ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9843
5.1.07 12:56

Tento kolotoč nad postýlku se mi moc líbí :-)
http://www.toys-eshop.cz/…-first-years

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
5.1.07 13:12

Baro to budeš moc hodná. Pošli mi ho prosím na Paj.k@seznam.cz, aspoň budu mít s kým porovnávat a na základě toho seznamu si vytvořím vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
5.1.07 13:17

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.1.07 13:19

Máš to v mailu, snad ti to k něčemu poslouží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.1.07 13:22

Fakt ne? Přímo na té průkazce je takový seznámek co pro novorozence + doporučení co s sebou do porodnice. Možná máš ještě nějakou starší průkazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
5.1.07 13:30

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
5.1.07 18:22

Ahoj holky,
to už tam máme fotek. :) Ještě jsem tam teď přidala našeho Cipíska ze včerejšího ultrazvuku, ale nenapsala jsem tam, že patří ke mně a nevím jak to dopsat. Jinak je v pořádku, měří 6,5cm a změnil se mi termín porodu na 14.7. Tak jsem byla šťastná, že je vše o.k. Ke konci ledna jdu na screeningové testy a pak opět na kontrolu.
Koukám, že jsem nějak pozadu s tím seznámkem výbavičky. Našla jsem na internetu různé seznámky, tak budu čerpat z nich a taky z knížek, které mám doma a vytvořím si svůj. Moje jedna kamarádka má rodit na konci února, tak to budu konzultovat i sní. Taky jsem zvědavá, kolik to vše bude stát. Tak trochu jsme už koukali a to jsou teda pálky. Jediné co mám, je kolébka, kterou mi můj děda udělal ze dřeva a nechal pomalovat, než jsem se narodila. Putuje po celé naší rozvětvené rodině a kolébala už hodně miminek. Tak se konečně vrátí opět ke mně. Manželovo sestřenice nám nabízí zadarmo postýlku, tak ji asi vezmeme a bude u našich. Chceme si koupit novou. A to je vše, takže budeme asi vše kupovat. Naši nám slíbili, že koupí kočárek, který si vybereme, tak to bude o další investici méně. Určitě toho využijeme a vybereme ten nejdražší a se vším. :D hi hi. Myslím si, že každá z nás toho hodně dostane od rodiny a přátel. Sama kámoškám kupuji nějaké to oblečeníčko a hračku. Tak se mi určitě něco sejde.
Přeji pohodový večer.
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
5.1.07 19:54

2mabu: ty pripostylky jsem videla na nemecke ebay, ja ani jinam nekoukam, hodlam z druhe ruky poridit snad uplne vsechno, podivej se treba tady, jak to vypada, prave ale nebezi zadna aukce:
http://cgi.ebay.at/…cmdZViewItem
http://cgi.ebay.at/…cmdZViewItem
Driv jsem tam videla na prodej v aukci takovouhle pripostylku vyrobenou podoma, tak by to treba mohl nejaky sikovny manzel/bratr/tatinek/tchan nebo nejaky truhlar zvladnout levneji, urcite se da nejak pouzit nejlevnejsi postylka od ikea, co se ani polohovat neda, akorat se to upravi na vysku, odenda jedna bocnice a primontuje k posteli, teda tak si to zatim predstavuju ja, a teoreticky by mela byt potom pouzitelna taky samostatne…

2 minonka: pokud jde o bebefield, doporucuju vzit tu mensi velikost.

2 kim: at ta dobra nalada nastavajicimu tatinkovi jeste dlouho vydrzi, pokud mozno uz naporad!

vsem: cokoli chcete do seznamku pridat, reknete si, klidne treba znameni, pripojuji se ke stirum, mame tady silnou kliku! A podle cinskeho horoskopu jsem tygr.

Budu se snazit taky neco do galerky pridat, ale v pocitaci toho mam strasne malo, tak spis nic moc :(

papapa,
ame a vurmicek.

Rozara/1974/okr.Nový Jíčín/2.7.07/Daniel 96, Tadeáš 03
Bára/1976/Blansko/3.7.07/KO 19.1.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka ?.5.04
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/5.7.07/KO 31.1.
Jana „Janis“/9.7.07/KO 3.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 9.1.
Mametka/25r./Králevéhradecko/12.7.07/KO 16.1.
Petra „Kik“/Praha/12.7.07/KO 3.1.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 19.1.
Lenka „Milis“/Teplice/14.7.07
Eva „Koulička“/Brandýs n.L./15.7.07/KO 18.12./Nelinka (2/2000), Šiminka (7/2005)
Jitka „technicka.g“/27r./15.7.07/KO 7.12.
Adela „Ame“/1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 13.2. Šárka „Verunka“/1982/Březnice/17.7.07/KO 4.12./Verča 11.6.04/3800g/52cm
Martina „Mabu“/Pardubice/29.7.07/KO 18.1.
Balda/29r./Ostrava/31.7.07
Píďala/Liberecko
Silvie „Kim“/Ostrava/23r.
 Drobek

• Citovat
  • Upravit
272
5.1.07 20:24

Ahoj holky,

už Vás nějaký ten pátek čtu a tak bych se k Vám ráda taky přidala. Patřím k těm postarším (možná i najstarší :? ) z Vás. Bude mi v červenci 34 a ve skrytku duše doufám, že dostanu k narozeninám super dáreček - TP mám 25.7. Čekám druhé miminko mám už 3 letou holčičku Meliku.
Druhé těhu jsem si moc přála a ačátkem minulého roku jsem otěhotněla. Bohužel ve 12 tt jsem začala krvácet a zjistili, že plod v 10tt samovolně odumřel. Následovala půlroční nucená pauza a v listopadu se nám z dovolené podařilo dovést II. Měla jsem samozřejmě hrozný strach, aby se vše neopakovalo a tak jsem o těhu skoro nikomu neřekla. Věděl to jen manžel, máma a nejlepší kámoška. Na vánoce jsem to sdělila tátovi a bráchovi. Tento týden po UTZ v 11tt začínáme pomalu informaci odtajňovat. Příští týden 9.1. jdu na NT testy, tak doufám, že vše dopadne ok a informaci pošleme dál.

Všechny Vás zdraví Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.1.07 09:27

Ahojky Evi, vítám Tě mezi námi, přeji ať jde vše tak jak má a situace z loňska ať se neopakuje. Mezi námi Ti bude dobře uvidíš :lol:

Báro děkuji moc za seznámek.

Milis, taťka taky sliboval, že nám koupí kočárek. Má to ale jeden háček, malé se musí jmenovat po něm. :roll: Otec se jmenuje Erich :lol: 8O Tak to asi neklapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
6.1.07 18:03

Ahoj holky, vítám tu u nás Evu a přeji, aby měla pohodové těhu. Já jsem přestala špinit minulý týden tak doufám, že jsem z nejhoršího venku.

Právě jsem se vrátila z nákupů, utratila jsem první 3tis. za pidi oblečky, ale řekla bych, že až na pár maličkostí mám do 3měsíců miminka skoro vše. Rezervu si nechávám až budu vědět co to je, abych pak alespoň dva kousky koupila v příslušné barvě. Jinak jsem nakupovala v odstínech žlutá, oranžová, bílá, červená, Taky jsme konečně vybrali vaničku a okoukli pár postýlek. K mému zděšení ta levnější varianta vychází okolo 5tis. (řekla bych z té střední třídy, ale viděli jsme i postýlku za 3tis. a 10tis.). Vaničku jsme vybrali od Neonata (je tvarovaná s protiskluzovou úpravou a dá se k ní koupit i polohovatelný stojan na vanu, tato sranda stojí 1600,–).
Taky jsem si do doho svého sezmanu doplnila ceny, abych si udělal předběžný rozpočet a je pravda, že jsem skončila na 42tis. Samozřejmě, že něčím přispějí moji a Martinovi rodiče, ale jsem taková, že od nikoho raději nic nečekám. Lepší je být potom mile překvapená. V pondělí jdu ještě s mamkou, říkala, že mi pár oblečků taky koupí, ale to už budu kupovat od 3měs.

Tak holky, už vás těma svýma kecama o nakupování nebudu nudit, přeji hezký víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.1.07 20:15

Ahoj holky,

děkuji za uvítání. Nachvíli jsem si sedla a předala čtení večerní pohádky tatínkovi :P a tak nabírám trochu síly u počítače. S tím starším dítětem to hrozně letí viď Koupičko, že zatím nemám ani moc čas se na mimíska moc soustředit. Dělám ještě pro manžela účetnictví, administrativu a právní věci + pro jednoho kamaráda a tak jsem za každou chvíli vyšetřenou pro sebe moc ráda.

Pajk - Erich se jmenoval můj dědeček, ale taky bych to miminkovi nedala. My to máme se jmény trochu složitý manžel je z Istanbulu a tak chce, aby bylo jméno u nich existovalo. Výběr jména ponechávám až na dobu až budu vědět co to je, abych se mohla zabývat jen jedním jménem.

Báro - do vaničky bych ani tolik neinvestovala malou jsem v ní koupala jen první 3 měsíce a potom šla do velké vany. Měla tam víc prostoru a mohla se tam na lehátku vyřádit. A k postýlce bych mohla taky povídat svoje. Malá se narodila o měsíc dřív a strávila provních 10 dní na novorozeneckým oddělení. Měla jsem problémy s kojením a malá se mi za noc budila i 10 x. Výsledek byl, že první rok spala se mnou v posteli. Přes den spávala v domácím kočárku a pak už jen na velké posletli. Když jsem zkoušela ji naučit na postýlku tak jak se převalovala tak se práskala do šprušlí a budila se. V postýlce spala tak selkem asi 2 týdny, pak jsem to vzdala. Ve 13 měsících putovala do své velké postele se zábranou. Doufám, že naši postýlku užije alespoň druhé dítě.

Všechny Vás zdravím Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
6.1.07 20:31

.

Příspěvek upraven 04.05.15 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
6.1.07 22:56

Ahoj holky,
také u nás vítám Evču a přeji ať je vše bez problémů a mimi roste.
Holky vy mě děsíte s těma nákupama. Ještě jsem se neodvážila nic koupit. Ráda bych začala, až budeme vědět co to bude. Vím, že to do té doby stejně nevydržím a něco málo neutrálního určitě koupím. Spíš je to taky otázka peněz. Po těch vánocích jsme nějak vycucaný. Marodní mi moc dělat nebude a hlavně se chystáme ke konci ledna na hory do Krkonoš. Jedeme tam na stejné místo už podruhé. Pojede s námi opět Martinovo sestřenice s manželem a roční Aničkou. Chlapi necháme zalyžovat (pokud bude dost sněhu) a my dvě budeme blbnout s Aničkou a chodit na procházky. Už se moc těším, že vypadnu na čerstvý vzduch.
Pajk, tak to jsi mě rozesmála s tím taťkou. Představ si, že můj taťka mi zrovna dneska vnucoval 2 jména pro mimi (Pavlínku a Pavla). 8O Ty naše jména co máme zatím vybraná se mu nelíbí. Zatím to na koupi kočárku nemá vliv, tak doufám, že to nakonec nebude taky podmínka.
Ame, díky za komentář k Cipískovi. Jinak můžeš ke mě do seznámku přidat rok narození 1978 a znamení býk. Jsi hodná. Díky.
Hezký večer.
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
7.1.07 11:23

Abych vás holky trochu uvedla do situace. Taťka si s tím jménem samozřejmě dělal srandu!! Ale když jsem si teď svůj příspěvek znovu pročítala, tak to tak rozhodně nevyznělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí