ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lia
4468
2.1.07 18:31

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.1.07 20:07

Ahoj maminky,
tak jak se vám líbí v tom novém roce? Já si zatím nemohu stěžovat, tak doufám, že to vydrží!
Nemohla jsem nereagovat na téma přibírání. Začíná mě to docela trápit. Kim, opravdu jsi mě potěšila, že nejsem v tom sedmikilovém nárůstu sama. Já už jsem jak v pátém měsíci a nevejdu se do ničeho. V obou svých předcházejících těhu jsem přibrala přes 20 kg a teď to bude zase tak. Fakt nevím, v čem to je, ale nemohu to ovlivnit.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s Vašimi nevolnostmi? Mně se blíží 13. týden a je mi stále stejně špatně, nic se nelepší! :x
Mějte se pohodově!
 EVA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.07 20:47

Sasankava: Ahoj holky, tak jsem tady po dvou měsících a nejprve zkouším, zda mi funguje možnost přidat se do diskuze. Z práce bohužel nemohu posílat odpovědi a reagovat tak na Vaše příspěvky, protože mám možnost stránky pouze prohlížet, ale kvůli ochraně v bance jsou některé jinak běžné funkce osekány. Přesto můj každoranní rituál začíná přečtením si Vašich příspěvků. A hned je to ráno trošku příjemnější. A teď mám konečně internet doma, takže snad se budu moci přidat svou troškou do mlýna. Tedy pokud se mi povede tento příspěvek odeslat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.1.07 21:07

Sasankava: Jo hurá, hurá, funguje to, zatím jsem sice anonymní, ale to časem doladíme. Tak Vám napíšu, jak probíhaly ty minulé dva měsíce. 24.11. kontrola+UTZ, mimčo 0,93 cm, vše OK. Další kontrola proběhla teď v pátek 29.12. - byli jsme na velkém UTZ - screening vývojových vad. Screening vyšel negativní, pravděpodobnost, že mimčo má Downův syndrom je 1:6200 (norma v mém věku je prý 1:800). tak to byly dobré výsledky, i když jedna hodnota z krve vyšla trojnásobně zvýšená (prý díky předchozí stimulaci vaječníků), tak snad bude vše OK. Další kontrola je 19.1. - druhé kolo screeningu. Jak jste na tom vy? Bublina (to je pracovní název pro naše mimčo) je velká 5,33 cm (páteční hodnota, deska už je určitě mnohem větší) a mrská sebou jako rybička ve vodě - byl to obrovský emotivní zážitek vidět těch 5 cm jak je hýbe jako žížalka.Partner byl se mnou, ale moc to zatím neprožívá (prý), i když si myslím, že spíše to skrývá a těší se. Stará se, jak se cítíme, trošku více pomáhá doma a tak. Jinak jsme se ptali doktora na možnost sportování. Tak řekl s mírou (možná i s Martinem), snowbordování ani s mírou, povolil jen běžkování s rozumem. Takže jsme se o Vánocích intenzivně věnovali turistice (10-16 km trasy po horách a bylo to prima).Jinak zprávičku o existenci Bubliny jsme sdělili přesně na Štědrý den formou zabaleného ručně malovaného přáníčka (bratr je malíř a namaloval nám krásného čápa s uzlíčkem) s UTZ fotkou. Panovalo všeobecné nadšení, nikdo to nečekal a překvápko se povedlo.Sice se trošku bojí, jak to zvládneme se stavbou (v březnu bychom rádi kopli a příští Vánoce bydleli ve svém), ale určitě to zvládneme, musíme. Ohledně přibírání - zatím 400 g, ale bříško je už znatelné, i když se vejdu ještě do všeho, ale nošení některéch kalhot není už komfortní, takže se poohlédnu po něčem volnějším. To přibírání mě děsí, ráda bych přibrala max. 9 kg, jsem drobnější a spíše hubená a nerada bych, aby se ze mě stala koule, která přibraná kila už nedá dolů. No jo, ale co nadělám, když přiberu více? Nic, takže ať Bublina roste a já s ní. Holky z Ostravy, nechcete se někdy sejít na kafčo, pokecat nebo společně zacvičit. Když nás bude víc, bude sranda a můžeme něco podniknout.Tak pro dnešek toho bylo dost, končím a jdu žehlit košile.Papalala

• Citovat
  • Upravit
Lia
4468
3.1.07 09:52

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
3.1.07 10:24

Ahoj holky, koukám, že je to tu samá Ova :-)

Sasankavo, máme stejný termín kontroly. Tak pak písni jak jsi dopadla.

Kouličko neboj, bude to fakt lepší! I když já jsem dneska začala 15tt a žaludek nic moc :-( Navíc jsem začala trpět docela závratěmi, vždycky mám strach, že sebou seknu, ráno to trvá třeba hodinu i déle :-( Jak staré máš děti? Partner by chtěl mít taky 3 děti :-)

Jinak s tím přibíráním jsou to docela jednoduché počty, když si vezmete kolik váží placenta + plodová voda + zvětšená prsa + miminko samotné tak porodem odejde cca + - 7kg váhy, ostatní bohužel zůstává a fakt to tak je, potvrdily mě to všechny kamarádky, co už rodily. Ale zase na druhou stranu lítáním kolem mimča se něco zhubne, ale nedělejme si iluze holky :-)
Jsem taky docela drobná a přibrat bych chtěla max. 10kg, ale jak toho docílit… to už bude horší.
Manželka mého kamaráda už rok kojí a pravdou je, že je mnohem hubenější než před porodem. Dítě z tebe prostě všechno vytáhne, ale kdo zaručí, že tak dlouho bude možné kojit, pokud to bude vůbec možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
3.1.07 10:41

Hej holky nechte toho s tou váhou sakra :-D
Já se už do 10 či 12 kg nevejdu, když mám 7,3 nahoře :roll: Asi z toho začnu mít taky deprese :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
3.1.07 10:50

Kim klídek, čeká nás to všechny! :-) Jsi doma nebo v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
3.1.07 11:10

Ahoj,

s tím spaním na břiše Kim, jestli ti to teďka nevadí, tak na něm klidně spi, záleží jen na tobě, mimču to nevadí. Jedna moje kamarádka spala na břiše až do 5 měsíce. Já osobně si na břicho nemůžu lehnout od té doby co mi začaly růst prsa, to už je teď lepší, ale zas mám břicho jak cisternu, takže holt na oblíbený spánek na břiše si budu muset počkat až po porodu :-).

Co se týká hubnutí kojením, tak je to tak, četla jsem že si žena musí udělat během těhotenství tukovou zásobu právě kvůli kojení, tak je to prostě zařízené a pro ty co přiberou prostě víc tak - asi jen doufát že budete dlouho kojit.
Já sama mám problém zatím něco přibrat, zhubla jsem 4 kg a mám strach aby mě fakt doktor neposlal do nemocnice. To nejde. Dostala jsem k vánocům jen jednu knížku, co bych tam dělala :-))).

S pohlavím miminka je to u nás tak že já bych chtěla překvapení a přítel to chce s naší mámou vědět. Zatím mě zachraňuje jen to že to není poznat :-).

Mametka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
3.1.07 11:17

Taky jsem přemýšlela, jestli si to nechat říct nebo ne, ale já bych to nevydržela a přítel to chce vědět. Jen doufám, že když to pak řekneme, nebudou nám babičky nakupovat všechno růžové nebo modré, tohle moc nemám ráda, už jsem si koupila dvě bodíčka na spaní, jedno žluté, jedno oranžové :-) A chystám se s mamkou vyrazit na nákup nějakého toho pidi oblečení, teda hned jak budu zdravá. Nechci to nechávat na poslední chvíli, protože jedna moje kamarádka čekala a pak musela od 5 měsíce jen ležet a ležet a nemohla si jít koupit sama vůbec nic:-( A to by mě mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
3.1.07 13:05

Ahoj holky,

strašně dlouho jsem se neozvala.

Včera jsem byla na kontrole, vše je v pořádku, mimčo mělo 5,63cm. Plod odpovídal 12+2. Příští týden v úterý jdu na velký ultrazvuk tak jsem napnutá jak to všechno dopadne, ale věřím, že dobře.

Jinak mě začal zlobit tlak, včera mi naměřili 140 na 120. Nikdy jsem to neměla a dneska ráno mi taky nebylo nic moc, měla jsem návaly horka a pak zase najednou zimy. Nemáte to taky některá?

Prosím o napsání seznámku. Děkuju Šárka zakladatelka diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
3.1.07 19:52

Ahoj holky,

musím se pochlubit. Dneska jsem byla na kontrole a mimísek má 6,5cm. Takže mě zase změnili termín na 12.7. (12+6), takže zase si budu muset změnit metřík. Na ultrazvuku měřili projasnění šíje a prý je všechno v pořádku. Tak jsem si odnesla tři krásné fotečky, na jedné z nich si mimčo cucá paleček, už byly videt i prstíky a představte si, má i malý mozeček :lol: Konečně jsem dostala i těhotenskou průkazku. Krevní testy vyšly taky v pořádku, na toxoplazmozu ještě čekám.

Seznámek by byl šikovný, ale to budeme muset počkat na Ame, ta je na to odbornice.

Ještě k tomu přibírání. Taky se toho děsim. Přes vánoce a silvestra jsem přibrala 2 kila, hlavně břicho, zadek a stehna a připadám si strašně neohrabaná, už se nevejdu skoro do žádných kalhot. Moje mamka prý se mnou přibrala 10kg a se ségrou 30! Musím to zaťukat, ale špatně od žaludku mě bylo jen 3 týdny a teďka už je zase všechno v pohodě, tak doufám, že to tak i zůstane. Kouličko, neboj, určitě se ti to každým dnem zlepší.

Báro, s tím nákupem dětského oblečení máš asi pravdu. Já jsem nechtěla nic kupovat, abych to nezakřikla, ale je pravda, že pak třeba člověk bude ležet a po oblečkách se už nepodívá. Nic by se nemělo přehánět, ale pár kouskama oblečků asi člověk nic nezkazí. A navíc, teď by mohly být ty slevy, i když nevím, jestli se budou vztahovat i na miminkovský oblečky.

Holky, ještě že máte ten internet, co? Vždycky se těšim, až si přečtu všechny vaše příspěvky. A hlavně těch informací, co tam člověk najde. Báro, vím, že to musí být doma dlouhé, ale aspoň máš nějaké spojení se světem a hlavně, abys měla všechno v pořádku.

Jinak pohlaví mimča chci určitě vědět, abych mohla dopředu nakupovat oblečky. Horší by bylo, kdyby se paní doktorka spletla.

Tady je to opravdu samá Ostrava. Není tady někdo z Prahy nebo okolí?

Tak to by snad pro dnešek stačilo, nějak jsem se zase rozepsala…

Tak se mějte hezky a držim palečky na všechny kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
3.1.07 20:11

Ještě jsem se chtěla zeptat, nemáte některá pojišťovnu OZP? Doktorka mi dneska doporučila, abych od VZP přešla k OZP, že tam mají výhodnější podmínky pro těhulky a mimča. Maminky v těhotenství prý mají kredit 1200Kč, který se může vyčerpat na vitamíny, na úhradu nákladů spojených s porodem, na těhotenský cvičení, případně nějaký léky. Mimčo prý pak získá kredit 500 na očkování, plavání nebo léky. A pro nové pojištěnce kredit 450 Kč. Tak o tom začínám uvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
3.1.07 20:13

Ahoj holčiny,
zdravím Vás v Novém roce a přeju do něj všechno nejlepší, hlavně zdravíčko pro Vás a Vaše mimísky. Ať nám v tom létě všechno dobře dopadne.

Musíme se s mým broučkem taky pochlubit. Dneska jsme byli na kontrole a už měříme 6,39 cm, TP mi posunula o 3 dny dříve na 5.7. takže jsem si změnila metřík. Výsledky prvních krevních odběrů dopadly taky dobře jen na protilátky jsem musela dávat krev znovu. 17. ledna jdu zase na krev na genetické vady a 31.1. na další kontrolu. Už teď se těším :lol:
Byla jsem dneska už na 4. UTZ!!! Dělala mi ho už přes bříško a myslím, že budeme mít malého gymnastu :) stavěl se na hlavičku, mrskal nožičkama, no prostě mlel sebou náádherně, vydržela bych se na něj dívat věčnost.

Jo taky mi samozřejmě měřila tlak, tak na gyndě jsem měla 125/65 a odpoledne jsem byla u obvodního a ten mi naměřil 100/50!!!!!!! Tak nevím, jestli mi tak kolísá, nebo se spletli oni, každopádně tak nízký jsem snad ještě neměla.

Taky jsem koukala na nějaké oblečení, sice ještě do svých riflí vlezu, ale potřebuju tepláky na doma. Mám všechny se širokou pevnou gumou a ty už mě na břichu tlačí. No ale stejně jsem nic nesehnala :-(

Mějte se krásně, hlaďte si bříška, pište a chlubte se se svými fazolkami. (I když oni už to ani fazolky nejsou co :D aby se neurazili)

Pampala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
3.1.07 20:33

Pajk, víš, co je divný? Že ty máš termín 5.7. a mimísek měří 6,39. Mě doktorka podle velikosti 6,52 vypočítala termín na 12.7. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí