Poradna duly
Jana Čurdová
@Coco_o píše:
Taky přidávám odkaz na nosítko, co si chci pořídithttp://www.moje-miminko.cz/…lo-1937.html
A nevadí, že tam mímo visí jen na jedné přesce? ![]()
Já nevím, možná jsem paranoidní…
@Coco_o píše:
Přesně… připadá mi to jak obrovskej kokos..taky začínám 20.týden.. tak to asi bude v pořádku teda
Spíš takovej menší meloun:)
@Valerie83 píše:
A nevadí, že tam mímo visí jen na jedné přesce?
Já nevím, možná jsem paranoidní…
Pokud v tom někdo tahá 5kg dítě, tak je to asi nesmysl samozřejmě..ale ze začátku si myslím, že to snad bude v pohodě, navíc nevím jak je to přesně dělaný, ale předpokládám, že pokud to je nosítko pro dítě, mají to snad nějak vymyšlený..
@Coco_o píše:
Pokud v tom někdo tahá 5kg dítě, tak je to asi nesmysl samozřejmě..ale ze začátku si myslím, že to snad bude v pohodě, navíc nevím jak je to přesně dělaný, ale předpokládám, že pokud to je nosítko pro dítě, mají to snad nějak vymyšlený..
No já mám právě obavu, aby to naše mimino nemělo skoro těch 5 kilo už při narození
Synovec z přítelovy strany měl 4,8kg ![]()
My jsme oba s přítelem dost vysoký..
Raději bych všechno co nejvíc festovní ![]()
@Valerie83 píše:
No já mám právě obavu, aby to naše mimino nemělo skoro těch 5 kilo už při narozeníSynovec z přítelovy strany měl 4,8kg
My jsme oba s přítelem dost vysoký..
Raději bych všechno co nejvíc festovní
Tak to potom chápu
já mám tohle nosítko vyhlídnuty uz dlouho, tak se moc tesim az ho vyzkousime.. da se to pouzit i jako zavinovacka klidne,.. hlavne se mi to strasne libi.. ![]()
@Valerie83 nejsem zkušená maminka, ale mám hodně načteno, tak se podělím o svůj názor
Tyhle nosítka bych pro miminka nevolila. Za prvé, jak už někdo poznamenal, je to poměrně nestabilní ale hlavně si v tom většinou miminka ničí záda - v leže v nosítkách, v úvazcích typu kolíbka atd…
Já jsem jednoznačně pro šátek, teď nevím jak se ten úvaz jmenuje - je to jak je miminko bříškem k Tobě, opravdu pevně svázané, nožičky má od sebe - kvůli kyčlím a zádička v přirozené poloze.
V tomhle úvazu o něm v podstatě ani nevíš, nemusíš přidržovat, mít strach že vypadne, atd…
Takže za mě šátek ![]()
@Aneťák89 píše:
@Valerie83 nejsem zkušená maminka, ale mám hodně načteno, tak se podělím o svůj názorTyhle nosítka bych pro miminka nevolila. Za prvé, jak už někdo poznamenal, je to poměrně nestabilní ale hlavně si v tom většinou miminka ničí záda - v leže v nosítkách, v úvazcích typu kolíbka atd…
Já jsem jednoznačně pro šátek, teď nevím jak se ten úvaz jmenuje - je to jak je miminko bříškem k Tobě, opravdu pevně svázané, nožičky má od sebe - kvůli kyčlím a zádička v přirozené poloze.
V tomhle úvazu o něm v podstatě ani nevíš, nemusíš přidržovat, mít strach že vypadne, atd…
Takže za mě šátek
Já si taky myslím, že tyhle nosítka nejsou dělaná na nošení dětí na několikakilometrové tury samozrejme, ale na kratsi prenaseni apod. Navic kdyz miminko chovate v naruci, ma uplne stejnou polohu jako v nositku. Taky jsem cetla nazory, ze to je nezdrave apod. - jasne, na kazdym nazoru je neco. Ale zase pokud to vsechno delame s rozumem a mirou a nejsme ty uzkostlive matky, ktere jsou ze vseho poprdene, tak si nemyslim, ze by neco takoveho bylo na skodu. Muj nazor.
Ahoj holky, za mně, ja bych si poridila tu manducu, mam to v planu, protoze kdyz budu chtit varit a mimi by bylo neklidne atd, tak si ho do toho dam a je to…šátků se bojím, že by se rozvázal a mimino bum na zem:-)ale nekde jsem i četla, že se v tom dětátko udusilo, matka si toho nevšimla a tragedie byla na svete. Jasne, mohla to byt vyjimka a kdovi jak to mela zavazane, ale nejak mi satek neprijde verohodny, tot jen muj nazor ![]()
Jinak doted jsem ležela na břiše, myslíte, že to může nějak uškodit? Snažím se lehnout si večer na bok či na záda, ale stejně se na břiše probudím. Ted už se mi pupek trošku vyklenuje, spíš jsem na takovém polobřiše, poloboku:-)
@romulkaa Zkus si najít nějaká videa s uvazováním šátků - takhle bezpečně mimi do žádného nostíka nedáš
Ani kdybys dělala stojku tak nevypadne ![]()
@Coco_o Ohledně zdraví to většinou nebývají jen názory, ale ověřená fakta… Za mě- na kratší vzdálenosti nosítko nepotřebuju a na delší právě šátek ![]()
Každopádně každému vyhovuje něco jiného, takže proti gustu… ![]()
@johankakoz Tak to se mi moc líbí. Vypadá fakt pěkně a bezpečně - i ty polohy mimča. Ale je docela dost drahé… Asi mrknu na bazárky jaké mají ceny
Jinak díky za tip!
@johankakoz prý je lepší Manduca, hodně pozitivní ohlasy na ní jsou a že děti mají kyčličky v přirozené poloze
@johankakoz tady je diskuse k te Chicco… https://www.emimino.cz/…d-me-106181/
@Aneťák89 no do nového bych nešla nemám na to takže taky bazary
@romulkaa ja lezim odjakziva tak nejak na poloboku ruku pod polstarem a nohu ven z pod periny, no proste letici superman
poloha me pohodlna, ale myslim si, ze je v poradku lezet na boku, dokonce jsem cetla, ze kdyz si chce maminka ulevit a srovnat krevni tlak ma si lehnout prave na levy bok a pociti ulevu a to u me funguje, ikdyz ted celkove spatne spim, bloumam po baraku a k ranu kdyz mam vylezt z pelechu, tak bych nejradsi spala.Take se pry nema spat celou noc na zadech, to pri vetsim brisku, mohlo by dojit k prolezeni delohy, sama nevim jestli je to mozne, aproto si myslim, ze nejdulezitejsi je najit si pohodlnou polohu a hlavne si odpocinout at tak nebo tak skroucena, nebo ne, ale hlavne odpocivat. Mozna je i dobry zlepsovak ten velky kojici poslstar, staci si s nim brisko podlozit, ale z vlastni zkusenosti take nevim, zatim mi brisko nedela problemy, tak to neresim, ale do budoucna o nem uvazuju. ![]()