Poradna duly
Jana Čurdová
Pavluško u koní to nevěděli a nic nepoznali, protože na začátku těhu jsem ještě jezdila a hlavně máme své koně jinde, takže nikdo odtam netuší, že nejezdím.
Včera jsme to oznámili, to byla ale novina… ![]()
Kubo, svatba furt nevim, pokud bude, tak jen se svedkama na radnici, ja na ty velky svatby nejsem ![]()
a me je teda taky uz relativne dobre, asi 2. tyden.....i kdyz dnes rano se mi pekne zvedl zaludek
ale celkove se citim lip, nemam ty sileny stavy hladu a nechutenstvi, uz i docela s chuti jim a unavena jsem taky min.....akorat me boli porad trochu prsa
ja jdu na utz 6.ledna, na ten screening, a 7. mam poradnu, uz aby to bylo, at vim, ze je prcek v poradku.....a nemysli na to, ze bys ted o mimi prisla, jen proto ze se ted citis dobre.....vzdyt ty nevolnosti uz maji ustavat ![]()
Ahojky holky, dlouho jsem tu nebyla. O svátky jsem vůbec nestíhala.
Vánoce jsme měli krásný:-). Večeřeli jsme s manžílkem v 5 pak si rozdali dárečky a dostala jsem svoje první těhotenské oblečení..
.. takový krásný roláček jen to bříško mi do toho ještě chybí..
. Jinak večer přišli ještě manžela rodiče a přinesli nám dárečky, tak to bylo opravdu moc hezký. Rodiče už o mimísku věděli, a tak jsme mohli o Štědrý den rozesílat smsky a přát i za miminko, tak to bylo pro většinu příbuzných velký překvápko..
.. Tak teď už to ví všichni.. Ještě to řekneme pár známým.. Příští pátek se chystáme do Phy do toho Gennetu, tak manžílek se už moc těší, až uvidí miminko a já teda taky..
.
Jsem tu zase jen na skok. Musím poklidit a udělat obídek. Tak zpa pa a opatrujte se holky..
Ahoj, teda Vy se máte! Já mám screening 15.1. a KO až 20.1., to mi do tý doby asi klepne…a navíc máte už skoro všechny ten 12.tt za sebou nebo se k němu blížíte a já…ještě takovej kus…
Hanulko : my, když jsme se dozvěděli, že budeme mít mimi, tak jsme to řekli i rodičům, protože bydlíme zatím s nimi a stejně by jim to hned bylo jasný. No a první reakce byla přesně taková jako u tvojí babičky - svatba - moji rodiče na svatbě nijak nelpěli, ale Michal by asi neměl doma klid a tak se berem 31.1.2009 nebude to sice „TA“ svatba, kterou jsem tak chtěla ( v létě), ale konec konců je to jen „formalita“.
Boruwko : tys říkala, že máš mimíska taky o týden mladší?
Tak holky, ranní vstávání, je pro mě nejhorší věc, zastávám názor, že vstávat před 6 ráno je smrtelný hřích, ačkoli jsem do práce vstávala mnohem dřív, ale jenom občas, já dělala spíš odpolední, ale i tak jsem docela ráda, že do práce nesmím, ačkoli se mi po dětech stýská. Jinak Hanulko, já mám taky smlouvu na dobu určitou, ale myslím, že tě nesmím vyhodit, alespon mě řekli v práci, že mi daj podepsat smlouvu na dobu neurčitou, ale kdo ví jak to je. My to všem o Krevetce řekli skoro hned, nejdýl čekaly moje kamarádky, protože jsme jim to chtěla říct osobně a všem pohromadě, takže ty se to dozvěděly nejdýl. Ještě to vlastně neví moji prarodiče, ale těm to chci říct až po novým roce. No a svatba? J8 bych jí docela brala, ale to je u nás je to celkem ožehavé téma. Hlavně z přítelovi strany. No ale jinak je to brouček lítá kolem mně, nosí mi koše s vypraným prádlem, vaří, povídá si s krevetkou, strašně se těší, prý ještě víc jak já.
Holky tak mě tak napadá.. Můj gynekolog mě objednal do Phy do toho Gennet centra na ten ultrazvuk v tom prvním trimestru.. A objednal mě tam na 2.1.09 a to ještě s tím, že si tam budu muset počkat, že je tam prej plno.. No ale já vlastně ani nevím, jestli mi ještě ten den budou dělat ten ultrazvuk a nebo brát jen krev. Až tam pojedu, tak už budu 12+5tt, tak si myslím, že tam budeme čekat na výsledky tý krve a pak nám udělají ten ultrazvuk.. Já jen, že jesem se ho nezeptala.. Tak uvidíme. Pořád mi to leží v hlavě..
lentilko s tou praci…vyhodit me nevyhodi, ja odejdu na materskou a mezitim mi skonci smlouva, takze vlastne po materske nebudu mit jistou praci a zacne hledani ![]()
Ivko me brali krev pred 14ti dny a vysedky bude mit doktor na tom utz uz u sebe, takze udela utz a porovna s vysledky z krve a podle toho se hodnoti vysledek.....tak mi to aspon bylo receno.....¨
ZuziM , tak to uz mas urcite vybrany saticky na svatbu
u nas pokud ke svatbe dojde, tak to bude taky jen formalita, ale jak rikam, ani jeden z nas se do toho nezene ![]()
Hanulko no právě mi to přijde divný, kdyby mi brali jenom tu krev, tak by mi to asi řekli a i objednali na další termín na ten ultrazvuk a kort když tam mají tak plno. No uvidíme za týden. Každopádně dr. mi napsal do zprávy, že žádá o genetické vyšetření v I. trimestru. A to až tam pojedu tak to bude jen tak tak na konci I. trimestru.
Kuba určitě bude miminko v pořádku. To že už ti je dobře je normální. Na konci 3 měsíce, už se to má zlepšovat. Já že jsem těhotná, tak bych o tom ani vůbec nevěděla, kdyby mě nebolela prsa..
Hanulko , kdyby jen šaty, už mám kromě kadeřníka zařízeno všechno…naštěstí…ale teda je to děs…a těch peněz!!!
Holky, nejedete některá 14.1. do Gennetu?
ZuzkoM jojo, mám prej o týden mladší mimi, uvidíme ale přesné stáří se dozvíme teďkom v pondělí na screeningu, tak pak řeknu.
Hanulka82 u nás to bude taky jen formalita a myslim, že do února budeme svoji. Já taky nejsem na nějaké vele svatby, kdyby bylo na mně tak půjdu do oddací síně v džínách ![]()
Před chvílí jsme se vrátili z Plzně z nákupů a musim se pochlubit, pořídíla jsem si těhu triko. V H&M měli výprodej ze 400,– na 200,– a to se vyplatí
Musim nějak skrýt tu gumičku na džínách a tohle triko je ideál a myslím, že vydrží až do léta.
Kuba to že ti je líp, nemusí s miminkem vůbec nic znamenat, klid
, při prvním těhu mě bylo zle jen chvíli, no zle, ono mi bylo mírně šoufl, ale zas taková hrůza to nebyla, postačila zmrzlina a bylo vše ok. S tím mě i strašil mudr, že prej když se zvarací, znamená to, že je miminko v pořádku, tak at se moc neraduju
a bylo. A ted včera jsem např. snědla kousek uzeniny a jsem se tak
, že to byla hrůza
. Před Vánoci jsem mluvila s jednou známou, která měla hlavu vraženou v záchodě od rána do večera, a na testech jí zjistli vyšší možnost Downa. Tím tě ale zase nechci strašit. Jestli se ti něco nezdá, tak zvedni telefon, objednej se k mudrovi a budeš mít jistotu hned ![]()
Svatba - s tím bych si hlavu vůbec nelámala. Svatbu jsme měli až Kubíkovi byl 1,5 roku a tchyně myslela, že ze mě zblázní.Vzhledem k tomu, že je to učitelka, tak prostě chtěla mít vše papírově potvrzené a moje názory, že dítěti je ze začátku úplně jedno, jestli maminka s tatínkem mají stejné příjmení a mají na svůj vztah papír, tak je mu naprosto jedno. Otce mu nikdo nebere, a pokud ten vztah nebude fungovat, tak mu stejně kousek papíru nepomůžu. Takže po šílených hádkách, kdy jsem tam potom odmítla jezdit, protože jsem se pravidelně dohádali, já byla jako uzlík nervů, se svatba udělala v klidu až na to byla nálada a proběhlo to docela v klidu a pohodě
. Kvůli manželovi jsme dělali velkou svatbu, kde mělo být asi cca 50lidí, nakonec se den před obřadem 90% omluvilo, takže kdyby to zůstalo tak jak to bylo domluvené, hned na začátku, a to pozvat jen rodiče, svědky a babičky s dědečkama, bylo by vymalováno, proběhlo by to ještě lépe
. Ono pak i s manželem jsme se shodli na tom, že to byla svatba spíš pro hosty než pro nás, protože nebyla téměř vůbec podle našeho přání, takže jsme se domluvili, že bychom si malinkatou svatbu jen se svědkama za nějaký rok domluvili znovu, ale tak, abych mohla mít např. šaty, které jsem si vysnila, kytici atd. Prostě udělat svatbu jen pro nás, abychom si ji tentokrát užili jen my ![]()