Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7373
18.1.10 18:48

Maxi, gratuluju ke klučíkovi!!! :pankac:

Rozy a Andy, no já jsem hlavně zvědavá, jestli to vydržíte si to nechat neříct, když my tu budeme probírat, co budeme kupovat za barvičky pro naše chlapečky a holčičky :mrgreen:

Vítám novou těhulku nimbell, gratuluju ke chlapečkovi a určo do pánvičky doroste! :palec:

Leni, na té tvé fotce to vypadá, že už se ti mimi hezky staví do správné polohy hlavičkou dolů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.1.10 19:17

Ahojda holky,

tak my jsme kyblík neměli, ale co vím, tak ten moc dlouho nevydrží. Jak dosáhne na dno a začne se odrážet, tak je konec. My jsme kopali ve vaničce a pak cca 5 měsících jsme přešli do velké vany s takovou tou pěnovou podložkou.

Veru, to se mi zdá celkem dost ta bolest. Asi by jsi si s tím měla někam zajít.

Hesi - já chci na 4D UTZ do Podolí. Už jsem tam volala, ale paní říkala, že je to moc brzy, že objednávají tak max měsíc dopředu, tak tam budu volat začátkem února.

Rozy vítám tě tu :kytka:
Chystáme ve čtvrtek sraz, tak jestli budeš mít čas a chuť, tak určo doraz. Je to normální kavárna, děcko tam budeme mít jen my dvě, tak myslím, že to se zvládnout dá, ne?

Lucy taky jsem zapoměla jméno té kavárny. Mohla by jsi to tam pls reservovat??

Verčo, vůbec se ti nedivím, že jsi tak šíleně naštvaná. To jako kdyby ti sra… na hlavu.

Lenajs .. zhluboka dýchat, prtože „rozčilovati se, znamená mstíti se na svém zdraví pro blbost druhých“. V tomto případě i na zdraví tvého mimi.

Vítám Nibell :kytka: , doufám, že se toho 8.2 dozvíte už jen samé dobré zprávičky.
Jinak výborný kočár do města a na časté skládání do auta je Jané Nomad – má jen 6,5kg. Měla jsem ho u Viki a teď ho chci zase. Ale není to moc do terénu, takže pokud plánuješ jezdit po lese, tak by to asi nebylo ono.
Co se vajíčka týče, tak jsem slyšela, že by tam mimi nemělo být víc jak 2 hodiny denně, takže myslím, že na nákup apod. je to úplně v poho.

Maxi – gratulace ke klučíkovi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.1.10 20:16

Díky holky :mrgreen:

Moni, ke kočárku Jané: mám pocit, že mi někdo říkal, že je docela malý (jako že když v zimě budeme mít půlroční prcky, tak se nám do něj moc nevejdou). Ale to mám jen z doslechu. Já jsem si zatím jen sepsala své požadavky a až tak v půlce těhotenství se začnu rozhlížet. ale poradit si od vás nechám ráda :lol:

Veru, fakt by sis měla asi radši zavolat doktorovi a zeptat se. Aspoň budeš mít jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
18.1.10 20:27

Hezky vecir holcicky :kytka:

Tak jsem si zasla k doktorovi, nebot muj tam mel cestu, tak jsem se mezi reci zeptala, jestli je tam porodni a pry ordinuje jen utery a streda. tak jsem na recepci rekla, ze me boli bricho, tak rikala, ze mam prijit ve 4 a ze me uvidi doktorka. V pul pate jsem sla dovnitr, vysvetlila jsem pani doktorce, ze me boli stydka kost, v krizi, podbrisek a sama videla, ze zrovna lezu… No, promackala me, rikala, ze pry muzu mit zanet mocaku (to jsem ji rekla, ze jsem minulej tyden dobrala antibiotika zrovna na to a ze pro moceni me nic neboli), ale i pres to jsem ji dala vzorek moci - no problema, potom me promackala, zjistila oblast, kde me to boli, zmerila tlak, vsechno ok. No a rekla mi, ze mam brat paralen proti bolesti a ze to povoli :pankac: jinak si nechala donest doppler, na poslouchani srdicka, sjela mi pomalu do kalhotek a slysela bouchani srdicka - MOJEHO! Prece mimi mam srdicko rychlejsi a jde slyset jinak nez moje. Minuly tyden jsme ho s porodni poslouchaly, tak si to pamatuji! Navic to bylo mimi v urovni pupiku. ted uz by to vypadalo na porod do 10 minut :roll:

Dneska uz me fakt nic neprekvapi. Tak jsem po ceste zpatky rekla pritelovi, ze je to tady jako byt tehotna v Africe. Ultrazvuk jenom v nemocnici a na tehotenske problemy, kdy by meli vsechno kontrolovat mi reknou, ze mam brat paralen :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
18.1.10 20:34

Moni, tak já teď nevím, kterou kavárnu jsme vybrali, jestli tu přímo v centru Nový Smíchov - v 1.patře hned na začátku vedle obchodu Zara, myslím, že mají kuřáckou i nekuřáckou část a výběr káviček a nebo ten klubík venku naproti Humaniku (Jet set)- tam je super sezeníčko, není zakouřeno, ale co kávičky to nevím a musí se ven z garáží, tak napiš prosím, co se ti zdá lepší. Já mám ode dneška neschopenku, mám nějakou virózu a vycházky mám jen do 18,00 hod, tak asi přijdu jako první, když budu muset odejít jako první :-( teda snad už budu OK, ale určitě ano.
Maxi, moc gratuluji ke chlapečkovi! Začínají se tu kloučci nějak množit :-) Doufám, že mi bude také jeden nadělen :wink:
Nibell, Rosa vítám vás a zdravím, Nibell o těch pánvičkách jsem něco také četla, ale většině miminek se to myslím spravilo, tak budu držet palce!
Res, ty chováš i morčata? Gratuluji k úspěšnému porodu :-) já měla vždy jen křečky :wink:
Veru, to je teda síla ty dávky v Anglii, já myslela, že tam to mají naopak lepší než u nás! :-?
Leni, to je moc dobrý názor, úplně se s tebou ztotožňuji! Šetřit ano, ale proč zrovna na mateřské?! To nemá logiku, hlavně že politici si žijou jako prasata v žitě za naše peníze, to mě rozčiluje :evil:
Káji, svatba se ti blíží, já ti to trochu závidím, že budeš vdaná paní :oops: Bych se také vdávala! Ale budu muset nejméně rok počkat :-( Budu držet palce, aby se počasí umoudřilo a svítilo vám nějaké sluníčko :-)
Páji, to jsem se docela zasmála, že cigáni si myslí, že peníze se vydělávají na sociálce :lol: fakt to tak často vypadá :evil: tady by to chtělo nějak pořešit, ale to jsou zase ty ochrany menšin, že ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
18.1.10 20:42

Teda Veru, to tam u vás jsou ale experti, to čumim 8-o Poslechnou si tvoje srdíčko, dají ti Paralen a nazdar. Hm, kdyby se takhle jednoduše řešilo všechno, tak nevím nevím. Asi bych zkusila zajít zítra na to porodní, snad tam budou moudřejší :roll:

Holky, já bych potřebovala nějakej kočárek do lesa a nevím jak ten Firkon Verano, co myslíte? Mně přijde spíš do města.
Zítra jdu na zubní a pozítří ke kadeřnici, tak snad nevyjdu kolozubá a plešatá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
18.1.10 20:45

Hezký večer, holčinky,
Verčo, tak jak to čtu, tak Ti fakt nezávidím…I když je to bída, asi se ještě máme dobře… 8-o :-? Je fakt, že jsem dostala nabídku od příbuzných mého přítele, kteří žijou v Austrálii, že kdybychom chtěli, tak se může naše miminko narodit tam, že bychom u nich mohli nějakou dobu žít. Už jsme tam takhle byli loni na pár měsíců… No, chvíli jsem to zvažovala, že by mimčo mělo dvojí občanství a taky je tam jednorázové porodné asi 250 tisíc!!! 8-o :zed: ale když jsem slyšela, jaká je tam zdravotní péče a vybavenost, že UTZ se vpodstatě vůbec nedělá, že je to tam jako tady za 1. republiky, tak jsem měla jasno :mrgreen:
Ptala jsem se kamarádky na tu stydkou kost, měla jsem pocit, že mi o tom říkala, když byla těhulka - narodila se jí v listopadu holčička :-) Tak Ti vzkazuje, že se s tím nedá nic moc dělat, že jí pomohly až nějaké speciální cviky, když chodila na plavčo pro těhule, ale i tak jí to nepřestalo, dokud se Magdička nenarodila… :-( tak nevím, jeslti jsem Ti pomohla…

Srazík pro pražandy - bylo by fajn, kdyby Lucka mohla napsat přesně kde ta kavárna je, nebo pokud to ví ještě některá z vás, ať se nehledáme :mrgreen:

Maxi - velká gratulace k chlapečkovi, se máš, že už můžete nakupovat a barevně ladit :wink:

Leni, Firkon je fajn kočárek, dokonce jsem ho viděla i na vlastní oči :-)
Můj favorit je tenhle,
http://www.malvik.cz/…vc-nanozniku
už jsem si ho byla i u Malvíka v Hostivicích omrknout a zatím jednoznačně vítězí :wink:

Moni - já slyšela, že se dá jít ještě do Gennetu nebo někam na Prahu 6 nebo dokonce do Hořovic - to je kousek za Berounem…na Podolí bylo dost stížností, že je to tam jako na běžícím páse a nedají si s tím takovou práci… :-? Tak nevím…

Tak hezký večer holčinky a pohodovou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
18.1.10 20:50

Luci, od morčat jsem měla jenom tři vrhy a ještě bych chtěla jeden poslední od té, co měla jeden (mám dvě holky), aby to bylo fér :-) Ale nevím jestli to vyjde, už bych toho musela zvládat docela dost. Křečky mám taky, taky dvě holky, ty mladé ale nikdy neměly a ani mít nebudou. Ale taky jsem odchovala tři vrhy křečíků :mrgreen: Já jsem do zvířat prostě magor, no :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
18.1.10 20:50

Uz jsem splachovaci. rozcilovat se nebudu. A porodni asistentka je zenska, ktera sedi na stredisku a kazdych 8 tydnu chodim na kontrolu, kde mi meri tlak, zkouma moc a posloucha srdicko dopplerem. Volala jsem ji minulej tyden, s tim tvrdnutim bricha, mluvili jsme cca minutu a rekla mi, ze je to normalni a ze bude jeste hur. Seru na ne. Vracim se do let pred druhou svetovou valkou. Zdravotnictvi pro me neexistuje :palec:
Nastesti v te nemocnici, na tom gynekologicko-porodni nejsou takovy magori, ale zase tam nemuzu jen tak. Jdu tam za 10 dni, tak snad budu ok. S mimiskem jsme bojovnici, my to zvladneme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
18.1.10 20:53

Resy - k tomu kočárku - zkus mrknout na ten „můj“ kočárek Hoco, jsem si s ním zkusila jet,má prostornou korbičku, je vcelku lehký, ale bytelný, super velká kola, přesně do lesa s hafíkama :wink: :potlesk: Kamarádka má X-lander, který má ty dvě přední kolečka otočná a občas s tím měla na polní cestě problém…takže já vybírám jen mezi klasickými čtyřkolkami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
18.1.10 20:55

Jinak vitam za dnesni den druhou novou tehulku. Holky, vy si zrovna vyberete den, kdy ho mam cely zkazeny a ted me musite mit za velkyho mracouna :mrgreen:

Nibell Preji at se chlapeckovi dari, v cechach mate dobre doktori, tak verim, ze bude vsechno ok.

Jinak jsem vam jeste chtela poreferovat ohledne Thomase, od pritele brachy syn, ktery se narodil ve stredu. Tak je pustili v patek domu (ve stredu ji delali neplanovaneho cisare-po trech dnech!!!) a propousteli je s tim, ze mu zjistili diru v srdicku, s doporucenim, at na neho davaji pozor, ze se to snad zaceli a kdyz ne, tak budou muset prijit zpatky na vysetreni… :roll: Divim se? NE! Jeste mu meli dat paralen :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
18.1.10 21:15

veru - to bude dobré, uvidíš. vyprdni se na ně. Všechno bude v pořádku. S britským zdrav. mám taky jednu zkušenost a byla to hrůza.

nibell - vítej, držíme palečky!!

hesi - hezký kočárek

holky vím, že to bude znít blbě. Ale jsme jedna z mála zemí, která má po mateřské i placenou rodičovskou. V USA švagrová říkala, že lepší firmy a státní dávají po porodu 2 platy a pak nic, ostatní nic. Navíc si některé úkony musí platit pokud nemají super super pojištění. V Austrálii je to porodné, ale žádná mateřská. V Holandsku taky chodí po půl roce do práce, protože pak už nic nedostanou. Stejně tak je to s péčí o narozené, v USA jdete 24 h po porodu domů atd. Já jsem naštvaná, že spousta lidí soc. systému zneužívá a je tu spousta vyžírků, kteří si svoje odsouhlasí a na ostatní kašlou, ale momentálně jsem radši, že nemusím po půl roce nebo dřív zpátky do práce a svoje miminko tak nevidět celý den. Spousta těch žen vydělává jenom na to hlídání. Vím, že výše RD popř. PPM není dostačující, ale hodně pomůže. Já se obávám, že u nás to taky dlouho nepotrvá a přizpůsobíme se západu a bude jen PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
18.1.10 21:45

Radus: Mozna je stesti, ze komunisti padli tak pozde a ze se Cesi hned tak rychle neopici po „vyspelem“ zapadu. Ze si neco ta nase malicka republika z komunismu prece jen zanechava a to je to socialni zazemi. Mozna to neni moc, ale kdyby vam v CR rekli, ze po pul roce musite do prace, nebo sedet doma s ditetem zadarmo, ze skolka stoji cca 130liber tydne (a to je plat minimalni, coz je normalni v tehle dobe recese 190liber cisteho tydne), tak myslim, ze by lidi vyrazili s vidlema do ulic. Mozna to tam neni ruzove, ale se zdravotnictvim a zazemim pro tehotne a matky je to fakt lepsi, nez v tehle „vyspele“ zemi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.1.10 23:22

JJ, Radko, tak s tím plně souhlasím. Taky bych brala výšší mateřskou a vyšší dávky, ale upřímně v porovnáním s ostatníma zeměma je to tu naprostý luxus. Asi to ani nebude až tak úplně těma komunistama. V polsku jseš 3 měsíce po porodu doma a pak šupajdíš do práce. Holky já si to vůbec neumím představit, že bych s mimísem nebyla furt.
Navíc tady v Česko je asi na druhé příčce (hned za Japonskem) - co se týče nejnižší umrtnosti novorozeňat.
Když čtu, co tu Verča popisuje, tak se vůbec nedivím.
To je faaaakt síla. Nechceš radši rodit v Čechách?? Mám pocit, že VB je fakt země třetího světa, podle toho co píšeš. (myslím tím zdravotnictví a soc. podporu - jinak je mi jasný, že zas tak špatný to tam není)

Lucy - myslím, že ta venkovní kavárnička by byla asi lepší, ne? Přeci jen ta kavárna v nakupním centru mi tedy nepříjde, zas až tak útulna.
Jinak moc rády tě všechny uvidíme, ale upřímě řečeno, kdyby jsi nám tam měla nakazit nějakou virozou, tak tě asi radši uvidíme až příště. Doufám, že se na mě nezlobíš, že jsem to řekla tak na tvrdo, ale jsi přeci taky těhule, tak to určo chápeš, viď.
No každopádně doufám, že do čtvrtka už budeš fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.1.10 23:36

Maxi: jj, to je pravda, jané korby jsou max na půl roku. Ale to je celkem stejný u všech kombinovaných kočárků, ty korbičky jsou relativně malý. To by jsi pak musela koupit speciální hluboký. Ty mám tucha jsou větší. Já tedy počítám, ze malej půjde v lednu do sporťáku, ale nevidím v tom moc velkej problém, teplý fusak, nánožník…, navíc ti půlroční škvrňata se už zajímají o svět kolem sebe.
Podle mě, je nejdůležitější před koupí kočárku si sepsat tvé požadavky. Hlavně ty nejdůležitější, ze kterých nechceš slevit a podle toho vybrat. Pro mě byla nejdůležitější váha, dobrá ovladatelnost a skladnost. Ale jak říkám, na kros po lese, tedy Jané určo není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí