Poradna duly
Jana Čurdová
Mela jsem v sobe furt takovy divny strach aby se mi me problemy s inkontinenci co mam (ted 2 roky klid ) po porodu nevratili kdo to asi nezazil nevi jak je to neprijemne a ponizujici…tak jsem napsala svemu urogynekologovi a ptala se ho zda mi vubec podle vysetreni doporucuje klasicky porod… odpoved znela ne doporucuji vam cisarsky rez…zitra jdu do poradny s tim papirem a jsem zvedava co bude… to vam urci termin a vy si tam pak jdete lehnout? jak dlouho se lezi v nemocnici? pokud mate nekdo zkusenosti klidne neco napiste diky jana
Ahoj holky, po delší době taky zdravím ![]()
Projela jsem jen pár stran nazpět takže u nás se jeden 24. týden, všechno v pořádku zatím, podle UTZ ve 20. týdnu je to na 100% kluk (375g) což jsme si tak nějak už mysleli, takže máme radost
Ještě se chystám na 3D do Podolí, zítra tam budu volat.
Co se týče věcí pro malýho, tak už je skoro všechno zásadní pořešené, kočárek byl objednaný, už je u našich (trojkombinace - Peg Perego Book Plus Modular Java), v pátek se chystáme do Ikey pro postýlku, matraci, povlečení atd. - ptala jsem se na jejich FB, zda nebudou mít nějakou akci pro miminka a prý na březen bude, jen nevím ještě nic konkrétního - tak pak doděláme i pokojíček. Jinak máme doma už lahvičky, dudlíky, sterilizátor, pleny a ubrousky, deky a pod. Postupně dokupuju oblečky, kosmetiku a tak nějak, co mám mít dle seznamu od kamarádky ![]()
Přijde mi, že už z toho začínám slušně magořit a to jsem si vždycky myslela, že takovýhle přípravy až zas tak neprožívám
![]()
@johankakoz Ahoj na plánovaný císař ti určí datum, většinou je to kolem 38 týdne, ale záleží na prohlídkách, jak to bude s mimčem vypadat. Mě pouštěli po císaři 5 den, ale pokud by mimčo mělo nějaký problém(třeba žloutenku, nebo nechtělo papat),nebo ty něco, tak se pobyt prodlouží. Ale u nás je malá okres. nemocnice, nevím jaké termíny dávají ve velkých městech. Já už se porodu děsím, měla jsem akutního císaře a taky se budu informovat, zda bych mohla mít plánovaného, dost jsem si poprvé užila. ![]()
@glorča … nemusis mit planovaneho? to asi jo vid kdyz uz to vis nebo vim ted? blba otazka cekam prvni taky budu potrebovat poporodni vlzky a tak nebo treba neco specialniho? diky za rady
@Ambrotta … ahoj nejak se mi to nechce procitat zpatky? jsi z Prahy když jdeš do Podolí čekáš první?
Určitě budeš mít plánovaného, prostě ti určí datum, kdy ho udělají. Já plánovaného neměla, ale porod nepostupoval, navíc se tam nějak spouštěla infekce, tak mi udělali akutního. Dřív po prvním císaři automaticky dělali zase císaře, dnes už to nehrotí a nechávají rodit i přirozeně, ale po minulé zkušenosti se normálního porodu bojím. Tak se zkusím domluvit, uvidíme. Jinak do porodnice potřebuješ taky vložky, vlastně vše jako k norm. porodu, jen pak na doma bych si koupila nějakou mastičku na hojení jizvy, v lékárně poradí.
@johankakoz Ahoj, jsem z Prahy, čekáme první, ale jdu k Apolináři, protože jsem zaměstnanec Všeobecné fakultní nemocnice, tak jsem to tu měla od všech tak nějak „naplánované“
Do Podolí jdu jen na to 3D(4D), protože ten u nás zatím nevedeme - škoda. Kam se chystáš ty? ![]()
Holky, bolí vás někdy taky břicho? třeba v oblasti kolem pupíku? Já totiž vůbec nevím, která bolest břicha je v těhotenství normální a která není.. ![]()
Mne teda zatím bolí jen stydká kost, třísla a občas bedra, takže to neporadím, ale když se tam malej hemží a kope, tak mě bolí kolikrát celý tělo ![]()
Holky je jeste nejaky ultrazvuk velky jako byl ten 1 a 2 screening?
Vítám nové spolutěhule ![]()
V červnu praknou porodnice ![]()
@johankakoz Podle mého dr. bude ještě jeden velký UTZ ve 30. týdnu ![]()
@Coco_o Mě teda břicho pobolívá, ale spíš v podbřišku - stydká kost a o kousek výš… Každou bolest hlásím u doktora na kotrole, ale vždy mi řekne že je to normální…
@Aneťák89 … taky jsem rikala dr ze me strasne boli kycle… zapsano do karty a nic.. takze asi normalni… jsem zvedava na zitra
Dneska jsem byla na té cukrovce a překvapivě mi to hrozně chutnalo
Ale během těch dvou hodin se mi pěkně točila hlava. Zítra jdu k Dr. a budou už i výsledky..
@Anabellkaa Já jdu příští týden, tak jsem zvědavá.. spíš nevím co tam ty dvě hodiny budu dělat, nesnáším, když musím někde čekat ![]()
@johankakoz Ahoj
planovany SC se dela opravdu kolem toho 38.tt,vetsinou nastup den predem. Rano u nas cevka, bandaze nohou a alou na sal. Pokud je ve spinalu, vse vnimas/ja jsem maxim, spokojena se spinalem, celkovku never more/.Pak bud na JIp nebo na normos pokoj, dle zvyklosti porodnice. Do 12 hodin prvni vstavani/masakr
/,pak uz je jen lip. Ja sla nejdrive domu tri dny po sekci/a chci si dat repete/
![]()