSLÍ,ŽE PENÍZE SE VYDĚLÁVAJ NA SOCIÁLCE,NECHÁPU,JÁ NA TOHLE NECHCI ODVÁDĚT SVÉ SOCIÁLNÍ,SVÉ DANĚ,JÁ SI TO CHCI SETŘIT PRO SEBE AŤ NA STÁŘÍ NEBO NA DOMEČEK,LONI ZAPLATILI JEN ÚROKY Z HYPO 220TIS,čsob JE LICHVA,PROSTĚ TADY NENASRAT SE NEJDE,BUDEM POŘÁD PLATIT NA TY CHUDÁKY ČERNY A FEŤÁKY CO NECHCOU ŽÍT!BORDEL 3X OMLOUVÁM SE,ALE JE TO K ZOUFÁNÍ TADY
Petro, Paji, máte recht, mluvením o tom se člověk akorát nas… V mnoha věcech je bohužel nás systém dost nevychytanej ![]()
Rozinku už máme v tabulce a víte co čeká? Překvapení! Jako jediná z nás, mně to přijde takový hezký a obdivuju jí, že to vydrží si to nechat neříct ![]()
Rozy, přeji ti, aby se doktoři neprokecli ![]()
A musím se vám něčím pochlubit i když vás to zajímat nebude, ale já mám takovou radost, že to říct - tedy napsat musím, moje morčice je babička!!! Dneska se jí narodila dvě vnoučátka ![]()
Ahoj holky,
koukám, že každý má nějakou tu starost a problémek…
Verčo, mrtí mě ten systém a jak se k tobě ve VB chovají, vidíš a tady tolik lidí nadává na zdravotnictví, sociální systém, mateřskou, důchody…a vůbec neví, jak na to jsou v jiných zemích…Je fakt, že náš sociální systém je neuměrně štědrý vzhledem ke státnímu dluhu a vůbec celé ekonomice…ale taky mě samozřejmě štve, že chtějí ušetřit na mateřské a ne třeba na podpoře. Ale to už je jiná kapitola.
Peti, to s těma injekčníma stříkačkama je strašné, fakt. To mě teda šoklo.
Jinak já teda taky nemám dneska svůj den…kromě toho, že je mi od rána blbě, tak mě strašně štvou děcka, myslí si, že celý půlrok nemusí nic dělat a v posledním týdnu před uzavřením známek je mou povinností se s nimi štvát…a v semináři mě vytočili úplně, prostě dospělí lidi nemají respekt ani k vlastním spolužákům…holky, já normálně křičela a nadávala, až jsem se sama sobě divila. Ale muselo to ven. V kabinetě jsem se pak pro změnu rozbrečela.
Ach jo, omlouvám se, že jsem to tady tak vybalila, prostě den na…