Poradna duly
Jana Čurdová
@Valerie83
Já jsem to ještě moc nestudovala. Určitě bych si nechala poradit od tý kámošky. Ona to aspoň otestuje do tý doby. ![]()
@Aneťák89
Tak kamarádka na tu plínku dala takovej bambusovej „papírek“, pokaděný to jen sundala a spláchla do záchoda a když to neni velká nálož tak tu plínku asi můžeš použít i znovu. To mi přišlo úžasný. A rozhodně to nesmrdělo. Já bych na cestování určo používala papírový, ale ty látkový se mi moc líbily. ![]()
Ahoj holky, tak já dnes byla na první kontrole u svého porodníka, kouknul na nás a nenápadně naznačil, že mezi nožičkama „něco“ je, ale ať počkám do čtvrtka na lepší ultrazvuk, to jdu na II. screening, takže u mě to vypadá na kluka
už se nemůžu dočkat toho čtvrtka, aby nám potvrdili, že tam to „něco“ opravdu je
manžel je samozřejmě nadšenej, ten jako fotbalista už vidí malýho Ronalda a kupuje pidi kopačky
Jinak jestli vám můžu říct osobní zkušenosti mojí kamarádky s látkovkama: když čekala malou, byla z nich úplně unešená a chtěla je používat a dopadlo to tak, že je používala chvíli po porodu a pak když zjistila, že nemá čas na nic jinýho než na ty pitomý (její slova, a to byla fakt nadšená z nich) plíny, tak je vyhodila ráda do koše a hned přešla na papírovky..
takže můj názor je takovej, že papírový plínky jsou dnes kvalitativně úplně jinde než před x lety zase, tak nevidím důvod, proč si ještě víc přidělávat práci s látkovkama.. myslím, že i tak nebudem vědět kam dřív skočit
takže já si vesele nakoupím pampers premium care newborn
ale chápu, že se látkovkama jedná v neposlední řadě i o úsporu peněz, což chápu, ale mít na to ty nervy…
A ohledně papírovejch plen - kamarádky, co už mají děti říkají, že pro kluky jsou lepší Pampers a pro holky Huggies. Takže já půjdu do Pampersek ![]()
@maminkaAMATÉRKA Právě že když je to velká nálož, tak si myslím že ta separační plínka (ten papírek) to neudrží… Ale nevím, vyzkoušené to nemám… ![]()
@Coco_o Gratuluji k chlapečkovi! No právě, mám strach, že nakoupím za velký peníze látkovky a pak mě to nebude bavit… ![]()
@Valerie83 Já koupím od každého něco a uvidím co nám bude vyhovovat
Někdo tady i psal že mu nejvíc vyhovují „Tesco“ plíny. Tak uvidím ![]()
Ahojte, tak každému vyhovují jiné plínky, já používám na malého taky papírovky, jak už jsem psala, na látkové jsem moc líná. Ono hodně záleží, jak často chodí mimi na velkou, některé jde dokonce jen 1 za týden(což by se dalo),můj malej je posránek, po narození chodil min.5×, teď 1-3× denně, což si zcela upřímě nedokážu s látkovkama představit(ne každou nadílku by separační vložky zvládly).Na opruzeniny netrpí, jen párkrát měl po příkrmu vyrážku, když jsem chvíli nezjistila, že má nadílku. A taky těžko říct, jaké kdo bude mít mimčo, můj byl zlatý střed, ani vyloženě spavé ani vyloženě řvavé mimčo, ale byla jsem fakt půl roku vyřízená z nočního vstávání a kojení třeba 5× za noc, že si nedokážu představit ještě šudlat, prát a sušit plínky. Ale určitě aktivnější maminky existují a zase jim vyhovují látkovky, kdo si nejste jisté, pořídila bych si pár látkovek a papírovek a prostě vyzkoušela, doobjednat se po netu dají vždycky… @kanka80 Ahoj,jsem staršně ráda, že máš výsledky plodovky dobré, moc jsem na tě myslela, ta nejistota je staršná, že?
A co jsi prosím tě dělala zase 2 dny ve špitále, pořád zánět? Moc ti přeju, ať už je vše dobré a holčička pěkně bez problémů roste!
Jo a ještě, výbavičku mám po synovi, ale co je potřeba dokoupit udělám tak do 7 měs, později už se mi nebude chtít nějak moc běhat a shánět a taky nechci strašit a nikomu to nepřeju, ale může se stát, že budeme někdo rodit trochu dřív a pak asi bude člověk rád, že nemusí nic shánět. Já měla syna v 38 týdnu, to už je donošený, ale nic nenasvědčovalo na blížící se porod, jen jsem se ráno otočila na druhý bok, pak lupnutí a praskla mi voda, no čučela jsem jak blázen
a hurá do porodnice, a byla jsem ráda, že jsem si pár dní předtím dochystala i postýlku a sbalila kabelu ![]()
@kanka80 jsem ráda, že jsi dopadla dobře a gratulace k holčičce. My máme za sebou velký UTZ a také čekáme holčičku ![]()
@Aneťák89 @glorča @Nefertiti09 Moc vám holky děkuju, že jste na mě myslely a držely pěsti
jsem ráda, že je malá vpořádku a teď se už snad budu jen radovat z každého pohybu
Cítím ji hlavně k večeru a brzo ráno, jinak asi spinká
Zánět jsem ještě měla, tak mi už nedali antibiotika, ale jen vaginální globule Macmiror, teď už je to celkem dobrý
asi jsem to přehnala s balením krabic při stěhování
Dobrou noc ![]()
@Aneťák89 Ahojky přesně tak, jelikož se nám miminka narodí v létě a docela v teplém počasí, tak si moc nedovedu představit mít někde v koupelně v kýblu namočené plínky, přecejen si myslím, že je o pohodlnosti a čas který ušetřím koupením a používáním papírových plenek, tak můžu potom věnovat miminku, ale třeba změním názor, protože zase je pravdou, že třeba je bude potřebovat látkovou kvůli kyčlím, ale ta se dá přes papírovku a je vyřešeno. Jsem zastánce toho proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Je to ale pěkná přemýšlečka a to je jen začátek, co pak všechny ty super kočárky, všichni se předhání, aby nám nabídli co nejlepší a tak jsem opravdu na vážkách který pořídit.
@kanka80 i já se přidávám ke gratulaci
a jak píšeš už si jen užívej!!!
Holky chci zeptat jestli též cítíte během dne menší tvrdnutí břicha..nebo jakoby se úplně naplo..a po chvilce to zase odejde..mě to včera a dnes udělalo 2×..tak přemýšlím jestli je to normální..nebo mám zajít k doktorce? ![]()
Ahoj holky, ráda bych se přidala do diskuze. Také mám termín porodu v červnu a začínám tak nějak pořizovat věcičky na malé. už máte někdo kočárek? Není brzo? Já podle břicha vypadám, že budu rodit zítra ![]()
@RadunkaP
Já to mám taky tak, to je asi normální, jak se tam vrtí.