Poradna duly
Jana Čurdová
dobre rano vsem, gratuluji k vysledkum vysetreni a strasne zavidim, ja se ledna asi nedockam… budu se muset asi odpojit od internetu ![]()
me presly uz i nevolnosti, neni mi ted nic, tak si rikam/jako zivotni a presvedceny pesimista/ ze mi klesaji tehotenske hormony/doktor mi ani nezkontroloval moc ci krev, jen muj TT/ a muzu se s mimcem rozloucit, takhle mi to minule zaclo u potratu… ![]()
pri nevolnostech je potreba zvysit hladinu cukru v krvi, dulezity je prirodni cukr, kamaradce pomahal zdibec medu na housce s maslem, musli, kandovane ovoce…ale myslim, ze to je u kazdeho jine… ja kandovane ovoce nesnasim a musli mi jednou rano s nevolnosti pomohlo, ale bylo mi tezko z mleka… ![]()
preji hezky den
Ahojky tak já nemůžu vůbec mléko, jogurty a spousty jiných jídel co jsem jedla. Ach jo
Lily bud v klidu určo se nic neděje jen ti bude líp hlavně se opatruj.
Ahojky holky, přeji pěkný den
.
Liky - to bude určitě dobré.. hlavně žádný stres a snaž se myslet pozitivně..
Holky já jím snad všechno a nejhorší je, že to všechno tláskám do sebe..
Tak pak se nemůžu divit, že mi je blbě..
Dobré ráno,
se mnou teda hormony pekne cloumaji, jsem bud hnusna nebo brecim… vcera jsme se pohadali s manzou kvuli blbosti a ja pak zacla bulet az to neslo zastavit…
Liky, treba uz nevolnosti odeznely…
Petrajdo, ja jsem si taky myslela, ze automaticky me nechaji na rizikovym…ale ne… a me to neva, bylo by to pro me jako vezeni…
kdyz me prijde blby rict, ze pujdem a pak to zrusit, kdyz uz ted vim, ze nepujdem..... za 1) nevim, jak na tom budu, 2) jestli vse dobre dopadne, tak se do niceho nevejdu…v ty dobe bych mela byt na konci 6.mesice… tak nevim… ja strasne nerada predem rikam jo ci ne… ptz nevim, jestli budu mit naladu nekam jit… v tomhle jsem hrozna ![]()
Ahoj holky, zdravím po delší době. Snažím se trochu dočítat, ale je toho moc. Hlavně gratulace všem k úspěšným kontrolám a tlukoucím srdíčkům. Zuzce k mimísku tam, kde má být
. Mě to teprve čeká, takže uvidíme. liky , ta nejistota je fakt hrozná a nejhorší je, že s náma bude až do porodu
. Musíme se nějak odreagovat
.
Zvracení naštěstí nezvracím, ale mám stejně jako ostatní skoro celodenní nárazovou nevolnost. Je mi úplně fajn a najednou se mi zvedne žaludek. Kupodivu pomáhá jídlo nebo prostě cokoliv (bonbon, žvejka, párek
). Je to hrůza, protože jsem zatím v těhu nikdy nevolnosti neměla. Někdy se ale skoro bojim jít ven, že se mi udělá šoufl v obchodě nebo v tramvaji a co pak že jo
.
Petrajdo já si taky většinou nejdřív vymaluju katastrofickej scénář, takže teď se raději internetu vyhýbám a snažim se dělat něco jinýho. Trochu úklid, perníčky a hodně chodím s Eliškou ven. Jsem zvědavá, jestli všechny ty vyšetření vůbec „přežiju“.
Taky jsem zjistila, že další těhu příznak je u mě nějaká vzteklina
. No vážně, někdy jsem jak rozzuřená fena a ségra si ze mě dělá srandu, že si asi budu vzteky škubat „peří“. Ale už je to lepší. Ono to taky souvisí s tou nejostotou a musím říct, že jsem občas jak na houpačce. Půl dne euforie a pak depka.
Kočárky a věcičky zatím neřeším vůbec. Za prvé jsem pověrčivá a za druhé mám všechno komplet po Elince. Dokonce v ložnici stojí i postýlka, protože malá v ní ještě nedávno občas spala a ve skříni jsou super golfky s boudičkou. Zatím mi to ale přijde všechno moc vzdálený a bude to chtít hóóódně moc trpělivosti a času, než se dohrabu k cíli
.
Tak zatím se mějte a opatrujte se ![]()
Ahoj holky,
tak jsem včera viděla 3 krásně bijící srdíčka…je to neuvěřitelné…ale fakt tam jsou. Takže se budem muset příští týden rozhodovat… ![]()
Teda ajiku , moc gratuluju, akorát to rozhodování bude dost těžký. Ale uvidíte, třeba to tak příroda chce a zůstane to tak jak to je. Oni ti ale doktoři určitě nejlíp poradí, co pro vás bude nejlepší. Držim palečky ![]()
No už na 100% víme že 3 si nechat nemůžem. Dvojčátka by jsme prýsnad nějak zvládli…ale bylo by lepší aby nebyla jednovaječná…tam je veliké riziko…ale zase představa, že dělíme nějak ty jednovaječná…je šílená ![]()
To je mi líto a vůbec nevím co říct. Je to těžký, taková situace a určitě tě čeká dost slziček. Možná, skoro se bojim to vyslovit, ale možná by bylo nejlepší jen jedno miminko. Já vím, je to strašný, ale já bych na tvém místě udělala všechno pro to, abych měla jistotu, že děťátko má tu největší šanci a nejlepší podmínky. Pokud si doktoři nejsou úplně jistý ani s dvěma, tak nevím. Je to vážně moc těžká situace a nezbývá než věřit, že všechno nakonec dopadně dobře.
ahoj při dnešku ![]()
sice jse mi dost všelijak ,, nevolno návaly, motolice, ale ani jedno blinkání
kromě rána doma teda… ale proti včerejšku…
cukr opravdu hodně pomáhá, cokoliv od čokolády, nebo medu,, aspoň tu nejhorší nevolnost to trošku sníží na únostnější mez,
a jablíčkový džus.
a také jsem zjistila že můžu hodně pálivé,, takže cokoliv s chili papričkama,, není to ideální, ale jsem ráda že vůbec něco snesu
rozšiřuju pořád seznam co nemůžu
mentol, parfémy, mlíko, jakokouliv uzeninu, cibuli, vše smažené, česnek,, vlasntě cokoliv je nějak aromatické mi vadí
co můžu - med, bonbony, jablíčkový džus, skořicový čaj, a chili a feferonky,, jo okurky taky,, hihi
a mám šílenou chuť na pivo ![]()
tak třeba něco z toho pomůže i Vám ostaním,, a budete moci něco sníst,…
držím všem palce ať se dneškem probijete lépe než já včera (už mi bylo na umření) a mimískové ať úspěšně rostou
Já odpočítávám dny do prvního ULtrazvuku a jsem dost nervozní
![]()
Ahoj,
taky vas musim pozdravit z cervence 08 a hlavne ajiku a loan hodne stesti! Chodte i poreferovat do tehulek z nove snazicich se.
Krasne tehu vsem, uzivejte si to!!!
ahoj holky ![]()
nám pořád blbne net, dnes má přijet technik, tak snad to spraví, protože 2 minuty to jde a pak půl dne nic, včera už jsem se sem nedostala ![]()
mě je furt blbě, ale říkám si, že je to z hladu, tak se najím, chvilku to vypadá dobře, ale pak zase nanovo, ale zatím nezvracím, naštěstí ![]()
vůbec nevím, kdo co psal, tak jak ten net bude naplno fungovat, dočtu a budu reagovat ![]()
jo a mám fotku v galerce ![]()
tak zkusím reagovat na to, co jste zde napsaly, snad to zvládnu ![]()
Haidule jak jsi na tom, ještě ti srdíčko poskakuje nebo už se to uklidnilo? věřím, že budeš v pohodě, snad to bylo jen od nervů, držím pěstičky ![]()
petrajdo taky tě mezi námi vítám, je to super, jen tak dál
moje bývalá švagrová otěhotněla, když její první syn měl půl roku, nevěděla, že když kojí, že i tak může otěhotnět
takže kluky má od sebe 1 rok a 3 měsíce
a o pesimismu bych mohla povídat
před 14i dny na UZV bylo mimi jen 2mm a já byla přesvědčená, že musí být větší, byla jsem z toho hotová, furt jsem rejdila na netu a pročítala diskuze a akorát jsem si to zhoršovala, holky tady mě moc podržely a včera na UZV 13,5mm a srdíčko, takže jsem si oddychla, ale byly to hrozný 2 týdny ![]()
boruwecko já ještě průkazku nemám, jinak mě na krev a UZV a testy objednal hned včera, tak si tam možná cinkni a zeptej se
gratuluju k úspěšné kontrole
já na předporodním kurzu byla u prvního těhu, tenkrát v Bohunicích, tam jsem rodila i oba syny, no a nic extra jsem se nenaučila, ale viděli jsme porodní boxy a jak to tam chodí
takže vcelku fajn pro prvorodičku ![]()
zuzi gratuluju k mimískovi, trochu tě pozlobil, ale už víš, že tam je ![]()
liky neboj, určitě to bude v pořádku a buňáček roste ![]()
ajiku moc na tebe myslím a nedokážu si představit, že bych se musela rozhodovat jako ty…zkusíte si nechat dvě?
loan tak tě vítám v klubu postižených nevolnostmi
a já mám změny nálad taky, v jednom kuse…stačilo mi, že večer jsem usnula a miláček se zasmál u TV, vzbudil mě a já na něho vyjela, ať mi neřve do ucha, tak mi to vrátil, ale pak to bylo dobrý, ale jsem někdy protivná i sama sobě
čiki když je mi fakt blbě, tak usrkávám studenou coca-colu, to jde, už vůbec nepiju šťávu ani minerálky, max. mátový a zázvorový čaj a taky ještě těhotenský…parfémy mi zatím nevadí
s tím vystupováním z metra, to musel být zážitek, vzpomínám si na to z prvního těhu, ale to bylo v autobuse, takže to nezastavovalo a to bylo dílo, brrr
já taky sehnala lízátka v lékárně, jmenovaly se Gravipop, stály něco málo přes 50Kč a je jich tam 12, ale už mi lezou krkem
a taky mi chutná pálivý, miluju KFC křidýlka, ale o víkendu jsem se asi přežrala a nechci je ani vidět ![]()
Ivi gratuluju k prohlídce, sice nemám průkazku, ale fotečku jooo ![]()
killi ty nevolnosti jsou hnusný, ale aspoň víme, že se něco děje ![]()
duupi tak co dnešní kontrola? mě se strašně ulevilo, když jsem tam toho prcouška viděla a pak i srdíčko, jsem fakt šťastná ![]()
vercas já budu platit 1200, předpokládám, že jdeš taky na ten integrovaný test I. a II. trimestru ![]()
pavli v Jihlavě je hnusně, to máš pravdu
a s tím jídlem jsem na tom stejně ![]()
kubo perfektní fotečka buňáčka, díky ![]()
honeynko hlavně buď v klidu, buňáček je určitě v pořádku ![]()
eli uvidíš, že mimi je v pohodě, a s tou vzteklinou, to moc dobře znám ![]()
Ahoj holky!
Neco uz jsem docetla,neco doctu pozdeji,musim jeste poklizet,manzel vzal dneska POPRVE malyho ven a ja zustala sama doma,to je uspech!!
![]()
Gratuluji vsem s UTZ,je to parada!! A screening u 13-13.tt doporucuji vsem i kdobyste si to musel platit,slysela jsem ze je za to 1000Kc,ale vysetruje se tam sijove projasneni a vubec celkove vsechno zda se dobre vyvynulo,i se celkove kontroluje srdicko,tok krve krz srdicko,je to velmi dlouha a dukladna kontrola na UTZ,ja bych tam, sla i za penize,at mam jistotu ze je vse v naprostem poradku.Pri prvnim tehu jsem byla v nemocnici tady v Motole a koukala jsem se na miminko na OBRI PLAZME cca 120uhlopricka!!!No nadhera to byla!!!
fotka nad niz se rozplyvate co sem dala kuba takove jsou prave v te knize kterou jsem vam doporucovala!!!---Tajemstvi lidskeho zivota od Lenarda nillsona,opravdu vam DOPORUCUJU zajit se podivat na ni do knihovny!!!!
soni jsem absolutne v pohode,nenervuju se,nelaterim,nevybuchuju,neresim manzelske problemy a srdicko je naprosto v poradku, proste ted mam jasny dukaz o tom,ze manzelstvi nema smysl resit,ze mam byt spokojena s tim co mam,asi jsem to moc citove prozivala a aj toho bylo na me uz moc+ vybuchovani kvuli hormonalni valce.Ale uz i to se srovnalo
Ale jakmile neco,tak si radeji skaknu k lekari pro leky…Protoze je mi prd platny ze vim cim to je ale nevim jak si to zklidnit jinym zpusobem…
ciki s tim sladkym pozor,at neskoncis jako ja,davala jsem fotku do galerky…z 55kil jsem pul roku po porodu mela 85kilo…Me jedou hodne jablicka ale ta hodne hodne cervena ta jsou sladoucka,kakao piju porat(dobre i mliko na vapnik),jakekoliv ovoce-banany,nashi,hroznove vino.....
Ale je zvlastni a naopak jsem moc rada ze normalni sladkosti me teda nejedou…zato manzel je basti asi i za me
,porat me neco nabizi a kdyz nechci tak si da on,doufam ze moc nepribere uz takhle by mohl zhubnout ![]()
ajiku mate pred sebou velmi tezke rozhodnuti,ale kdyz to vezmu realistycky–dvojcatka co jsi psala by se musela narodit velmi brzy kvuli tvemu a i jejich zdravi,vezmi rizika jejich predcasneho narozeni..(ja se narodila take o mesic drive a museli me nejen ozivovat ale i me davali potom komplet novou krev,mamka se to dozvedela tedy ciste nahodou az v mych 15 letech kdy jsme meli kartu u sebe a skoro ji z toho kleplo jak to tam cetla co se semnou delo), samozrejmne nevis jak moc ti brisko poroste,muzes mit mensi ale muzes ho mit obrovske,to by neslo potom svoje rizika.Ja bych asi na tvem miste volila volbu jednoho miminka,s jistotou,ze ho v poradku donosim a vse,ja i ono bude v poradku a o to vic si ho budu vazit,ze mohu mit alespon to jedno krasne a zdrave miminko.....Je to samozrejmne na vas,na lekarich jaka oni vam reknou pro a proti…Neradim ti,jen ti pisi jak bych uvazovala ja.Ja bych chtela mit jistotu ze vse bude v poradku a ta nejvetsi jistota bude s jednim miminkem…
Rozhodne si NESMITE nic vycitat az se rozhodnete!!!! Bohuzel to jiank nepujde nez zvolit vyrazovaci taktiku…Ale tak,co lekari na moznost nekdy dalsiho IVF??