Poradna duly
Jana Čurdová
Hoj holky, Kubo to chce opravdu klid, já mám sice broučka, co zastane jakoukoliv domácí práci, ale taky už jsme slyšela, ty pořád ležíš a ani nic neuvaříš. Jak mám proboha něco uvařit, když z jakýhokoliv pachu se mi dělá zle, včera jsem kupříkladu nemohla sníst rizoto, protože mi to smrdělo. No ale už jsme se taky doost pohádali a mám pocit, že Vojtu nejvíc rozčiluje, že se nenechám vytočit, řeknu mu, že má pravdu a odejdu si číst knížku. Protože jinak bych mu mohla dost ublížit. Mám v sobě maďarskou ohnivou krev, tak radši odcházím. Holky já už jsem asi magor, ale už druhou noc se mi zdálo o porodu, se mi dneska zdálo, že jsem porodila ve vlaku a miminko jsem tam zapomněla. No hrůza. Já myslela, že takovýhle věci se dějí až těsně před porodem.
ahoj holky ![]()
kubo koukám, že je to všude stejný s těma chlapama, jakoby byli těhotní oni a ne my
já to měla doma každý týden, i častěji, ale teď to musím zaklepat, víc jak tři týdny je klid, teda přítel měl asi dva nebo tři výpadky, začal s tím obvyklým nemluvením a byl protivnej jako prdel, ale já dělala, že se nic neděje a zatím se vždycky sám zklidnil, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží
na začátku těhu jsem se moc naplakala a pak jsem akorát měla strach, jestli je mimčo v pořádku, tak na to se můžu vykašlat
ale když je všechno oki, je strašně hodnej, pozornej, nevadí mu nakupování, vybíráme kočárek, no je to hezký, ale sama vím, že to není napořád, na to už ho znám
takže buď v klidu a mysli na mimčo ![]()
tak mi to nedalo a zkoumala jsem ten obrázek a taky zprávu ze screeningu a měly jste pravdu. Těch 15 cm je bůhvíco
Mimík má jen 7 cm a kousek. Jinak tady je fotka z posledního utz.
Haidule - tak malý mi už spí odpoledne asi tak od jednoho roku. Ono třeba vstal kolem většinou 7 ráno, ale spát šel už kolem 12hod a spal tak do 15hod. Odpoledne problém se spaním není, ale musím ležet u nás v posteli (má postel v ložnici). Peklo nastává večer. Koupat ho chodím kolem 19hod, nejpozděj 19.15. napustím mu vanu, protože nevím, proč bojí se sprchy, a pak jde do postele. On prostě vyžaduje absolutní pozornost, v místnosti musí někdo být než on usne. To že začne vyvádět, manžel ho několikrát napomene, pak odejde z ložnice a tady nastává kámen úrazu,prostě začne ječet a fakt to vydrží do doby než si jdeme lehnout. Pak se budí i kolem té 2 a 3 ráno, a to vydrží vřeštět až do 5 - 6 do rána. Se divím, že manžel ještě nezkolaboval, protože máme byt jen 1+1, takže se není kam zavřít, aby se mohl pořádně vyspat. To že ječí večer, at si ječí, protože sotva co ráno otervře oči, má otevřenou i pusu, že pořád vynuceně knourá. Spíš mi vadí ta noc, myslím si, že skoro 3-leté dítě by mělo v noci spát už normálně. Když ho vemem mezi sebe do postele, spí jako anděl a nevzbudí se ani jednou. ![]()
duuupka - krásná fotečka ![]()
boruwecka - do porodnice jsem včera psala,ale jen na Obilňák, doufám, že se tam zas dostanu, a stačí se zaregistrovat až ke konci těhu, jak mě předá gynekolog do péče porodnice, kterou jsem si vybrala. Tak se snad nic nezmění ![]()
duupko paradni fotka a jeste paradnejsi pater!!!!JInak ono se to beztak meri od hlavicky k zadecku takze celkove bude mit cca tech 12-13cm ![]()
Jitus no…decka maji urcite obdobi kdy se bojia proste zalejzaji rodicum do postele,dalsi vec je,ze bohuzel(za to ale nemuzete) spi s vami v loznici,kdyby mel svuj pokojicek byl by zvykly byt sam a nedozadoval by se vas,protoze kdyz se probudi jste ve stejne mistnosti,to mozna taky prave dela to.Ale tady je dulezitejsi jak to vyresit?Zjistovali jste proc vyvadi?Chce ciste pozornost,kdyz ho date do vasi poslete usne tedy?(prenest ho ve spanku do sveho)Premyslim proc by to dite mohlo takhle moc reagovat a co by se dalo delat…Nas malej spi uplne stejne jako vas,ale problemy v noci nejsou,jen chvili byly kvuli nocnim muram.Bohuzel u vas doma nejsem,neznam situace kdy jak co proc…to musite sami si s manzelkem sednout a popovidat a zkusit najit dusledky a vymyslet reseni…Pokud jak jsi psala usne ve vasi posteli,tak ho tam davejte,nebo soupnout jeho postel k vasi aby vam byl nablizku…?Sprchu Tomik taky nema rad…a posledni dobou ani polejvani hlavy..
lentilkoo Tak to toho myho traky dokaze nezkutecne nas*at kdyz on do me huci nejake ty svoje recicky co delam spatne a ze jsem spatna atd atd…kdyz si to vyslechu uz hotovo a odmitam se o tom dal bavit jenze jeho top desne vytaci protoze to chce porat resit
…No uz jsi me to rekl ne?Ano udelala jsem to blbe,konec......
áááblablablaáááá kam jdes ja s tebou mluvim
Nastesti to ale neni na dennim poradku,vetsinu si sedmeme a problemy resime v klidu
boruwecko tak toa si budes mit zajimave nakupovani opro tvuj styl
No,ja nakupuju tak ze si koupim co se me proste libi a je perfektne site a je mijedno zda je to ZARA,GUCCI,H+M nebo VIETNAMCI
Bud se mi to libi nebo ne,pak tedy taky rozhoduje cena,pokud je to fak kus opravdu kvalita a nadhera,jsem ochotna jednou za cas dat i dost penez,ale abych si treba kupovala zrovna origos kabelku LV jen abych mela original…to si stejnou koupim od Vietnamcu
Nejsem zase tip co musi utracet desetitisice ale mam pocit ze mam znacku,nikam mezi fotografy nechodim tak co,nikdo me drbat nebude,ovsem zase kdyz vim ze ale tu znacku na sobe mam tak mam lepsi pocit,to jo,ale dneska malokdo pozna zda je to originalů nebo od vietnamcu ![]()
Ahoj holky, to byla zase dneska noc. Jsem se zase několikrát vzbudila, že jsem musela na záchod a jak během noci vstanu z postele, tak většinou začnu hrozně kejchat, smrkat, kašlat a pak neusnu třeba dvě hodiny a mezitim už se mi chce zase na záchod
By mě zajímalo, z čeho tu alergii mám, ale dr. mi řekla, že to budem řešit až po porodu, že mi stejně žádný prášky dát nemůže, což je jasný. Ale občas jsou ty noci fakt nic moc, jsem vzhůru od půl desátý a jsem zralá jít zase spát. Btw taky chodíte i v noci na wc, i když večer třeba skoro nic nepijete? Já to od tý doby, co sem těhu, nevydržim až do rána skoro nikdy a budí mě to.
Haidule - písnu SZ s ICQ a určo se nějak domluvíme ![]()
kuba - my se s manželem, tehdy ještě s přítelem, strašně hádali někdy asi před rokem a opravdu pořád a pořád a snad každej den, až už jsem toho měla fakt plný zuby. Nicméně naštěstí se zklidnil a i když se třeba pohádáme o nějakou blbost, tak je to zase brzo dobrý. V těhu mám občas děsný nálady, ale zatim musim říct, že to snáší fakt vzorně a je chápavej a trpělivej, což je teda mazec, když vim, jakej dokáže bejt protivnej. Občas se leda lehce rafnem o úklid, protože je hrozně línej, ale to už nějak neřešim. Jinak je u nás věkovej rozdíl skoro 10 let, takže ty hádky dost souvisely i s tim, protože měl pocit, že je starší a tím pádem všechno ví a zná, ale naštěstí už se fakt uklidnil a pohoda. Ale holt chlapi někdy dokážou bejt děsný a kolikrát i pěkně zlý…
boruwecka - já mám velikost dole obvykle těch 36-38 (nahoře 42
), tak jsem zvědavá, jestli něco seženu. Bych taky ráda nějaký pěkný oblečení, co třeba nevypadá ani nějak zvlášť jako těhu. Hlavně žádný lacláče
Asi dneska zajedu na Zličín, akorát mě teda děsně bolí hlava, tak nevím, jak se vybičuju.
zuzkaM - tak to jsi ještě mladší než já. Já si právě zase nepřijdu až tak mladá, ale ono je to spíš tím okolím, že mám všechny kamarády na VŠ a nikdo se nechce ještě vázat, ale užívat si a kalit. Ale tak já se na ty jejich kecy vykašlu no, oni k tomu taky jednou dojdou.
duupka - jé, hezká fotečka
Já mám jen jednu ze začátku 11. tt a už se fakt moc těším na toho 6.1. na NT, manžel se taky aspoň jukne, jak jeho dílo vypadá ![]()
porodnice - já se dle mýho registrovala opravdu šíleně brzo, teď to bude asi tak akorát. Jen mě teda děsí, že jsem slyšela, že když maj v Podolí těch porodů v danej den hodně, tak že tě můžou převézt i někam jinam, kde bude volno, bez ohledu na registraci
Snad to nebude tak horký no.
Dupka krááásnááá fotečka ![]()
Jinak holky díky moc
Koukám,že to s těma chlapama neni vůbec jednoduchý a je to skoro všude stejný
No já si nakonec výlet pěkně užila
,slevy teda jako vůbec nic moc.Tak jsem si ani nic nekoupila.S manželem se začnu bavit,až sám přijde,já ho k ničemu nepotřebuju a teď je pro mě nejdůležitější malá Rozárka ![]()
Duupi to je paráda, jak už je to mimčo krásně vidět, no bomba ![]()
kubo jasně, hlavní je teď mimčo, taky se tím snažím řídit, neboj, zase bude fajn ![]()
Kajiszku já to mám s nočními návštěvami WC stejný, i večer se kvůli mě pořád zastavuje film, jinak bych z toho nic neměla ![]()
Haidule - všichni mi ted říkají, že si za to můžu sama, protože jsem ho měla od porodnice v posteli. Jenže, spousta maminek si veme miminko do postele a pak se normálně naučí spát v postýlce, u nás to probíhalo za šíleného řevu. Třeba i dvou do rána, párkrát to dohnal do takového extrému, že se mu úplně vyřval hlas a mudra mi řekla, že jestli si ještě takhle párkrát zařve přijde o hlas.Pak si ho manžel naučil na ruku, takže já musela mít nateženou celou noc ruku v postýlce a držet ho, protože v momentě jak se pustil, byl vzhůru a ječel. Ale to on vyžadoval tělesný kontakt fakt už od malinkata a i přes den. Dokázale celý den prokřičet, takže jsem si za celý den zašla třeba jen jednou na wc, navařit, uklidit nešlo, protože v momentě jak jsem ho dala do postýlky, nebo houpacího křesílka,aby na mě viděl a mohli si třeba povídat, bylo zle. pak jsem si pořídila baby vak, takže i přes 30 stupnová vedra, byl ve vaku a byl klid. Procházka s kočárkem, neexistovalo. Dokonce mě už i jedna babka v parku sprdla, co to s tím dítětem pořád dělám, že mi tak ječí, že přece děti v kočárku jezdí rády, jen to moje tady ječí na celý blok
. Vozit jsme ho mohli až udržel hlavičku a mohl se dívat skrz sítku ven. Do postele jsem ho už zkoušela k nám dát taky, ale taky ječí, když tam budem s ním, bude klid. v momentě jak jsme se ho pokusili přenést, byl vzhůru a ječel.Dát ho vedle sebe taky nepomáha do postýlky, protože to zas vyžaduje ruku, tu chce i když je u nás. Jsem z toho už vážně na palici, přemýšlím, že s ním asi zajdu k psychologovi, co mi na to řekne.Přijde mi, že je velice citlivý, snad až mírně labilní, protže ono třeba ze začátku, kdy jsme jezdívali k babičkám, tak doma nemohl týden usnout, koupila se mu nová velká postel, kterou si sám vybral, a zas křičel,když třeba jsme jeli k babičce sami, on se tam strašně těší, nachystá si košík s hračkami a stojí hned v pozoru u dveří, že odjíždíme, ale v noci, brečí a volá manžela.Abychom někam šli sami s manželem bez něj, nelze. Chtěla jsem jít do práce na polovoční úvazek, domluvila jsem si hlídání v baráku s jednou paní. Ta mi říkala, že co jsem tam nebyla, seděl bud u okna a na každou tmavovlasou paní říkal, mámá. Pak mu řekla, že se máma vrátí až budou bít hodiny, tak že seděl pod pendlovkama a čekal až zabijí. ![]()
Kajiszku - to že chodíš takhle často na wc je naprosto normální, protože se ti zvětšuje děloha a ta talčí na močový měchýř. Když jsem čekala Kubíka, vůbec mě teda nenapadlo, že by to mohl být příznak těhu, tak jsem šla k mudře s tím, že mám asi zánět močového měchýře, protože bych mohla sedět na záchodě od rána do večera ![]()
No na neustálý chození na wc přes den jsem si už nějak zvykla, ale večer si dycky říkám, že bych to třeba aspoň jednou v noci mohla vydržet a schválně ani moc nepiju, ale nejde to
Ale jako když mě do toho pak chytne ta kejchavá, tak už obvykle i rovnou pouštím TV, protože je mi naprosto jasný, že tak aspoň hoďku neusnu
Dneska jsem vstávala dvakrát a podruhý před pátou ráno a ještě v půl sedmý jsem byla vzhůru a frkala a frkala
Se divim, že se manžel nevzbudí, když mu tak pořád prskám a troubim, strašný ![]()
Kajiszek zdravim, nově příchozí a koukam, že jsi z Prahy 5 od kud přesně??? Já pobývam na Lužinách.
To noční WC mě taky trošku rozčiluje, přesně taky nepiju, ale stejně dvakrát běžim, asi to je tréning na noční vstávání k mimi ![]()
Jinak úplně zírám, jak ste byly pylný, dva dny jsem tu nebyla a šup 5 stránek popsaných, to než přečtu
![]()
těhu oblečení mají opravdu jen C&A a H&M. Ale džíny nejdou pod 1400,–, včera jsme je sháněly s mámou. Nakonec jsem sehnala perfektníí těhu sukni v Puntanele na Zličíně. Tam mají docela dobrý výběr i ceny
Alík - já jsem taky z Lužin
Haidule je taky z Prahy 5, z Barrandova, jak už jsme si psaly, tak jsem ráda, že je nás tu víc, můžem třeba někdy něco podniknout. Těhu oblečení jsem chtěla jet shánět na Zličín dneska, ale ukrutně mě bolí hlava, nějakej blbej den fakt, jinak na to moc netrpím. No nic, jdu zase do tmy, jak zírám do PC, je to ještě horší.
Já teda nevím holky, ale já za dvoje kalhoty platila necelých 1500,– což mi nepříjde nic hroznýho…
Jinak mám za sebou dnešní pohřeb. Bylo to děsný pořádně jsem si zaplakala, ale naštěstí to netrvalo dlouho, takže jsem se pak rychle uklidnila… Celou dobu jsem se snažila myslet na mimíska a to mně drželo nad vodou…
boruwecka no my jsme tak trochu ve finanční tísni, takže 1400 je pro mě dost velká částka, ale hlavně takovu částku nedam ani za klasické džíny, natož za džíny které budu mít čtyři měsíce
to radši pořídim něco pěkného pro mimi. Ale je pravda, že kdybych měla dost peněz, tak neřešim nějakou to stovku…
Kajiszek fakt??? no to je shoda
, ještě snad zjistíme, že se známe, a bude to prča
Jen tak pro zajímavost kolik ti je? Mně bude 25.