Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
399
19.1.10 03:41

Moni, to se vůbec neboj, kdyby mi nebylo dobře, samozřejmě nikam nepůjdu! Já teď koukám na kavárny na tom Andělu /znám totiž spíš bary/ a objevila jsem nahoře ve 3.patře toho nákupního centra docela útulnou kavárničku Creperie, mrkněte se, jestli by třeba přicházela v úvahu
 http://www.kavarnacreperie.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11020
19.1.10 07:22

ahoj holky,dobré ráno,vidím že jsme včera jen škrkly a zbaběle šly domů a diskuze byla hóóódně plodná.Taky mi dnes v práci někdo říkal,že včera byl nějaký den s největšíma depresemi lidí,tak asi to byla ta příčina.

Jinak zdravím novou těhulku a toho chlapečka :potlesk: tak přeji a přeji si ho i pro sebe to víme,je to tady teď samý chlapeček už to vidím že já se postarám o tu nevěstu,no což,olupte.

Veri,klídek,pořád může být i hůř,ale paralen na srdíčko už musela smát,nějak to zmáknem my tady,já taky strach z hypotéky,ale věděli jsme do čeho jdem,já jen že nám poslali zaplacení pojistky na starou adresu,nám nic nedošlo a po půl roce už exekuce,vyhrožování jestli nezaplatíme 503Kč atd atd,strašny bordel,nechápu,přitom výpisi vše chodí k nám domů a složenku pošlou na starou adresu asi ČSOB není ta ČSOB co ta druhá to je nad mé síly chápat,ale já nemusím nic chápat jen platit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
19.1.10 08:01

Ahojda holky,

přeji krásné a nedepresivní uterý :-)

Lucy, já za mě říkám, že se podřídím. Je mi to fakt jedno. Jen si asi myslím, že tyhle typy otetvřených restaurací a kavaren nejsou zase tak utulné. Každý tě tam okukuje. Ale nechávám to plně na tobě. Budu ráda, když nám tam zarezervuješ místo a dáš nám vědět, kterou kavárnu jsi vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
19.1.10 08:03

Ahojky Paji a všichni :mavam:
tak sem si dneska krásně pospala až do 7 hodin no nádhera :wink:
teď se chystám k dr. na KO tak pak pisnu novinky, teda když nějaký budou :mrgreen:
a pokud bude fotečka tak ji sem zítra hodím, ale to by si to ten náš manekýn/ka musel rozmyslet na nevystrkovat na ná prdýlku jako posledně :mrgreen:
zlobidlo naše :mrgreen:
už se moc těším až prďu uvidím :srdce: :dance:
tak dneska jdu zaplatit první nájem takže doma je doma :palec:
včera už sem se tu večer neukázala sem vytuhla (jako vždy ) moc brzo a můj si chudáček ráno stěžoval že měl chuť ale neměl to srdce mě budit :srdce:
njn kdo zaváhá nežere, když sem si lehla tak ještě gemblil na PC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
19.1.10 08:09

Holky taky vám krvácejí dásně při čištění zubů? já si teď připadala jako upír :mrgreen: někde sem četla že je to normální no a taky spouštění krve z nosu :-( nemám ráda můj by mě pomalu hnal na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
19.1.10 08:55

Hesi, to je přesně ten typ kočárku, který by se mi líbil, tj. klasická čtyřkolka, do terénu, jenom mi nepřijde moc skladný do auta a docela těžký :nevim: Brouzdala jsem brouzdala a našla jsem tenhle a docela se mi líbí i příslušenství má docela bohaté, co si o něm myslíte? http://www.kocarky-sara.cz/…a-p-186.html

Kajji, taky jsem četla, že je to krvácení dásní a z nosu normální. Prý je to tím, jak snámv těle zvýšil objem krve a všechno je teď prokrvenější. Mně prvně krvácely dásně včera, ale to jsem sama pocítila, že jsem na ten kartáček nějak víc zatlačila, až jsem si to sama způsobila já trdlo :mrgreen: Dneska jdu v 10h na zubní, au au, bojim bojim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
19.1.10 09:47

Ahojky, vítám nové těhulky!!!
Maxi, gratuluji k chlapečkovi. Dnes jdu také na ultrazvuk, tak jestli se malý dobře otočí, tak už snad taky budu vědět co čekáme.
Kajji, mě taky krvácejí ďásně. Mě teda krváceli vždycky, jelikož moc tlačím na kartáček a zuby si čistím moc dlouho. Teď jsem si koupila měkčí kartáček, ale krvácejí stejně a ještě víc. Někdy začnou krvácet, aniž bych si čistila zuby, ale to jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
19.1.10 09:49

Res, tak ať dobře dopadneš u zubaře!!!! Mě to taky čeká, ale až v únoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
19.1.10 10:15

Ahoj holky, :kytka:
koukám, že včera tu byla poněkud ponurá nálada. Já jí mám nějak dnes. Ani nevím proč. Asi jsem nějaká přecitlivělá. Včera mě poněkud rozladilo, když mi můj manžel řekl, že je zvědavý, jaká budu „matka“. Asi mě hodlá srovnávat se svou bývalou, která měla z předchozího manželství dvě děti a jeho syn byl třetí, takže zasloužilá matka tří dětí… No, trochu mě to rozmrzelo. Každá prvorodička se musí trochu otrkat a ne všechno jde hned, ne? Ale co je to proti starostím, co má Verča. Je to vážně síla. Veru, jsi bojovnice! Pravdou je, že v porovnání s ostatními státy jsme na tom mnohem lépe, ale stále nechápu, že zrovna na tomhle chtějí naši drazí politici šetřit…
Málem bych zapomněla, vítám Nibell a gratuluji ke chlapečkovi :-) a držím pěsti, aby bylo vše ok. Určitě bude! :palec:
A Maxi, tobě také gratulace ke chlapečkovi :wink: Jupííí, další klucííí :dance:
Teda Res, prosím tě, co všechno vy doma chováte?
Hes, co krk? A Paji, jak je na tom tvůj prst?
Moni, Hesi, Luci, Rozy, nezapomněla jsem na některou? už se těším na čtvrtek. Platí ta pátá hodina? My máme od rána poradu a naplánovanou nějak dlouho, ale snad to stihnu v poho. S tou kavárnou bych taky byla pro někde mimo OC Smíchov, spíš něco uzavřenějšího. Rozy navrhovala Cirkus? Neznám, ale našla jsem to na webu http://www.cirkuscafe.cz/ a je to „až“ u Arbesáku. Ale pokud byste vzaly dětičky, tak by to nemuselo být špatné. Nebo ten Jet Set? Nikdy jsem tam nebyla. Ale je to blíž, pokud budeme parkovat pod Tescem.
A s těmi dásněmi jsem na tom podobně. Stává se mi to jen někdy a to používám měkký kartáček.

Holčinky, přeji vám všem krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:18
Resarana píše:
Maxi, gratuluju ke klučíkovi!!! :pankac:

Rozy a Andy, no já jsem hlavně zvědavá, jestli to vydržíte si to nechat neříct, když my tu budeme probírat, co budeme kupovat za barvičky pro naše chlapečky a holčičky :mrgreen:

Vítám novou těhulku nimbell, gratuluju ke chlapečkovi a určo do pánvičky doroste! :palec:

Leni, na té tvé fotce to vypadá, že už se ti mimi hezky staví do správné polohy hlavičkou dolů :hug:

Resi, jak jsi z té fotky poznala, že je hlavičkou dolů? Teda, já myslím, že se zatím pěkně vrtí. Na minulém ultrazvuku ale bylo jakoby hlavou dolů, placenta nad ním a odráželo se a vykopávalo do vzduchu. Ale myslím, že na stálou polohu má ještě čas, ne? Každopádně by to bylo fajn. Ale hlavně aŤ už ho taky začnu cítit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:19
moni.cz píše:
Ahojda holky,

tak my jsme kyblík neměli, ale co vím, tak ten moc dlouho nevydrží. Jak dosáhne na dno a začne se odrážet, tak je konec. My jsme kopali ve vaničce a pak cca 5 měsících jsme přešli do velké vany s takovou tou pěnovou podložkou.

Veru, to se mi zdá celkem dost ta bolest. Asi by jsi si s tím měla někam zajít.

Hesi - já chci na 4D UTZ do Podolí. Už jsem tam volala, ale paní říkala, že je to moc brzy, že objednávají tak max měsíc dopředu, tak tam budu volat začátkem února.

Rozy vítám tě tu :kytka:
Chystáme ve čtvrtek sraz, tak jestli budeš mít čas a chuť, tak určo doraz. Je to normální kavárna, děcko tam budeme mít jen my dvě, tak myslím, že to se zvládnout dá, ne?

Lucy taky jsem zapoměla jméno té kavárny. Mohla by jsi to tam pls reservovat??

Verčo, vůbec se ti nedivím, že jsi tak šíleně naštvaná. To jako kdyby ti sra… na hlavu.

Lenajs .. zhluboka dýchat, prtože „rozčilovati se, znamená mstíti se na svém zdraví pro blbost druhých“. V tomto případě i na zdraví tvého mimi.

Vítám Nibell :kytka: , doufám, že se toho 8.2 dozvíte už jen samé dobré zprávičky.
Jinak výborný kočár do města a na časté skládání do auta je Jané Nomad – má jen 6,5kg. Měla jsem ho u Viki a teď ho chci zase. Ale není to moc do terénu, takže pokud plánuješ jezdit po lese, tak by to asi nebylo ono.
Co se vajíčka týče, tak jsem slyšela, že by tam mimi nemělo být víc jak 2 hodiny denně, takže myslím, že na nákup apod. je to úplně v poho.

Maxi – gratulace ke klučíkovi :mavam:

Moni, ten tvůj citát je super, díky moc, povzbudilo mě to. Přece se nebudu nervovat kvůli blbcům, že? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:21
Hesinka píše:
Hezký večer, holčinky,
Verčo, tak jak to čtu, tak Ti fakt nezávidím…I když je to bída, asi se ještě máme dobře… 8-o :-? Je fakt, že jsem dostala nabídku od příbuzných mého přítele, kteří žijou v Austrálii, že kdybychom chtěli, tak se může naše miminko narodit tam, že bychom u nich mohli nějakou dobu žít. Už jsme tam takhle byli loni na pár měsíců… No, chvíli jsem to zvažovala, že by mimčo mělo dvojí občanství a taky je tam jednorázové porodné asi 250 tisíc!!! 8-o :zed: ale když jsem slyšela, jaká je tam zdravotní péče a vybavenost, že UTZ se vpodstatě vůbec nedělá, že je to tam jako tady za 1. republiky, tak jsem měla jasno :mrgreen:
Ptala jsem se kamarádky na tu stydkou kost, měla jsem pocit, že mi o tom říkala, když byla těhulka - narodila se jí v listopadu holčička :-) Tak Ti vzkazuje, že se s tím nedá nic moc dělat, že jí pomohly až nějaké speciální cviky, když chodila na plavčo pro těhule, ale i tak jí to nepřestalo, dokud se Magdička nenarodila… :-( tak nevím, jeslti jsem Ti pomohla…

Srazík pro pražandy - bylo by fajn, kdyby Lucka mohla napsat přesně kde ta kavárna je, nebo pokud to ví ještě některá z vás, ať se nehledáme :mrgreen:

Maxi - velká gratulace k chlapečkovi, se máš, že už můžete nakupovat a barevně ladit :wink:

Leni, Firkon je fajn kočárek, dokonce jsem ho viděla i na vlastní oči :-)
Můj favorit je tenhle,
http://www.malvik.cz/…vc-nanozniku
už jsem si ho byla i u Malvíka v Hostivicích omrknout a zatím jednoznačně vítězí :wink:

Moni - já slyšela, že se dá jít ještě do Gennetu nebo někam na Prahu 6 nebo dokonce do Hořovic - to je kousek za Berounem…na Podolí bylo dost stížností, že je to tam jako na běžícím páse a nedají si s tím takovou práci… :-? Tak nevím…

Tak hezký večer holčinky a pohodovou noc :-)

Hesi, já už jsem ten Firkon byla i obhlídnout, zatím mi vyhovuje po všech stránkách a to i cenově, hlavně v Polsku ho mají o 2000,– levnější než u nás a my to máme za rohem, takže pro něj pojedem asi tam. Navíc hned v Těšíně za bývalým hraničním přechodem je obchod přímo s Firkony, záruka a všechno je samozřejmostí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:25
Radka75 píše:
veru - to bude dobré, uvidíš. vyprdni se na ně. Všechno bude v pořádku. S britským zdrav. mám taky jednu zkušenost a byla to hrůza.

nibell - vítej, držíme palečky!!

hesi - hezký kočárek

holky vím, že to bude znít blbě. Ale jsme jedna z mála zemí, která má po mateřské i placenou rodičovskou. V USA švagrová říkala, že lepší firmy a státní dávají po porodu 2 platy a pak nic, ostatní nic. Navíc si některé úkony musí platit pokud nemají super super pojištění. V Austrálii je to porodné, ale žádná mateřská. V Holandsku taky chodí po půl roce do práce, protože pak už nic nedostanou. Stejně tak je to s péčí o narozené, v USA jdete 24 h po porodu domů atd. Já jsem naštvaná, že spousta lidí soc. systému zneužívá a je tu spousta vyžírků, kteří si svoje odsouhlasí a na ostatní kašlou, ale momentálně jsem radši, že nemusím po půl roce nebo dřív zpátky do práce a svoje miminko tak nevidět celý den. Spousta těch žen vydělává jenom na to hlídání. Vím, že výše RD popř. PPM není dostačující, ale hodně pomůže. Já se obávám, že u nás to taky dlouho nepotrvá a přizpůsobíme se západu a bude jen PPM.

Raduš, tohle je pravda, my máme výhodu v tom, že po mateřské nastává rodičovská a měli bychom za to být rádi. V jiných evropských zemích fičícš do práce po třech měsících, půl roce, roce. Na druhou stranu v jiných evropských zemích je dost rozvinut systém péče o malé děti, ať už jsou to jesle, firemní školky, paní na hlídání…tohle u nás prostě šíleně chybí a často opravdu není jiná možnost, než na té mateřské zůstat. A ještě co se týče sociálního systému, tak třeba v Německu tuším okamžitě po mateřské každé dítě pobírá dost velkou podporu. S tím se hned jinak funguje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:28
Kajjka píše:
Holky taky vám krvácejí dásně při čištění zubů? já si teď připadala jako upír :mrgreen: někde sem četla že je to normální no a taky spouštění krve z nosu :-( nemám ráda můj by mě pomalu hnal na pohotovost

Kajjko, mě nikdy dásně nekrvácely, ale v těhotenství dost. Zubař říkal, že je to normální a že nemám zanedbávat péči (použít mezizubní kartáček je pro mě teď sice horor), aby se to nezhoršilo. Mylím, že je to v těhotenství fakt normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.1.10 10:33

NO a teď konečně ahoj všem a omlouvám se, že jsem to tady tak zahltila, ale chtěla jsem reagovat konkrétně a jinak bych to asi zapomněla.

Ještě k Verči - Veru, ta situace ve VB je fakt na palici, jako poslat tě domů s paralenem, to je fakt drsné. Opravdu vyspělá země, že? Fakt jsem ráda za naše zdravotnictví a kdekoliv ráda zaplatím 30 kč a absolutně proti tomu nic nemám. Fakt bych řekla, že když sleduju reakce ze zahraničí, jsme na tom až moc dobře, i když si to naše země nemůže dovolit.

Já mám zkušenost od kamrádky - její ségra žije na Shetlandech, taky čekala první mimčo. Rodila tam, nechali ji několik dní trápit, protože oni tam nemají anesteziologa, tak nemohli udělat císaře, takže nakonec malého tahali vakuovou pumpou a jí poškodili vazy ke stydké kosti a musí teď na operaci, protože jinak by pořádně nemohla chodit, neudržela by moč atd. Takže to fakt zůstává rozum stát.

A dost už, musím jít něco dělat, tak papa zatím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital