Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky, vy máte krásný bříška, já mám teda to svoje taky už docela velký, já ho teda měla větší vždycky, pač ráda jím nezdravý věci. Jinak k tý pleti, taky jsme někde slyšela, že když se čeká kluk, takže se pleť zhorší. Já už několik dní mám pocit, že budeme mít kluka, nevím proč, ale nějak mi to přijde. Jinak jsem se dozvěděla, že jsem blázen a divná, když si nenechám říct pohlaví miminka. Já nevidím nic špatnýho na tom dozvědět se to až na porodním sále.......ale já jsem byla vždycky jiná. Už aby bylo 8 a já viděla Krevetku naší na UTZ.
Ahoj, tak jsem vás konečně všechny dočetla
. Krásná bříška
. Metříky ještě dodělané nemám, ale zítra na to mrknu, ono dneska zas nějak internet nešlape, jak by měl, dopoledne jsme jeli na hory, aby si Kubík zaboboval, a hlavně aby viděl, co je to sníh, a ne jen ten mini poprašek ve mestě. Parádně jsme si to užili, malý řádil jako čert a měl pak i kupodivu veselejší náladu. Akorát jsem vybalila věci, protože jsme dojeli odn našich až večer, takže jsme se stihli akorát navečeřet, uspat kluka a jdem taky chrnět
. Všem zítřejším kontrolám přeji hodně zdaru
.
zuzanaM - neboj, ono ti bříško taky naroste, aspon si ještě muůžeš v klidu ostříhat nehty na nohách, já se už u toho kroutím, protože mám pupík jak balon, jestli to takhle půjde dál, budu jak velryba ![]()
Boruweczka - já mám taky ted velmi škaredou pleť. ale zas pověru jsem slyšela na holku, že prej ubírá na kráse, s Kubíkem jsem měl pusu krásnou jak dětskou prdelku
, at tak či onak, hlavně at je to zdravé. a chtěla jsem se tě zeptat, už se půjdeš registrovat do porodnice? Můj děda už mi skoro vynadal, že je už pozdě
![]()
Ahoj holky, teprve dneska jsem se registrovala, nejsem zrovna velkej internetovej kecálek, ale už mi jde na nervy, že si mezi svejma známejma přijdu jako exot a každej si ze mě dělá spíš srandu, tak jsem si říkala, že přeci jen nějakou tu internetovou diskusi prubnu, protože mi fakt chybí pokecat si s někým, kdo je na tom podobně jako já
Jinak je mi 22 a termín mám 14.7. 2009 na svůj svátek
Tak co, vezmete mě mezi sebe? ![]()
Kasjisku ahojky jasne pojd mezi nas!!!Tdy si muzes klidne i vylejvat srdicko co te trapi ![]()
plet tak ja jsem opravdu presvedcena ze mam v brisku holcicku,je to muj instinkt,a kdyz k tomu srovnam i to ze tehotenstvi je absolutne jine nez kdyz jsem cekala Tomaska tak na tom mozna fakt neco bde.Nu coz,zkusime ju privolat
.Pupiky ted nastesti ani nemam jen obcas jako ped MS,s Tomaskem jsem jich take mela tri zadky,akorat jedine co me zacina zrejmne zlobit jsou hemeroidy ,bohuzel se nevyhnou vetsine tehulek,je to tim jak je spodek extremne prokrveny tak to cevy dole nezvladaji a ucpavaji se.Tak nastesti jsem dostala beztak od doktorky tabletky na moje sileny zily co se me udelaly minule tehu,mam pres koleno uplne boule,po porordu si budu muset nekam zajit at me to daji do kupy,no a ty tablety pomahaji i na hemeroidy pry tak uvidime.
holt cistit cistit cistit,ja mam bajecnu zkusenost s maskami z morskych ras nebo mrtveho more i na zada jsem si to napatlala a uz po splachnuti byly pupinky mnohem mensi a kazdy vecer jsem vzala pletovkou i ramena a za krkem a lokalnim kremikem na pupinky jednotlive pupinky a slo to vcelku v pohode zlikvidovat,tak to zkuste ![]()
Jinak preji vsem krasne rano!!!
Ahoj holky,přeji krásné ráno.
No já mám zase migrenu.Se z toho fakt poseru.Pardon
Neni to tak hrozny,ale puz me to trapi 3 dny a prijemny to teda taky zrovna neni ![]()
Pupinky no tak ty me taky ted nejak naskákaly
Hlavně obličej a trochu dekolt. Haidu mohla by jsi mi poradit nejakou značku na ty masky?Já je teda moc nepoužívám,ale jednu jo.Je od Garnier Pure samohřejivá.Ale ráda si nechám poradit ![]()
Jo a hemeroidy me taky trochu začly pozlobívat
No ale asi to mám hlavně z té mojí zácpy.Tu mám co jsem těhu
A mastičku mi na to prodali v lekárně jen homeopat.,tak snad zabere.
Kajísku zdravím a vítám tě mezi námi
tady probíráme opravdu všechno a je moc fajn,že taková diskuze je!
Zuzi mimísek krásnej!!!! A bříško máš fakt maličký ![]()
No já jsem se dneska na rycho objednala ke kadeřnici a nechám si ostříhat ofinu.Nějak.Protože už mě ty vlasy fakt štvou,pořád mi někde trčí,nedrží a tak mě vezme hned,než si to zase rozmyslím
Tak doufám,že z toho pak nebudu ještě víc zpruzená ![]()
Jinak všecm přeji krásný den
kubo v podstate jakakoliv znacka ale aby slozeni bylo bud z morskych ras nebo s vytazky z mrtveho more,vim urcite ze v DM drogerii prodavaji snad oba druhy takove ty pytlicky asi za cca 40Kc je to nad voje zada nebo 4 obliceje i snad vic dle toho kolik si napatlate(ale upozornit predem polovicku at se nelekne!!!
) a potom AVON prodava pripravky z mrtveho more.
hemeroidy v lekarne prodavaji od Dr.Popova?…takove male tubicky mivaji to vetsinou na pulte,je to hodne pripravku a mezi nimi i gel na hemeroidy,mazat si na okoli konecniku i je dobre vylozene uvnitr(holt musi se to prezit no.....) a nebo vylozene dubovou kuru v gelu ta taky hodne pomaha..Potom jsou dobre kapky z dubu,prodavaji je vetsinou nekde v obchudkach s lecivymi kameny…dub hoji sliznice a me take hodbne pomohly,sice tam pisou ze nesmi uzivat tehotne protoze je tam i alkohol ale par kapicek denne treba 3 kapky 3× denne nez to co tam pisou…to vam neublizi a budou vas hojit zevnitr
.To uz potom zvazte dle sveho.Mozna jeste nejake honmeopatikum by slo vystourat na netu..ja se zkusim kouknout do nejhake ze svych „chytrych“ lecitelskych knizek hjake bylinky nebo co eventuelne by slo treba pit caje aby pomohlo na ty hemeroidy a dam vedet ![]()
kubo kdyz dojizdis dop te Prahy tak se priste neobjednavej ke kadernici ale ozvi se me,ja te strihnu
a zadarmo,budu rada kdyz dame kafe apokecame to me staci ke stesti ![]()
Čauky, děkuju za chválu na bříško, je fakt mikrotěhulkovský
No a jinak, mě netrápí ani hemeroidy ani špatná pleť, ostatně tu já neměla špatnou nikdy…mám v Oriflamu celou řadu péče o pleť a o tělo s mořskými minerály a řasami, takže se v tom může člověk i vykoupat. Hezky to voní a navíc kromě čistění i hydratuje…
Vyrážka se mi udělala hned na začátku těhu na dekoltu a opravdu maličkato na zádech…vždycky jsem měla trochu potíže s vyrážkou na zadečku a teď ji mám jak děťátko. Jinak mám pocit, že mi nějak rychle rostou vlasy a nehty (kvůli práci mám gelový, moje jsou děsivý, a odrůstaj dost rychle…)
Doktroka mě poslala 31.12. do Gennetu na odběry a já tam dnes volala a nikdo tam není, to by mě teda zajímalo, jestli tam někdo bude na toho Silvestra…
Ahoj, díky za přivítání
Co se týče pupínků, tak mě se pleť taky hodně zhoršila, respektive jsem fakt neměla skoro nikdy problémy a pak jsem se z ničeho nic pěkně opupínkovala, což byl u mě jeden z prvních příznaků těhu a trvá to v menší míře do teď. Pupínků na čele se nemůžu zbavit ať dělám, co dělám, ale zase nějak vyloženě hrozný to nejni. Taky doufám, že by to třeba mohla bejt holka ![]()
Btw byla jste už některá na tom screeningu? Asi jste to někde už možná psaly, ale ta diskuse už je šííííleně dlouhááá, tak to asi nestihnu přelouskat
Mně brala dr. zatim jenom krev (natřikrát, menší problém se zkumavkama a pak s mojí žílou na pravý ruce
, já ty odběry nesnášim, tak jsem tam málem padla) a na NT jdu 6.1., tak už se těšim a chci to mít za sebou, abych byla nějak klidnější.
Jinak já od začátku těhu měla naprostý minimum nevolností, nezvracela sem ani jednou, jen mi párkrát nebylo úplně dobře po ránu v MHD, ale opravdu jen párkrát, jinak fakt klídek. Akorát jsem teda měla ze začátku hrozný křeče v břiše jako při menses, tak jsem z toho měla celkem strach, ale naštěstí to zmizelo a navíc dr. taky říkala, že je všechno ok, tak už jsem trochu klidnější. Ale jinak to všechno asi děsně prožívám a ze všeho sem vyjukaná
Podruhý bude už snad líp no ![]()
Ahoj, přeji krásné odpoledne, doufám, že je u vás taky tak krásně jako u nás
, krásně svítí sluníčko, ikdyž je zima
. Mám dneska nějakou blbou náladu, s manželem jsme se v noci hrozně pohádali, protože malý zas ječel jak siréna a nešlo ho uklidnit, tak jsme se do sebe pustili, pak se odstěhoval z ložnice, řekl mi spustu škaredých věcí, takže jsem si i pobrečela
.Nejsme relativně vyspaní už od Mikuláše, dokáže proječet klidně celou noc, je to už na blázinec, už fakt nevím, co s ním mám dělat, protože při představě, že mi tady bude od července broukat miminko každé dvě hodiny na kojení a ještě ten malý do toho, mám z toho šílený strach, že to nezvládnu. achjo.
Kajiszek - ahoj, vítam tě. Jsem četla, máš stejný „problém“ jako já při Kubíkovi
, když jsem ho čekala bylo mi 20, tak se na mě všichni dívali, jestli jsem normální, mít v dnešní době tak brzy miminko
, v porodnici se mě dokonce ptali, jestli se to „nějak“ zadařilo, nebo bylo chtěné. a když jsem řekla, že jsme se snažili už delší dobu a stále nic, tak jsem začala být nervozní, zda je vše v pořádku a na štěstí bylo, tak na mě hleděli ještě víc
, a ted se nám zadařilo hned na poprvé
i manžel byl z toho pěkně vyjukaný a nevěřil
![]()
Hemeroidy - dají se v lékarně koupit i nějaké čípky, mě dubová kůra vůbec nepomohla. měla jsem je jednou a teda vám moc nezávidím, au au.
Porodnice - holky byla jste se už něktá z vás zaregistrovat na červenec?
Jitka - no mně bude už vlastně 23 až budu mít mimčo, ale pro svý okolí jsem fakt atrakce. Někdo na mě kouká, že jsem se zbláznila a pro někoho jsem zas takovej pokusnej králík
Holky se mě na všecko děsně vyptávaj, ale takovým stylem, že mě to dokáže akorát dycky nakrknout…Jinak jsem vdaná od srpna a mimi se zadařilo napoprvý, ani jsme to vlastně nečekali, že by to vyšlo a bum, je to tam
Co se týče těch hádek, taky z toho mám docela strach, protože můj Martin je takovej dost línej a pohodlnej a až přijde na věc, tak jsem na něj opravdu zvědavá, jak to bude zvládat…ale tak doufám, že se pochlapí. Hádky byly, jsou a budou no, tak snad se to u vás nějak uklidní taky brzo…Druhý už asi musí bejt pěknej zápřah, zatím si nedovedu moc představit ani to jedno ![]()
Haidule - koukám, že jsi z Prahy 5, já taky
Odkud jestli se můžu zeptat? Já Lužiny…
Jo a v porodnici jsem registrovaná už asi měsíc
Moje dr. mě hrozně děsila, že tam musím jít hned, že jinak nebude místo, tak jsem tehdy ještě z kontroly frčela do Podolí a přišlo mi to fakt divný…Ale tak asi radší dřív než pozdějc, ale myslim si, že zas tak moc kvaltovat nebylo potřeba
Tak já vítám káju, nic si z toho káji nedělej, já jsem v okolí taky rarita, ale je pravda, že moje kamarádky se mě snaží podpořit a spíš se mně snaží utěšit, protože já už jsem nedoufala, že otěhotním přiroznou cestou a tak jsem se na to přestala soustředit a začala jsem se soustředit na práci a na to, že pudju studovat, ale snad to nějak zkloubím. Jinak Zuzi mě se taky zlepšila kvalita vlasů(dost mi zhoustly) i nehty mi rostou rychleji, je to celkem normální jev v těhotenství, ale mamka mi říkala, ať se dlouho neraduju, že jen co začnu kojit, tak tomu může být s vlasama naopak.
Kajiszek - neboj, ono ze začátku to bude docela veselé, než si vlastně všichni zvyknete na jiný režim, který bude udávat miminko, ale potom se naučíš a bude naprosto sehraná dvojka, uvidíš
, my máme ještě dva psy, takže to bylo veseljší
. A ted, aby toho nebylo málo, jsme koupili byt, který se musí zrekonstruovat, tak doufám, že to do toho července vůbec stihnem
, taková akční rodinka, fakt. A s druhým, že to bude záhul, já to zas beru z té stránky, že už vím tak trochu co a jak a hlavně že jsem nevyběhla z kolejí, takže to půjde třeba lépe, než u pokusného Kubíka
, ale hlavně jsem nechtěla aby byli děti od moc od sebe věkově, ty tři roky mi připadají tak akorát
. Dokonce se už i strašlivě těším na porod, toto kdybych věděla při prvním, tak si budu klepat na čelo, protože jsem už od 4měsíce nespala hrůzou, jak to bude všechno probíhat a HLAVNĚ bolet ![]()
lleennttiillkkaa s vlasama to může ale i nemusí být, jak jsem si četla příspěvek, jsem si zrovna vzpoměla, kdy jsem byla po porodu u holiče, a ta se mě ptala, jestli jsem někde utíkala z plamenů, protože jsem měla po celé hlavě takového malinkého ježka, že jestli mi neohořely vlasy a ted nerostou nové
. Jinak ted mi zas pro změnu strašně lámou nehty, jsem z toho docela smutná, protože nehty mám velice pěkné a ted hrůza
. Jinak po prvním porodu se mi zas třeba ustálil menses, takže jsem nemusela brát žádné léky, abych ho měla jen jednou za měsíc, a nebyl ani tak bolestivý, tak doufám, že se mi to ted nepokazí ![]()
Ahoj holky, tak jsem doma ze screeningu a od obvoďačky. Screening byl úúúúžasnej, sice jsme čekali dlouho a to na můj hladový žaludek nebylo nic moc, ale stálo to za to
viděli jsme toho mrňouska barevně a 3D a to bylo teda fakt něco, ty prstíky, nožičky a hlavička, očíčka a ouška a pak nám pan doktor pustil ozvy a to teda bylo něco!!!! No, prostě bych se na toho pidíka mohla dívat stále a pořád, vůbec se mi nechtělo pryč!
Fakt se mi to děsně líbilo, kéž by to šlo častěji… Přítel na to řekl, že si koupíme ten přístroj domů a budeme na něj koukat pořád, co ty na to???
byl úžasnej a v čekárně jsme se bavili o svatbě
to vypadá, že už mně fakt chce za nevěstu (dosud jsem si to moc nemyslela…
).
Ale obvoďačka mně málem vynadala, že jsme tam brzo a v nevhodnou dobu apod… no napsala mi zápis do průkazky a šla jsem, myslela jsem, že mi toho bude dělat víc.
Jo a taky mi pan na screeningu stanovil termín porodu na 14.7. 2009, tedy v den mých narozenin
tak mi říkal, že budu mít zajímavou oslavu narozenin ![]()
A taky nejsme 12+3 tt, ale 11+6 tt, tak to budu muset opravit na metříku, sice nevím moc jak, ale pokusím se. Taky máme velkou fotečku, později vložím.
A mám další problém. Dnes jsme byli nakupovat těhu obleko, mám krásný dvoje kalhoty. Ale problém souvisí s podprsenkou, nevím, jakou si mám koupit. Mám pocit, že mně ta kosticová tlačí, ale bezkosticový jsou podle mně na nic (jakože tak moc nepodpírají) a vůůůbec nejsou pěkný. Tak zkusím asi do nějakého těhu obchodu a koupit si rovnou nějakou těhotenskou (asi dělají rovnou jen kojící, co?). Nevím, co s tím…