Poradna duly
Jana Čurdová
@Coco_o píše:
Jinak my máme už 25cm a cca 370gramu
To nám taky „pozapomněl“ říct
![]()
Taky se hlásím, dnes jsem byla na kardiu a vše v pořádku. U nás je dělá jen 1 lékařka ve městě, a ta je strašně hodná a příjemná, takže nemám takové blbé zážitky jako vy. Akorát jsem chtěla vypálit DVD a bohužel jim nešel ten přístroj, takže nic nemám. Fotky by nebyly pěkné, mimčo mělo před obličejíkem pořád ruce i po několika šťouchancích
,takže mám jen 1 obyč. v nativu, ach jo. A na 99procent je to holka
.A na velikost a hmotnost jsem se zapomněla zeptat, jsem hlava děravá ![]()
@Anabellkaa píše:
NO jasně, Šrámek, v 10,30. Neminuli jsme se v čekárně? Po nás tam šla blonďatá slečna s partnerem.
@Anabellkaa píše:
To nám taky „pozapomněl“ říct![]()
No nemysli si, ja na nem hned poznala, ze nebude uplne ukecanej sam, tak jsem se ho ptala na vsechno sama.. a on jen odpovidal.. ![]()
Ahoj holky, z jiného soudku, chtěla jsem se zeptat, jestli budete používat ( nebo jste používaly u prvního mimča) sterilizátor. Nevím jestli ho mám kupovat, jestli to není zbytečný?
@Lucyk82
Já to neplánuji. Co jsem se tak bavila s mamimkama, tak mi téměř všechny řekly, že sterilizovali jen u prvního dítěte a u druhýho už to tak nehrotily. Takže já mám v plánu to nehrotit už u prvního. ![]()
@Hugi284 drž se a přeji ti ať se vám bry znovu zadaří a tentokrát všechno dopadne dobře ![]()
@Coco_o píše:
Jinak my máme už 25cm a cca 370gramu
jééé, my byli minulou středu a doktorka nám řekla také 25 cm a 350g… Tak gratulace ![]()
@maminkaAMATÉRKA moc děkuji za názor, budu se tím řídit. Myslím, že jsou i jiné metody. Díky
@Lucyk82 Tak to já ho používala pořád a ještě doteď tam občas lahvičky na pití hodím. Umývám je sice jarem v teplé vodě, ale občas mi přijde, že jakoby páchnou, tak jdou na vývar. Převařit dudle či lahvičky by se mělo určitě u novorozence a kojence a než několikrát do týdne hořet ze zapomenutého kastrólu na plotně, tak mám raděj sterilizátor. Ale já jsem „pošahaný“zdravotník
.Jinak já mám Avent elektrický ale bohatě stačí ten plastový do mikrovlnky, nezabere tolik místa a je levný. Jo a nikdy malej neměl moučnivku ani afty… ![]()
@Lucyk82 píše:
@maminkaAMATÉRKA moc děkuji za názor, budu se tím řídit. Myslím, že jsou i jiné metody. Díky
A jaké? Také nechci kupovat sterilizátor a mám v plánu kupovat jen skleněné lahve.
@Anabellkaa kastrólek a plotna
.Sterilizátor není nutný, ale je to ulehčení práce. Taky záleží, zda se vám povede plně kojit, já s kojením bojovala, musela jsem 1-2× denně dokrmovat lahvičkou. Nebo kdo nekojí a lahvičkuje od začátku, pak je to ulehčení práce. Takže uvidíte, jak na tom budete, objednat do druhého dne nebo koupit ve kšeftě jde dnes všechno, ne?
Jo a já ho kupovala taky proto, že jsme původně bydleli v 2 patrovém domě, kuchyň dole, obytná část nahoře, tak abychom opravdu nehořeli ![]()
@glorča píše:
@Anabellkaa kastrólek a plotna.Sterilizátor není nutný, ale je to ulehčení práce. Taky záleží, zda se vám povede plně kojit, já s kojením bojovala, musela jsem 1-2× denně dokrmovat lahvičkou. Nebo kdo nekojí a lahvičkuje od začátku, pak je to ulehčení práce. Takže uvidíte, jak na tom budete, objednat do druhého dne nebo koupit ve kšeftě jde dnes všechno, ne?
Jo a já ho kupovala taky proto, že jsme původně bydleli v 2 patrovém domě, kuchyň dole, obytná část nahoře, tak abychom opravdu nehořeli
Já jdu určitě do sterilizátoru, a to tohohle: http://sterilizatory-a-ohrivace.heureka.cz/…lnne-trouby/
Chci kojit pokud to půjde, ale chci to kombinovat už od začátku s příkrmy, nemám v plánu na návštěvách a venku na procházkách vyndavat prsa, to když vidím v obchoďáku plným lidí, jak tam uprostřed sedí matka s prsem venku, tak mi to přijde teda dost nechutný. Proti kojení nic nemám, určitě je to nejvhodnější a nejzdravější forma krmení miminka, ale za mě - v soukromí a doma. To je můj názor ![]()
@Coco_o píše:
Já jdu určitě do sterilizátoru, a to tohohle: http://sterilizatory-a-ohrivace.heureka.cz/…lnne-trouby/
Chci kojit pokud to půjde, ale chci to kombinovat už od začátku s příkrmy, nemám v plánu na návštěvách a venku na procházkách vyndavat prsa, to když vidím v obchoďáku plným lidí, jak tam uprostřed sedí matka s prsem venku, tak mi to přijde teda dost nechutný. Proti kojení nic nemám, určitě je to nejvhodnější a nejzdravější forma krmení miminka, ale za mě - v soukromí a doma. To je můj názor
Taky mám v plánu kojit jak to půjde, hlavně je to mimo jiné nejlevnější varianta. Taky nemám v plánu vytahovat prsa všude možně, přesto na návštěvě si odskočím do jiné místnosti, většinu času budu stejně doma s miminkem.. A na nákup půjdu mimo dobu kojení..
@glorča píše:
@Anabellkaa kastrólek a plotna.Sterilizátor není nutný, ale je to ulehčení práce. Taky záleží, zda se vám povede plně kojit, já s kojením bojovala, musela jsem 1-2× denně dokrmovat lahvičkou. Nebo kdo nekojí a lahvičkuje od začátku, pak je to ulehčení práce. Takže uvidíte, jak na tom budete, objednat do druhého dne nebo koupit ve kšeftě jde dnes všechno, ne?
Jo a já ho kupovala taky proto, že jsme původně bydleli v 2 patrovém domě, kuchyň dole, obytná část nahoře, tak abychom opravdu nehořeli
Tak to mám v plánu i s odsávačkou, taky nebudu kupovat hned i když jsem chtěla. To se pak uvidí. A ty skleněné lahve je také možné vyvářet? Neprasknou? Měly by být kvalitní, kupovat budu v Německu..