červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7371
1.1.09 21:01

Holky přeji vám všem krásnou dobrou noc, já jdu do pelechu, zítra jedu za mamkou do Prahy s Domčou a nechá si ho do soboty večer, tak aspon stihneme něco málo pokoupit v klidu bez něj :lol:
Sladké sny a krásný zítřek, Katka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
1.1.09 22:29

červenec 2009

boruwecka - ted jsem velikost řešila s haidulí, změř se přes prsa a poděl to 2, já se taky divila, že se přes hrudník do ničeho nevlezu :lol: . normálně nosím 36-38vel, ted jsem si objednala L, protože nezapoměn, že se ti budou hoodně zvětšovat prsa a hlavně bříško, tak aby ti to pak neleželo po měsíce ve skříni :lol: . Porodnici mám vybraný obilnák, už jen kvůli novorozenecké jipce, mám dojem, že to jiná porodnice tady nemá, pak mám v záloze Bohunice a pak mimo Brno, k Milosrdným bych teda jít nechtěla, to raděj doma, když slyším maminky co z tama donesou za zážitky 8O , a to mi už říkal ne přímo teda, i mudr při Kubíkovi.Pokud máš porod bezproblémový, tak dobré, ale třeba tady paní z baráku rodila celý den měla hrozné bolesti, protože miminko nechtělo klesnout, pak že už manžel začal nadávat, tak ji až na druhý den vzali na cs. Nevím, no ono asi taky záleží na lidech, jaké tam zrovna potkáš, jinak plno mají všude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
2.1.09 07:49

Dobre ranko!
Tak ted jsem si rozklikla tu pani co prodava ta tricka s nozickama a koukam ze prodava i vsechna ostatni tricka,ne jen s nozickama,takze ted fakt nevim teda ktere,abych si zase nekupovala padesat tricek…(kliknete na jeji jmeno nahore nad obrazkem a nalevo je nabidka zbozi co prodava..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
2.1.09 08:39

Ahoj holky,všechny vás zdravím v novém roce :lol: Já mám nějakou rýmu a snad i chřipka na mě leze :roll: Pobolívá mě hlava :roll: Mám tady nějaké homeopatika,ty těhotný můžou,že jo? Dojedu si koupit hodně citronů apomecančů a o víkendu asi budu ležet,ať jsem na příští týden na ten utz zdravá :D
PS: jinak pěkný trička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
2.1.09 09:11

Jituško děkuji za rady ohledně porodnice. Na Obilňák už jsem chválu slyšela od jedné ze zdravotních sestřiček :) i že tam jsou skvělý různý možnosti porodu. U mně je pravděpodobný, že půjdu taky císařem (matka rodila císařem, babička taky… a navíc mám jeden z rozměrů pánve napsaný s :! tak uvidíme).
A co se týče velikosti toho trička, tak si taky vemu asi L ikdyž mám normálně S-M.

Holky hrála jsem si tady na silnou holku a vůbec taková silná nejsem! Včera u Střepin, kde říkali, co se vše událo za rok 2008 jsem si uvědomila, že to bude rok, kdy jsem přišla o prababičku a rozbrečela jsem se takovým způsobem, jak už dlouho ne. Ale nejhorší na tom bylo, že nejsem schopná o tom mluvit s Petrem. Tak moc neví, proč brečím. Jestli jsem nešťastná s ním, nebo něco takovýho. Moc bych si přála, kdyby ho to napadlo samotnýho a mohl mně chápat, ale to se asi nestane. Chová se tak divně, jakože se nic nestalo a že už je to přece za mnou… Ale to je první úmrtí v rodině, který si tak uvědomuju a prožívám a moc to nezvládám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.1.09 10:50

Tak já zdravím moje spolutěhulky. Ohledně oblečení, já jsem se hodně koukala na mimibazaru a a na aukru a docela tam maj toho dost, jenom pořád nevím jaký velikosti, ale to je jedno, já jsem si tam vyhlídla na MB skvělej těhu pás přes bříško s nápisem ,, ano, skutečně jsem těhotná. Ne, nesmíš si sáhnout na moje bříško". V pondělí se jedu kouknout do práce, protože se mi po těch mých prdelkách(rychle se to mění donedávna jsem ty děti i nenáviděla) stýská. Mno a ve čtvrtek jdu konečně na kontrolu. Taky vám přijde strašně zvláštní, když si řeknete ,, letos se mi narodí dítě"?
Jinak Boru je mi moc líto, co jsi musela zažít, každý pohřeb je nepříjemná záležitost, natož když zemře někdo blízký. Hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
2.1.09 10:55

Boruwko , moje první úmrtí v rodině, které si pamatuji byl dědeček, když mi bylo 15 let a do dneška jsem nebyla schopná se s tím srovnat. Viděla jsem ho jak trpěl doma, pak ho odvezli do nemocnice a tam mě k němu už nepustili. Umřel a já se s ním nemohla ani rozloučit ani mu říct, co pro mě znamenal. Dlouho jsem ho „potkávala“ ve snech, čekala, kdy se vrátí, plakala a prosila, ale nic…až po pár letech jsem si uvědomila, že se nesmím takhle trápit ani on by to nechtěl. Ale pláču dodneška, když si uvědomím, že mě nemohl vidět, když jsem se dostala na školu, když jsem ji ukončila, když jsem…že mě neuvidí na svatbě, že nikdy nepozná toho cvrčka maličkýho…jsou věci, který prostě jen tak nepřebolí. Držím ti palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
2.1.09 10:57

Holky , u nás krásně sněží!!! Trička si zatím nepořizuju, protože já vypadám nadále jako netěhotná, takže vyčkávám, kdy to bříško vyleze… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
2.1.09 11:32

červenec 2009

boruwecko - pokud už ted víš, že je dost možné, že zkončí porod cs, tak se ihned informuj v porodnici. Ale zajdi si tam osobně, ne to řešit např. při dni „otevřených dveří“, ono co jsem slyšela, tak právě MB toto nechtějí moc dělat, snaží se co nejvíc o přirozený porod, ale z vyprávění mě tak vyznělo, že to někdy až moc přehánějí. Třeba jedna paní co jsme s ní chodili na plavání, tak malá byla otočená koncem pánevním, a vzhledem k tomu, že někdo v rodině z toho měl trvalé následky, tak chtěla jít rovnou na cs, a právě říkala, že u MB tvrdě narazila, že se s ní o tom vůbec nechtěli bavit. že jí řekli, podle toho jak bude porod postupovat, což ona zas takové riziko podstoupit nechtěla- (doufám, že mě někdo nenařkne, že tady špiním jméno porodnice, jen opravdu říkám, co jsem se doslechla :oops: ).
Pohřeb - s tím, že se Petr s tebou o tom moc nebaví, ono to vem zas z jeho stránky, možná jen neví jak ti pomoct, tak raděj tě nechá se v tom poprat sama. Omlouvám se, že ted budu spojovat situaci s tvou babičkou, ale ve svých 9 letech jsem dostala psa, kterého jsem musela dát v jeho 11letech utratit. bylo to šílené, prtože pes byl naprosto v pořádku „jen“ měl močový kamínek ucpaný v trubici, a dle veta s tím už nešlo nic udělat, protože stav by se stále opakoval, a pes trpěl velkými bolestmi. Strašně moc pro mě znamenal, Jakub mi tenkrát poskytl náruč, abych se mohla vyloženě sesypat a brečet a brečet, ale musela jsem si do té náruče přijít. Ono kolikrát i dnes jsem hotový uzlík nervů, ale on je stále nadvěcí. nedává své pocity najevo, kolikrát jsem z toho sama tak vyvedená z míry, že s ním to ani nehne. Další příklad, druhé miminko chtěl vyloženě manžel, sám došel za mnou, že by chtěl druhé, at se máme na co těšit, že se to povede hned na poprvé, mě ani ve snu nenapadlo, když jsem to zjistila, skákala jsem a brečela radostí, on? Podíval se na // a řekl pouze, tak to je paráda a to byla celá jeho reakce. Holt chlapi jsou „divní“ :lol: . A pokud tebe něco trápí, tak bych si sedla a s přítelem si ovšem promluvila, možná zjistíš, že opravdu jen neví, jak tě utěšit, co říct, aby tě neranil, nebo ho to vážně nenapadlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
2.1.09 11:57

Holky to co tady popisujete je naprosto normální, pokud nám odejde někdo koho máme rády blbě sae s tím budeme vyrovnávat. Já jsem dost realistickej človíček, ale stejně mě to dostává až kam. Snažím se t o moc najevo nedávat ale prostě to někdy nejde.
Jinak vás asi pobavím. Čučela jsem v úterý na čt4 na Nagano a když vám řeknu že jsem měla slzičky no prostě magor no-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
2.1.09 12:01

červenec 2009

pavluš - já zas bulím, když vidím, nebo slyším vánoční reklamu na coca-colu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
2.1.09 12:15

Ahoj holky
boruwko nezapomen ze jsi tehotnam,tvoje emoce jsou mnohem vice znasobeny,jeste navic kdyz je to prvni umrti v rodine.Jak jsem psala ja,kdyz jsem cekala Tomaska umrel dedecek,ted co jsem tehotna umrela babicka…na oba pohrby jsem radeji nesla,oni to pochopi,ja jsem se jim omluvila a i rodina me chape,proc na pohreb nechci jit.
lentilkooo tak otazka typu: ja vlastne letos porodim clovicka?.....Tu si pokladam porat,protozue a jelikoz stale nevnimam ze bych byla tehotna,ano,moc se na mrnouska tesim,az budu kojit a doufam ze tentokrat budu kojit dlouho,mela jsem vzdy nadherne pocity lasky u toho(krom bolesti zavinovani delohy),doufam ze me k myslenkym ohledne tehotenstvi presvedci pohyby miminka,coz nastanou cca za mesic,na to se uz moc tesim!!
tehotenske chovani ja se rozbrecela zase nad clankem v Betynce kterak i z milych matek jsou nekdy furie…presne tahle jsem ted na tom ja a hned jsem se rozhodla ze opravdu potrebuji zase chvili pauzu a domluvim se s mamkou a dam malyh na vikend nasim.Jsem totiz v situaci kdy zniceho nic vylitnu,i na malyho casteji zakricim kvuli kokotine i kdyz pak mu vklidu vysvetlim ze neco udelal spatne.....je to proste z nech nahromadenych pocitu ze jsem na vsechno sama a ze manzel me nepomuzes nicim,akorat me nechape,vali se doma,ani malyho ven nevezme.....citim se jako v ponorce.Ano castecne si za to muzu sama protoze mam rada poradek a cistotu,skoro kazdy den po umyti nadobi rano napustim vodu a vytru a umyju skrinky,umyju koupelnu…Delam to protoze miluju vuni cistoty po pomerancich(Mr.propper :D ) a hlavne kdyz k nam nekdo prijde,tak me to nerozhodi ze bych mela bordel.Jenze nejenze dela binec dite,to me ani tak nevadi jako to,ze binec dela i ten chlap a zbytecne… :? No a ja uz jsem tim nacucana jako papinak.....

Prepisu vam sem ted jeden velice zajimavy clanek z nove Betynky.......fakt jsem u toho koulela ocima!!!!(zkratila jsem ho trochu)

MOje kamaradka Monika trpi roztrousenou sklerozou a marne se snazili delsi dobu s pritelem o miminko.Nakonec si poridili pejska ktery ji miminko vynahradil ale nakonec otehotnela a zarila stestim,ale ne nadlouho.V tehotenstvi ji provazelo spoustu fyzickych i psychickych komplikaci kvuli RS,musela byt sledovana ve specialni gynekologicke pordane v Olomouci,kde ji meli poskytovat tu nejlepsi peci.Ovsem pri kazde navsteve ji sledoval jiny lekar a kazdy tvrdil neco jineho.Z duvodu krvaceni Moniku odvezl pritel do porodnice v Olomouci kde porodila cisarem krasnou Terezku,ktera je touto dobou na intramed.jednotce.Poporodu bylo sdeleno rodicum ze Terezka je v ohrozeni protoze 3 mesice byla bez dostatecneho kysliku i vyzivy.Nechapu proc vlastne jezdila do specialni poradny kdyz takovou za:,–(u nepoznaji?…Ja sama jsem v Olomouci rodila a s lekarskou peci jsem byla absolutne nespokojena!!Staci asi,kdyz napisu ze lekar nas po porodu ani behem pobytu nevysetril a sestry stale upozornovaly na to ze jsem zdravotni sestra.Jak pristupovali tedy k obycejnym maminkam?Monika tyden po porodu mela zhorseni RS a byla prelozena na neurologii,ale druhy den dostala teploty a do rany od cisare dostala nozomialni nakazu(spatna nemocnicni hygiena) a mela opravdu na male.Jen co teploty klesly,za dva ny ji propustili.Opravdu zasnu nad timto pristupem a mizernou peci.Doufam ze monice bude uz jen lepe a male Terezce taky,drzime palce!!

Jo a jeste jednu vec bych vam rada,mozna by bylo dobre koupit si do vybavy uz ted,protoze v lete budeme otekle jak ropuchy(ja byla i kdyz jsem rodila v lednu,nenazula jsem se do kozacek)–ehotenske podpurne puncochove zbozi proti krecakum a oteklym noham http://tehotenska-moda.lave.cz/…ies-c-9.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
2.1.09 12:41

Ahoj holky, tak jsem si taky objednala tričko s nožičkama a ještě jeden těhu svetřík. Sice do toho zatím nemám zrovna moc co dát, ale neodolala jsem :D Ještě dneska mrknu na nějaký ty kalhoty, ty už budou mít i smysl, protože se zapínáním všech normálních už mám problém. Ale jinak taky vypadám docela netěhotně pořád. A já se tak těšim až to bude pěkně vidět :)

Ohledně otázky - já si to taky pořád říkám a hrozně se na to těším a fakt mě skoro i štve, že si zatím nepřijdu moc těhotná a už bych právě chtěla cítit i pohyby a moct si sáhnout na bříško a cejtit toho človíčka…Já jsem nikdy ve svým okolí žádný děti moc neměla a když už jsem si třeba měla s nějakým hrát, tak jsem tak nějak vůbec nevěděla co a jak a nějak mi přijde, že to s dětma neumim :) Ale na toho mimíska se hrozně těším a říkám si, že se to určitě změní a budu v pohodě.

Ohledně emocí - já ty emoce vždycky v sobě hrozně dusím. Zažila jsem tři úmrtí v rodině a nikdy jsem si nepobrečela. Je pravda, že k prarodičům jsem jezdila málo a ke strejdovi jsem taky nějaký velký vztah neměla, ale i když se mi třeba na pohřbu chtělo brečet, tak jsem nebrečela. Většinou nedokážu brečet před lidma, ale pak se to nahromadí a někdy prostě vybouchnu, že už to nejde. Jinak teďka mě dokáže dojmout každej film, článek, já nevim co všechno…Ale taky nebrečím „veřejně“. Prostě to neumím. Manžel mě občas brečet viděl, ale ty byly zpravidla ty „výbuchy“ nebo prostě něco, co mě hodně rozrušilo a já to nedokázala dusit. Občas se to snaží pochopit a pomoct mi, občas mě ignoruje, podle toho, jaká je to zrovna nálada. Ale třeba emoce po oznámení miminka taky moc nebyly…rozhodně byl moc rád, ale taky to nějak zrovna neprožíval, ale občas se dokáže nadchnout. Jen taky ty svoje emoce zrovna navenek moc neukazuje. Jsme oba takový introverti no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
2.1.09 12:42

ahojky, holky já mám děsné ráno, vzbudila jsem se, kocour mě přišel vítat jako obvykle, ale jeho huňatý ocásek měl svěšený mezi nohama, což mě zarazilo, on ho vždycky rozprostře radostí… A pořád si ho olizoval, tak jsem mu ho prohmatala a vypadá to, že ho má zlomený. Vůbec nevim jak se mu to mohlo stát, ven nechodí, do dveří sme ho nepřiskřípli. Večer byl uplně v pohodě a ráno tohle :cry: Náš veterinář má zavřeno až do něděle, tak musíme k jinému což nejsem nadšená, objednal nás na 14:30. Tak nám držte palce :cry: :cry: :cry:

A k brečení přidám taky trošku do mlýna, včera když ukazovali ve zprávách novoroční ohnostroje, tak jsem se rozbulila jak želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.1.09 13:08

Alíku neboj dobře to dopadne, my jsme si včera přivezli domu nový potkánky(kromě koček máme ještě potkany) a jednoho už máme dýl a ten co už jsme ho měli před tím ukousl tomu jednomu novýmu kus prstíku, ten teď chudák pajdá po kleci a já se na něj nemůžu ani podívat, protože mě to hned rozbrečí. Já mám s emocema docela problém, protože můj přítel nesnáší zbytečný fňukání a bulení(jsem zvědavá jak bude zvládat mimčo) a mě taky spousta věcí rozpláče, třeba, když jsme byli o vánocích na hřbitově zapálit svíčku na hrobě přítelovo maminky, tak jsem se tam rozplakala, v životě mě nic nedojalo tak, jako když vojta řekl ,,mamce" že čekáme miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí